28-04-06

Excuses?

Toen ik op paasdag de schandalige woorden, “Waar waren jullie?”, van Kardinaal Danneels hoorde in het nieuws, dacht ik dat het niet erger kon. Want dit was niets anders dan een frontale aanval op de brave burger. Onschuldige mensen werden veroordeeld en naar de hel verdoemd, terwijl de kardinaal geen woord repte over de laffe moordenaar van Joe. Hij had zelfs geen woord van kritiek op de overheid die uiteindelijk enkel oogst wat ze zelf hebben gezaaid.

Maar het kon wel erger.

Toen bekend werd dat de daders geen Noord-Afrikanen waren, was de Noord-Afrikaanse gemeenschap opgelucht. Toen bekend werd dat het niet om een Pool ging maar om een Poolse Roma zigeuner waren ook de Polen opgelucht.
Maar de toon was gezet door het mea-culpa dat in alle toonaarden van het vrt-scherm afdroop en de moslims eisten prompt “excuses”.

Het begon al bij Louis Tobback, die zei: “Alle Belgen zijn racisten”. Ja, sorry, maar vroeg men niet bij het tonen van het beeldmateriaal om uit te kijken naar twee Noord-Afrikanen? En is het geen normale gevolgtrekking na het zien van de camerabeelden en dagelijkse criminele feiten die gepleegd worden door Noord-Afrikanen?
Bovendien vind ik het zeer eigenaardig dat onze bevolking steeds wordt uitgescholden voor racisten, terwijl een journaliste , die onlangs Marokko heeft bezocht schreef: “Ik heb nog nooit zoveel rabiaat, haatdragend racisme gezien als van Marokkanen tegenover Centraal-Afrikaanse vluchtelingen die proberen om naar Europa te komen”.
Dit racisme ervaren wij hier dagelijks.

Onckelinx verontschuldigde zich natuurlijk wel en eiste van het parket hetzelfde. Het parket had echter kort na de moord op Joe gemeld dat de daders van Noord-Afrikaanse afkomst waren. Toen dat niet bleek te kloppen, zei het parket die mededeling te betreuren.Maar dat vond Onckelinckx blijkbaar niet voldoende en nadat ook de Franstalige radiozender RTBF vanmorgen meldde dat de minister wel excuses verwachtte vanwege het parket, wil het Brusselse parket voorlopig geen mededelingen meer doen aan de pers omtrent het onderzoek naar de moord op Joe Van Holsbeeck. Die beslissing komt er nadat minister van Justitie Laurette Onkelinx gisteren al kritiek had geuit op het parket.

Natuurlijk denkt Laurette Onkelinx aan de komende verkiezingen waarvoor zij speciaal van Luik naar Brussel verhuisde. Haar potentieel kiesvee zijn natuurlijk Noord-Afrikanen. Als halve Tunesische en ex-vrouw van de Marokkaanse Abbès Guenned, nog steeds werkzaam op haar kabinet, maakt ze uiteraard meer kans om in Brussel een enorme stemmenwinst te halen.
En natuurlijk ook dank zij het vreemdelingenstemrecht.

Nu blijkt dat de dader hier illegaal was en al meerdere keren met het gerecht in aanraking was gekomen. Hij kwam hier stelen en ging dan terug naar huis in Polen. Onbegrijpelijk dat dit zonder gevolgen bleef. Wat doet het gerecht dan? Controleren ze niet of de crimineel hier illegaal en zonder zijn ouders in ons land verblijft? En dat gebeurde tot vier maal toe???
Wat zeggen ze dan wanneer ze hem terug loslaten? "En nu braaf naar huis gaan?"
Indien het niet zo erg was, zou men aan een ‘Belgenmop’ denken.

Het ergste is echter dat men nu doet of het is allemaal niet zo erg meer. De dader is geen Noord-Afrikaan, zoals eerst werd aangenomen en de toon werd al helemaal anders.
Zelfs de vader van Joe werd bekritiseerd, omdat hij de dader geen tweede kans wou geven. Omdat hij zei dat zijn zoon ook geen tweede kans had gekregen en de dader al vier kansen had weggegooid. Daarom schreef iemand dat er van de 'sereniteit niet veel meer te bespeuren viel'.
Je moet maar durven.

23:18 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

daglicht op 8 oktober ? Heb het doorgestuurd naar een bevriend koppel uit de Dambruggestraat dat voor Frank Hosteaux en zijn criminele bende stemde in 2000. Ondertussen is de echtgenoot van het koppel krachtig aangepakt door een bende albanezen .. Loontje komt om zijn boontje.. Misschien ziet hij het daglicht op 8 oktober.

Gepost door: Dalbergia | 07-05-06

De commentaren zijn gesloten.