09-02-06

Talibanleider zet prijs op hoofd cartoonist

Wie denkt dat alle Taliban uit Afghanistan zijn weggevlucht is mis. Nee, ze zitten niet allemaal in Brussel. Zij begonnen aan een hergroepering in 2003 en werken samen met gelijkgezinde Arabieren, Pakistanis en Tsjetsjenen. Zij proberen vechtend de macht terug in handen te krijgen. Voeren nog steeds etnische zuiveringen door, straffen op gruwelijke wijze burgers en schieten ze neer zonder enige vorm van rechtspraak. Alleen horen wij daar niet zoveel meer van.
Vanuit hun schuilplaatsen in de stad, houden ze elke auto in het oog.Tot het Nederlandse weekblad Elsevier schreef dat een Talibanleider goud heeft beloofd aan degene die één van de Deense cartoonisten vermoordt. Straf, wanneer men terugkijkt in de tijd, toen de Taliban boedhistische beelden kapot schoten voelde niemand zich geroepen een premie uit te loven om de Taliban te vermoorden.

Bericht - Elsevier Een Talibanleider heeft in Afghanistan honderd kilo goud uitgeloofd aan degene die één van de Deense cartoonisten vermoordt. Voor wie een Deense, Noorse of Duitse soldaat weet om te brengen, ligt vijf kilo goud klaar.

De Talibanleider Mullah Dadullah heeft dat bekendgemaakt. Volgens Dadullah hebben zich bij hem tientallen potentiële zelfmoordterroristen gemeld sinds de ophef over de Deense cartoons.

De eenbenige Dadullah is het voormalig hoofd van de veiligheidsdienst van het omvergeworpen Taliban-regime in Afghanistan.

19:48 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.