26-03-06

Motorisch gehandicapte jongen ineen geslagen door zeven Marokkanen

Het laatste Nieuws probeert het uit te leggen als zou het een om een nieuw fenomeen gaan - ‘happy slapping’ - waarbij voor de kick iemand een rammeling krijgt en eentje filmt het gebeuren met zijn GSM. Het Laatste Nieuws liet het in haar bericht ook uitschijnen als zou het om een paar Vlaamse puberale vechtersbazen gaan die puur voor de lol een knok-en schoppartij hadden uitgelokt en het fenomeen ‘happy slapping’ zou volgens hen voor de eerste keer in België zijn opgedoken.

Ik weet niet of weglaten van bepaalde feiten ook onder ‘liegen’ valt, misleiden is het in ieder geval wel.

Het slachtoffer die het moeilijk heeft met stappen omdat zijn ene been korter is dan het andere, was voor de zeven Marokkanen een gemakkelijk slachtoffer. Het ging helemaal niet op ‘happy slapping’, integendeel, ze sloegen de jongen bijna dood omdat hij volgens één van de schurken ‘vies’ naar hen keek. En wanneer zijn moeder niet meteen met haar zoon naar het ziekenhuis was gereden, had het veel slechter kunnen aflopen volgens het parket, want hij had levensbedreigende verwondingen opgelopen.

Het was trouwens niet de eerste keer dat de bende een slachtoffer in elkaar sloegen en ik ben er bijna zeker van dat het elke keer om een ‘niet-Marokkaan’ (zwart of wit) ging die ook ‘vies’ naar hen gekeken had.

De moeder begrijpt niet dat er op een druk kruispunt niemand tussenbeide kwam om de jongen te helpen. ’t Ja...nog zo’n fenomeen, waar Marokkanen bij betrokken zijn, komt niemand nog tussenbeide want ofwel krijg je ook een pak rammel en kan je klacht indienen tegen onbekende waar niets van terecht komt, en terugslagen kan ook niet want dan riskeer je voor de rechtbank te moeten verschijnen wegens racisme.

Wanneer gaat men nu eindelijk de ouders eens wijsmaken hoe ze hun kroost moeten opvoeden in het Westen? Onderricht de ouders en wie zich niet wil aanpassen krijgt sancties, bijvoorbeeld door het inhouden van de kinderbijslag.


03:44 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.