31-01-06

Nederlandse taal wordt geboycot in Zuid-Afrika

http://www.news24.com/Die_Burger/Nuus/0,,4-75_1871170,00.html

JOHANNESBURG. – Die Nederlandse Stigting vir Taalverdediging is ontevrede omdat die SAUK nie die kindernuusprogram Kids news room in Afrikaans uitsaai nie.

Dié program wat in Engels op SABC2 uitgesaai word, word uit Nederland met sowat R1 miljoen gefinansier. Dit word van 1 Maart in Xhosa, Zoeloe, Swati en Ndebele op SABC1 uitgesaai.

Luidens ’n brief van die stigting aan die SAUK (waarvan ’n afskrif in Beeld, susterkoerant van Die Burger se besit is) vra hy die uitsaaier om die program in Afrikaans uit te saai en so ’n ‘‘bydrae te lewer om Suid-Afrika se kulturele verskeidenheid te behou en uit te bou’’.

Die feit dat Kids new! s room in ander tale naas Engels uitgesaai gaan word, maar nie in Afrikaans nie, het luidens die brief ‘‘tot groot verontwaardiging in Nederland gelei’’ – veral omdat ’n groot deel van die finansiering onregstreeks van ’n nasionale lotery kom.

Me. Lesego Mncwango, waarnemende woordvoerder van die SAUK, het gesê geen verslag van die brief wat in Desember gestuur is, bestaan nie.

‘‘Ons het nog nooit ’n versoek ontvang om die program in Afrikaans uit te saai nie, nie van Free Voice (die Ne! derlandse organisasie wat finansiering verskaf) nie en ook nie van binne die SAUK nie.’’

Volgens die SAUK het die organisasie Free Voice 124 000 euro (sowat R920 000) aan die program bewillig.

Die laaste paaiement word in Maart betaal.

Free Voice word gedeeltelik deur die Nederlandse poskodelotery gefinansier.

Volgens die stigting vir taalverdediging is in Nederland en Vlaandere ’n ‘‘toenemende besorgdheid’’ oor die SAUK se taalbeleid.

‘‘Die agterstelling van Afrikaans word as skandalig beskou.”

Druk word nou glo op die poskodelotery uitgeoefen om Kids news room ni! e meer te steun nie.

Free Voice steun volgens sy webwerf ‘‘onafhanklike media in ontwikkelende lande’’.

Die stigting vir taalverdediging beywer hom vir die ‘‘herstel en behoud van Nederlands’’.

Kids news room is Vrydae om 16:00 op SABC2.

18:03 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Eurotrash!

De overwinning van Hamas heeft rare effecten op sommige mensen!Het is wel een zeer eigenaardig verschijnsel dat zowel Marc Reynebeau in de Standaard, als Hirsi Ali het Vlaams Belang vergelijken met respectievelijk Hamas en de Hofstadtgroep. Twee terreurgroepen gekend om hun extreem geweld.

Volgens het Nieuwsblad zou Hirsi Ali hebben gezegd dat het Vlaams Belang te vergelijken is met de Hofstadtgroep.En dit tijdens een debat van Liberales in Antwerpen op 30 januari waarbij ze er verder op aandrong het Vlaams Belang te verbieden.

Ik was onder de aanwezigen en eerlijk gezegd heb ik haar dat nu niet horen zeggen, maar wel twee jaar terug tijdens de Boekenbeurs in Antwerpen Expo. Als je steeds informatie ontvangt uit één en dezelfde hoek, dan is haar reactie misschien wel begrijpelijk.

Het Vlaams Belang heeft nooit aanslagen gepleegd, nooit geweld gebruikt en nooit mensen vermoord om haar standpunten duidelijk te maken. Iets wat van links niet kan gezegd worden.
Bovendien is zij de enige partij die open en eerlijk de zijde van Israël heeft gekozen en gesteund in haar strijd om haar bestaanrecht en de onophoudelijke terroristische aanvallen uit zowel Palestijns, Syrisch als Egyptische kamp.

Terwijl http://www.JewishWorldReview.com duidelijk schrijft “Hamas landslide reveals more about left than about ‘Palestinians’,” mag het wel duidelijk zijn wie Hamas zowel financieel als moreel heeft gesteund.

Niet rechts maar links!

En behalve dat de Egyptische dictator Hosni Mubarak steun en hulp verleent aan Hamas, zijn ze ook heel erg beïnvloedt door Syrië en Iran.


De president van Iran, Ahmadinejad wekte recentelijk nogal wat opschudding door een oproep Israël ,,van de kaart te vegen''. Hij zei ook dat de holocaust ,,een mythe'' is die als alibi wordt gebruikt om de staat Israël te steunen en hij stelde voor Israël te `verplaatsen' naar Europa of Noord-Amerika. Een Iraanse ayatollah, Ali Meshkini, zei dat die opvattingen ,,door iedereen in Iran worden gedeeld''. De holocaust, zei hij, is ,,een vals gerucht''.

Misschien mogen we ‘links’ even opmerkzaam maken op het feit dat die landen door hen gesteund worden? En dat deze president al eens in de gevangenis heeft gezeten wegens terroristische aanslagen?
Ik vraag mij bovendien af wanneer Iran haar atoomwapen zal gebruiken om Israël van de kaart te vegen hoe links dan zal reageren. Maar zoals ik ze ken weten ze steeds elke situatie zo te recupereren en te draaien en naar hun hand te zetten, dat de schuldige steeds weer de enige partij is die 'zij' van de kaart willen vegen...het Vlaams belang!
Ze recupereerden Pim Fortuyn, Van Gogh, dus waarom niet eens Israël?

Israël noemt de Belgen “Eurotrash” en gelijk hebben ze!

16:48 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

28-01-06

Geen diner met Haider

Jörg Haider's goedkeurende woorden over het nazisme, zijn dubieuze uitspraken over de joden en zijn liefde voor Saddam Hoessein liggen mijlenver weg van waar ik voor sta. Dus is hij om diverse redenen niet bepaald iemand die ik meteen in het hart draag, daarvoor liggen onze meningen te ver uit elkaar.
Maar het gedrag van enkele Europese ministers is al minstens even dubieus te noemen. Zij, die de vrije meninguiting proclameren en steeds weer hoog oplopen met het democratisch gehalte in hun land, bewijzen eens te meer hoe klein ze wel zijn. Want voor zover ik weet heeft Haider tot nu toe nog geen enkele genocide gepleegd en ontkent hij er ook geen in tegenstelling tot sommigen van onze ministers die de genocide van Leopold II ontkennen of minimaliseren.

Een aantal Europese ministers van Sociale Zaken laten namelijk aanstaande vrijdag verstek gaan bij het galadiner dat hun in het Oostenrijkse Klagenfurt wordt aangeboden. Gastheer is de gouverneur van Karinthië, Jörg Haider. Het diner vindt plaats aan het eind van de tweede dag van een informele bijeenkomst van de ministers van Sociale Zaken in de hoofdstad van Karinthië. De ministers zijn daar bijeen op uitnodiging van hun Oostenrijkse collega Ursula Hübner, zuster van Haider en behorend tot dezelfde partij. Oostenrijk fungeert momenteel als voorzitter van de Europese Unie.

Onder anderen de ministers van Sociale Zaken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Zweden zullen niet aanwezig zijn.

Zes jaar geleden raakte Oostenrijk in een diplomatiek isolement nadat er een regeringscoalitie was gevormd tussen de conservatieve ÖVP en de rechts-populistische FPÖ van Haider die kort daarvoor bij verkiezingen 27 procent van de stemmen had gehaald. De overige landen van de Unie besloten toen onder druk van België (Louis Michel) uit protest de betrekkingen met Oostenrijk tot het minimum te beperken. In september 2000 werd het isolement opgeheven.

Deze landen landen voelden zich in verlegenheid gebracht toen hun ministers van Sociale Zaken in het kader van het informele treffen werden uitgenodigd voor een galadiner met Jörg Haider.
Om een herhaling van de diplomatieke operette van zes jaar geleden te voorkomen hebben de ministers in informele contacten afgesproken zich bij het diner op een hypocriete manier te laten vervangen. De officiële verklaring voor hun afwezigheid luidt dat de ministers dringende bezigheden in eigen land hebben. Volgens een woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie is de lijst van ministers die aan het diner aanzitten nog niet bekend. Hij zei er van uit te gaan dat veel ministers wel aanwezig zullen zijn.

22:33 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Google zwicht voor communistische dictatuur.

Mensenrechtenorganisties hebben teleurgesteld gereageerd op de beslissing van het Amerikaanse internetbedrijf Google om een aparte zoekmachine voor de Chinese markt te lanceren, die wordt onderworpen aan de censuur van de Chinese regering waarbij woorden zoals 'vrijheid' o.a. niet toegelaten zijn.

In de meeste reacties wordt gesproken van een knieval voor het communistische regime, waarbij democratische waarden als vrijheid van meningsuiting en persvrijheid worden opgeofferd voor economisch gewin.
De in Parijs gevestigde organisaties Reporters sans Frontières, die wereldwijd de persvrijheid in de gaten houdt, hekelt in een verklaring de „hypocrisie” van Google. „De lancering van Google.cn (de voor China ontwikkelde zoekmachine) betekent een zwarte dag voor de vrijheid van meningsuiting in China”, aldus Reporters sans Frointières.

21:13 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Polspoel en Desmet

Polspoel en Desmet hebben vandaag Filip Dewinter op de rooster gelegd naar aanleiding van zijn nieuwste boek, "Antwerpen troef!".
Bij zoveel tegenstand moet het wel goed zijn!!!

Behalve voor de linkse radikalinski's voor wie 'rechts' ten onrechte gelijk staat met 'fout'.

Een boek dat zowel de problemen aankaart als oplossingen aanreikt werkt bij de 'lunatic left fringe' in Antwerpen als een rode lap op een stier.

00:47 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

25-01-06

Militairen deelnemen aan de verkiezingen?

In een laatste ultieme poging om minder kiezers voor het Vlaams Belang te laten stemmen, meent Hilde Vautmans dat militairen moeten kunnen deelnemen aan verkiezingen omdat zich verkiesbaar stellen een fundamenteel recht is in een democratie. Vroegere bezwaren als zou het leger partijdig zijn, vindt Vautmans niet meer gelden.


Militairen mogen zich kandidaat stellen voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. De meerderheid heeft daarover een akkoord bereikt. Voor de parlementaire en de regionale verkiezingen is er nog geen akkoord.
Vautmans weet waarschijnlijk dat de overgrote meerderheid van onze Vlaamse militairen Vlaams Belang stemt en daarom werd eraan toegevoegd dat militairen geen kandidaat kunnen zijn voor partijen die hun overheidssubsidie kwijt zijn.
Dat zou in de toekomst misschien kunnen gelden voor Vlaams Belang, als er een meerderheid in het parlement beslist om de overheidssubsidies van onze partij af te nemen wegens de (vermeende) overtredingen van de antiracismewet.
Terwijl iedereen natuurlijk weet dat het om onze radicale en ondubbelzinnige eis voor een onafhankelijk Vlaanderen gaat.
Daarom blijft men elk argument, elke kritiek aangrijpen om het Vlaams belang aan te klagen wegens racisme. Onder druk van de PS, de monarchie en de vele meelopertjes van minipartijtjes die hun eigen kiezerscorps zien slinken als sneeuw voor de zon.

Mijn vader zal het mij wel niet kwalijk nemen dat ik zijn foto hier heb geplaatst. Ik weet zeker dat hij mij volmondig gelijk zou geven indien hij nog in leven was.

15:26 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

24-01-06

ONAFHANKELIJK VLAANDEREN

Vlamingen en Walen hebben geen gemeenschappelijke cultuur. Wat Vlaanderen en Wallonië nog bindt is de monarchie, en de jaarlijkse geldstroom van miljarden euros vanuit Vlaanderen richting Wallonië.
Voor het overige gaan Wallonië en Vlaanderen cultureel, sociaal en economisch hun eigen weg. Indien de stroom ooit andersom zou zijn, dan mag men er gerust van uitgaan dat de splitsing van dit land een feit wordt.

Daarover hoeft men niet eens te gokken!
Een voorbeeld hebben we reeds vroeger gezien in Congo. Nadat Patrice Lumumba het Mouvement National Congolais had opgericht in 1958, en het unitarisme predikte waardoor de rijkdommen van de welstellende provincies zouden verdeeld worden over de rest van het arme Congo, won hij met zijn MNC de verkiezingen na de rondetafelconferentie over de Congolese onafhankelijkheid.


Patrice Lumumba werd president en Lumumba werd eerste minister. Na de onafhankelijkheid op 30 juni 1960 toonde hij zich een groot voorstander van sociale hervormingen. Desondanks werd hij als communist afgeschilderd en ondervond hij heel veel weerstand in het Westen, vooral in België.

Geen wonder dat de Belgische ‘Uncle Tom’ alias Moïse Tjombe, gesteund door de Belgische Staat en vooral Union Minière, waar de koninklijke familie enorme belangen in had, een onverwacht einde maakte aan de droom van Lumumba. Hij roept de onafhankelijkheid uit van Katanga op 11 juli 1960.Wat er verder met Lumumba gebeurde weet iedereen. Hij riep de hulp in van de VN, werd nadien gevangen genomen door een andere Belgicist en toenmalige militaire leider Joseph-désiré Mobutu en aan Katanga uitgeleverd, en werd met toestemming van Moïse Tjombe (en sommige kwatongen beweren in opdracht van koning Boudewijn) vermoord. Waar rook is, is vuur, en de verdwenen archieven van Gaston Eyskens laten vermoeden dat de kwatongen gelijk hebben.In ons land bestaat de federale regering uit Vlaamse en Franstalige partijen die samen het land besturen maar die electoraal slechts verantwoording hebben af te leggen aan de eigen gemeenschap, ook al stellen Franstaligen zich verkiesbaar tot diep in het Vlaamse land.

Communautaire twisten worden steeds beslecht in het voordeel van Wallonië, Vlaamse initiatieven worden geboycot of stuiten op een Waals veto. Wallonië neemt, ondanks het met veel lawaai aangekondigde Marshall-plan, geen enkel initiatief om haar eigen economie aan te zwengelen, en werkt eerder remmend op de welvaart van beide regio’s. Omdat elk dossier communautair geladen is, wordt democratisch besturen onmogelijk. Er is geen andere mogelijkheid dan streven naar een onafhankelijk Vlaanderen, een kleine staat met zes miljoen inwoners, maar welvarender dan sommige grote landen met tien maal meer inwoners die onlangs tot de EU zijn toegetreden.

Er werd al een studie gemaakt waaruit blijkt dat de welvarendste landen ter wereld bovendien ook de kleinste landen zijn. Blijft trouwens de vraag of de 'verplichte' solidariteit ten koste mag gaan van de welvaart in Vlaanderen. Een welvaart die wij amper zelf kennen sedert de laatste 50 jaar en waar onze grootouders, ouders en wijzelf hard voor gewerkt hebben.


Vlamingen hebben al genoeg betaald, terwijl ze vroeger zelf dood vielen van de honger op het veld, bleven hun belastingen ook al braafjes naar Wallonië gaan, net zoals het nu nog die richting uit gaat. En komt het daar ten goede van de gewone bevolking? Nee, we blijven steeds de rode maffiose en bodemloze Waalse overheidsputten vullen.

Toen Katanga zijn onafhankelijkheid uitriep, gebruikte Tjombe de woorden: “Katanga Atawina”.

VLAANDEREN ONAFHANKELIJK!!

16:38 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Links is nu conservatief.

Intolerantie ten opzichte van andersdenkenden, met name op het gebied van de multiculturele samenleving, kan gerust als de achilleshiel van radicaal-links worden beschouwd. De wijze waarop orthodox-links omspringt met opvattingen die niet in hun straatje past, is fnuikend voor een stroming die pretendeert progressief en vrijzinnig te zijn. Dat was al zo in de jaren '80, en het houdt maar niet op.

De manier waarop orthodox-links omspringt met opvattingen die niet in hun straatje past, is fnuikend voor een stroming die pretendeert progressief en vrijzinnig te zijn. Dat was al zo in de jaren '80, en het houdt maar niet op.

Het gevolg hiervan laat zich raden: jonge mensen die de wereld willen veranderen lopen het risico in kringen terecht te komen waar dames en heren met rechtlijnige opvattingen de toon zetten. Wanneer je je niet conformeert aan de gedragscodes van de groep kan je je snor beter drukken en je heil elders zoeken.

Minder gewelddadig, maar wel degelijk intimiderend, zijn de acties gericht tegen politici, waarbij expliciet op de man of vrouw wordt gespeeld. Een beproefde methode die in het verleden, toen we nog nauwelijks opkeken van een ingekeild raam bij de tegenstander, weliswaar nog op enig maatschappelijk begrip kon rekenen.

Tegenwoordig worden dergelijke acties vanuit links-activistische kringen door publiek, politiek en media vereenzelvigd met de achtergrond van de moordenaar van Fortuyn en de vele anonieme doodsbedreigingen aan het adres van politici, en om die reden afgekeurd.

Daar hoef je je natuurlijk helemaal niets van aan te trekken, maar wat te doen als er weer een of andere gek opstaat die het in z'n hoofd haalt de trekker over te halen? Je kijkt toch nergens meer van op tegenwoordig.

Het rechtvaardigt de vraag of het niet beter is om met acties duidelijk te maken dat het hele kabinetsbeleid en verantwoordelijke overheidsinstanties niet deugen, bijvoorbeeld op het gebied van het integratie- en vluchtelingenbeleid, dan je uitsluitend op die ene politicus of politica blind te staren.

Dat een groot deel van de mensen na een jarenlange ingewikkelde toelatingsprocedure uiteindelijk het land wordt uitgezet, dient mede op het conto geschreven te worden van voorafgaande kabinetten. Ook dat kan niet vaak genoeg benadrukt worden, al was het enkel maar omdat diezelfde verantwoordelijke politici van destijds nu veilig vanuit de oppositie garen spinnen bij alle ophef over het asielbeleid. Het is altijd de taak van radicaal-links geweest de problemen bij de wortel aan te pakken. Communiceer en voer actie met radicaal-linkse argumenten, waarbij het bestaansrecht van de politiek wordt betwist.

Radicaal-links is stil blijven staan in de tijd. Uit conservatisme, gebrek aan creativiteit en het ontbreken van een ideologisch verhaal hanteren we actievormen en bezigen opvattingen die twintig jaar geleden bon ton waren.
Waar de samenleving behoefte aan heeft is open en heldere communicatie.

00:35 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

21-01-06

Hoe dom moet men zijn om minister te mogen worden?De petroleumsector had een contract afgesloten met de regering dat zij de korting die op de facturen aan de consument werden gegeven zouden terug betalen. Freya dacht daar echter anders over en vond dat de handelaars er moesten voor opdraaien. En dit in een land die de pretentie heeft om buitenlandse investeerders aan te trekken vanwege het gunstige financiële klimaat voor ondernemers.
De sector kreeg gelijk en wil elke euro van de 100 miljoen die ze aan de regering leende, zo snel mogelijk terug zien.

Minister van Begroting Freya Van den Bossche (SP.A) tekende op 23 december samen met haar collega’s van Financiën (Reynders) en Energie (Verwilghen) een contract met de petroleumsector. Blijkbaar is het normaal dat regeringsleden contracten tekenen zonder ze vooraf te lezen. In het contract staat dat de petroleumsector de regering 100 miljoen euro renteloos voorschoot die ze zelf hadden geleend bij de banken om de kosten van de stookoliekorting, ongeveer 140 miljoen volgens de jongste berekeningen, te helpen dekken.Toch wil ze zich hier niet bij neerleggen en wil ze middelen zoeken om de petroleumsector toch zijn steentje te laten bijdragen.
Jacques Vandenbergh van de Belgische Petroleumfederatie: ,,Onze winstmarges zijn niet van die aard dat we geld kunnen missen. Voor dat voorschot hebben we zelf moeten lenen.’’ Freya vindt dat de consument hier niet moet voor opdraaien en zoekt nu middelen om de petroleumsector toch te laten betalen. Benieuwd waarmee ze nu weer voor de dag zal komen.

Door de hoge olieprijzen, stegen ook de accijnzen. De accijnzen op olieproducten leverden 54,5 miljoen euro extra op, terwijl de overheid 491,2 miljoen euro meer btw-inkomsten puurde uit de verkoop van olieproducten, meldt staatssecretaris van Financiën, Hervé Jamar (MR).

De consument moet er dus niet voor opdraaien, Freya, haal het uit de enorme winsten op de accijnzen en BTW.
Maar rekenen is nooit haar sterkste kant geweest en nu blijkt dat contracten lezen ook niet zo goed wil lukken.

11:18 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Nieuwe maatregelen voor allochtonen- 50-plussers en gehandicapten.


Vacatures zullen in het vervolg drie opeenvolgende weken exclusief zijn voor allochtonen, ouderen en gehandicapten. (Wie kan men nog misbruiken als schaamlapje? Vrouwen? Travestieten???)
Werkgevers kunnen dus niet meer kiezen voor de beste werkkracht in het bedrijf, nee, integendeel dreigt de overheid met sancties, want indien dit niet werkt zullen er quota worden opgelegd. De regering laat echter na om maatregelen te nemen die een bepaalde groep mensen zou verplichten om werk te zoeken. Namelijk jongere werklozen van allochtone origine en beroepsdoppers!

Meestal hebben 50-plussers al een carrière achter zich. Toen deze mensen op de arbeidsmarkt kwamen waren ze 14- of 16 jaar en hebben ze dikwijls al veertig jaar afgedragen voor wat ze nu eventueel aan steun, of brugpensioen trekken. Bovendien heeft de regering het Generatiepact binnen, dus laat die groep met rust tenzij ze zelf nog iets willen bijverdienen.

Er zijn wellicht een heel aantal gehandicapten die kunnen werken en graag willen werken mits ze de geschikte en aangepaste job vinden, maar heel wat gehandicapte mensen kunnen een voltijdse job niet aan. Bovendien is het onze verdomde plicht om voor die mensen te zorgen.
Indien de overheid het profitariaat in deze sector eens serieus zou aanpakken, dan was er geld genoeg voor diegenen die er werkelijk recht op hebben.


Met een rugletsel kan je ook niet in het zwart gaan werken, nochtans zijn er heel wat die het wel doen.

In Amerika zijn de private verzekeringen veel strenger. De ‘gehandicapte of invalide’ wordt een tijdje gevolgd. Wanneer blijkt dat de vermeende gehandicapte gelogen heeft wacht hem een zware sanctie en het terugbetalen van de reeds ontvangen uitkeringen. Wanneer iemand op dokterscontrole gaat mét krukken en bij het buitenkomen nog wat strompelt tot aan de hoek, om dan de krukken onder de arm te nemen en in looppas naar zijn auto te rennen, dan is er ongetwijfeld bedrog in het spel, niet?


Het zwartwerk wordt evenmin ernstig aangepakt. Het kan toch niet dat in een beschaafde maatschappij éénderde van de actieve bevolking moet werken om de rest te onderhouden? Om de steun te betalen aan diegenen die niet willen werken? En dat een groot deel van de ‘beroepswerklozen’ in het zwart gaat klussen?

Gehandicapten en 50-plussers werden er dus gewoon bijgesleurd om te verdoezelen dat het enkel om beroepsdoppers en jonge allochtonen ging. En over Wallonië die ongetwijfeld de grootste hap uit onze sociale zekerheid bijt, wordt evenmin gesproken. Wallonië waar 40 % van de actieve bevolking als ambtenaar in dienst is en ongeveer 21 % en in Brussel zelfs 25% niet werkt. Ook de overheid zou mogen matigen, de overheidsuitgaven waren in 2004 goed voor 49,4 % van het bruto binnenlands product (BBP) bericht het magazine Trends, en zolang de regering er niet in slaagt om dit gigantische staatsapparaat af te slanken, zullen de zware belastingen nooit verminderen. Wat doet de regering nu ? Zij gaan honderden extra mensen aanwerven die anders nooit aan een job geraken. Dus zijn die nieuwe werkplaatsen niets anders dan werklozen aan het werk zetten.
Een mooi initiatief, maar desondanks betalen u en ik er net zo goed voor.

In Vlaanderen worden er heel wat jobs aangeboden waar niemand op af komt. Walen willen niet over de grens gaan werken en laaggeschoolden verdienen via steun evenveel of meer door thuis te blijven. Moeten de laagste lonen omhoog of kan de steun misschien wat minder...

Zelf ben ik best bereid mijn solidair steentje bij te dragen aan mensen die om de één of andere reden buiten de boot vallen.
Dat was oorspronkelijk ook de bedoeling van ons sociaal zekerheidssysteem. De zware druk die onze verzorgingsstaat echter te verwerken heeft gekregen in de laatste jaren wordt onbetaalbaar. Het kan en mag niet zijn dat ‘werkende mensen’ slaven worden van diegenen die niet willen werken. Er worden veel te hoge uitkeringen betaald aan jongeren die in feite niet willen werken. Veel te hoge uitkeringen worden betaald aan mensen die denken dat steun trekken meekomt als geboorterecht. Het is onbegrijpelijk dat de solidariteit via veel te hoge loonlasten en belastingen betaald worden aan mensen die menen recht te hebben op vakantie, een auto, een GSM, een computer e.d. zonder er ooit zelf iets voor te moeten doen.

Een bejaardenhelpster die gaat werken via het ABVV vertelde dat zij gestuurd werd naar een koppel die nog nooit hadden gewerkt. Zij gingen er prat op alle wegen en trucjes te kennen om van de staat te leven. Terwijl het meisje de strijk deed, kreeg ze het verwijt dat ze gek was om te werken want dat het koppel samen 2.033,- euro per maand ontvingen. “ Zoveel heb jij niet, hé?”, vroegen ze smalend. Nee, dat had zij inderdaad niet!!!


Wie het niet voelt in zijn portemonnee, zal zich natuurlijk ook niet verplicht voelen te gaan werken.

Wanneer men jonge migranten aan het werk wil krijgen, moet men hen eerst motiveren. Bij een bepaalde groep jongeren is die motovatie om te werken weg omdat ze een andere manier hebben gevonden om ‘snel geld’ te verdienen.

Maar vooral vrouwen worden gediscrimineerd. Na amper vijftig jaar vooruitgang in de emancipatie van de vrouw, worden vrouwen nu teruggegooid naar het verleden. Ze zijn nog niet eens zo ver dat ze gelijk loon voor gelijk werk krijgen en nu moeten vrouwen de eerste jobkeuze aan allochtonen laten?

Mohammed Chakkar eist een stok om te slaan!!! Hij wil sancties tegenover de wergevers. Je ziet overal jobaanbiedingen, maar je ziet nauwelijks een daling van de migrantenwerkloosheid, zegt hij. Juist, maar dat ligt niet aan de wergevers. Tijdens een interview over het succes bij de tewerkstellingen door Stepstone reageerde men daar als volgt op de vraag waarom allochtonen minder aan bod komen op de arbeidsmarkt: "Bij moslims ligt het moeilijker, gezien hun cultuur willen zij geen vrouwelijke chef."

Om hier verder op te reageren laat ik iemand anders aan het woord.

„Al dat pamperen heeft nooit gewerkt, bij geen enkele immigrantengroep waar ook ter wereld. Nu wordt het slachtofferschap zodanig uitgekristalliseerd dat volgens mij de gemiddelde moslim zijn bed niet meer uitkomt. Mensen moeten gewoon verplicht worden om te gaan werken.”
Amsterdamse wethouder Hannah Belliot, in NRC Handelsblad.


“Molenbeek is een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet”, zegt hij. „We sluiten ons op in getto’s. De jongere generatie vertikt het vaak naar school te gaan of zoekt niet actief naar werk. Natuurlijk kun je de economie niet naar je hand zetten. Maar veel jongeren vinden het wel best zo. Ze komen in de criminaliteit terecht en hebben totaal geen perspectief. En dat weten ze ook. Bij de ouderen overheerst een soort gelatenheid en de neiging zich nog verder te isoleren. Kortom, we nemen in feite niet aan de Belgische maatschappij deel. We moeten beseffen dat we niet terug naar Marokko of Turkije zullen gaan. En dus moeten we integreren.”
Munir BenaÏssa in het Nederlands Reformistisch Dagblad.
De 42-jarige Marokkaan Munir Benaïssa is zelf een ’modelallochtoon’. Hij werd nog wel in Noord-Afrika geboren, maar kwam op 2-jarige leeftijd met zijn ouders naar België. Hij is perfect drietalig, studeerde economie aan de Vrije Universiteit Brussel en heeft nu een managementfunctie bij een grote bank. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met jeugdwerk in Molenbeek.

01:01 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

20-01-06

In Nederland

In Nederland vindt bijna 30 procent van alle moslims dat het programma van een moslimpartij op de sharia, de islamitische wetgeving, gebaseerd moet zijn, ruim eenderde (34,2 procent) vindt dat dat juist niet zo moet zijn.
Van de respondenten die een moslimpartij wensen, vindt ruim de helft dat de partij de sharia in het programma moet overnemen en slechts één op de vijf vindt van niet.

23:43 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Culturele ontworteling.


Al heel wat onderzoeken werden verricht naar de vraag waarom zoveel moslimjongeren in de criminaliteit verzeild geraken.
Ook in media, maar vooral in de buitenlandse politiek is veel gespeculeerd over de oorzaken van de ontsporing en criminaliteit bij Marokkaanse jongeren in het bijzonder.
Het zijn het stelselmatige gebrek aan fatsoen en kennelijk ontbreken van enige kennis van normen en waarden die het maatschappelijk onbehagen voeden.

Waaraan ligt het?

Een gebrek aan integratie kan de oorzaak niet zijn, want juist de niet-geïntegreerde vaders en grootvaders kwamen nauwelijks in de criminaliteitsstatistieken voor.
Alleen de sociaal zwakkere positie van Marokkaanse gezinnen, de slechte onderwijs- en arbeidspositie van Marokkanen blijven in de visie van vooral linkse kringen overeind als verklaring voor de criminaliteit bij deze jongeren.
Wat zij dan graag ‘de kanslozen’ noemen. Nochtans krijgt iedereen hier dezelfde kansen. School is er voor iedereen. En wat de kansen betreft krijgen ze hier beslist méér mogelijkheden dan in hun thuisland.

Al jaren wordt er veel geld gepompt in projecten die steeds weer zonder resultaten blijven.
Deze stelling, dat het sociaal achtergestelde jongeren betreft, kanslozen die geen werk vinden werd nog maar eens door onze politici geuit na de rellen in Parijs en ook bij ons in Brussel.
Terwijl het merendeel van deze reljongeren normaal nog school loopt bleef de media en sommige politici de autochtone bevolking met de vinger wijzen als waren zij de schuldigen van deze rellen.
Meer nog! Terwijl een Algerijns meisje, uit dezelfde school van de twee jongens die de dood vonden in de elektriciteitscabine, op televisie vertelde dat de twee op de vlucht waren voor een rivaliserende jeugdbende die eveneens drugs dealden, vertelde men hier in Terzake dat de twee boefjes op de vlucht waren voor de racistische politie.

Volgens filosoof Alain Finkielkraut bestaat in Europa de neiging om de gebeurtenissen te ontvluchten door naar een oorzaak te zoeken. Hij zegt: “Als de relschoppers blanken waren, of skinheads, zou men eerst roepen wat voor een schandaal dat is”.

En deze visie is juist, denk maar even terug aan de twee werkloze idioten in Sint-Niklaas flink beschonken een paar auto’s in de fik hadden gestoken. De bloedrode burgemeester Willockx was zelfs opgetogen om in zijn verklaring te kunnen melden dat het ‘geen allochtonen’ waren.
Indien de daders van rechtse signatuur waren geweest dan had de media er een hele week kunnen over schrijven en had Willockx beslist gehuild van plezier voor de camera.

Voor de groei en bloei van een sterke islamitische beweging is niet zoveel nodig. Er is altijd wel een groep die op zoek is naar het strenge geloof waaraan je een duidelijke identiteit kunt ontlenen.

Niet eens om de inhoud van de dogma’s, maar om de vastigheid die het biedt. Want er is inderdaad niet veel voor nodig om fundamentalist te worden. Een identiteitsprobleem volstaat….en daar knelt het schoentje.

<<<

In een multiculturele maatschappij wordt verondersteld dat mensen met elkaar in harmonie leven. In een assimilatiebeleid (zoals in Frankrijk) gaat men ervan uit dat de immigranten politiek, seculier en cultureel volledig worden zoals de autochtone bewoners van het gastland.

Maar zoals we kunnen vaststellen blijken geen van beide systemen te willen lukken. Want als iemand zijn religie behoudt, dan wil dat zeggen dat hij ook zijn cultuur behoudt en andersom.
Doordat een grote meerderheid van de laatste generatie neerkijkt op de gebruiken, religie en cultuur van de ouders en grootouders, en de traditionele familiewaarden het moeten afleggen tegen individualisme en een fascinatie voor het snelle geld, leidt in feite immigratie tot een culturele ontworteling.

Sommigen geraken daardoor danig gefrustreerd omdat zij hun oorspronkelijke cultuur kwijt zijn, maar er verder niet in slagen zich volledig burger te voelen in het gastland waarin zij geboren werden. Zij vormen bendes die best kunnen vergeleken worden met de Amerikaanse ‘street culture’ uit de getto’s.

Hun kleding met capuchons, dure merken, hun muziek en eetgewoonten (hamburgers bij MacDonalds)...
De typische straatjeugd.
Ze zijn bezeten door de consumptiemaatschappij, maar zijn sociaal, intellectueel en economisch niet aangepast om hun wensen te kunnen realiseren. Ze leven van uitkeringen, handelen in drugs, diefstallen en alles waarmee snel en gemakkelijk veel geld kan verdiend worden. Schoolgaande jongeren spijbelen vaak en vinden school lopen iets voor doetjes.Toen Bill Cosby in Amerika zijn bezorgdheid uitsprak over de zwarte jeugdbendes die leven van de criminaliteit zonder enig toekomstperspectief en hen opriep om te studeren en netjes Engels te leren praten, werd hij uitgescholden door een groot deel van de zwarte gemeenschap.
Een beroep leren en een opleiding krijgen stond gelijk met ‘acting white’.

Hetzelfde doet zich hier bij ons voor. Maar jammer genoeg hebben we hier geen Bill Cosby om de vinger op de wonde te leggen, en wanneer sommige Vlamingen het doen worden ze uitgescholden voor racisten.

Dat hiermee een hele generatie verloren gaat schijnt niemand te deren. Dat anderen door hun gedrag mee de kop van jute worden, evenmin.
Als deze generatie en de komende geen werk kan vinden, ’t ja...dan ligt dat toch aan de racistische werkgevers, of niet soms?
Nochtans zei een medewerker van StepStone dat de werkloosheid verhelpen bij Noord-Afrikanen moeilijk ligt. Ze hebben problemen met gezag, punctualiteit en vooral met vrouwelijke chefs...

Je hebt natuurlijk ook de middenklasse. Zij die toch proberen om op te gaan in het gastland. Er zijn voorbeelden genoeg. Zij zijn meestal weinig of niet religieus, of in ieder geval gematigd. Dikwijls getrouwd of samenwonend met een partner uit het gastland. Maar zij scheppen geen problemen en vormen werkelijk een meerwaarde aan onze maatschappij.


Sommigen, die ook een goede opleiding hebben genoten, ambiëren vooral een job in overheidsdienst om op die manier voor ‘eigen volk eerst’ te kunnen zorgen.
Het beste voorbeeld vinden we bij de nieuwbakken tweetalige Algerijnse en ‘vervangend’ burgemeester Faouzia Hariche (PS) in Brussel, die van zodra ze tot schepen werd verkozen haar man, Mohamed Laghmiche, benoemde tot directeur van de vzw Jeunesse à Bruxelles, waarvan zij zelf voorzitster is.Ze voegde er nog een dotatie bij van 117.000 euro. En de Belgische medewerkers op haar kabinet werden buiten gewipt om ze te vervangen door Noord-Afrikanen.

Zo zijn er nog tal van voorbeelden, staatssecretaris en notoir negationist van de Armeense genocide, Emir Kirr, en Jahjah die onder valse voorwendselen ons land binnen geraakte en hier financiële steun trekt.
Fraihi Tarik, voorzitter van Kif-Kif, die al jaren op zijn forum uitschreeuwt hoe racistisch alle partijen in dit land wel zijn, zonder te beseffen hoe racistisch hij zelf is tegenover het gastland waarin hij zijn dromen kon waar maken.


En dan heb je ook nog de generatie die teruggrijpt naar de islam. Niet de islam van hun opa, maar de fundamentalistische islam.

Het hoofddoekje is niet zomaar ‘een stukje textiel’, zoals ooit iemand bij de Commissie voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding beweerde, het is veeleer een fundamentalistisch symbool van de islam en wordt nu eens uitgevoerd als uiting van cultuur, dan weer ter bescherming van de eigen identiteit terwijl het in de meeste gevallen enkel en alleen gaat om het uitdragen van het fundamentele islamitische gedachtegoed.
Anderen dragen het dan weer om met rust te worden gelaten of worden verplicht door hen echtgenoten.Een moslima op Maroc.nl vond echter dat het verkeerd was om in Het Westen een hoofddoek te dragen. Ze schreef dat de zin van het hoofddoekje hier verloren ging, omdat het in de Arabische landen vooral gedragen wordt om als vrouw niet op te vallen. Wie het hier draagt, schreef ze, doet het om op te vallen en draagt het om te provoceren.

Een medewerkster van het VDAB vertelde dat veel vrouwen het hoofddoekje enkel dragen wanneer ze moeten gaan solliciteren.

Tijdens een interview in Knack vertelde Anissa Temsamani dat haar moeder in de jaren ’60 hier arriveerde in minirok en met hoge plateauschoenen, en dat ze nu uit angst voor de gemeenschap met een hoofddoek en lange kleren rondloopt.
Zij werd ingelijfd bij het leger van robots in naam van Allah.


Ach, het heeft zo langzamerhand nog maar weinig nut om te blijven zoeken naar collectieve oorzaken. We zouden beter onze energie richten op oplossingen en preventie.

Niet alleen vanwege het groeiend ongenoegen in onze samenleving, maar ook omdat een hele generatie dreigt verloren te gaan moet er dringend worden ingegrepen.
Het kan niet langer dat zij onze rechtsstaat met de voeten treden en dan rechtvaardiging zoeken voor hun daden via onze Grondwet en de Commissie voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding.

Moslims moeten dringend leren meer individueel de islam te benaderen en een vorm van kritisch denken ontwikkelen ten opzichte van de koran die zij letterlijk interpreteren. Het superioriteitsgevoel verhindert hen de mistoestanden die gebeuren onder de vlag van de islam te bekritiseren. Zij zijn het niet gewoon zelf na te denken, maar gewoon klakkeloos te geloven wat de koran hen voorschrijft.


De islamitische allochtone ouders werden hier evenmin onderricht in het opvoeden van hun kinderen in het Westen. De ouders moeten ophouden met klagen over de ‘goddeloze Westerse samenleving’! Zonder zich onze Westerse normen en waarden eigen te maken, gaan hun kinderen het niet redden.

De beste integratie is het emanciperen van de vrouwen, want zij zijn diegenen die het doorgeven aan hun kinderen.Wat er over blijft zijn toekomstloze jongeren.


Fatsoen opbrengen en respect tonen leren kinderen niet vanzelf. Opvoedcursussen voor ouders moet er dringend gegeven worden. Desnoods met sancties. Ouders die niet willen meehelpen hun kinderen op het juiste pad te krijgen moeten dat maar voelen, desnoods via een fikse korting op uitkering of kinderbijslag. In Australië wordt de moeder van de nieuwkomers verplicht om minstens driemaal per week mee te schoolbanken te delen met haar kroost. Zij wordt verantwoordelijk gesteld voor het aanleren van de taal en de vorderingen die het kind maakt. (Australië stelt nog heel wat meer voorwaarden aan nieuwkomers, waar men bij ons ook wel eens mag over gaan nadenken).

Ook de overheid draagt in dit alles een zware schuld. Het niet bestraffen van criminaliteit en het beschimpen en demoniseren van mensen die kritiek uiten draagt ertoe bij dat deze jongeren zich onaantastbaar voelen.
Dat is trouwens dezelfde reactie van sommige allochtone ouders: “Wat kunnen wij doen? Ze krijgen toch altijd gelijk”.

Ouders moeten echter in de eerste plaats eindelijk leren beseffen dat kinderen van acht niet meer om twee uur ’s nachts op straat thuis horen.
Opvoedcursussen…of een soort beschavingsoffensief, nu niet eens op z’n Belgisch met veel mooie intenties maar met strenge regels. De ouders moeten afstappen van het rollenpatroon ‘jongens-mogen-alles-en-meisjes-mogen niets.’ Dat is ook de reden dat meisjes niet in de criminaliteit verzeilen.

Daar ligt ook een taak voor de overheid en de scholen.
De overheid kan zorgen voor beter staatsonderwijs zodat deze jongeren later betere arbeidskansen krijgen. Maar de overheid moet eveneens dringend de ouders aanspreken op hun verantwoordelijkheid.
Spijbelen kan niet
.Onze regering moet eindelijk beseffen dat in het kader van de gezinshereniging, de huwelijkspartners niet langer in de thuislanden mogen gezocht worden. Dat Nederland té streng is, is onzin. Het gevolg van de lakse en toegeeflijke Belgische houding heeft als gevolg dat 200 Marokkaanse familie’s vanuit Nederland zich zijn komen vestigen in België.
De imams moeten hier opgeleid worden en niet gehaald worden in de landen van herkomst. Zij kennen meestal de taal niet, lat staan de Westerse cultuur, kunnen amper lezen of schrijven en geven zo hun eigen interpretatie aan de koran.

Er moet eveneens een strengere controle komen op de kandidaat studenten die in ons land aan dubieuze private scholen komen studeren. Vooral studenten, op gevorderde leeftijd en die amper een woordje Frans spreken…laat staan Vlaams.
Het is vijf voor twaalf, niet alleen in ons land, maar in heel het oude Europa.

Een goed boek over de culturele crisis bij jongere immigranten is van de Franse schrijver Olivier Roy “L’islam mondialisé”.

11:09 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |