18-04-06

VVD in Nederland eist spoeddebat over islam-rapport

In het artikel ‘Nazilamisme’ schreef ik dat de Nederlandse Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) zich zorgen maakt over de kennis van politici over de islam.
Ik was het ermee eens, omdat er over de islam, en niet in het minst door WRR zelf, de grootste onzin wordt verteld. Wie zegt dat de islam een vredelievende godsdienst is, liegt of heeft inderdaad weinig kennis op dat gebied.

Nu hebben de Nederlandse regeringspartijen ook woedend gereageerd op de conclusies van het rapport dat de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) schreef over de islam in Nederland. De WRR beschuldigt Haagse politici van stemmingmakerij tegen de islam en roept op tot openlijke contacten met en zelfs steun voor terroristische islamitische bewegingen als Hamas, Hezbollah en de Moslim Broederschap.Het weekblad Elsevier schrijft dat de VVD eist dat er nog deze week een spoeddebat met premier Jan Peter Balkenende (CDA) over het rapport komt. Ook de LPF en Groep Wilders willen uitleg van de minister-president. De regering is wettelijk verplicht een standpunt in te nemen ten aanzien van een advies van de WRR.

Kwakzalverij
WRR-onderzoeker Jan Schoonenboom licht het rapport deze week toe in Elsevier. In een interview gisteren noemde hij al de namen van CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen en VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali als politici die zich schuldig zouden maken aan ‘islam-bashing’. Hirsi Ali reageerde woedend. ‘Dit is geen wetenschap maar kwakzalverij’. Ook Verhagen was not amused: ‘Onzorgvuldige lariekoek’, zo kwalificeerde hij het rapport.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft met groot onbegrip gereageerd op de conclusies van de WRR, die pleit voor het openlijk aanhalen van de banden met islamitische terroristische bewegingen als de Palestijnse Hamas en de Moslim Broederschap in Egypte, en zelfs het verlenen van steun aan Hezbollah in Libanon.

Onderzoeker Jan Schoonenboom roept volgens het CIDI ‘de verdenking op politiek te willen bedrijven onder de noemer van wetenschappelijke neutraliteit’ en verspeelt met zijn uitlatingen zijn ‘wetenschappelijke geloofwaardigheid’, schrijft het CIDI in een persbericht.


Lees vooral ook de column van Leon De Winter in Elsevier:

COLUMN LEON DE WINTER - KLIK HIER

11:42 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.