25-04-06

Fouad Ahidar

Over Fouad Ahidar schreef ik al eerder dat hij zich de moord op Joe echt wel aantrok en niet reageerde uit puur opportunisme. Ik moet hier jammer genoeg, na het lezen van een interview in de Nederlandse krant AD, mijzelf tegenspreken. Jammer genoeg omdat hiermee een sprankje hoop weer aan diggelen werd geslagen.

’ Ahidar was op vakantie toen de Vlaamse tv hem belde over wat inmiddels alom ‘de MP3-moord’ heet. ,,Toen ik hoorde dat de daders vermoedelijk van Marokkaanse afkomst waren, begreep ik meteen dat we diep in de shit zaten. Op tv pleitte ik voor een krachtig signaal. Eenmaal terug besloot ik het ook maar te organiseren. Het was óf dat, óf de moord gratis cadeau doen aan extreem-rechts.’’’ Citaat AD.

Daar heb je het weer...het heeft nog lang geduurd. Beste meneer Ahidar, over het ‘extreem’ wil ik het nu niet hebben, want wanneer iedereen in het middenveld of extreem links speelt, dan heb je enkel nog ‘rechts’ aan de andere kant. Maar ik vraag mij af wanneer het eens zal doordringen dat wij geen vragende partij zijn naar dergelijke ‘cadeaus’? Wanneer zal de ‘politiek correcte’ overheid eindelijk begrijpen dat het nu net dàt is waartegen wij strijden en blijven strijden?
En wanneer Ahidar zo gemeen is om te pas en te onpas het Vlaams Belang erbij te sleuren, ’t ja, dan kan ik dat ook. Ik zou het bijvoorbeeld over de Poolse verontwaardiging kunnen hebben. Verontwaardiging over de 'zwijgplicht' die leraren en leerlingen werden opgelegd over de etnische herkomst van de daders. Polen zijn er ten stelligste van overtuigd dat het om 'nieuwe Polen' gaat of Tjetjeense vluchtelingen. En alhoewel ik geen Pools ken, zijn er in onderstaande tekst toch een paar woorden die tegenwoordig overal in Europa hetzelfde zijn.

Spokojnie z samobiczowaniem. Na video ze seczny morderstwa widac dwoch ciemnowlosych, raczej sniadych typow. Charakterystycznie ubrani, typowo jak mlodzi arabscy bandyci bedacy plaga dzielnic "popularnych".Zlapany podoblo chodzi do szkolu w Brukseli. Wyglada ze to samo srodowisko.

Uiteraard begrijp ik dat Ahidar opgelucht is nu blijkt dat de daders geen Noord-Afrikanen zijn, maar dat maakt de zaak er niet minder erg op. Of is Ahadir enkel een politicus voor de ‘eigen Noord-Afrikaanse achterban’? Heel wat vroegere moorden werden trouwens wél gepleegd door Noord-Afrikanen. De meeste criminele feiten waar de bevolking ‘dagelijks’ last van heeft worden gepleegd door Noord-Afrikanen.
Ahadir hoeft dus zijn kop niet in het zand te steken, er is nog véél werk aan de winkel.

En tenslotte gaat het daar niet om. Criminaliteit is criminaliteit.
Of het nu Polen, Albanezen, Roemenen, Russen, Noord-Afrikanen of om het even wie zijn, wie hier als vreemdeling ‘de beest’ uithangt kunnen we best missen.
Tegen criminelen moet hard worden opgetreden – punt uit!
En wanneer ‘jongeren’ criminele feiten kunnen plegen als volwassenen, dan moeten ze ook als volwassenen gestraft worden. De ultieme straf is nog steeds terugsturen naar het land van herkomst. Dat is het enige waar ze bang voor zijn. Dat geldt voor Maghrebijnen, Albanezen, Roemenen, Polen en al de rest wat hier rondhangt. Want wie bij die ‘jongeren’ in geen zes maanden werd opgepakt door de politie, wordt aanzien als doetje.

De stille mars leek eerder op christenen die tijdens de Romeinse vervolging in alle gelatenheid naar de arena werden gevoerd om daarna onthoofd, verbrand of verscheurd te worden door wilde dieren. Ik vrees dat het sein dat ervan uitging niet sterk genoeg was om iets te veranderen.
En de meelopende politici? Die liepen er in feite maar met zichzelf te koketteren in de hoop op tv of in de krant te komen of om zichzelf te kunnen profileren. Net zoals ze 10 jaar geleden ook deden.

12:41 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Reactie op vraag Het was geen Belg, ook geen nieuwe Belg met dubbele nationaliteit. Het was een illegaal.
Maar zou het dat dan in uw ogen minder erg maken?
Alle criminelen moeten even hard aangepakt worden. Of het nu een Belg of geen Belg of nieuwe Belg is, en daar wringt meestal het schoentje.
Denkt u nu echt dat ik het goedkeur dat een Belg die zijn vrouw neersteekt vrijgesproken wordt? Dat is een regelrecht schandaal!
Maar zoals steeds in gevallen van straatcriminaliteit ging het hier niet om een Belg.
Iemand met een dubbele nationaliteit moet terug naar het land van oorsprong gestuurd worden. Uitgeprocedeerde illegalen moeten het land verlaten. Bovendien, nu het een Pool blijkt te zijn meen ik te weten dat Polen inmiddels deel uitmaakt van de EU. Ontvluchtte de moordenaar een land in de Europese Unie om politieke redenen? Was hen leven ginds in gevaar?

Gepost door: Janice | 26-04-06

Rellen Molenbeek Ik kan Fouad zijn mening volgen, wat zij daar allemaal uitsteken kan ik als brave Belg nooit doen anders zit ik direct vast. Het Politie - orgaan word gewoon te kakken gezet, nu oppakken en binnen een uur terug vrij! Met de politie in Brussel word gewoon gelachen door de alochtonen. Politie treed op en een uur later worden ze terug uitgelachen door dezelfde persoon...

Gepost door: Nico | 20-09-09

Fouad Ahidar heeft het ook nu weer bij het rechte eind: snelrecht in Molenbeek. Zo ken ik mijn islam weer. Jullie weten goed genoeg dat het gerecht corrupt en lui is, waarom komen jullie zelf niet met voorstellen? In Marokko zijn er geen problemen met jongeren. Een marokkaanse burgemeester zoals in Rotterdam zou al veel oplossen.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 20-09-09


Fouad Ahidar is een blaaskaak, hij draait gewoon mee met de wind.

Ik denk dat ze mijn voorstellen niet gaan aanvaarden. Maar ik zeg het toch maar, als er in Marokko geen problemen zijn met jongeren, wel... laten we ze dan allemaal (met de hele familie) terugsturen, hé!

Gepost door: Janice | 20-09-09

De commentaren zijn gesloten.