01-02-06

De lange tenen van de moslims.

Je mag lachen met Bush, je mag op de Amerikaanse vlag plassen of ze in brand steken, je mag de Engelsen beschimpen, je mag Westerlingen en christenen belachelijk maken maar je mag niet lachen met moslims en nog veel minder met hun profeet Mohammed.

En dat hebben de Denen mogen ondervinden toen enkele cartoons van de profeet met o.a.een tulband in de vorm van een bom met een brandende lont op het hoofd in de Deense krant Jyllands-Posten verscheen.


De hele moslimwereld was op de lange tenen getrapt en er ontstonden overal rellen.

Een boycot van Deense producten werd in Saoudi-Arabië afgekondigd en alle producten werden uit de winkelrekken gehaald. De Deense krant ontving doodsbedreigingen en de nieuw verkozen Palestijnse Hamas bestormden in de Gazastrook het kantoor van de Europese Unie, bij wie ze eerder deze week om samenwerking verzochten.
Onder luidkeels protest, zoals enkel moslims dat kunnen, werd de Deense vlag en de afbeelding van de premier Rasmussen in brand gestoken en eisen de moslims een verontschuldiging. Maar de premier zei terecht dat hij het recht op vrije meningsuiting verdedigt en dat niemand hen moet vertellen wat zij al dan niet mogen doen.

De tekenaars van de 12 cartoons hebben zich wel verontschuldigd uit angst voor represailles, maar desondanks riep Saoudi-Arabië zijn gezant terug en overweegt Egypte hetzelfde. Libië sloot zijn ambassade in Kopenhagen en het Deense Rode Kruis riep zijn werknemers uit Gaza en Jemen terug.
Wie als Deen nu nog naar een moslimland wil reizen is zeker en vast een zelfmoordtoerist.
Eigenaardig genoeg zijn er ook onder ons enkele mensen die vinden dat de moslims gelijk hebben, want zeggen ze, wanneer er met de paus wordt gelachen zie je dezelfde reactie.

Waar en wanneer ze dergelijke reacties al hebben gezien vertellen ze er natuurlijk niet bij.

Humor en zelfkritiek zijn vreemd aan moslims, maar ze worden pas echt onverdraagzaam wanneer het over hun religie gaat. Een religie die hun hele doen en laten bepaalt, 24 uur op 24. Ik ben benieuwd in hoeverre wij in het Westen onze vrijheid gaan beperken uit angst voor de moslimterreur.

00:48 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.