30-03-06

Verkiezingsdebat

Op 29 maart, dus gisteren, ging er een verkiezingsdebat door in de Alpheuszaal te Berchem, dat georganiseerd werd door de Vlaamse Volksbeweging.
De aanwezige sprekers waren Filip Dewinter (VB), Hugo Coveliers (Vlott), Mieke Vogels werd vervangen door Pairon (Groen!), Bart De Wever (N-VA), Philip Heylen (CD&V), en Monica De Coninck (Sp.a). De eveneens aangekondigde Ludo Van Campenhout (VLD) waggelde even later, (zwaar beschonken) ook binnen. Waarna hij meteen het woord nam om de zaal te provoceren.

Hij vond dat hij belangrijk genoeg was om het in zijn eentje op te nemen, daar alle andere partijen in kartels vertegenwoordigd waren. Ondertussen zakte hij zowat onder tafel en zag het publiek zijn voeten aan de andere kant verschijnen terwijl zijn venijnig vertrokken gezicht bijna verdween. Hij had geen kartel nodig, zei hij, want in de zaal zaten toch maar extreem rechtsen. Dat ging, ondanks de tussenkomst van de moderators Lex Molenaar en Kurt Tuerlinckx (GvA) nog een tijdje zo door.

Van Campenhout vond zichzelf uiteraard ‘de beste democraat’. “Want”, zei hij, “aan de ene kant van de tafel zat extreem-links (Sp.a en Groen!) en aan de andere kant ‘extreem-rechts’ (Vlott en VB), en in de zaal ook al extreem-rechts, dus wou hij zelfs geen moeite doen om een deftig woord te vertellen want we zouden het toch niet snappen. (Indien hij daartoe in staat zou zijn geweest natuurlijk).
Op de verontwaardigde ‘ho’s’ vanuit de zaal repliceerde hij dat er een bende onbeschofteriken in de zaal zaten die niet stil waren tot hij gedaan had met spreken. Hij vond dat een vorm van elementaire beleefdheid tegenover hem.


Zijn arrogante houding tegenover het publiek lag onmiskenbaar aan zijn dronken toestand. Een vorm van elementaire beleefdheid zou geweest zijn dat hij minstens nuchter aan het debat zou deelnemen.
En hoewel ik totaal niets voel voor Groen! moet ik er meteen aan toevoegen dat de aanwezigen in de zaal zeer luisterbereid waren tegenover de andere sprekers, zoals Pairon, alleen al omdat hij het nodige respect opbracht voor de aanwezigen en zijn standpunten sereen verdedigde.En dat moet kunnen! Dat is nu pas democratie. Iets wat de VLD duidelijk niet kent.


De besproken thema’s gingen over het huisvuil en vooral het sluikstorten in Antwerpen. Dat Antwerpen een vuile stad is, daar was iedereen het over eens. Over de aanpak minder.
Zowel Hugo Coveliers als Filip Dewinter waren uitstekend in het debat, vooral de snedige opmerkingen van Hugo Coveliers bracht de zaal meermaals aan het lachen.
De andere thema’s, met o.a. méér bevoegdheden voor de districten werd door alle vertegenwoordigers van de zelfbenoemde democratische partijen weggewuifd omdat ze weten dat in de meeste districten het Vlaams Belang in de meerderheid is. Democratie kennen ze dus blijkbaar niet!!!

Het volledige debat werd trouwens voortdurend gestoord door, eerst en vooral een slechte geluidsinstallatie, en de ‘beleefde’ Van Campenhout die de hele tijd aan het schimpen was op de aanwezigen en luidruchtig mompelde tegen zijn buurman, Bart De Wever. Afgewisseld met een veelvuldig ‘toiletbezoek’ door eveneens Van Campenhout, die duidelijk een teveel aan vocht had.


Er waren er ook enkele Congolese mensen aanwezig, een dame vertelde dat zowel haar man als haar dochter Vlaams Belang stemmen. Nadat iedereen haar kon overtuigen dat het niet de bedoeling is van het Vlaams Belang om geïntegreerde vreemdelingen van buiten de EU weg te sturen (niet in het minst Filip Dewinter tijdens het debat) was ze gerustgesteld en wou ze absoluut op de foto met Filip Dewinter, die gewillig met zijn arm om haar schouder poseerde voor de foto.

12:19 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.