08-02-06

Westerse angsthazen.

Ondanks de rellen in alle hevigheid toenemen, gaan in ons land, zowel in de pers als in politieke kringen, geluiden op dat wij, het westen ons moeten verontschuldigen.

De angsthazen op hun best.

Het is eerder een gelegenheid om het debat op gang te trekken en de volgelingen van de religie van vrede er op te wijzen dat ze nog een hele weg hebben af te leggen naar de 21ste eeuw.

De beelden van onthoofdingen, kelen oversnijden, zelfmoordterroristen, bomaanslagen, vrouwenstenigingen vragen niet om westerse boetedoening en penitentie, maar om een ferme reactie. Het signaal dat de moslimwereld nu krijgt is er één van angst en dat is verkeerd, gevaarlijk verkeerd!

Elke land, elke politicus of bekende persoon heeft zijn ‘spotcartoons’, en dan gaat het nog om echte mensen die nu leven. Nog nooit heb ik iemand op een dergelijke waanzinnige manier weten reageren.

Toen de Palestijnen Sharon in een spotprent hadden afgebeeld terwijl hij een baby oppeuzelde, reageerde hij laconiek, “Nog nooit iemand een baby zien kussen?”
Dat joden baby’s opeten is trouwens een verhaal dat vele moslims geloven en heb ik voor de eerste keer gehoord van onze eigen Antwerpse Marokkanen. Ongelooflijk!!!
Geen enkel argument kon hun van het tegendeel overtuigen.

Het is trouwens opvallend op welke manier moslims overal in de wereld reageren op de Deense spotprenten, flink aangedikt door de eigen tekeningen van de imam Ahmed Abu Laban.

Om te tekeningen te zien:KLIK HIER

Ze roepen en tieren, steken vlaggen en gebouwen in brand en dreigen. En het meest opvallend., ze maken en publiceren spotprenten over joden...KLIK HIER
Eerlijk gezegd, snap ik niet zo goed wat de joden ermee te maken hebben, maar het zal wel zoiets zijn als het Vlaams Belang beschuldigen van alles wat er verkeerd loopt in ons land.

De haat wordt aangewakkerd door enkele fanatiekelingen, waaronder de imam, Ahmad Abu Laban, geboren in een Palestijnse familie die later naar Egypte verhuisde.
Van opleiding is hij werktuigkundig ingenieur maar liet zich in 1975 omscholen tot imam. Hij huwde zijn nicht en kreeg zeven kinderen

Abu Laban woonde en werkte in Koeweit, Egypte, de Verenigde Emiraten en Nigeria. In 1982 werd hij vanwege zijn islamitische en fundamentalistische opvattingen uitgewezen door de Emiraten. In 1984 verhuisde hij met zijn gezin naar Denemarken.

Hij is daar als imam de leider van de Islamiske Trossamfund (Islamitische Geloofsgemeenschap). Zijn aanhang bestaat voornamelijk uit moslims van Palestijnse en Somalische komaf.

De imam staat bekend voor zijn drastische uitspraken.

Volgens een artikel in de Nederlandse krant AD ziet Claude Moniquet, directeur van het in Brussel gevestigde dreigingsanalysebureau ESISC, de cartoonrel als één grote valstrik. Met deze provocatie zou de moslimbroederschap, een illegale club moslimextremisten, heel West-Europa aan de sharia willen onderwerpen.

Deense broeders zouden het vuurtje hebben opgestookt met een ruim veertig pagina’s tellend dossier. Om hun netwerken te mobiliseren en een wereldwijde actie te ontketenen, voegde de Deense sectie niet alleen de twaalf gewraakte cartoons toe, maar nog drie extra, zegt de directeur. Moniquet heeft in veiligheidskringen een goede reputatie.

Leden van het Europees Parlement willen van de Europese Commissie weten of er stappen worden ondernomen tegen islamitische landen die financiële steun krijgen uit Brussel en toch gewelddadige demonstraties hebben toegelaten.

De kraan dichtdraaien voor moordzuchtige fundamentalisten zou inderdaad een goed begin zijn.


>

13:00 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.