06-05-06

Gansters krijgen vrijbrief - helden worden gestraft

De Antwerpse raadkamer behandelde een paar dagen geleden de verwijzing naar de strafrechter van vier politie-inspecteurs, onder wie ex- commissaris Bart Debie. Het parket treedt op door blijkbaar de verklaringen van misdadigers te geloven die vertellen dat ze gefolterd en afgeperst werden tijdens politieacties vier jaar geleden. De politie zou ook illegale huiszoekingen verricht hebben en geknoeid hebben met processen-verbaal. Ze worden ook beschuldigd van het verduisteren van in beslag genomen bewijsmateriaal.

De operatie had echter het gewenste resultaat. Als gevolg werd het Falconplein opgekuist en de ‘gotfather van het Falconplein, de 46-jarige Abraham Melikov, (foto) kwam in 2002 in de gevangenis terecht.

Enkele Georgische maffialeden beweerden toen voor de camera dat ze bestolen werden door de politie terwijl het om in beslagname van nepgoederen en bewijsmateriaal ging. De maffia zou zich wreken, en waarmee kan men dit in ons land het beste doen?
Misbruik de Belgische wetgeving!!! Gangsters zijn wel crimineel, maar niet dom.

Jammer genoeg werken misnoegde politieagenten, die nooit in de schijnwerpers komen hier aan mee.In het begin van de jaren 1990 was er vooral in het Antwerpse steeds meer sprake van de 'Georgische maffia' of ook wel 'Georgisch-joodse maffia'. (Waarbij het steeds de vraag was in hoeverre die laatste benaming wel klopt.)
In de Verenigde Staten beschouwt men overigens de Russische maffia als de meest gevaarlijke ter wereld.
Een beruchte Russische gangster, Otari Kvantrisjvili, KLIK HIER dook hier al op in 1992 om het Russisch filiaal over te nemen van de firma M&S, gevestigd in Antwerpen en door gespecialiseerde speurders beschreven als de kern van een Oost-Europees maffianetwerk.

Kvantrisjvili werd geboren in 1948. Hij werd een groot bendeleider in Moskou aan het eind van de jaren-60. Hij werd de hoogste leider van de mafia in Moskou, toen Ivankov naar de USA vertrok. Op 5 april 1994 werd hij op 47-jarige leeftijd vermoord.


In Antwerpen raakte dit milieu vooral bekend door zijn opvallende aanwezigheid op het Falconplein en aan de zijkant van het Centraal Station. Het Falconplein werd niet voor niets het Rode Plein genoemd. Het regende klachten over nepjuwelen, zwendel met kredietkaarten en witwasserij. In maart 1995 kwam de buurt al in het nieuws met de moord op de jonge juwelier Avi Beberasjvili waarna regelmatig operaties van rijkswacht en politie kwamen. Maar jaren later zeiden de overburen, de sinds generaties gevestigde diamanthandelaars, dat het allemaal niets had uitgehaald.


Falconplein.


In Antwerpen groeide de "Georgische maffia" in de jaren 1990 door haar aanwezigheid in de stationsbuurt uit tot een legende, vooral na enkele moorddadige afrekeningen.

Maffiosi afkomstig uit Rusland en Georgië kwamen pas in 2002 opvallend in het nieuws omdat verscheidene van hen uit het Antwerpse via connecties en geld de Belgische nationaliteit hadden gekocht.

Bij huiszoekingen op 3 januari 2001, o.a. in de Kamer, werden een hele stapel naturalisatiedossiers in beslag genomen. Daaruit bleek dat 167 Georgiërs, Russen en Oekraïners, ondanks negatief advies van de Staatsveiligheid, de Dienst Vreemdelingenzaken en het parket, op frauduleuze wijze Belg waren geworden. Spilfiguren waren een Antwerpse ambtenaar bij de Kamer en Abraham Melikhov, een Georgiër uit Antwerpen die bekend staat als mensensmokkelaar, vrouwenhandelaar en vroeger de 'godfather' van het Falconplein werd genoemd.


De zeker 40 leden van de Georgische maffia die actief waren op en rond het Falconplein hadden de Belgische nationaliteit op frauduleuze manier gekregen door een Belgische ambtenaar om te kopen. De ambtenaar kreeg toen voor elk dossier een half miljoen Belgische frank. In het onderzoek naar fraude- en naturalisatiedossiers moest de politie (in opdracht van het Antwerps parket) huiszoekingen verrichten in privé-woningen.

In vier clandestiene winkels -- aan de Huikstraat, Predikerinnenstraat, Klapdorp en Lange Noordstraat -- vonden de agenten vier ton nepspullen, vooral kleding, zonnebrillen, parfums, lederwaren. Er werd namaak van de merken Calvin Klein, Nike, Police, Pokémon, Donaldson, Hugo Boss, Levi's, Gucci, Cartier en Rolex gevonden.
Vrouwenhandel, mensensmokkel, wapenhandel en drugs behoren eveneens tot hun handel. In twee geheime winkels rond het Falconplein trof de politie illegale naaiateliers aan, in een derde allerhande verpakkingsmateriaal voor nepkleding. Met de vangst, hebben de speurders toen één van de productiecentra voor namaakspullen ontmanteld. Het gerecht sloot in één jaar 50 winkels.

De Georgische maffia houdt zich sindsdien opmerkelijk stil, opvallen in het nieuws is wel het laatste wat zij wensen. Nochtans blijven ze druk bezig in dit land.
Volgens de Panorama-reportage van 05/03/2006, is België voor de Georgische maffia nu ook een draaischijf in de Subutex-trafiek naar Georgië. Subutex is net als Methadon een legaal vervangingsmiddel voor heroïneverslaafden.

Hugo Vandenberghe (CD&V) in het parlement:

Als de informatie van Panorama correct is, dreigt de Georgische maffia, waarvan we sedert 1991 weten dat het een gevaarlijke groepering is, zich in Antwerpen verder uit te breiden.

Jammer genoeg zijn er geen politiemensen meer zoals Bart Debie. In ons land worden de helden voor de rechtbank gesleept en misdadigers vrijgelaten.

10:52 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Georgische muziek Om de verzuring tegen te gaan, luister eens naar Kate Melua, een Georgische immigrante uit GB: 'Nine Million Byciles' uit haar laatste album Piece by Piece. Veel luistergenot zuurpruim. ;)

Gepost door: Irakli Chavchanidze | 06-05-06

Zuurpruim??? Ik ben helemaal geen zuurpruim. Waar haal je dat vandaan? Ik ben de vrolijkheid zelve.

Ik vind nu net dat die linksen de samenleving verzuren door dergelijke pesterijen. Laat ze daarmee ophouden en de zelfmoorden zullen opmerkelijk verminderen.

Gepost door: Janice | 07-05-06

Een georgische uit GB? Een Georgische uit GB dat is hetzelfde als een Mohamed uit Antwerpen.
Gepost door: Janice | 07-05-06

Rode Plein Toch even kleine geschiedenis van het "Rode Plein".
Transworld Agency Cy,Antwerps agent voor TWMA,Transworld Marine Agencies was gevestigd op het Van Schoonbekeplein.
De "Russen" hadden in de jaren 80/90 meer dan 1.000 zeeschepen per jaar in Antwerpen,waarvan de bemanning met busjes van boord werd gehaald,onder begeleiding van een "kommisar",om te ontspannen (sport op L.O. met eigen infrastructuur) of te winkelen.
Zo ontstond een bloeiende buziness van allerhande zaken kortbij waar ze op het busje weer naar boord werden overgebracht.
Dat was het Falconplein (om duidelijke strategische redenen).
Na de ineenstorting van de Sovjetunie,volgde ook begin 90 het failliet van
TWMA (ook van DSR/Sogemar,de Oost-Duitse rederij)(de Polen en Roemenen waren al eerder van het toneel verdwenen)
De handelszaken bleven echter op het Falconplein en richtte zich nu met hun nep en goedkoop spul naar de lokale verbruiker.
Als de Russen het kochten kraaide geen haan ernaar,nu de Sinjoor en de toeristen het kochten werd het ineens fraude en maffia,wat het natuurlijk al tientallen jaren was.
Door ongebreidelde uitbreiding (naar Klapdorp/Koepoortstraat) werd de zaak in kaart gebracht en toch een een halt toegeroepen (Bart De Bie).
Sindsdien spreken we van het "Rode Plein".
Maar menig Vlaming heeft er ook zijn koopje gedaan!

Gepost door: Ruzgar | 07-05-06

Falconplein Bedankt voor de informatie.
Dat Vlamingen er evengoed hun koopjes hebben gedaan twijfel ik geen moment aan.
Er gebeurden natuurlijk veel ergere dingen vooraleer de politie grondig ingreep.

Gepost door: Janice | 08-05-06

De commentaren zijn gesloten.