19-02-06

De kloof met de burger!

Politici snappen niet wat de kloof tussen de politiek en de burgers veroorzaakt. Zij begrijpen niet dat de bevolking de oligarchie van enkele grote families die verslaafd zijn aan de macht niet langer dulden.
Zij weten niet dat een groot deel van de bevolking de nieuwe strategie van de elites, die discreet, subtiel maar dodelijk achter de schermen opereren doorzien.
Dat deel van de bevolking weet dat de macht in dit land geleid wordt door exclusieve netwerken die de touwtjes stevig in handen hebben en beslissen over het wel en wee in dit land. Beslissingen in tweevoud, één voor de buitenwereld en één voor ingewijden. De buitenwereld, het plebs of klootjesvolk, termen die zowel door de monarchie als enkele ministers gebruikt werden, horen enkel populaire oneliners en commerciële slogans die bijna altijd de krantenkoppen maar zeker de televisieprogramma’s halen.
Wanneer één man teveel mediamacht krijgt, zoals Van Thillo de krantenmagnaat, die momenteel eigenaar is van o.a. ‘Het Laatste Nieuws’, ‘De Tijd’ en VTM, wordt er koortsachtig naar een oplossing gezocht om hem die macht af te pakken.

Dissidenten waar ze geen vat op hebben, die zich niet laten meesleuren in het gezelschap van adellijke titels en eretekens, die zich niet thuis voelen in het clubje van adel, academici, politici, topambtenaren, advocaten en rechters gepatroneerd door het Hof, worden vervolgd en als paria’s behandeld. Zij worden gediscrimineerd en via een nooit eerder geziene hetze wordt er voor het oog van de bevolking een charade opgevoerd door de acteurs van het justitietheater. Acteurs die uiteraard amicaal omgaan met de Wetstraat, want 70% van de politici zijn juristen. Dat is op z’n minst verontrustend te noemen omdat zij aan de bron zitten om de wetten te maken. Wetten om hun tegenstanders, de dissidenten of de rebellen, maar ook de Vlaamse elite die ze niet bij hun elitaire clubje kunnen trekken monddood en machteloos te maken. Toevallig zijn zij ook diegenen die de magistraten mogen benoemen.Dat de macht van de elites niet te onderschatten valt ondervond ook het Vlaams Blok. Omdat zij de enige partij is die spreekt met de stem van het volk en een onafhankelijk Vlaanderen nastreeft, is die partijj voor de elite uiteraard staatsgevaarlijk en moet zij met alle middelen die tot hun beschikking staan, vernietigd worden.

Wanneer het echter om iemand‘uit eigen rangen’ gaat waarvan onomkoombaar bewezen werd dat hij of zij zich schuldig hebben gemaakt aan een misdrijf, laat men de zaak verjaren zoals bij de meestersjoemelaar Noël Slangen, de bende van Nijvel (verweven met macht en justitie) waarvan onlangs uitkwam dat één van de kopstukken rustig mocht leven als God in Frankrijk. Pas na twee maanden mochten enkele onderzoekers wat gaan rondneuzen in de villa, en (uiteraard) vonden ze niets.

Ook Nihoul, die naar eigen zeggen nooit zou veroordeeld worden omdat hij een arm had zolang als de Donau wordt nu doodgezwegen. Nochtans zijn er bewijzen genoeg dat men in Brussel niet over sexfuiven met minderjarigen kon spreken zonder dat de naam Nihoul viel.

Enkel wanneer de media het heeft bekend gemaakt en er is geen andere oplossing meer, dan worden enkele fraudeurs en sjoemelaars opgepakt. Maar wees gerust...nooit voor lang, en meestal worden ze ‘bij gebrek aan bewijzen’ weer vrijgelaten.

Scheiding der machten? Wat een grap!
Er moet dringend iets veranderen in dit land, want there’s something rotten in Belgium.
De bevolking wil het, de democratie eist het!
En dat kan enkel door het ‘onverwijld’ uitvoeren van het Manifest voor Vlaanderen.


01:58 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.