19-03-06

Vanavond op uw scherm: The West Wing

Het is duidelijk dat de informatie die de rest van de wereld krijgt over het Vlaams Belang uit één en dezelfde bron komt. Namelijk, de dames en heren die de macht stevig in handen houden door hetzelfde Vlaams Belang binnen een ‘schutkring’ te houden. Het fameuze cordon sanitair. Dezelfde dames en heren die na de opeenvolgende schandalen, gevallen van fraude, onkunde en eigenbelang nog steeds hun achterste in de pluche draaien voelen zich namelijk te goed om met het Vlaams Belang een coalitie te vormen. Om hun ondemocratische houding te verantwoorden tegenover de buitenwereld wordt het Vlaams Belang en haar kiezers afgeschilderd als skinheads, neonazi’s, fascisten en racisten. De beledigingen en de hetze zijn we in eigen land al gewoon, in een populaire Amerikaanse televisieserie “The West Wing” hadden we dat nu niet meteen verwacht. Vooral niet omdat het Vlaams Belang duidelijk de enige partij is die aan de kant van de VS staat.

Nochtans werd twee jaar geleden bekend dat de ‘fictieve’ president van de Verenigde Staten zich opwond over het feit dat de CIA hem niet tijdig had ingelicht over het “Flemish Block”dat een enorme stemmenwinst had geboekt in Vlaanderen. Volgens diezelfde president, een rol die vertolkt wordt door Martin Sheen, windt hij zich op over de oppervlakkige CIA-briefing die hem niet uitlegt waarom en hoe het Blok kon winnen. "What's the problem with the Belgian elections, Leo? The intelligence briefing! -The anti-migrationalists are gaining in the North. Doesn't say why or how. I want a CIA briefer here in person every morning, why do I get the front page?"

In een tweede fragment zegt hij: "The Flemish Block is gaining in the North. The Flemish Block, ultra-nationalists in Belgium. Skinheads really, neo-nazis. They're wearing three-piece suits, speaking in coded discourse now instead of angry chants, and they're gaining in the North. And everyone wears the same suit, how does anyone know which side they're on anymore?"


‘Overacting’ zijn we bij Martin Sheen (geb. Ramón Gerard Antonio Estévez) wel gewoon, maar dit gaat er toch wel heel erg ver over. Alhoewel...Ramon staat bekend als extreem links en doet in zijn vrije tijd wel meer aan politiek. En misschien weet hij niet meer wat de 'immigratie naar Amerika heeft aangericht onder de oorspronkelijke bevolking? Ja, hadden de Indianen maar de 'anti-migrationalists' gehad toen.

Hiertegen protesteren heeft weinig zin. In de VS heb je het ‘first amendment’ waarin staat: dat iedereen het recht heeft op “freedom of expression”, wat daar in tegenstelling tot in ons land gerespecteerd wordt.

En hier voeren de apostelen van Marx duidelijk het hoge woord in de media. Dus protesteren heeft geen nut. Het links-progressieve gedachtegoed is het evangelie. Zeker wanneer het gaat om een partij als het Vlaams Belang , wordt er niet geaarzeld om keer op keer het oorlogsgeschut uit de Tweede wereldoorlog naar boven te halen. En wanneer je het niet eens bent met deze vertrouwde resonanties van de linkse-progressieve mantra in ons land, worden jouw analyses door hen moeiteloos als ‘anti-politiek’ en ‘anti-intellectualisme’ van de hand gewezen.

Filosofen die lang gestudeerd hebben om hun eigen mening te mogen verkondigen vlechten dan heel vlot uitspraken aaneen, die de indruk geven oorzakelijke verbanden te rapporteren, maar achter hun suggestieve en op de rand van het inhoudloze balancerende beweringen schuilt de oude Marxistische canard, dat al de rest determineert en verklaart. Jammer dat sommigen in de VS dat niet doorhebben.
Nu... ik ben pas terug uit de VS en heb zeker mijn best gedaan om het tegendeel te bewijzen.
Ik heb bovendien een flinke haardos en draag evenmin een ‘suit’, en hoop hiermee het verhaaltje in deze ‘science-fiction-reeks’ uit de wereld te hebben geholpen.

17:57 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.