26-03-06

Eric Van Rompuy maakt brandhout van kopstuk minipartijtje Spirit.

Bert Anciaux gebruikt graag scheldwoorden tegenover andere partijen en meent alles beter te kunnen dan ‘diegenen die aan de kant staan te roepen’. Alleen hij heeft ‘verfrissende ideeën en destijds was hij naar eigen zeggen ook de enige die de zaak Zaventem zou kunnen oplossen. Toen hij uiteindelijk het dossier kreeg, was hij na een aantal maanden (en huilbuien) heel blij het weer van zich af te kunnen schuiven. Maar niet nadat hij er eerst een enorme knoeiboel van gemaakt had.

Op de website van Eric Van Rompuy staat over de impasse in de zaak Zaventem dat ‘Anciaux absoluut zijn mond moet houden over dit dossier. Hij heeft het dossier Zaventem totaal verknoeid. Hij is alleen met zichzelf bezig en zoekt electoraal gewin door op te komen voor het deel van Brussel (Neder over Heembeek) waar hij zelf woonachtig is. Hij wil de lawaaihinder verschuiven van de Noordrand naar de Oostrand’, aldus Van Rompuy. Hij schrijft vervolgens dat Anciaux ‘een uitwas van de paarse politiek is.’ Verder schrijft hij, ‘in alle milieus waar ik kom, ook in sportmiddens, wordt hij niet langer aux sérieux genomen.’

Maar de laatste alinea is de beste: ’Zijn omgeving zegt dat Bert het de laatste weken weer “moeilijk” heeft en vraagt begrip. Als lid van een parlementaire meerderheid heb ik het met Anciaux ook “moeilijk”. Meer dan dat : ik ben zijn soloslim meer dan beu en met mij de hele Vlaamse Rand. “Un homme averti, en vaut deux.”

Niet alleen Eric Van Rompuy is woedend op Anciaux en niet alleen hij is hem beu, iedereen is hem en zijn dwaze praat en (verfrissende) stunten met andermans belastingsgeld kotsbeu. Als Bertje ‘het moeilijk’ heeft, is Bertje een beetje ziek en kan hij beter uit de politiek stappen.
Maar kom... er is hoop, Anciaux heeft voordien al drie (of waren het er vier?) partijen kapot gekregen, misschien loopt Sp.a-Spirit nu ook op haar laatste poten.


01:45 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.