17-05-06

Sprakeloos
Tegen de New York Times zei Hirsi Ali gisteravond in een telefonisch interview 'sprakeloos' te zijn na het telefoongesprek met partijgenoot Rita Verdonk, die aankondigde haar Nederlandse identiteit in te trekken. Daarmee wordt zij een statenloos burger, een besluit dat zij zelf beschrijft als een poging om haar het zwijgen op te leggen.
Zo kennen we de liberalen!!

Het dreigement dat haar paspoort zal worden afgepakt was voor haar 'de laatste druppel' zegt Hirsi Ali, 'de doodsbedreigingen, de huisuitzetting, de vele aanvallen op mijn persoon, die kan ik hebben als het moet. Maar het idee mijn Nederlanderschap te verliezen kan ik niet aan.'

Informatie uit het Nederlandse tijdschrift Elsevier:

Lijkenpikkers

Volgens het Duitse dagblad Die Welt hebben de Nederlanders Hirsi Ali 'murw gemaakt' met wat de krant noemt 'een uitgesproken hatelijk politiek debat'. Eerst was er de door de rechter toegewezen klacht van omwonenden over de overlast van haar beveiligde woning. Daarna volgde de televisie-uitzending van Zembla die als nieuws bracht wat bij haar eigen partij allang bekend was en wat zij zelf ook al meermalen had toegegeven - dat zij heeft gelogen om Nederland binnen te komen.

Volgens Die Welt waart nu door Nederland de wraak van de mensen die Hirsi Ali tegen zich in het harnas heeft gejaagd. 'Maar voor alles kunnen afgunstigen en tegenstanders zich nu met bijna wellustige ijver op de kwetsbare, nog altijd jonge vrouw storten'.

Vechtend

De Britse krant The Times beschrijft het vertrek van Hirsi Ali als een 'verbanning' naar aanleiding van publiciteit rond de leugens over haar asielaanvraag die allang bekend waren. Volgens The Guardian symboliseert Ayaan Hirsi Ali 'de moeizame relatie van Nederland met de islam'.

De krant citeert Hirsi Ali die tegen de Associated Press zegt: 'Zijn ze allemaal gek geworden? Ja, ik heb gelogen om asiel te krijgen in Nederland. Dat is al bekend sinds september 2002'. Op gezag van een bron dichtbij het vertrekkende parlementslid schrijft The Guardian dat Hirsi Ali op de persconferentie in Den Haag vanmiddag 'vechtend naar buiten zal komen'.

Het is duidelijk dat Hirsi Ali plaats moet ruimen voor Verdonk tegen de volgende verkiezingen, en daarin werd ze uiteraard gesteund door links die maar wat blij zijn met het buitenwippen van Hirsi Ali omdat ze de waarheid over de islam verteld en bovendien rechts-conservatief is.
Hirsi Ali had al vier jaar geleden verteld dat ze gelogen had om in Nederland te kunnen blijven, maar toen had de VVD haar nog nodig. Nu het een strijd wordt om de 1é plaats op de verkiezingslijsten voor volgend jaar, steekt Verdonck een mes in haar rug.Mohammed Bouyeri kan tevreden zijn. Toen het Openbaar Ministerie vorig jaar eiste dat Mohammed Bouyeri, de islamitisch-fundamentalistische moordenaar van Theo van Gogh, ook het actieve en passieve kiesrecht zou verliezen, oordeelde de rechter dat Bouyeri zijn kiesrecht moest kunnen blijven uitoefenen. Mohammed Bouyeri beschikt nog altijd over de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit en kan kiezen en gekozen worden. Na Pim Fortuyn en Theo van Gogh is met Ayaan Hirsi Ali de derde die de euvele moed had om de islam te kritiseren het zwijgen opgelegd.

René van Rijckevorsel

Ik ben zelf twee keer naar haar gaan luisteren toen ze in Antwerpen kwam spreken voor ‘Liberales’ en vond het een moedige dame, ik wens haar daarom ook heel veel succes met haar nieuwe job in de VS.

Ik hoop dat Hirsi Ali nu eindelijk zal beseffen dat de informatie die ze via ‘liberale’ weg kreeg over de ‘rechtervleugel’ in ons land, net zo onbetrouwbaar is en evengoed gebaseerd is op afgunst, nijd en profileringsdrang.

00:45 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

VVD is niet VLD Even een paar opmerkingen van een Nederbelg:
1. De liberalen in NL zijn niet te vergelijken met die in B. De VLD is veel linkser. Alhoewel ze het in de twee paarse kabinetten onder Kok ook niet best gedaan hebben. Net als de VLD willen ze te graag regeren.
2. Verdonk heeft Ali's Nederlanderschap niet afgenomen. Door over haar identiteit te liegen heeft ze het defacto nooit gekregen. Dat is de wet en heeft dus niets Verdonk te maken.
3.Ali is inderdaad een moedige dame maar dat is geen reden om voor haar de wet te "verbuigen". Liegen is liegen. Anders geef je alle economische vluchtingen (wat ze dus is) een vrijbrief voor het Nederlanderschap.

Gepost door: Kees | 17-05-06

Meerwaarde In principe heb ik niets tegen een multiculturele maatschappij, waneer vreemdelingen een meerwaarde vormen voor die maatschappij waarin zij verkozen te leven. Bij Hirsi is dat zo, dus had men evengoed in alle sereniteit haar dossier kunnen herbekijken en 'aanpassen'. Zeker omdat men al ruim vier jaar wist dat ze gelogen had, (maar men haar toen nog electoraal kon uitspelen).
Men zou beter de pijlen richten op asielzoekers die onze kleine landjes uitkiezen voor het sociaal zekerheidssysteem. I.p.v. te denken wat dat land kan doen voor hen, zouden ze beter denken wat 'zij' kunnen doen voor dat land waar ze heen willen.

Gepost door: Janice | 17-05-06

Toen nog niet Met die meerwaarde ben ik het eens. Ik kan moeilijk anders, ik ben tenslotte ook een allochtoon in Belgie.

Maar toen Ali asiel in NL aanvroeg had ze absoluut geen meerwaarde voor de NL samenleving. Ze was gewoon een liegende economische vluchteling als zovelen. Dat ze later wel van grote waarde voor NL bleek, dat kon men toen nog niet weten. Je kan moeilijk iedereen toelaten omdat ze later heel mischien een meerwaarde gaan betekenen.
En dossiers "aanpassen" doet men in NL gelukkig wat minder dan in B. Een klein beetje eerlijker bestuur. En dan nog zeker van een dergelijk "high profile" persoon. Dan hadden de linksen helemaal kunnen gaan feesten.
Waarom zouden voor een politica andere regels moeten gelden dan voor gewone mensen? Trouwens ze wilde toch al weg, haar nieuwe job in de VS begint ze nu gewoon wat vroeger. Ze had alleen liever naar de VS gegaan als NL'er dan als statenloze.

Als er voor Ali dadelijk toch een "gaatje" in de wet wordt gevonden, dan blijken opeens vele 1000den andere liegende asielzoekers ook weer een kans te maken. En dat is ze me zeker niet waard.

Gepost door: Kees | 18-05-06

Gemengde gevoelens Dat het met de Nederlandse moraal al een tijd bergaf loopt (voor extreemrechts bergop...) heeft iedereen kunnen zien aankomen. Ik er echter begrijp echter geen barst van waarom Hirsi Ali opeens geen Nederlander meer mag zijn. Veertien jaar lang is die meid al in Nederland, veertien jaar zeg en nu wil Vonk haar er meteen weer uitschoppen. Omwille van wat? Wat valse gegevens overhaar identiteit? Dan moeten ze er veel uitschoppen en niet alleen uit Nederland, mocht het ooit aan het licht komen. Sommige wetten nodigen uit om overtreden te worden. Teveel regelneverij leidt tot absurde situaties zoals dit, dat een overgeïntegreerde Hirsi het mes in de rug krijgt van haar eigen partijleden.

Waarom zeg ik 'overgeïngetreerd'? Da's nogal duidelijk als je ziet waar ze mee beroemd is geworden: het recht om te beldigen, asjemenou. De stigmatisering van de islam (Heil! Blokkers Heil!) enzoveelmeer.

Los van haar poltieke mening sta ik voluit achter Hirsi om Nederlander te mogen blijven. Dat is tenminste een meid met een mening, en dat op zich is al een grote zeldzaamheid geworden in dat rechtspopulistische lageland dat duidelijk nog altijd de door van charlatan en parvenu Pim Voortuin niet verwerkt heeft.

Gepost door: thePiano | 18-05-06

Kees en Piano Inderdaad, liegen is liegen, maar pas nadat ze vier jaar geleden al 'bekend' heeft dat ze gelogen had nu nog haar identiteit intrekken ruikt verdacht veel naar corruptie binnen de VVD. Ik had voor Rita Verdonck altijd al een boon, maar wat ze nu heeft gedaan zal haar ondergang betekenen. En blijkbaar ben ik niet alleen met mijn mening. Want 'Iron Rita' moet inbinden en waarschijnlijk zal men in het onkreukbare Nederland nu toch iets kunnen regelen zodat Hirsi haar Nederlandse identiteit mag behouden.

En Kees...mijn moeder is ook een Britse, maar we zijn allemaal Europeanen en sommige zijn volwaardige Europeanen geworden, dus hebben we allemaal min of meer dezelfde culturele achtergrond of hebben er interesse in. Dat maakt het een stuk gemakkelijker in een maatschappij.

@ThePiano
Ik weet niet waarom je steeds over 'extreem' rechts blijft praten, terwijl je weet dat wanneer jullie ons aanvallen, er oude koeien van meer dan twintig jaar geleden uit de gracht moeten gehaald worden. Ondertussen zijn er al heel wat nieuwe mensen bij het VB gekomen die eveneens hun invloed hebben binnen de partij. Ik herinner mij nog goed dat jij ongeveer 5 jaar geleden tegen mij zei dat ik geen echte VB'er was. Maar ik heb altijd gestreefd naar een VB dat de laatste jaren de richting uitgaat die ik wou. Niet dat ik daar veel over te vertellen heb, maar alle kleine beetjes helpen.
Het is niet door het VB af te schaffen dat de criminaliteit bij jonge marokkanen zal verminderen.
Of zoals ik al eerder zei, het is niet door de thermometer te breken dat de ziekte is genezen.

Als je het hebt over uitlatingen van de kiezers (en dan vooral in volksbuurten), zou iedereen blij moeten zijn dat het ongenoegen dat leeft binnen die maatschappij een uitlaatklep bij ons kan vinden. Anders moeten de mensen het opkroppen want een luisterend oor vinden ze nergens anders en al zeker geen hulp, en dan? Zal dat dan goed blijven gaan? Als ze het VB liquideren en verbieden, moeten ze alternatieven bieden, en die hebben ze niet. Bovendien is een land zonder oppositie bijzonder gevaarlijk, dat ruikt naar fascisme.

Wat er nu gebeurt is niet eerlijk. De verharding binnen de maatschappij heeft helemaal niets te maken met wat het VB zegt. Integendeel, de verharding is begonnen toen paars aan de macht kwam en mensen tegen elkaar ging opzetten door ze te vergelijken met ongedierte. Zo begon het in Ruanda ook.
Sedertdien is het niet meer gestopt. Wie nu denkt door het VB te liquideren stemmen terug te winnen, is er aan voor de moeite. Ik ben er zeker van dat de meeste mensen dan verkiezen om niet meer te gaan stemmen. Ik ben er in ieder geval één van.

Gepost door: Janice | 19-05-06

De commentaren zijn gesloten.