03-04-06

Racisme.

In Nachtwacht sprak Jan Leyers vorig jaar over Discriminatie en racisme bij de Vlamingen. Onder de genodigde gesprekspartners was ook Gerolf Annemans aanwezig.
Gerolf Annemans werd uitgenodigd omdat hij per definitie niet uitsloot dat vreemdelingen ook op een Vlaams Belanglijst konden staan.

Naar aanleiding van de commotie die daarvoor al ontstond rondom de uitspraken van Gerolf Annemans was ik ervan overtuigd dat dit niet onbesproken zou blijven. Niemand kon snappen dat in de ogen van vooral linkse media, het ‘racistische Vlaams Belang’ vreemdelingen op hun lijsten zou zetten. En zeer waarschijnlijk ligt het aan het feit dat er niemand een verschil maakt tussen een nationaliteit en een religie.

Gerolf Annemans heeft uiteraard gelijk wanneer hij stelt dat lidmaatschap of zelfs het verkiesbaar stellen van vreemdelingen niet bij voorbaat uitgesloten is bij het Vlaams Belang. Want ook nu zijn er al voldoende mensen waarvan hun roots niet uitsluitend in Vlaanderen liggen.

Maar met vreemdelingen bedoelt men (media) natuurlijk steeds moslims.
De term 'gematigde moslims' of zoals men al eens hoort 'christenmoslims' die men gebruikt voor alle vreemdelingen waarvan hun herkomst is de Arabische wereld ligt, bestaat niet. Ze zijn ofwel moslim of ze zijn in het oog van Allah 'afvalligen' en dus geen moslim meer. Pas als ze echt ex-moslims zijn kunnen of durven ze kritiek uiten, maar ex-moslims leven vaak in doodsangst en durven er niet altijd over praten. Ex-Muslim Survey heeft daarover heel wat getuigenissen opgetekend.
Zoals iedereen weet is een ex-moslim zoals een ex-roker, ze worden fanatieke tegenstanders, dus wie kan er eventueel beter op de verkiezingslijsten van het Vlaams Belang staan dan mensen die het aan den lijve hebben ondervonden? Ik vrees enkel dat hen geen lang leven beschoren zal zijn.
Een uitgesproken Fatwa zal snel uitgevoerd worden op dezelfde gruwelijke wijze als bij Theo Van Gogh.

Feit is dat nogal wat islamisten geweld tegen andersdenkenden en mensen van andere religies of levensbeschouwingen goedkeuren.
Meer extreme islamisten gaan zelfs zover om ook alle niet voldoende strenge islamieten te veroordelen. Zo predikte Said Qutb dat alle islamitische staatsleiders die de sharia niet invoeren, vermoord mogen worden. Zijn (school) volgt deze richtlijnen.

En ik spreek hier niet van islamieten maar van islamisten.
Islamisten schrijven alle moslims een strikt respect voor de Koran en de sharia voor, met inbegrip van de daarin opgenomen regels voor familiaal recht, en de straffen. De houding tegenover deze is daarom een van de factoren om islamisten van andere islamieten te onderscheiden. Dus kunnen we stellen dat Jahjah volgens zijn recente uitspraken een islamist is, wanneer hij zegt dat niet de moslims, maar de Westerlingen zich in eigen land moeten aanpassen aan de islam of moeten wegtrekken.
Of wanneer hij in Nederland tijdens een interview bevestigde voorstander te zijn tot het invoeren van de eigen moslimrechtspraak in West Europa, de sharia.

Ik heb het gevoel dat de Westerse benadering van de islam een zeer groot gevaar betekent voor de toekomst van het vrije Westen. En dat heel wat mensen, Christenen vanuit hun naastenliefde, en links vanuit hun kortzichtige visie van héél de wereld is een dorp een onomkeerbare vergissing aan het maken zijn. Ik ben er tevens van overtuigd dat niets van wat ik schrijf zal helpen, het is te vergelijken met de schreeuw van joodse intellectuelen in de jaren ’30....niemand wou luisteren! Men zal mij enkel ‘racist’ noemen, maar racisme is een totaal verkeerde en misbruikte term is om het afwijzen van de islam te omschrijven. Racisme is nog steeds zoals het in de Van Dale staat, je bent racist wanneer je ervan uitgaat dat je superieur bent aan een ander volk vanwege je huidskleur.
Nochtans...ik heb nooit ergens méér racisme gezien dan in Noord-Afrika waar ik ongeveer een jaar lang verbleef. Niet zozeer (of enkel) tegenover Europeanen, maar vooral tegenover hun donkergekleurde landgenoten.

.

02:23 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.