04-05-06

Congolese asielzoeker na rake klappen niet werkonbekwaam en Turkse dader op vrije voeten.

Volgens de wetsgeneesheer was de 26-jarige Congolese asielzoeker, Constant Bwanassani), die donderdag tijdens een tankbeurt in Zellik zwaar afgetroefd werd door een Turkse chauffeur uit Schaarbeek, niet werkonbekwaam. En daarom werd de Turk niet aangehouden.
Moeten er dan eerst doden vallen voor het Brusselse parket?
De uitbater vertelde aan een journalist van het Nieuwsblad dat het donderdagavond een drukte van jewelste was aan zijn tankstation.

,,Omdat een auto zijn boot op de E40 naar de kust verloren had, ontstonden er enorme verkeersproblemen. Iedereen zocht een andere weg naar de kust. Wij hadden het hier te druk om de camerabeelden in de gaten te houden.'' Op die camerabeelden is haarfijn te zien hoe de Turkse chauffeur van een bestelwagen de Congolees een pak rammel gaf én hoe niemand hem te hulp kwam. Zowel het slachtoffer als de dader komen geregeld tanken. ,Daags nadien heeft het niet veel gescheeld of de twee stonden opnieuw tegenover elkaar'', zegt de uitbater. ,,Eerst kwam de Turkse bestuurder, vijf minuten later zijn slachtoffer. Gelukkig hebben ze elkaar niet gezien.''

Het Brusselse parket besliste om de dader niet te vervolgen en hem vrij te laten omdat de verklaringen van het slachtoffer en de dader verschillen van elkaar. Nogal wiedes dat de Turk niet gaat verklaren, “ik heb hem ineen geslagen omdat het een zwarte is”.
De zaak komt wel voor de rechtbank.

Dat er niemand tussenbeide kwam werd zowel in de kranten als in het programma ‘Morgen beter’ weer veroordeeld. De extreem linkse langharige jurist Walter Van Steenbrugge die bijna elke keer mag komen opdraven voor dit programma vond het schandalig en sprak over racisme. Waarschijnlijk wist hij toen nog niet dat de dader een Turkse moslim was. Anders was zijn oordeel zeker milder geweest en had hij het goedgekeurd dat de dader werd vrijgelaten.
Hij zou zijn tussengekomen, zei hij. Ik vraag mij af hoe, je blaast hem zo omver.
Tussenbeide komen kan enkel wanneer meerdere mensen het doen. Als je tussenbeide komt in je eentje deel je enkel in de klappen, meer niet! Voor het overige kan je enkel de politie opbellen, maar hier blijkt dat ook niet de gezochte oplossing te zijn...

14:07 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Legaal? Nu blijkt dat deze Afrikaan niet legaal verblijft in dit land, zijn asielaanvraag is nog steeds niet aanvaard. Hoe kan dieman hier dan aan een wagen komen? Hoe kan hij die laten inschrijven? Hoe kan hij die laten verzekeren...
Of reed hij rond met een niet ingeschreven en niet verzekerde wagen?

Gepost door: Patrick Moons | 05-05-06

Legaal? Wel...eerlijk gezegd heb ik mij dat zelf ook afgevraagd. Wie snapt er nog iets over de asielwetgeving? Ik denk dat de overheid niet eens weet wie hier allemaal woont en werkt. Dat daar dringend een einde moet aan komen is wel heel duidelijk na de invasie van kerken en andere gebouwen van de laatste weken. (Uiteraard nooit moskeeën!!!)
Bovendien heeft België met Congo goede relaties en beschouwen ze het als een democratisch land aangezien ze het financieel steunen en Kabilla aan de macht houden. Dus asielzoekers uit Congo kunnen al evenmin als asielzoekers uit een ander Europees land volgens mij...

Het artikel schreef ik in feite om aan te tonen dat men in dit land met twee maten en gewichten werkt. Een zwarte, ook al is hij asielzoeker mag net als blanken aangevallen worden door de almachtige moslims in dit land zonder dat ze hiervoor gestraft worden.

Gepost door: Janice | 05-05-06

Hoezo illegaal? Die Kongolees is helemaal niet illegaal. Een illegaal is iemand die nergens staat ingeschreven en dat is deze man duidelijk wel vermits hij een asielaanvraag heeft lopen. Ook met een auto rijden kan kompleet legaal zelfs als je nog niet over een vaste -of tijdelijke- verblijfsvergunning beschikt. Als je een vriend of gebuur hebt die wèl over een verblijfsvergunning beschikt en de auto op zijn naam inschrijft, is alles weer in orde en perfect legaal. Iedereen mag met jouw auto rijden, als jij maar de toestemming ervoor geeft, ja toch?

Gepost door: Peter | 06-05-06

Straf Janice schrijft dat die man van Turkse origine ongestraft wegkomt. Onzin natuurlijk. Die man werd geidentifieerd, opgepakt en inderdaad weer vrijgelaten. De straf zal nog wel komen: hij mag rustig zijn proces afwachten, waar de rechter zijn straf mag uitspreken. Om iemand een pak ransel te geven wordt je in België (nog altijd) niet ter plekke gelyncht, alhoewel het VB dat wel graag anders zou willen.

Gepost door: Peter | 06-05-06

Blokwatch Het waarheidsgehalte van Blokwatch moet men natuurlijk met een dikke korrel zout nemen. behalve dat ik al schreef dat de man nog voor de rechter moet verschijnen, heeft iemand van Blokwatch uiteraard niet gezien dat de man ondertussen wel op vrije voeten is. Ter plaatse lynchen is voor mij niet nodig, maar wel oppakken en in een cel steken tot hij weet dat men hier geen zwartjes of witjes mag in elkaar timmeren.

Gepost door: Janice | 07-05-06

Niet illegaal?? Wanneer in alle kranten staat dat de Congolees hier illegaal verblijft, dan neem ik aan dat dat klopt. Wanneer kranten enkel leugens verkopen, dan moeten ze maar afgeschaft worden en kan iedereen beter mijn blog lezen, Peterke!!! Toch niet Peter De Ryck (alias idioot) zeker?

Gepost door: janice | 07-05-06

De commentaren zijn gesloten.