01-05-06

1-mei viering in Antwerpen.
Ondanks de regen was er een grote opkomst voor de 1-mei viering van het Vlaams Belang. De speciale aandacht ging uit naar de havenarbeiders die talrijk aanwezig waren. Na een hernieuwde aanval van het Europees parlement op het statuut van de havenarbeiders voor de liberalisering van de havenarbeid is het duidelijk dat de havenarbeiders, die al eerder te maken kregen met massale ontslagen, alleen nog kunnen rekenen op de steun van het Vlaams Belang.
Na de toespraken van Jan Penris en Filip Dewinter trok iedereen naar de nabijgelegen cafeetjes om zich wat op te warmen. Daarna trokken we met enkele vrienden nog wat rond en gingen we even kijken in de tent van Groen! waar een paar mensen verkleumd stonden te kijken naar een barslecht vrouwenorkestje dat voor de gelegenheid werd ingehuurd..

Maar de grote schok kwam een paar cafeetjes later waar een deel socialisten, uitgedost in rode kleuren, aanwezig waren. Ik denk niet dat ik ooit eerder zoveel racistische praat heb gehoord over zowel de joden als de moslims.
De beschrijvingen die werden gegeven over het uiterlijk van de joden durf ik hier (en wil ik ook niet) herhalen. Deze bevolkingsgroep kreeg scheldnamen die ik nog nooit eerder heb gehoord en die met zoveel haat werden uitgesproken, dat ik mij niet langer kon inhouden er opmerkingen over te maken. Schandalig gewoon!!!

Ook voor de moslims werden namen gebruikt die ik enkel gelezen heb op Van Gogh’s website...en zelfs veel erger.
Geen kritiek op de criminelen binnen deze gemeenschap, maar pure haat en plat racisme tegenover alle allochtonen.
Zijn dat de politiek correcte mensen die het steeds over het ‘racisme’ bij het Vlaams Belang hebben?
Gechoqueerd en boos over de uitspraken en zoveel hypocrisie van mensen die de mond vol hebben over het racisme bij het Vlaams Belang, zijn we weggegaan, maar niet vooraleer ik nog stevig mijn mening te kennen gaf.
Daarna zijn we gaan eten in het uitstekende restaurant Angelot naast de kathedraal, van onze goede Chinese vriend Tang, waar men de meest uiteenlopende lekkere gerechten kan kiezen. Na een aangenaam gesprek met de gastvrouw van het restaurant mochten we vernemen dat de Chinese gemeenschap in ieder geval Vlaams Belang zal stemmen.
Het zal niemand verwonderen als men weet dat Chinese restauranthouders (en andere middenstanders) geen verzekering tegen diefstal meer kunnen afsluiten wanneer ze in een ‘gevaarlijke zone' hun zaak uitbaten, zoals bv. het Conincksplein. Patrick Janssens (Sp.a) wil hier niets over horen en al zeker geen betere bewaking garanderen tegen de vele overvallen en diefstallen die in die buurten dagelijkse kost zijn. Voor hem is alles in orde. Voor hem is het Coninckxplein ‘opgekuist’.

22:48 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.