11-02-06

De nazi’s uit het Oosten.


De Hezbollah groet.Hezbollah logo


In 1945 schreef een Duitse anti-nazi priester Martin Niemoller het volgende:

Eerst kwamen ze vòòr de communisten, en ik zei niets, want ik was geen communist. Dan kwamen ze voor de joden, en ik zei niets, want ik was geen jood. Dan kwamen ze voor de katholieken, en ik zei niets omdat ik protestant ben. Maar dan kwamen ze voor mij, en toen was er niemand meer over om nog iets te zeggen .

Deze uitspraak kan tegenwoordig gebruikt worden vòòr Europa.

Eerst kwamen ze voor Israël, en we zegden niets, want we waren geen joden. Dan kwamen ze voor de Libanese christenen, maar we zeiden niets, want we waren geen Maronieten. Toen kwamen ze voor Amerika, en we zeiden niets, want we waren geen Amerikanen. Toen gingen ze achter de zwarte Soedanezen, maar we zeiden niets, want we waren geen Soedanese zwarten. Toen kwamen ze voor ons, maar tegen die tijd was er niemand meer over om nog iets te zeggen.Zolang de moslims demonstreerden en riepen ‘Dood aan Amerika’ en ‘Dood aan Israël’, vond Europa (en de rest van de ‘linkse’ wereld) reden om ofwel het nazi-achtige kwaad eigen aan deze lofzangen, (en de moordzuchtige acties die eruit voortvloeien) te negeren of Amerika en Israël te beschuldigen voor de haat.

Maar zoals we de laatste dagen konden zien, haten onze generatie fascisten bijna alles en iedereen, niet enkel de Amerikanen of de joden.

01:30 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.