01-07-10

Al-Qa'ida komt met tijdschrift voor aankomende jihadisten

img-article---grove-inspire---mag-small_191239244238De islamitische terreurorganisatie Al-Qa'ida heeft een online propagandatijdschrift gelanceerd, om toekomstige terroristen te ronselen en te informeren over onder meer het maken van bommen.


Al Qaeda in the Arabian Peninsula, known by the acronym AQAP at the CIA, is about to release its first English-language magazine. It’s a Web-based journal of propaganda aimed at inciting violent acts among would-be terrorists living in the United States, Great Britain, Australia, and other Western countries.


“American officials are deeply concerned”.

Alleen bij ons maakt men zich geen zorgen.

“The packaging of this magazine may be slick, but the contents are as vile as the authors,” says a counterterrorism official.
(“De verpakking van dit magazine is wel gepolijst, maar de inhoud is even verachtelijk als de auteurs,” zegt een ambtenaar van de cel antiterrorisme.)

Bij ons hoort men daar natuurlijk niets over. Het zou mij zelfs niet verbazen mocht het binnenkort te koop aangeboden worden in de ‘betere boekhandel’. Elsevier schreef er wel over: KLIK HIER

17:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Zitten er ook Russische spionnen bij ons?

img-article---spies---gallery-launch_140651985781


Een Amerikaanse krant, ‘The Daily Beast’ vraagt zich af of het wel de moeite waard was om het netwerk van die paar Russische ‘spionnen’ op te rollen.
Diplomaten zeggen dat ze nu veel ongeruster zijn voor de gevolgen die het zal hebben op andere intel (intelligence) onderzoeken.

Op de beslissing van de Obama administratie om een bescheiden netwerk op te rollen van eerder ‘lompe’ Russische spionnen reageerden andere Westerse regeringen perplex en terughoudend.

Moeten ze nu gelijkaardige Russische spionagenetwerken, die al lang onder toezicht staan beginnen oprollen in hun eigen landen?

Een senior Europees diplomaat in Washington vertelde 'The Daily Beast' dat MI-5, het Britse equivalent van het FBI (of onze staatsveiligheid), bang zijn dat de Amerikaanse arrestaties andere Russische agenten gaan tippen, “Russen die al jarenlang in Europa leven, zonder dat moeder Rusland daar veel wijzer van wordt, maar die voor ons nuttig zijn omdat we weten wie ze zijn”.

Hij en andere diplomaten zeggen dat de Russische spionnen die nu onder toezicht staan zullen proberen onder te duiken of eventueel hun netwerk ontmantelen vooraleer hun intenties duidelijk zijn.

De Europese diplomaat in Washington, (die enkel anoniem wou reageren), zei dat zijn regering perplex stond in verband met de timing van deze arrestatie van de vermeende Russische agenten in de VS, zeker na Obama’s schijnbaar vrolijke ontmoeting met de Russische president Medvedev vorige week in Washington.


“I’m afraid the Russians will go bonkers over this out and will try to find American spies here,” Khruschev’s granddaughter said.

(“Ik ben bang dat de Russen hierover gaan flippen en zullen proberen om hier ook Amerikaanse spionnen te vinden.” Zei de kleindochter van Chroesjtsjov.
Het gebeurde ook onder Bush:

• Reihan Salam: My Russian Spy Ring Dream Team
Memories are especially long in Britain on the issue. In 2006, British intelligence officials were furious with their Bush administration counterparts for revealing details of an Al Qaeda plot to bomb jumbo jets leaving London’s Heathrow airport headed for the U.S.; British officials said that an attack was not at all imminent, and that further police surveillance could have led investigators to senior terrorist leaders.

16:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

30-06-10

Pedofilie in de kerk en operatie Kelk

imagesJCJos Colpin, logebroeder en (zelf niet onbesproken) eerste substituut-procureur van het Brusselse parket vond die afspraken tussen katholieken toch maar niets en hield een razzia in het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen.
Met breekijzers en boormachines trokken ze naar de crypte, deden aan grafschennis , namen alle dossiers mee en gijzelden een hele dag alle aanwezige bisschoppen en namen hun GSM’s af zodat ze niemand konden verwittigen. Daarna reden ze naar Oostrozebeke om de vertrouwelijke dossiers bij de commissie Adriaenssens op te halen.

Nu…op zich is er niets verkeerd wanneer justitie haar werk naar behoren wil uitvoeren. Maar wat daar allemaal gebeurde is niet behoorlijk. Eerder hallucinant, zelfs voor een overtuigde atheïste als ik was deze inval (of aanval) er echt over. Hier speelden antiklerikale gevoelens mee, gedirigeerd vanuit de geheime genootschap, ‘de loge’ (waar ook wel eens onderzoekje mag naar gedaan worden).

Slachtoffers die om de één of andere reden privacy willen voor wat hen vroeger werd aangedaan staan nu met de billen bloot. De commissie Adriaenssens werd opgedoekt en de slachtoffers die hun geheim niet aan de grote klok wilden zien hangen, zitten nu bang af te wachten wat er met hun vertrouwelijke in formatie zal gebeuren.

De daders moeten natuurlijk gestraft worden, en liefst zo streng mogelijk. Castratie schijnt een probaat middel te zijn. Maar zal men al die ranzige verhalen binnenkort met naam en toenaam van de slachtoffers in de kranten kunnen lezen?
Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

17:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-06-10

BP betaalt voor de milieuramp in de Golf van Mexico en dat maakt alles goed?

"Oliemaatschappij BP zal betalen voor de olievlek die de Golf van Mexico bezoedelt." Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd.

Maar is zoiets nog wel goed te maken met geld?
Dode schildpadden, dode vissen, dode vogels, witte stranden besmeurd met olie waarop de stervende of dode dieren aanspoelen. Werkloze vissers, vieze stranden en geen toeristen.

De olievlek van het ontplofte boorplatform in de Golf van Mexico heeft nu al een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante km bereikt en er wordt gevreesd dat de Amerikaanse oostkust in gevaar komt. Wie al ooit in Florida is geweest en de natuurgebieden van de Keys heeft gezien, beseft dat naar olie boren in een aards paradijs zoals de Golf van Mexico gewoon misdadig is.

Het lek dichten zal nog minstens maanden duren, zegt men, maar alle pogingen mislukken. Tegen die tijd is de vlek al zo groot als heel België of nog groter en zal het jaren kosten om alles op te ruimen, maar BP betaalt… en dat maakt alles weer goed?

Via de media proberen ‘kenners’ ons wijs te maken dat olie vanaf 2015 duurder zal worden en tien jaar later zo goed als onbetaalbaar omdat er wordt gevreesd dat er vanaf 2050 geen olie meer zal zijn.
Of het waar is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat er als gek wordt gepompt en opgeslagen met alle gevolgen vandien voor de natuur. Wat ook een vaststaand feit is, is dat sommigen er schatrijk van worden (welk bedrijf is anders in de mogelijkheid om de kosten van een dergelijke ramp te betalen?)

Obama wil het boren naar olie in diepe zee aan banden leggen, maar het stopt niet, hij moest al terugkrabbelen. Khadaffi liet ook al weten dat er in ‘zijn zee’ naar olie mag geboord worden, want, zegt hij, het niet is omdat er één vliegtuig neerstort (en daar weet hij alles over) dat er geen vliegtuigen meer mogen vliegen.

Alaska was heel lang een ongerept natuurgebied, maar ook daar kwam verandering in. Royal Dutch Shell gaat in de Beaufortzee voor de kust van Alaska naar olie en gas boren. Het olieconcern heeft daarvoor in 2009 al toestemming gekregen van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De verkregen toestemming is het gevolg van het eerdere verzoek van Shell aan de Amerikaanse regering om boringen te mogen doen op twee offshore concessies, die het concern in 2005 en 2007 in twee aparte biedingen had gekocht. Het olieconcern wil starten met twee proefboringen in de periode tussen juli en oktober 2010.

Nochtans kan het ook anders. Er moet alleen een politieke wil zijn om de overstap te maken. Vele autofabrikanten zijn ermee bezig, ook in Japan.
De nieuwste Japanse auto rijdt namelijk gewoon op water. Het maakt niet uit waar dat water vandaan komt, uit de kraan of uit zee. Volgens de ontwikkelaars loopt de auto zelfs op Japanse thee.

Een speciale generator achterin de auto haalt de zogeheten hydrogenen eruit. Daarbij komen elektronen vrij en die worden weer omgezet in elektriciteit. De auto loopt ongeveer een uur op een liter. De nieuwe auto is tot nu toe wel minder snel dan een auto op benzine of een elektrische auto. Hij kan hooguit 80 kilometer per uur. Ideaal dus voor in de stad. Maar of het de oliebaronnen, de Saoedische koning en andere OPEC-landen zal bevallen valt nog af te wachten. Ik vrees ervoor!

Ondertussen gaan samen met de olie in de Golf van Mexico, ook zeldzame waterschildpadden in de vlammen op en BP hindert de mensen die de dieren willen redden.


KLIK HIER: www.naturalnews.com

00:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-06-10

no law abridging the freedom

stanley-mcchrystal“The land of the free and the home of the brave” of is het toch zoals je zo vaak hoort in de VS “land of the free because of the brave”?

‘Freedom of speech’ is in de Verenigde Staten een absoluut recht en wordt beschermd door de ‘First Amendment’ en daarin zit begrepen, het recht om kritiek te uiten op de regering, haar vertegenwoordiging en zelfs onpopulair en smakeloos gedachtegoed dat de meeste mensen misschien doen walgen zijn toegelaten. De First Amendement maakt enkel uitzondering op obsceniteiten, kinderporno, bedreigingen en ongeoorloofde reclame. Daarnaast zijn er nog enkele zaken die moeten gerespecteerd worden, zoals copyright, fairplay tijdens politieke campagnes. Ook oproepen tot geweld en laster zijn niet toegelaten.


McChrystal deed in een interview met het blad Rolling Stone een aantal kritische uitspraken over president Obama. De kritiek die generaal MCChrystal had op het Afghanistanbeleid van Obama viel niet in goede aarde. Hij was pas sinds een jaar commandant van de internationale troepenmacht in Afghanistan die in augustus 150.000 militairen moet bedragen.

Obama stuurt 30.000 extra militairen, maar volgens ingewijden was McChrystal niet blij met het voornemen om juli volgend jaar al weer de eerste eenheden terug te halen.
Ook zijn directe medewerkers lieten zich laatdunkend uit over de regering.

Daarvoor werd hij op het matje geroepen bij Obama die volgens zijn woordvoerder ‘heel boos’ was. De generaal van de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan werd plots van zijn post ontheven en vervangen door de vroegere opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in Irak, generaal David Petraeus.

De nederige verontschuldigingen van McChrystal hebben hem niet geholpen, in ‘the land of the free and the brave’ wordt een fout als deze niet vergeven. Hij werd verplicht om ‘vrijwillig’ zijn ontslag te geven.

Hoe verkeerd en respectloos zijn uitlatingen ook mogen geweest zijn, de First Amendement werd met de voeten getreden. Een soldaat in oorlogsgebied die verkeerde en zelfs laatdunkende uitlatingen doet over zijn meerdere – en heel belangrijk…een burger – mag misschien op het matje worden geroepen, maar zeker niet ontslagen worden.

"no law abridging the freedom" (Geen wettelijke beknotting op de vrijheid) zeggen juristen in de VS, en gelijk hebben ze.

17:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De G-20

Obama heeft kritiek op Europa. Hij wil niets horen over de Europese besparingsplannen van Merkel en denkt dat dit in het nadeel van de economie zal zijn.

Alles hangt er natuurlijk van af aan welke besparingen de overheid denkt en daarbij denk ik vooral aan ons land. Willen ze de belastingen verhogen? Dat zou zeer nadelig zijn voor de koopkracht. De overheid zou beter de koopkracht stimuleren door de belastingen en de lasten op arbeid te verminderen.
Maar dan speelt er ook een andere factor die de economische groei afremt. De slechte berichten over crisis en recessie zorgen ervoor dat de mensen minder gaan kopen en hun geld gaan sparen. Wat dus ook weer slecht is voor de economie.

Ook staatsobligaties leiden tot niets. Daar wint alleen de overheid bij, die kan dan weer meer geld uitgeven, maar de obligatie geeft de koper geen onmiddellijke koopkracht en geeft dus ook weer geen steun aan de economie.

De Belgische overheid die tijdens elke hoogconjunctuur heeft nagelaten geld opzij te zetten, (denk dan vooral aan Verhofstadt en Vande Lanotte) kan enkel besparen op haar eigen uitgaven.
Minder overheid (afschaffen van de senaat – minder ministers – minder kabinetten) enkel twee gewesten en Brussel als Europees district.

Bovendien zou men ook eens moeten denken aan het samenvoegen van diverse gemeenten enz. Hier heeft het kleinste dorp een eigen burgemeester en 15 raadsleden, die voor elke zitting en elke vergadering moeten betaald worden.

De beloofde jobcreatie, waarbij de overheid als werkgever fungeert, is tijdens een recessie niet de aangewezen manier om de economie aan te zwengelen. De inkomsten die de overheid dan nodig heeft om dat allemaal te betalen, kan enkel gegenereerd worden uit belastingen of leningen. Geen van beide opties zijn aan te raden tijdens een recessie in een land met een enorme staatsschuld.

Een andere en minder populaire, maar noodzakelijke wijziging is het afschaffen van kredieturen en prepensioenen.
Een grotere controle (en dat brengt ons meteen weer bij de uitgaven voor de sociale zekerheid) op de sociale fraude en het matigen van subsidies aan de talloze ngo’s.

De instroom van niet werkende nieuwkomers aan banden leggen en buitenlandse gevangenen hun straf laten uitzitten in de thuislanden (dat zou alvast 30 miljoen per jaar goedkoper zijn omdat we dan geen gevangenis in Nederland zouden moeten huren).

Indien men de economie en de werkgelegenheid wil stimuleren moet men behalve het verhogen van de koopkracht door belastingsvermindering, ook de bedrijven financieel belonen voor het aanwerven van extra personeel. Wie steun trekt en werk weigert moet zijn recht op steun verliezen.

Wie langer werkt dan tot 65 jaar, moet dat ook merken aan het pensioen dat nadien wordt uitbetaald. Nu moeten mensen die blijven werken, wel nog sociale bijdragen betalen, maar vanaf 65 jaar tellen die niet meer mee voor hun pensioen.Er is zoveel dat kan gedaan worden, al was het maar de diversen ministers die op kosten van de staat met de hele familie de wereld rondreizen alles zelf laten betalen…Heeft Obama gelijk? Niet helemaal, maar daarover zijn de meningen verdeeld.

Heeft nog iemand besparingsideeën? Zet ze dan maar in de reacties. Je weet maar nooit wie het leest.Wijziging: omdat de clip van Elsevier telkens je op deze blog komt begint met veel lawaai, zet is hieronder de link naar de clip: http://video.elsevier.nl/11805417/

15:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Debat bij Jurgen Verstrepen. In de studio Ludo De Brabander (Vlaams Palestina Komitee/Vrede vzw), Michael Freilich (Joods Actueel) en Peter Velle (Vlaams comité voor ex-moslims).


12:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-06-10

Guy Quaden - PS signatuur en gouverneur v.d. Nationale Bank wil hogere belastingen

Herschaalde kopie van waal-betaalt-een-derde-minder-belasting_5_460x0

De gouverneur van de Nationale Bank, Guy Quaden, van PS signatuur vertelde gisteren dat een belastingsverhoging noodzakelijk is om de overheidsfinanciën te saneren. Behalve de lasten op arbeid zouden alle andere belastingen, direct of indirect mogen verhoogd worden. Daarmee komt hij tegemoet aan de wensen van zijn baas, Elio Di Rupo die al eerder sprak over 7 miljard meer uitgaven die hij wil recupereren via verhoogde belastingen.

Vanwaar dat geld moet komen weten u en ik zeer goed.
Uit Vlaanderen.
In een land met de hoogste belastingstarieven is dit absoluut onaanvaardbaar. We werken nu al meer dan de helft van het jaar voor de staat via allerlei belastingen, taksen, heffingen en BTW. Vlamingen betalen meer belastingen dan Walen. Namelijk 79 % tegenover 21%, maar Franstaligen ontvangen wel 12 miljard meer dan hen toekomt en ze krijgen ook nog miljoenen subsidies voor onderwijs en extra geld voor de politiediensten. (Vaak uit inningen van Vlaamse boetegelden).

Waarom zou de overheid niet zelf eens beginnen snoeien in de uitgaven? Een betere controle op de sociale zekerheid zou al miljarden kunnen opbrengen. Een splitsing nog veel meer. Ook het innen van de bestaande belastingen zou al een flinke duit opbrengen. Vooral in Wallonië worden wanbetalers met rust gelaten. Het migrantenbeleid, waar Waalse politici verantwoordelijk voor zijn (of waren) kost enorm veel geld. Maar 74% van de migranten komen naar Vlaanderen, en amper 26% naar Wallonië. De druk op onze OCMW's zijn onhoudbaar. En niet alleen in ons land. De sociale uitgaven vertegenwoordigen 70 % van de uitgaven in de EU, dus moet er iets gebeuren.

De gemakkelijkste oplossing is natuurlijk het geld halen waar het te rapen valt, uit de zakken van de Vlaamse actieve bevolking. Wie eerlijk is, is dus gezien.
Dat hebben helaas ondertussen ook al een heel deel Vlamingen begrepen, die in de invaliditeit gaan en voorts voor 'eigen rekening' gaan werken, in pre-pensioen gaan op relatief jonge leeftijd of tot het eind van hun dagen steuntrekker blijven.
Zoals de arbeiders van Opel, die aan de slag zouden kunnen bij Volvo, Audi of Van Hool, maar de Standaard liet vandaag weten dat de Opel-mensen na hun ontslag niet zo gehaast zijn om een andere job aan te nemen of te zoeken. Kris Matthijs van Ascento zegt niet uit te sluiten dat die mensen nog een 'rouw- en verwerkingsproces moeten doormaken'.

Hallo!!!
Als ik mijn belastingsbrief invul moet ik ook een 'rouw- en herstelproces' doormaken, mag ik dan ook een paar jaar niet betalen??

Wie zei ook alweer, ‘misdaad loont niet’? Behalve in dit land dan, sjoemelaars, zwartwerkers, en sociale fraudeurs boeren goed. Wie werkt gaat achteruit.

13:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-06-10

Bart De Wever, Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent

Precies één jaar geleden schreef ik over Luc Van Der Kelen en zijn diepe angst voor Vlaams nationalisten.
Even voordien liet van Der Kelen toen weten dat ‘zijn vrouw kreten van ontzetting slaakte als ze hoorde dat Bart De Wever mee in de Vlaamse regering zou zitten’...
Ik vraag mij dus af of de monsterscore die NVA gisteren mocht optekenen en zowat de helft van de NVA in het federaal parlement en de Senaat brengt, de gezondheid van die vrouw niet ernstig heeft geschaad.

In ieder geval is deze monsterscore een geschenk voor Bart De Wever, maar geen gemakkelijke taak zolang hij niet alle traditionele Vlaamse partijen (en de media) kan overtuigen van zijn plannen en goede bedoelingen.

Vanmorgen hoorde ik op de radio nog iemand kwelen over de verkiezingsoverwinning van NVA ... 'dat ze het te danken hadden aan proteststemmen' ...
Hoe is het mogelijk dat ze steeds weer die oude, afgezaagde tactiek gebruiken om de bevolking voor dommeriken te laten doorgaan die in feite niet weten wat ze willen.

Ondanks hij al meermaals heeft uitgelegd dat hij voor de ‘evolutie’ is en niet voor ‘revolutie’, waarmee hij bedoelt dat hij een overgangsperiode via een confederale staat wil in aanloop naar volledige onafhankelijkheid van beide landsdelen, gaan de meeste journalisten er nog steeds van uit dat hij met geweld een revolutie wil ontketenen en België meteen in twee gaat splitsen zonder wederzijds overleg of zonder overgangsperiode.

Dat zou ontzettend dom zijn, want een scheiding moet gebeuren met wederzijdse toestemming om niet in een vechtscheiding verzeild te geraken, maar dat mag geen jaren aanslepen. De staatshervorming moet afgesproken voor de regeertermijn en uitgevoerd worden tijdens.

Dat revolutionair gevoel zal iedereen wel hebben gehad na Madame Non en de baarlijke duivel en Vlamingenhater Maingain, maar bedenk dat er na elke revolutie een tiran aan de macht kwam, dus gesprekken en overleg met de andere kant is nodig. Niet over wat zij ons ‘gunnen’, maar over wat wij hen nog willen geven als steun voor een overgangsperiode in ruil voor onze rechtvaardige eisen.

En aangezien de PS aan de andere kant ook een monsterscore (wat zijn de mensen toch vergeetachtig!) heeft geboekt, zal het, of men dat nu graag heeft of niet, met Di Rupo moeten gebeuren. Als het premierschap voor Di Rupo afhangt om met onze Vlaamse eisen akkoord te gaan, dan moet Di Rupo maar premier worden. Zo benijdenswaardig is die job toch niet.Bart De Wever moet er nu wel voor zorgen dat alle belangrijke ministerportefeuilles in Vlaamse handen blijven zoals o.a. Financies (als het maar geen Freya V.D. Bossche is), Sociale Zaken, Volksgezondheid, migratiebeleid, Begroting, Pensioenen, Werk, Justitie, landsverdediging enz…

Pas na de hervormingen kan dit land aan beide zijden tot rust komen en werken aan de eigen economische vooruitgang, de eigen gezondheidszorg, de eigen pensioenen eigen werkgelegenheid enzovoort, gefinancierd met eigen financies.

Dat Vlaanderen en Wallonië na een splitsing ook nog samen zullen moeten werken en praten is evident. Net zoals we dat nu ook moeten doen met andere Europese landen. Maar goede vrienden worden is altijd nog beter dan in een slecht huwelijk verder wat aan te modderen. Dat het zo niet verder kan in dit slecht huwelijk mag nu toch wel voor iedereen duidelijk zijn, dus laat ons goede vrienden worden die elk zijn eigen beleid en toekomst kan uitstippelen zonder eisen op ‘alimentatie’ van de ex-partner.

En laat ons ook voor één keer eerlijk zijn en toegeven dat het Vlaams Belang al derig jaar aan de weg heeft getimmerd die Bart De Wever nu kan bewandelen en niet in het minst dankzij het cordon sanitaire.

16:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-06-10

Egyptische blogger Karim Amer

imageskar

Eén van de luxueuze voordelen van internet is dat het een forum is voor elk individu om zijn of haar mening uit te drukken, iedereen zou dus moeten kunnen meedoen aan een vreedzame discussie zonder angst te moeten hebben voor eventuele gevolgen.

Maar Karim Amer, een jonge blogger uit Egypte werd veroordeeld tot vier jaar cel omdat hij van die vrijheid gebruik wou maken.
Ondanks het feit dat Karim Amer op een vredige manier gebruik maakte van zijn universeel recht op vrije meningsuiting, werd hij beschuldigd kritisch materiaal te hebben gepubliceerd op de islam en president Hosni Mubarek. Amer zegt dat hij in gevangenschap al minstens twee keer werd geslagen onder toezicht van een gevangenisbeambte.

Iedereen zou het recht moeten hebben om op een vreedzame manier zijn mening kenbaar te maken. Veel mensen, uit de VS, Canada en ook Europa, schreven een protestbrief aan president Hosni Mubarek om deze gevangene vrij te laten en de universele vrije meningsuiting van het volk te aanvaarden.

Helaas komt men ook in ons land in de problemen als men zijn recht op de vrije meningsuiting durft te gebruiken in verband met de islam. Desondanks heb ik ook een brief verstuurd. Wat hier niet kan, kan misschien binnenkort in Egypte wel?


imageskarim


http://www.freekareem.org/

23:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13 juni ongeluksdag? Of het begin van een welvarende Vlaamse staat.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Di Rupo eerste minister worden. Dat hij vroeger al in opspraak kwam wegens pedofilie speelt in dit land absoluut geen rol, ze zijn hier wat gewoon!!
Hij is een linkse immigrant en dat is al voldoende om het hier ver te schoppen…een beetje pedofiel kan hier wel!!
Ik vraag mij alleen af hoe ze hem gaan ontvangen bij buitenlandse bezoeken in islamitische landen. In Egypte is hij alvast niet meer welkom, maar in de andere landen zeer zeker ook niet.

Maar laat hen maar doen. Als we deze keer een Franstalige als eerste minister krijgen zal het land misschien wel sneller gesplitst worden dan verwacht.

Want wat hebben Walen en Vlamingen in feite nog gemeen?
Niets!
We hebben zelfs geen gemeenschappelijke cultuur. Wat Vlaanderen en Wallonië nog bindt is de monarchie en de miljardenstroom vanuit Vlaanderen richting Wallonië.

Ook Brussel, met zijn 19 baronieën kosten ons enorm veel geld. De grootste fout die men ooit heeft gemaakt is van het Vlaamse ‘Broekzele’ een apart gewest maken.
We mogen Brussel echter niet zomaar laten vallen, tenzij het een Europees district wordt, onderhouden door de EU met een eigen stadsbestuur.

Brussel mag echter in geen geval naar Wallonië gaan. Want de aanhechting van Wallonië bij Frankrijk hangt enkel af van het al dan niet meebrengen van Brussel.

In Brussel wonen nog slechts 5% Vlamingen, voor het overige leeft er een enorm grote gemeenschap moslims die sommige gemeenten onleefbaar maken. Verder zijn er Europeanen uit diverse EU-lidstaten die leven en werken in Brussel. Brussel is dus geen Waalse, noch Vlaamse hoofdstad, maar eerder een Europese hoofdstad.

Elke gemeenschap zowel in Wallonië als in Brussel gaan zowel cultureel, sociaal als economisch hun eigen weg maar worden vooral in stand gehouden met Vlaams geld.
De federale regering bestaat uit Vlaamse en Franstalige partijen die electoraal slechts verantwoording hebben af te leggen aan de eigen gemeenschap, ook al stellen Franstaligen zich dankzij hun weigering om B-H-V te splitsen, verkiesbaar tot diep in het Vlaamse land.

Communautaire twisten worden steeds beslecht in het voordeel van Wallonië en Vlaamse initiatieven worden door Franstalige politici geboycot of stuiten op een Waals ‘Non’.
Wallonië neemt echter geen enkel initiatief om haar eigen economie aan te zwengelen en de PS spreekt nu reeds over een meeruitgave van 7 miljard. Een Staashervorming betekent voor Di Rupo 'meer geld voor Brussel'.
Dan weet u toch als Vlaamse kiezer, wie dat zal mogen betalen? Dan weet u ook waarom uw pensioen zo miniem blijft ook al hebt u uw hele leven de hoogste belastingen betaald?

Wallonië werkt remmend op de welvaart van beide landsdelen en ook al vind ik heel wat Walen enorm vriendelijke mensen en hebben ze het mooiste stukje België waar ik graag vertoef, wil ik niet langer de hoogste belastingen van Europa blijven betalen voor de onbekwaamheid van hun politici en het in stand houden van de sociale hangmatcultuur van een groot deel van de Waalse bevolking.

Ik wil ook niet blijven betalen voor de 40% beambten onder de actieve bevolking.
Wallonië moet eindelijk leren op eigen benen te staan. Solidariteit moet vrijwillig zijn, als het 'voelbaar' verplicht wordt is het slavernij.

Vlaanderen moet haar eigen huishouden kunnen besturen en de eigen inkomsten en uitgaven beheren. Vlaanderen moet zelf kunnen beslissen. (Nu beslist Wallonië bvb. over het migratiebeleid, maar ze sturen alle nieuwkomers naar Brussel of Vlaanderen).

Enkel op die manier kan de economie terug worden aangezwengeld en kan de werkgelegenheid terug worden gestimuleerd. Door lage kosten op lonen te heffen kan Vlaanderen aantrekkelijk gemaakt worden voor zowel binnenlandse als buitenlandse bedrijven.

Er is geen andere mogelijkheid om uit de impasse te geraken dan te streven naar een onafhankelijk Vlaanderen, een kleine staat met zes miljoen inwoners maar welvarender dan de meeste grote landen met tien maal meer inwoners die als laatsten tot de EU zijn toegetreden.

Stem zeker niet links, iedereen heeft vast al de 50 redenen om niet voor Sp.a te stemmen gelezen, maar sedert de paarse regering zijn er nog 50 redenen bijgekomen.
Kijk naar de landen met een links bestuur, zij ziten nu in zware financiële problemen, landen zoals Griekenland, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië.

Het klinkt trouwens nogal ongeloofwaardig om Vanden Lanotte te horen fulmineren tegen Suez, terwijl hij zelf Electrabel aan Suez heeft verkocht. Dat is de reden dat we nu voor onze elektriciteit enorm hoge tarieven moeten betalen aan Parijs. Daarbovenop hebben ze nog nagelaten Suez belastingen te laten betalen voor het openhouden van atoomcentrales.
En hebt u nog iets gehoord van het Zilverfonds, de lege spaarpot voor de pensioenen?
Ik schreef het vroeger al…hoe dom moet je zijn om minister te mogen worden bij Sp.a of PS?

Vergeet ook vooral niet dat Open VLD en Sp.a sedert 1990 hebben nagelaten om in een periode van hoogconjunctuur geld te sparen en ze daarna alle belangrijke bedrijven en gebouwen hebben verkocht aan het buitenland om hun budget te doen kloppen.

Stem dus vooral niet op linkse partijen, want hun enige zorg is hoe ze het geld dat in uw zak zit, in die van henzelf kunnen krijgen.

Vlaanderen kan een volwaardige en welvarende staat binnen de Europese gemeenschap worden als u stemt voor een V-partij. Maar dan moeten de V-partijen ook onderling stoppen met elkaar te bekladden.
Er moet NU dringend gewerkt worden aan de toekomst.

18:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-06-10

Denken ze nu echt dat de mensen achterlijk zijn?

Bart De Wever-effect in Oostenrijk ?

Er wordt politiek garen gesponnen uit de verbreding van het renteverschil tussen België en Duitsland. Eerst luidde het dat dit de fout was van OpenVLD, want het was onverantwoord om de stekker uit de regering te trekken, en het buitenland zou ons daarvoor onder druk zetten. Nu de NVA van Bart De Wever op kop ligt, en tegelijkertijd plots het renteverschil met DL vergroot, wordt de zwartepiet naar hem geschoven. Het buitenland zou zich ongerust maken over de toekomst van ons land met NVA als grootste partij.

LEES HIER VERDER

00:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

06-06-10

"Ga terug naar Auschwitz" riepen de 'vredes'activisten.

Audio: IDF soldiers warn flotilla vessels they are nearing area under naval blockade, latter respond with anti-Semitic slurs.

11:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

05-06-10

Zo is het...

15:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Zelfbestuur is voor Vlaanderen van levensbelang

Wie dacht dat de ge­hei­me pei­lin­gen die vo­ri­ge week uit­lek­ten en de N-VA een mon­ster­sco­re van 25 pro­cent voor­spel­den iets zou­den ver­an­de­ren, is er aan voor de moei­te. 

http://www.tijd.be/opinie/commentaar/De_kloof.8923944-620...

15:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-06-10

Interessante site

Ik was op zoek naar iets en kwam toevallig op deze site terecht http://iranpoliticsclub.net/founder/index.htm

De moeite waard om eens te gaan kijken.

Citaat:

“Liberalism is a weak immune system which invites the Virus of Islamism to enter and destroy a healthy and civilized, democratic social body!”
(Ahreeman X)

15:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Hiermee is alles gezegd...

Niemand kan de woede die we voelen bij de zoveelste schietpartij in dit land beter verwoorden dat Ray De Bouvre.

"Niemand van die diep aangeslagen politici wil beseffen, dat de verruwing en het geweld in onze maatschappij het gevolg zijn van het jarenlange non-beleid en de lakse tolerantie. De open grenzen, het aan de partijpolitiek verkochte gerecht, links-links magistraten die een dociele en onderworpen maatschappij nastreven, politieke blaaskaken die om hun eigen beperkte visies op te dringen de basis van de democratische spelregels opofferen ... wat gloei ik weer."

Lees zelf wat hij schreef op zijn blog: http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=662341

11:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

03-06-10

Peter Velle werkt samen met Nederlandse filmploeg aan film

Peter Velle, van het comité voor ex-moslims, werkt met een Nederlandse filmploeg samen aan een film over de haatreligie ‘islam’. De film wordt door de linkse media op allerlei manieren geboycot, desondanks geven ze niet op en werken er aan verder. Vaak komen ze in gevaarlijke situaties terecht door bvb. stiekem gesprekken op te nemen in moskeeën of bij opruiende toespraken van islamitische leiders.

Hier kunt u al een introductiefilm over de radicale islam in Europa bekijken, waarin Peter Velle heeft samengewerkt met Ben Kok en Ayaan Hirsi Ali.

Ben Kok interviewt de topmaat van Jamaat Tabligh in de Pakistaanse jihadmoskee Khatim-Al-Anbia in de Oranjestraat te Antwerpen. In de uiteindelijke film (waar nog aan gewerkt wordt) zal de agressiviteit van deze Pakistaanse extremisten duidelijk in beeld worden gebracht.

Peter vraagt aan iedereen om ruchtbaarheid te geven aan deze film, die tenslotte met gevaar voor hun leven hebben gemaakt en nog verder afwerken.

Niet schrikken van het loeiharde muziekje waar de clip mee begint...
Islamcongressen 29 mei te Amsterdam, Movenpickhotel en RAI
Lees ook het artikel in GvA over de islamitische lezing, georganiseerd door de Antwerpse vereniging Al- Mawada, die heel wat volk heeft gelokt. In een mum van tijd waren de 750 zitjes in de zaal Elckerlyc uitverkocht, al-Maliki, een als fundamentalist bekend staande preker, is niet opgedaagd. Lees hier verder


21:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

DODELIJKE SCHIETPARTIJ IN BRUSSELS VREDEGERECHT:

Bron GvA

In het vredegerecht in Brussel, vlak bij het Justitiepaleis, zijn donderdagmiddag een vrederechter en een griffier doodgeschoten. De dader vluchtte te voet weg. De politie houdt een klopjacht. Dat meldt een magistraat van het hof van beroep.

De precieze omstandigheden van het schietincident, dat zich voordeed in de zittingszaal van het vredegerecht, zijn nog niet duidelijk. Volgens een onbevestigde bron is de dader van Albanese afkomst.

Op een conferentie om 14 uur kon enkel verteld worden dat de dader op het einde van de zitting, die hij helemaal had bijgewoond, begon te schieten. Daarbij kwamen de vrederechter en een griffier om het leven.

Op de vlucht
Daarna vluchtte hij te voet en werd hij even gevolgd door een getuige. Volgens de laatste informatie is de dader nog altijd op de vlucht.

Er zijn twee ziekenwagens en een wagen van het medisch urgentieteam ter plaatse. De omgeving is volledig afgesloten. Een schooltje in de buurt werd ontruimd.

Pensioen
De rechter die omkwam bij het incident is de vrederechter van het vierde kanton in Brussel. Het gaat om een vrouw die bijna op pensioen mocht.

De families van de slachtoffers moesten op het moment van de persconferentie nog verwittigd worden.

Om 16 uur wordt op het vredesgerecht en in andere Brusselse rechtbanken een huldebetoon gehouden. In het justitiepaleis aan de Bolivarplaats in Antwerpen zullen het personeel en de magistraten vrijdag om 9 uur een moment stilte in acht nemen naar aanleiding van het schietincident.

"Dramatisch"
Ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) reageert aangeslagen op de dubbele moord. "Een vrederechter op deze manier aanpakken, is bijzonder dramatisch en nooit gezien", aldus de politicus op vtm.

Volgens De Clerck was de zitting bijna afgelopen, toen de schutter binnenstormde en zijn twee slachtoffers van dichtbij neerschoot.

De minister roept op tot sereniteit en hoopt dat de partijen na de verkiezingen van 13 juni er ook aan denken om nieuwe maatregelen uit te werken tegen criminaliteit.DODELIJKE SCHIETPARTIJ IN BRUSSELS VREDEGERECHT:

VLAAMS BELANG SCHORT GEDURENDE 24 UUR CAMPAGNE OP


Het Vlaams Belang heeft met ontzetting kennis genomen van de schietpartij in het Brusselse Vredegerecht, die aan twee mensen het leven heeft gekost. Gezien de ernst van de feiten en uit respect voor de slachtoffers zal het Vlaams Belang vanaf vannacht gedurende 24 uur de verkiezingscampagne opschorten. Dat betekent onder meer dat niet zal worden geplakt, geen pamfletten worden bedeeld en geen markten worden bezocht. Ook de campagnetoer van Filip Dewinter die dezer dagen doorheen Vlaanderen trekt, zal worden opgeschort.

Op de provinciale verkiezingsmeeting die vanavond in Vilvoorde doorgaat, zal één minuut stilte worden gehouden. De geplande meeting zelf blijft beperkt tot een ingekorte toespraak van Filip Dewinter waarin hij zal stilstaan bij de recente reeks criminele feiten die onze steden de jongste dagen en weken hebben opgeschrikt.

Nadat eerder al politieagenten levende schietschijven zijn geworden, politiecommissariaten met molotovcocktails werden aangevallen en gangsters er niet voor terugdeinzen om hun kompanen gewapenderhand uit het justitiepaleis te bevrijden, blijkt nu ook een instelling als het vredegerecht – symbolischer kan haast niet – niet meer veilig voor criminelen van alle slag. Een en ander bevestigt in ieder geval nog eens dat de jarenlang onder de mat geveegde en de facto straffeloze misdaad - van ‘kleine’ criminaliteit tot groot banditisme - volkomen is losgeslagen.

De ernst van de situatie moet àlle partijen aanzetten tot een grondige bezinning én tot het vaste voornemen om de criminaliteit keihard aan te pakken. Het is genoeg geweest.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Filip Dewinter
Lijsttrekker Senaat

18:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

02-06-10

Protest in Londen voor boerkaverbod in België (dat nog door de Senaat moet goedgekeurd worden)

14:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gebakkelei bij LDD over 'hamaspraat' Dedecker

Dat Dedecker pro-Palestijns en anti-joods is, is niet nieuw. Dat is de reden dat ik mij destijds ook met klem tegen zijn komst bij het VB heb verzet.
Het zit er dus weer eens tegen bij LDD, deze keer tussen de Hamas-lovers en de anti-terroristen.

Bericht Concentra:

Dedecker neemt duidelijk standpunt in tegen Israël na de dodelijke aanval op het hulpkonvooi.

"Als Israël niet ingaat op het voorstel om de blokkade van de Gazastrook op te heffen, vragen we dat Europa economische sancties treft", zegt Dedecker. "Het Israëlisch conflict gijzelt de hele wereld op politiek en economisch vlak, met de ene petroleumcrisis na de andere als gevolg, en het exporteert bovendien terreur."

Vlaams parlementslid Verstrepen struikelt vooral over de zinsnede dat Israël terreur exporteert. "Dat is complete onzin, pro-hamaspraat", zegt Verstrepen. "Het is trouwens manifest onjuist en intellectueel oneerlijk. Ik ben niet de enige binnen LDD die moeite heeft met het persbericht dat is uitgestuurd zonder overleg met de mandatarissen van LDD. Dit is niet in samenspraak gebeurd."

Verstrepen verdedigt de actie van Israël niet. "Israël moet opletten wat het doet en die actie was waarschijnlijk erover", zegt het parlementslid.

Jean-Marie Dedecker doet de kritiek van Verstrepen af als een persoonlijke mening.

Partij van de Dieren

Ook Jan Van Puyvelde van de Partij van de Dieren is kwaad. Hij staat op de vierde plek van de LDD-Senaatslijst. Alleen zegt de man, twee weken na de alliantie met LDD, zich niet meer te kunnen vinden in de visie van de partij van Dedecker. Toch zal hij op de lijst staan, want die kan niet meer worden veranderd.

svw

De partij voor de Dieren wou al stoppen met het kartel omdat Dedecker een islamitische imam op de derde plaats had gezet. De idee dat die man zich zou bezondigen aan het ritueel slachten van dieren is voor de partij onaanvaardbaar.

13:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Frits Bolkestein aan het woord

Terwijl het volk rechtser wordt, werd tot voor kort de ‘intellectuele elite’ steeds linkser. Dat gaf links het gevoel dat ze beter weten wat het volk nodig heeft dan het volk zelf. Deze negatieve spiraal werd de laatste tijd een beetje verbroken, maar helemaal weg is het nog steeds niet.

Rechts kan dit verbreken door een intellectuele strijd te voeren. Conservatieven moeten zich op de media, universiteiten en andere communicatiemiddelen richten. En niet, zoals links dat doet, met clichéantwoorden, schelden, politiek oneerlijke antwoorden of loze beloftes, maar met verstaanbare argumenten. Conservatief, van welke politieke strekking dan ook, hoeft zich niet te verstoppen en nog minder te zwijgen.

De toespraak die Frits Bolkestein gaf op de uitreiking van de ‘Prijs voor de vrijheid’ dat werd georganiseerd door de liberale denktank Libera! op 19 maar jl. in het Crown Plaza te Antwerpen, is een voorbeeld van een ‘niet politiek correcte’ redevoering die duidelijk aantoont wat er misloopt met onze huidige cultuur en de‘weg-met-ons’ mentaliteit.


Waar is het Westerse zelfvertrouwen gebleven?

De moeizame integratie van moslims in de westerse cultuur wordt gekenmerkt door tal van incidenten die vaak potsierlijk zijn maar er ook blijk van geven hoe gering het zelfvertrouwen van het Westen is. In Amsterdam schorste het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf onlangs een trambestuurder omdat hij een christelijk kruisje op zijn uniform droeg. Het dragen van een islamitisch hoofddoekje boven datzelfde uniform is wel toegestaan. De tramconducteur werd door de rechter in het ongelijk gesteld.

Een Nederlandse advocaat weigert op te staan als de rechter binnenkomt, omdat hem dat door zijn godsdienst, de islam, verboden wordt. De desbetreffende rechter, Peter Ingelse, zei dat de advocaat mocht blijven zitten, omdat hij, Ingelse, zich niet beledigd voelde. De rechter vergat daarbij dat advocaten niet moeten opstaan uit respect voor de rechter, maar uit respect voor de wet.

De Haagse Hogeschool heeft een kerstboom laten verwijderen uit angst dat moslimstudenten dit christelijke symbool (sic) aanstootgevend zouden vinden. Engeland laat zien dat het nog erger kan. Daar heeft de gemeente Oxford besloten Kerst helemaal af te schaffen en te vervangen door het ‘Winterlichtfestival’.

In Neukölln, een stadswijk van Berlijn waar veel moslims wonen, zou een tentoonstelling worden gehouden over ‘De Derde Wereld in de Tweede Wereldoorlog’. Een klein deel van de tentoonstelling ging over de medeplichtigheid van Arabieren aan misdaden van de nazi’s. Na protesten van moslims werd de tentoonstelling gesloten. De Berlijnse wethouder van integratie Günter Piening zei: ‘In een gemeenschap als Neukölln hebben we een gedifferentieerde voorstelling nodig van de betrokkenheid van de Arabische wereld bij de Tweede Wereldoorlog.’

Het Europees waarnemingscentrum tegen racisme en vreemdelingenhaat, gevestigd in Wenen, hield in 2003 een onderzoek naar antisemitisme geheim, omdat daaruit bleek dat het antisemitisme in Europa voornamelijk werd gevoed door moslims en pro-Palestijnse groeperingen.

Dit was zelfcensuur maar er vindt ook censuur door intimidatie plaats. Toen de Utrechtse theoloog Pieter van der Horst zijn afscheidsrede wilde wijden aan ‘De islamisering van het Europese antisemitisme’ werd dat door de universiteit verboden. Deze censuur kwam voort uit de angst voor ongenoegen uit de hoek van de moslims.

Zo worden moslims in het Westen beschermd door de westerse overheden en bestuurders die zich in allerlei bochten wringen om te voorkomen dat zij zich gekwetst zouden kunnen voelen. Deze paternalistische houding zal niet zonder gevolgen blijven. Want hoe kan een Europese islam ontstaan – daargelaten hoe die er uit zou zien – als hij stelselmatig wordt gevrijwaard van de kritiek en spot die het Christendom hebben gehumaniseerd?

Er zijn vele voorbeelden van westerse zelfverloochening en er zullen er nog veel meer volgen. Het is typerend voor het Westen dat het zichzelf wegcijfert en andere culturen voor laat gaan. In confrontatie met de islamitische cultuur die zichzelf juist verabsoluteert en uitsluitend kritiek heeft op anderen, neemt dit soms zelfdestructieve vormen aan.

Zo zei de progressieve essayiste Susan Sontag vlak na de islamistische terreuraanslagen van 11 september 2001 dat deze ‘een aanval [waren] op de zelfverklaarde supermacht van de wereld, die werd ondernomen als gevolg van Amerikaanse bondgenootschappen en daden’. Bedenk wel dat de oorlogen in Afghanistan en Irak toen nog niet waren begonnen. Weliswaar heeft Sontag deze opmerking later teruggenomen maar zij illustreert voortreffelijk de westerse neiging de wandaden van anderen uitsluitend te zien als reacties op eigen wandaden. Het Westen heeft altijd ongelijk.

Westerse leiders die zich wel zelfverzekerd opstellen tegen de islam worden verketterd, niet alleen vanuit de moslimwereld maar ook vanuit hun eigen westerse cultuur. Op 12 september 2006 hield paus Benedictus XVI een rede aan de Universiteit van Regensburg. Zijn toespraak ging over Rede en Geloof: een oer-christelijk thema. Hij citeerde daarin de Byzantijnse keizer Manuel II Paleologos, die aan het einde van de 14de eeuw beweerde dat de leer van Mohamed onmenselijk was omdat deze beval zijn geloof met het zwaard te verspreiden. Waarom nam niemand het voor de Paus op toen groot misbaar in de islamitische wereld klonk? Had Manuel Paleologos niet gelijk? Wat wilde Abd-er-Rahman, gouverneur van Spanje, toen hij in 732 bij Poitiers door Karel Martel werd verslagen? Toch op zijn minst de islam verspreiden?

Silvio Berlusconi zei tijdens een bezoek aan Berlijn in september 2001: ‘De westerse beschaving is superieur aan die van de islamitische wereld.’ Interessant waren de reacties hierop. Guy Verhofstadt (destijds premier van België) noemde zijn opmerking ‘gevaarlijk’. Romano Prodi (destijds voorzitter van de Europese Commissie) zei: ‘Wij zijn allen gelijk.’ Louis Michel, de Belgische minister van buitenlandse zaken, noemde de opmerking ‘onacceptabel en in strijd met Europese waarden’.

Het is geenszins mijn bedoeling de Italiaanse premier te verdedigen, maar had hij in feite niet, evenals de paus, gelijk? De enige maatstaf om beschavingen te vergelijken is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Bij hantering van die maatstaf staat buiten kijf dat de Europese beschaving, na vele eeuwen van gruwelijke daden, ver voor ligt op de islamitische. Het was een politiek wetenschapper uit Koeweit, Ahmed Al-Baghadi, die openlijk zijn instemming met Berlusconi uitsprak: ‘De islamitische samenleving kent geen vrijheid van meningsuiting of burgerrechten. (-) Hoeveel Arabische schrijvers zijn er vermoord of gevangen gezet? (-) Op welke islamitische universiteit kun je vergelijkende theologie studeren?’

Hoe kan worden verklaard dat Europa aan zo’n gebrek aan zelfvertrouwen lijdt dat deze zaken niet gezegd mogen worden?

Wij lijken te zijn vergeten maar Europa is sterk getekend door het christendom en is daarmee fundamenteel anders dan beschavingen die voortkomen uit de islam. De islamitische beschaving kent een schaamte-cultuur, het christendom een schuld-cultuur. Wij zijn allen doordrongen van schuldgevoelens, vooral in protestantse landen. Luister naar de Mattheüspassie van Bach. Het koor, dat wil zeggen het volk, zingt: ‘Ik zal worden gestraft voor wat U (d.w.z. Christus) geleden hebt’ en: ‘U bent geen zondaar, zoals wij en onze kinderen.’ De Ierse dichter Yeats schreef: ‘Kom vestig op mij dat beschuldigende oog, ik dorst naar beschuldiging.’

Het kolonialisme is bij uitstek een thema waarin het westers schuldgevoel tot grote bloei is gekomen. Zo is een van de rechtvaardigingen voor het geven van ontwikkelingshulp aan landen in de Derde Wereld de gedachte dat het Westen schuldig is aan de onderontwikkeling van bijvoorbeeld Afrika. Maar Europa is net zo min verantwoordelijk voor de onderontwikkeling van Afrika als Rome verantwoordelijk was voor de onderontwikkeling van Gallië. De juiste vraag is niet: waarom zijn arme landen arm? De juiste vraag is: waarom zijn rijke landen rijk? Want in het begin waren we allemaal arm. Wie een verklaring zoekt voor de bloei van het Westen moet teruggaan naar de Renaissance of zelfs naar de klassieke Oudheid. Kolonialisme heeft niets te maken met die bloei.

Parallel aan die zelfbeschuldiging ligt in het christendom zelfkritiek en zelfrelativering besloten. Laten we twee passages bekijken uit ‘Het evangelie volgens Mattheüs’. De eerste is: ‘Oordeel niet, opdat er niet over u geoordeeld wordt’ (7:1). De tweede is: ‘Wie zichzelf verhoogt zal worden vernederd, en wie zichzelf vernedert zal worden verhoogd’ (23:12). Volgens Nietzsche kenschetst dit een slavenmentaliteit. Maar ook zonder zover te gaan, is duidelijk dat deze uitspraken, samen met andere als ‘de andere wang toekeren’ en ‘de tweede mijl gaan’, beide afkomstig uit de Bergrede, er niet bepaald toe aanzetten voor zichzelf op te komen.

Misschien is daar een oorzaak te vinden van het hedendaagse gebrek aan zelfvertrouwen dat tot gevolg heeft dat wij ook niet opkomen voor de onzen en alleen vreemde geloven en culturen als onze naasten lijken te beschouwen.

Wie trekt zich het lot aan van christenen in het Midden-Oosten? Tien procent van de bevolking van Egypte is christen (koptisch). Zij worden onderdrukt en leiden een slecht bestaan. De christelijke minderheden in Syrië, Irak en Pakistan worden gediscrimineerd. In Somalië maken islamisten jacht op iedereen die een Bijbel bezit. In Turkije worden christenen belaagd. Geen mens lijkt zich over deze misdaden op te winden. Is dat omdat we het te druk hebben met onszelf? Het christendom lijkt in Europa, op Polen en Ierland na, te zijn uitgebloeid. Maar voor anderen is het niet de lusteloze religie die het nu voor ons is. Zij voelen zich terecht door Europa in de steek gelaten.

De christelijke cultuur van schuld en zelfrelativering leidde 150 jaar geleden daarentegen niet tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Integendeel, Europa barstte toen van het zelfvertrouwen, zoals blijkt uit het imperialisme dat voortkwam uit de industriële revolutie. Er is sinds die tijd natuurlijk wel het een en ander gebeurd. Om te beginnen de Eerste Wereldoorlog, een massale slachting zonder weerga: het breekpunt in de grote burgerlijke cultuur die in de negentiende eeuw had gebloeid en voor zoveel vooruitgang had gezorgd. Het interbellum was de tijd van de grote collectivistische dictaturen: het communisme, het fascisme en het nationaal socialisme. Daarna kwamen Tweede Wereldoorlog en Shoa. Tenslotte de culturele verwarring van 1968 en de jaren daarna met het post-modernisme dat het failliet van alle grote verhalen uitriep en het multiculturalisme dat ons op het hart drukt niet te oordelen, zoals de Bijbel zegt. Alle zekerheden boetten aan kracht in.

De krediet-crisis, de economische druk uit Azië en het ontbreken van een federaal Europa hebben deze gevoelens van onzekerheid natuurlijk versterkt.

Welke rol speelt het Christendom nu, na al deze verschrikkingen?
Het metafysisch en dogmatische deel van het christendom, wat men de verticale dimensie ervan pleegt te noemen, is nu definitief uitgehold. Maar de horizontale versie is gebleven. Dat is de Bergrede. Dat is het voorschrift niet te oordelen en nederig te zijn. De Nederlandse journalist Martin Sommer schrijft hierover: “Wij in het Westen leven met een ontkerstende versie van de erfzonde en naarmate we denken dat het geloof langer achter ons ligt, wordt de christelijke boodschap sterker.” (Volkskrant, 2-3-07).

Bij dit alles moet men bedenken dat de kerken geen rol van betekenis meer spelen. Vroeger kaderden zij de radicale aanspraken van de Bijbel in zoals een stenen muurtje de vijver in stand houdt. Vroeger moest men een geloofsbelijdenis ondertekenen, wilde men aan de Vrije Universiteit te Amsterdam studeren: nu komt er een opleiding tot imam. Nu zamelt een rooms-katholieke prelaat in Keulen geld in voor de bouw van de grootste moskee van Duitsland. Hoe kunnen minderheden uit niet-westerse landen integreren in de Europese cultuur als die er niet meer is?

Geldt dit gebrek aan zelfvertrouwen voor iedereen of alleen voor de intellectuele elite? Waarschijnlijk het laatste. Het was de intelligentsia die de ontkerkelijking en het verdwijnen van het christelijk geloof en christelijke cultuuruitingen toejuichte. En het was de intelligentsia die het concept van multiculturalisme als alternatief opdrong en ervan profiteerde.

De vrijheid van meningsuiting ligt aan de basis van onze samenleving. Zij staat onder druk. Wij moeten haar verdedigen. Ik beschouw deze Prijs als een aanmoediging daartoe. Ik ben er dankbaar voor dat ik hem mag ontvangen.


Deze traditionele Gustave de Molinari-lezing werd uitgesproken door laureaat Frits Bolkestein, gewezen EU-Commissaris voor de Interne Markt en gewezen fractieleider van de VVD in de Nederlandse Tweede Kamer, ter gelegenheid van de uitreiking van de Prijs voor de Vrijheid op vrijdagavond 19 maart 2010 in het Crowne Plaza te Antwerpen.

13:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Wie aan de kant staat van de activisten heeft geen hart voor de gewone Palestijnse burger
'Nederlandse anti-Israël-activist is kopstuk van Hamas'
woensdag 2 juni 2010 07:30

De 43-jarige Nederlander Amin Abou Rashed, die door Israël is gearresteerd nadat het internationale 'hulpkonvooi' voor Gaza de confrontatie zocht met de Israëlische marine, is een kopstuk van de radicaalislamitische terreurbeweging Hamas.

Lees HIER verder.

12:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

01-06-10

De goede oude tijd

13:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

31-05-10

Brutale aanval van zogenaamde vredesactivisten

Brutale aanval van ‘vredesactivisten’ die probeerden een helikopter van het IDF neer te halen.


Zowel Egypte als Israël hebben een overeenkomst dat enkel hulpgoederen voor Gaza mogen verder gaan na controle. De marine werd echter verwittigd dat zeker 20 mensen op het dek stonden te wachten en ze mogelijks problemen moesten verwachten. De helikopter vloog boven het dek en wou via een koord een soldaat neerlaten aan boord, die meteen werd aangevallen.

De bedoeling van de overwegend Turkse vredesactivisten bestond niet uit hulpgoederen naar Gaza brengen, maar de leider van Hamas te ontmoeten.

Zij waren zeer goed voorbereid op een confrontatie met de Israëlische marine en vielen aan met alle mogelijke wapens. Bijlen, messen en schoten projectielen af met katapulten. Sommige activisten hadden geweren. De marine werd in eerste instantie overrompeld omdat ze wel gewoon zijn om met politieke activisten om te gaan, maar niet met dit soort straatvechters die ondertussen al met meer dan 30 op het bovenste dek stonden.

Toch riepen de soldaten naar elkaar om het vuur niet te openen ondanks ze aan alle kanten zwaar werden aangevallen bij het verlaten van de helikopter. Pas nadat een soldaat ernstig gewond werd door een granaat en een andere met een mes werd gestoken, opende de IDF marine het vuur.

Er ontstond een enorm tumult tijdens de gevechten en andere passagiers op het schip die zich eerst op de achtergrond hielden, hielpen de soldaten door hen een hand te reiken en hen naar een ander dek te trekken terwijl ze aangevallen werden met knuppels en hakmessen.

Bekijk de video

Only after a 30-minute shootout and brutal assaults using clubs and knifes did commandoes manage to reach the bridge and take over the Marmara.

It appears that the error in planning the operation was the estimate that passengers were indeed political activists and members of humanitarian groups who seek a political provocation, but would not resort to brutal violence. The soldiers thought they will encounter Bilin-style violence; instead, they got Bangkok. The forces that disembarked from the helicopters were few; just dozens of troops – not enough to contend with the large group awaiting them.

The second error was that commanders did not address seriously enough the fact that a group of men were expecting the soldiers on the top deck. Had they addressed this more seriously, they may have hurled tear-gas grenades and smoke grenades from the helicopter to create a screen that would have enabled them to carry out their mission, without the fighters falling right into the hands of the rioters, who severely assaulted them.

20:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Bye bye Belgium

De N-VA, en dan vooral Bart De Wever werd intussen van de zwarte lijst geschrapt door de Waalse partijen. Waarschijnlijk realiseren ze zich beter dan de Vlaamse tegenstanders van Bart De Wever (CD&V – Open VLD – Sp.a en Groen!) dat De Wever uitsluiten zou kunnen betekenen dat ze bij de volgende verkiezingen wel eens een overdonderende meerderheid aan stemmen zou kunnen binnenhalen, net zoals Vlaams Belang kreeg na de geënsceneerde veroordeling in 2004, omdat iedereen die het rapport had gelezen wel degelijk besefte dat het Vlaams Belang niet werd veroordeeld wegens ‘het aanzetten tot racisme’, maar uit angst voor het voortbestaan van België. Tweemaal hetzelfde doen met een uitgesproken Vlaamse partij zullen ze wel niet durven. Bovendien zou het dan ook opvallen in het buitenland of zou Europa de zaak wel eens kunnen onder de loep nemen.

Als de N-VA verkozen wordt met een grote meerderheid aan stemmen, kunnen de tegenstanders dit niet negeren, ook al proberen ze nu al afspraakjes te maken onder elkaar om kleine en vooral linkse partijen met een verwaarloosbaar aantal stemmen samen te voegen om zo aan een meerderheid te geraken en alsnog de N-VA uit te sluiten.

In ieder geval geloof ik nooit dat er in dit land iets zal veranderen. Wie hard werkt zal nog meer dan de helft van zijn inkomen mogen afgeven aan diegenen die verkiezen in de hangmat van de sociale zekerheid te blijven liggen.

We zullen blijven betalen voor het geknoei in de regering. We zullen blijven ‘verplicht solidair’ zijn met Wallonië en Brussel’ ook als is dat ten nadele van de Vlaamse welvaart. We zullen blijven vreemdelingen binnenhalen en via positieve discriminatie laten doordringen tot in de hoogste instanties. Ze zullen de autochtone bevolking blijven veroordelen wegens racisme voor elk woord van kritiek (met vaak zelfmoord van de betrokkene tot gevolg) en ze zullen blijven onze persoonlijke vrijheden beknotten… tot er niets meer overblijft. Niets meer van onze eigen identiteit, onze economie en onze ‘way of life’.

Wel… wij, mijn man en ik houden het hier voor bekeken. Onze zaak, ons huis met alles erop en eraan, de paarden… alles staat te koop en we trekken hier weg. We hebben een huis gekocht in Calpe op een paar honderd meter van de kust en van de Belgische politiek met de belachelijke politici die enkel aan het eigen profijt denken gaan we niet meer wakker liggen.

’t Is genoeg geweest.

14:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-05-10

Nordine Taouil, een gevaarlijke en racistische man.

Met de verkiezingen in aantocht zouden we zowaar onze moslimbroeders nog vergeten. Nochtans geeft het comité voor ex-moslims en haar voorzitter Peter Velle, (die zelf zes jaar moslim is geweest) de strijd niet op, want het zijn net ‘zij’, die weten hoe gevaarlijk en nazistisch de islam is.

De salafistische imam, Nordine Taouil, die zichzelf graag in onze media uitgeeft als gematigde woordvoerder voor de moslimgemeenschap werd al meermaals betrapt op racistische en discriminerende uitspraken tegenover vrouwen en westerse ‘kuffars’ (ongelovigen), maar wat hij op deze in het geheim opgenomen clip allemaal uitbraakt is ongelooflijk. Hij zou onmiddellijk terug naar Marokko moeten verbannen worden want hij is gewoon een heel gevaarlijk man die zelfs Hitler nog zou doen blozen…

- Westerse vrouwen zijn onreine dieren.
- Een kind van een moslim en niet-moslim is haram.
- We moeten onze moslimkinderen bewapenen tegen de kuffar.
- Maak kinderen opdat de hele wereld binnenkort islamitisch zal worden.13:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-05-10

Vakbondführer Luc Cortebeeck

Blijkbaar kon dat verfoeilijke ventje, Luc Cortebeeck van het ACW - die door de vele sociale onlusten in Vlaanderen onze economie mee op zeep hielp - de N-VA geen betere dienst bewijzen dan op te roepen om niet voor hen te stemmen.

Wie twijfelde om te stemmen voor de N-VA door de komst van Siegfried Bracke, (die duidelijk de leiding bij de N-VA aan het overnemen is), kan vandaag terug van mening veranderen door de oproep die door angst werd ingegeven.
Angst voor macht- en geldverlies.

Bart De Wever moet niet boos zijn op hem, hij moet Luc Cortebeeck bedanken. Want dat zal hem stemmen opbrengen. Het in een hoekje drummen van het Vlaams Belang door andere partijen heeft hen destijds ook geen windeieren gelegd. Misschien zou Bart De Wever daar ook beter eens over nadenken. Zonder zijn reguliere aanvallen op het VB, zou hij vast en zeker nog meer stemmen krijgen dan nu.

01:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-05-10

Weer naar de stembus

verkiezingenBinnenkort is het weer zover, u mag, zoals het in een democratie hoort, uw stem uitbrengen. Of liever… u MOET uw stem uitbrengen, want in dit ‘democratisch’ land bestaat er nog steeds een stemplicht.

Of onze keuze veel zal uitmaken wie de komende beleidsmensen zullen zijn die onze belangen moeten verdedigen is twijfelachtig, want nu al zijn er partijen die een regering samenstellen nog vóór de verkiezingen hebben plaatsgevonden. Dus aanvankelijk had ik zoiets van ‘ze bekijken het maar, ik speel niet meer mee’. Maar zoals er al wordt geschreven in de kranten, als niet iedereen gaat stemmen, komen weer dezelfde mensen aan het roer en zijn het inderdaad weer dezelfde ‘knoeiers’ en ‘ambetanteriken’ die aan de macht komen.

imagesverkiezingenHoe kunt u via uw stem iets veranderen?

U kunt dat uiteraard enkel in Vlaanderen.

imagesdirupoIn Wallonië worden er al plannen gemaakt om een regering te vormen met de PS en Sp.a, de Groenen en Ecolo en de cdH met CD&V.


U als kiezer hebt blijkbaar niets meer in de pap te brokken, of toch?

U kunt enkel iets veranderen via uw kiesgedrag. Stem dus deze keer op een uitgesproken Vlaamse partij.
Een partij die van Vlaams Brabant één kiesdistrict wil maken en de taalgrens gerespecteerd wordt. Een partij die werk wil maken van een grote staatshervorming, mét splitsing van de sociale zekerheid. Stem op een partij die de welvaart van Vlaanderen wil herstellen en de economie niet om zeep helpt, zoals de socialisten en de liberalen in een vorige legislatuur hebben gedaan en verder werd afgebouwd in een regering van ‘stilstand’ door de Franstalige partijen met de hulp van CD&V.

637541-98acdefb08d64f9bce9c232e9e40a517Waaraan moet u denken bij het stemmen?

U kunt natuurlijk een lijststem geven.

Dit betekent dat u akkoord gaat met de keuze van de partij en niet stemt voor personen naar keuze.

De lijststem zou niet meer bestaan mocht Groen! zich daar niet tegen hebben verzet en via het Arbitragehof haar gelijk hebben gehaald.
Voor Groen! en ook alle andere partijen is het belangrijk dat ze toppolitici als stemmentrekkers vooraan op alle lijsten zetten en wanneer die hun mandaat voor het Vlaams Parlement niet opnemen, omdat ze bijvoorbeeld al in de federale regering, de senaat of Europa zetelen, gaat dit mandaat naar de opvolgers.

imagesCAF19H50Let dus goed op de opvolgers!!! Zijn dat de juiste kandidaten voor u als kiezer?
Bekijk de lijst verder dan de eerste vijf à zes kandidaten. Wanneer de eerste kandidaten (op verkiesbare plaatsen) of de lijstduwer al ergens een mandaat bekleden, STEM ER DAN NIET VOOR!!! Stem op een andere kandidaat die verder dan de zesde plaats op de lijst staat.

Alle lijststemmen worden in een “pot” verzameld.

Een lijststem telt ook nog voor een derde mee voor de ‘stemmenpot’. Kandidaten die echter meer voorkeurstemmen halen dan het verkiesbaarheidcijfer, zijn automatisch verkozen. Dit komt evenwel niet zo vaak voor omdat de kandidaten die niet genoeg voorkeurstemmen halen, zoveel stemmen uit de bovengenoemde “stemmenpot” kunnen putten als nodig is om het verkiesbaarheidcijfer te halen, in de praktijk gaat dit echter niet verder dan de vijfde of zesde kandidaat tot de stemmenpot op is.

(Om een simpel voorbeeld te geven: als het verkiesbaarheidcijfer 250 is en de eerste kandidaat heeft slechts 178 voorkeurstemmen, dan haalt hij 72 stemmen uit de pot).

imagesCAD04VFODenk dus goed na vooraleer u op een bekende figuur stemt. Denk aan wat ze in het verleden hebben gepresteerd. Zijn ze uw verwachtingen nagekomen of hebben ze u teleurgesteld?
Waarom er dan nog voor stemmen?

Laat u ook niet beïnvloeden door de media, want u hebt zeker ook al gemerkt dat Johan Vande Lanotte te pas en te onpas (meestal dat laatste) voor de camera wordt gehaald voor een interview.
Dat is ook één van mijn favoriete columnisten, Koen Meulenaere niet ontgaan.

dyn006_original_150_110_pjpeg_2526183_ede7be57e95ef2c335d7fe5f4695f611Hij schreef in Knack vorige week het volgende:

“En steeds weer blijven ze Johan Vande Lanotte interviewen. Zonder concurrentie de grootste knoeier uit de laatste tien jaar Belgische politiek. Erger dan Yves Leterme, want dat kan dus Alles, maar letterlijke álles waaraan de Baard zijn fikken steekt, draait uit op een fiasco.We kunnen er niet aan doen dat het vervelend wordt, we zullen het lijstje blijven opdreunen, tot ze het eindelijk snappen.

Het hotelakkoord van Sabena, afgesloten zonder de bevoegde minister of de voorzitter van de raad van bestuur in te lichten.
Resultaat: door een flater die een schoolkind niet eens begaat 54 miljard frank aan belastingsgeld zomaar weggegooid.

De verkoop van ABX Logistics: met 30 miljoen euro erbovenop gratis weggegeven aan de Britse groep 3i, die eerst diezelfde 30 miljoen in Electrawinds investeert en minder dan een jaar later hetzelfde ABX voor 600 miljoen euro van de hand doet.

Daarnaast heeft de Baard ook Electrabel voor een appel en een ei aan de Franse verkwanseld, waardoor we ons de rest van onze dagen blauw zullen betalen aan energie.

Zijn begrotingen waren puur bedrog, daarover zijn naderhand zelfs zijn eigen medewerkers, en die van de ex-premier, openhartig geweest. Door de verkoop van gebouwen en het overnemen van pensioenfondsen (o.a. Belgacom) twee initiatieven die de overheid nog eeuwen in een financiële wurggreep zullen houden, sloot hij balansen die anders diep in het rood waren geëindigd in evenwicht af.

Zijn Zilverfonds is een van de frappantste gevallen van zwendel uit de geschiedenis van de staatsfinanciën. Samen met Guy Verhofstadt heeft hij nagelaten de meevallers van een kortstondige economische groei en een lage rente te gebruiken om onze openbare schuld binnen aanvaardbare perken te loodsen, en heeft zo de welvaart van vele toekomstige generaties bij voorbaat verknals.

Herschaalde kopie van johan_vande_lanotte_17april09
En dan durft hij uit te pakken met het centrale thema van zijn verkiezingscampagne: welvaart en geluk.
Hij heeft ze net beide om zeep geholpen.”


Koen Meulenaere gaat nog verder door een hele resem fiasco’s die op het palmares van Vande Lanotte kunnen geschreven worden, op te noemen en hoe hij Oostende onherroepelijk naar de knoppen heeft geholpen.Verder schrijft hij:

“Nu zijn partij. (Sp.a)
Door zijn eigengereide en totaal verkeerde samenstelling van de kieslijsten leed de Sp.a bij de vorige federale verkiezingen een gigantische nederlaag, in één klap 30 procent van haar kiezers kwijt. Tientallen miljoenen euro’s aan inkomsten gingen zo verloren en driehonderd medewerkers moesten worden ontslagen, het grootste sociale bloedbad van de voorbije jaren. De dag na dit electorale dieptepunt stelde hij eigenmachtig zijn opvolgster en een nieuwe fractieleidster voor. Die laatste nam al op de persconferentie zelf ontslag, de eerste begon aan een calvarietocht van jaren en wordt nog altijd niet voor vol aangezien.

Twee weken geleden hebben de Baard en Steve Stevaert nog achter haar rug geprobeerd zich alsnog in de regering-Leterme te wringen.

Bovendien was den Baard, de grote specialist grondwettelijk recht, het genie dat de provinciale kieskringen heeft ingevoerd (red.: samen met Verhofstadt), waardoor het land nu in een onoplosbare rechtscrisis is terechtgekomen.
Als professor grondwettelijk recht had hij zoveel respect voor de grondwet dat hij nog eerst de verkiezingen van 2007 met twee weken heeft vervroegd, om zich zo aan een uitspraak van het grondwettelijk Hof te onttrekken.

De rampzalige financieringswet waardoor de federale overheid in sneltreinvaart naar het faillissement is gevoerd, komt ook al mee uit zijn koker.

En uitgerekend deze prutser gaat zich nu opwerpen als het politieke orakel van het land?
Kunnen we nog een klein beetje ernstig blijven alstublieft? Vooral in de media?”


13:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

03-05-10

Onckelinx weeral...

Het onderzoekslaboratorium van Philip Morris trekt weg uit ons land omdat ze geen proeven meer mogen doen op dieren. Het is uiteraard jammer dat er 63 banen verloren gaan, maar anderzijds kan ik er niet om treuren dat onnodig dierlijk lijden gestopt wordt. Het werd hoog tijd! Bovendien vraag ik mij af wat een sigarettenfabrikant uitprobeert op dieren, dat ze niet al konden vaststellen bij mensen.
Maar volgens hun experten zijn de proeven noodzakelijk en daarom gaan ze hun laboratorium elders onderbrengen, waarschijnlijk in Singapore.

Het toppunt in heel deze affaire is dat het voorstel, voor de wet die vanaf 2011 in voege treedt, van Onkelinx kwam, maar ze aan Philip Morris liet verstaan dat het bedrijf ‘aan de verkeerde kant van de taalgrens lag’. In Wallonië was er méér mogelijk, liet ze verstaan.

Het is haar dus duidelijk niet om 'dierenleed' te doen!!
Wie nog durft beweren dat niet alles wat hier in dit onzalige land gebeurt communautair getint is en er op gericht is om Vlaanderen kapot te maken, is gewoon een leugenaar. Dit land laten besturen door politici van twee verschillende volken en culturen is onmogelijk geworden met als trieste resultaat dat alles tot stilstand komt. Als onderhandelen niet kan, en er werd duidelijk bewezen dat we die fase al ruim voorbij zijn, dan is scheiden nog de enige oplossing.

11:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende