12-05-06

Skinheads

Na het verschrikkelijke gebeuren van gisteren blijft niets anders over dan de verslagenheid. Hoe kon zoiets gebeuren, hoe kon de dader aan een wapen geraken?
Maar vooral, hoe kan iemand zomaar in koelen bloede mensen, ja zelfs een kindje neerschieten? Onbegrijpelijk en verschrikkelijk vooral voor de nabestaanden.
Een gek - compleet geschift, een andere uitleg is er niet.

Gisteren schreef ik dat ik geen skinheads ken, en dat klopt ook, in ieder geval niet persoonlijk.
Ik ga ze uit de weg, want ik wil daar niet mee geassocieerd worden. Maar uiteraard weet ik ook wel welk gedachtegoed die kerels aanhangen. In ieder geval niet het mijne en meer dan eens heb ik al serieuze woordwisselingen gehad via politieke fora met onnozelaars van Blood and Honour - of Blut und Boden aanhangers die het niet eens zijn met het partijprogramma van het Vlaams Belang omdat ze té Atlantisch, pro joods en te libertair zijn. Maar desondanks blijven ze het Vlaams Belang achterna lopen, en voor een slecht imago zorgen.

Zoals ik reeds in een reactie schreef, heeft men diezelfde problemen vroeger ook bij de Volksunie gehad. Op een mediavraag aan Hugo Schiltz daarover, antwoordde hij, "Wij kunnen daar toch niets aan doen?"
Hoe kan men dan verwachten dat wij er wel iets kunnen aan doen?

08:49 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Skinheads

Eventjes de puntjes op de i

Skinheads zijn een anti-maatschappij beleving,zonder ideologie what-so-ever.Het is een macho attitude en had evengoed de "Hunnen" of "Djengiz Kahn" kunnen heten .
Door het demoniseren van Nazi-Duitsland kunnen zij probleemloos symbolen en "leitmotive" misbruiken.("Blut und Ehre") De betekenis van het SS-leitmotiv "Meine Ehre heisst Treue" wordt verengt tot een misplaatste "omerta".De geschiedenis van waaraan zij zich proberen te spiegelen zal hen worst wezen.
Een skinhead is de stoute jongen die in de klas zijn tong durft uitsteken naar de juffrouw.
Dat zij zich een soort "uniform" aanpassen hoort er gewoon bij,kwestie van het ik/wij-gevoel tegen de (ingebeelde) vijandige (gevestigde) maatschappij te beklemtonen.
Met ideologisch rechts heeft dat niets te maken,maar alles met Don Corleone en "mag-ik-er-aub-bijhoren" vanwege niet-gekanaliseerde sociale ontevredenheid,waartegen zelfrefleksie zeker niet het aangewezen middel kan zijn.

Gepost door: Ruzgar | 12-05-06

Even de werkelijke puntjes op de i:

De eerste skinhead was een zwarte (Laurel Aitken), de naam skinhead werd zelfs aan de beweging gegeven door een zwarte ska-band (Symarip of ook wel Symaryp). Daarnaast zijn er meer Sharps en antipolitieke (dus ook antinazi of anticommie) skinheads dan nazi-skins. Naziskinhead is op zich al een contradictie want de beweging is gesticht door zwarten en ze werden (vooral op modegebied) direct beïnvloed door Jamaicaanse "rude boys".

Daarbij was die kerel helemaal geen skinhead. De kans dat u uw woorden heeft ingeslikt de volgende dagen is vrij groot. En daarbij mag ook nog gezegd worden dat ik zoiets ten zeerste afkeur en met mij vele "true skinheads".

Gepost door: Bovver | 28-02-07

@true skinhead Niet zo verwonderlijk als je een half jaar na dit bericht reageert. Ondertussen zijn er al meer feiten bekend en werd zelfs de onschuldige (maar verboden) sigaret een (toegelaten) joint.

Ik ben blij dat jullie het afkeuren en gelukkig, skinheads - true or false... worden ook ooit volwassen.

Gepost door: Janice | 01-03-07

skin zonder di eskinheads was dit nu turkey 2 ik ben gabber ma aanbied de skinheads skinheads komen op voor hun land en das ook goed want belgie is zo klein al

Gepost door: gab | 30-07-07

zolang er buitenlanders zijn zullen daar tegenstanders van zijn.Zij die deze multiculturele maatschappij gewilt hebben moeten dat maar leren aanvaarden.t'is het een MET het ander.Maar vind wel dat ze tegenwoordig teveel noten op hun zang hebben,en gebruiken en kleinste ding in hun voordeel .je kan ze niks maken of ben een racist.dat is het leven van vandaag.en nee ik leg me daar niet bij neer , maar er gewoon op los slaan is ook geen oplossing.daar ben ik het mee eens.toch de drang is soms groot.ook in andere landen heb je racisten, je hebt ook turkse en marrokaanse racisten, en die leven soms hier in ons eigen land!! dan is mijn vraag wat komen die hier in godsnaam doen!ze vragen respect,ze kregen nog meer dan dat,bijna eenvrijgeleide.Maar zij daarintegen hebben geen enkel respect voor onze wetten en normen en proberen alles te manipuleren met hun geloof!een laffe houding als je het mij vraagt!maar ja dat zit in hun bloed en wou graag dat ze in 40-45 noord-afrika en oost-europa wat beter hun werk hadden gedaan i.p.v. hier!geef mij ook maar een onafhankelijk vlaanderen b.t.w. maar dit is en blijft mijn nederige mening met alle RESPECT voor wie hier totaal anders over denkt.daarom sla ik je nog niet tot moes. grtz een overtuigde vlaming

Gepost door: hatebreed | 22-08-07

@hatesmoel: "blijft mijn nederige mening met alle RESPECT voor wie hier totaal anders over denkt.daarom sla ik je nog niet tot moes."

Ik ben het helemaal niet met je eens, integendeel. Maar toch bedankt dat je me niet tot moes gaat slaan.

Gepost door: donkerrood | 22-08-07

De commentaren zijn gesloten.