26-03-06

Terroristen leggen contacten in België voor de aankoop van een atoombom.

Een terreurgroep die banden heeft met Al Qa’ida heeft geprobeerd om via contacten in België een atoombom te kopen van de Russische maffia. Dat zei de aanklager in een proces tegen zeven ‘Britten’ van Pakistaanse afkomst, die terecht staan wegens plannen van terreuraanslagen en het bezit van explosief materiaal.
De groep wilde tussen januari 2003 en april 2004 een reeks van aanslagen plegen, onder meer op nachtclubs in Londen en het winkelcentrum Bluewater.

Tijdens een moskeebezoek in Luton werd aan één van de verdachten, Salahuddin Amin gevraagd om contacten te leggen met een zekere Abu Annis die een Radio-isotope bom zou kunnen leveren. Amin nam gewoon contact op via internet met Anis die antwoordde dat hij mensen van de Russische maffia in België kende die de gevraagde bom zouden kunnen leveren.
De aanklager, Waters deed deze onthullingen tijdens het proces tegen de zeven terroristen, die volgens hem op 22 februari 2004 een geheime bijeenkomst hadden in een huis in West-Londen waarbij de mogelijke doelwitten werden besproken. Ze waren reeds in het Al Qa’idakamp in Pakistan opgeleid en beschikten al over een groot deel explosief materiaal voor het maken van bommen.

De mogelijke doelwitten waren elektriciteitscentrales en treinen. Een nachtclub in het centrum van Londen werd eveneens voorgesteld evenals het grootste winkelcentra van Europa in Kent. De verdachten zegden dat ze reeds morgen terug over voldoende explosieven konden beschikken om het winkelcentra op te blazen.

Mohamed Barbar, een in Amerika residerende terrorist, die in de VS verklaarde schuldig te zijn aan terroristische aanslagen, zal eveneens al getuige worden opgeroepen. Hij werkte samen met het zevental en ontmoette hen in Pakistan. Hij zou hen aangezet hebben tot terreur in het Verenigd Koninkrijk, omdat dit land nog niet getroffen werd.

De geplande acties konden worden verijdeld door de politie en de MI5. Het proces zal waarschijnlijk vijf maanden duren.


01:04 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.