16-03-06

Bert Anciaux gooit met belastingsgeld. 60.000 euro promotiegeld voor het Eurosongfestival.

In september 2005 zag cultuurpaus en operadirecteur Gerard Mortier zijn plannen om in Gent een "Forum voor muziek, dans en beeldcultuur" te bouwen. in rook opgaan.
Zes jaar lang had hij het beste van zichzelf gegeven om de droom te realiseren, maar Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux besliste er anders over.Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux, u weet wel...dwaze gezichtsuitdrukking en latent racistisch gevoel tegenover alles wat Vlaams is, probeert nu de overheidssteun van 60.000 euro aan zangeres Kate Ryan in Terzake te verantwoorden. Alhoewel hij tegenwind krijgt vanuit zowel de culturele sector, media als de bevolking zet hij toch zijn wil door. Dit is duidelijk weggegooid geld en valt absoluut niet te verantwoorden. Kan iemand zich nog het liedje van vorig jaar herinneren? Wanneer heeft een Vlaamse deelnemer nog eens gewonnen op het Eurosongfestival?

Zijn verklaringen in Terzake kwamen niet alleen zeer arrogant over maar eveneens kleinerend voor,- zoals hij haar noemde - 'het kind' Kate Ryan.

Desondanks zal zij met Vlaams belastingsgeld gepromoot worden maar vindt het blijkbaar niet nodig om op haar website één woordje Nederland te schrijven.

Haar liedje is in het Engels met Franse titel, haar naam is Engels en haar website is opgesteld in het Engels, Frans en Duits.
De terechte vragen die gesteld werden door Siegfried Bracke werden door het arrogante kereltje weggewuifd met "Zeg, Siegfried, nu doe je toch wel echt onnozel, hé!"
Om in het Engels te blijven, Bertje, "Look who's talking!"

00:47 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.