20-05-06

Deze haatcampagne doet mij denken aan Ruanda.

De ‘Belgische’ haatcampagne tegen het Vlaams Belang en haar één miljoen kiezers, doet mij denken aan de haatcampagne die destijds werd gevoerd tussen de Tutsi’s en de Hutu’s. Ook toen werd een deel van de Ruandese bevolking uitgescholden voor ‘kakkerlakken’ wat in feite op hetzelfde neerkomt als een deel van de bevolking uitschelden voor ‘mestkevers’.


De haatcampagne die sommige politici hier op gang trekken, daarin flink gesteund door de media, tegen het Vlaams Belang en die partij de schuld in de schoenen te schuiven voor het klimaat van geweld de laatste tijd, past zeer goed in de verdeel-en heerspolitiek van de Loge. De gevolgen van de haatcampagne in Ruanda waren vreselijk en resulteerde in één van de ergste genocides ooit.

Tijdens de Belgische koloniale periode werd Ruanda beheerd door Tutsi’s die de etnische Hutu’s onderdrukten. De Belgische kolonisator voerde toen ook een verdeel en heers politiek en legde daardoor de eerste kiemen van een racistische ideologie die de aanzet gaven tot minstens twee grote genocides in centraal-Afrika. Het ene ras noemden ze superieurder dan het andere. Iets wat De Gucht onlangs nogmaals probeerde, door de Ruandezen superieurder voor te stellen dan de Congolezen. (Of kiezers die niet voor het Vlaams belang kiezen voor te stellen als superieurder, intelligenter en niet racistisch).

In 1959 overleed Mwami (koning) Mutara III van Rwanda. Hij werd opgevolgd door Kigeri V. In datzelfde jaar kwamen de Hutu's in opstand tegen de Tutsi's. De opstand liep uit in een bloedbad.
In 1960 won de MDR-Parmehutu, de nationalistische Hutu-partij de door de Belgen gecontroleerde verkiezingen. In januari brak de zgn. 'Hutu revolutie' uit en werd koning Kigeri V verdreven. Parmehutu-voorzitter Grégoire Kayibanda werd minister-president van het inmiddels autonome Rwanda.


Toen Ruanda onafhankelijk werd en een Huturegering kreeg, wou de stam wraak nemen op de Tutsi-“kakkerlakken”.
De VN kon een vredesverdrag tot stand te brengen tussen de Tutsi-rebellen en Hutu-president Habyarimana.
Habyarimana was een persoonlijke vriend van koning Boudewijn en eveneens lid van de beruchte organisatie "Opus Dei" (die de macht in België deelt met de Loge).

Het moordenaarsregime was dertig jaar lang het troetelkind van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. De officieren van het moordenaarsleger die de genocide organiseerden, werden opgeleid en getraind in Belgische en Franse militaire akademies.

Wanneer de president in 1994 omkomt in een vliegtuigcrash, valt het geweld niet meer tegen te houden. Toen de Hutu’s hun president kwijt waren, sloegen ze terug door alle Tutsi’s met de machete te lijf te gaan. Twee maanden aan een stuk ging het moorden door en bijna een miljoen Tutsi’s stierven in een genocide die door de westerse wereld grotendeels genegeerd werd. De VN kreeg de opdracht om alle buitenlanders veilig uit Rwanda te halen en liet de plaatselijke bevolking aan haar lot over. België deed niets...”Wir haben es nicht gewusst!!”

Zonder inmenging van België en Frankrijk was dit nooit gebeurd. De grondslagen ervan werden gelegd tijdens de Belgische koloniale administratie en in de beginperiode van het neo-kolonialisme. Het zijn Europese, vooral Belgen die de racistische ideologie uitwerkten. De krachten die de Rwandese nazi’s voortbrachten zaten in België. Er werd een fanatieke haatcampagne opgestart, vooral gesteund door de Belgische politici.

22:50 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De pot op Volgens mij bent u de aanhoudster van Flip de winter

Gepost door: Ik | 20-05-06

De leukste thuis? Van dergelijke argumenten val ik stijl achterover!

Gepost door: Janice | 21-05-06

Geen Belgische offers voor Rwandese problemen! Ik vind deze blog zeer interessant, maar toch vind ik dat de Rwandese problemen niet de onze zijn, en dat Belgische para's niet hadden moeten sterven voor deze Rwandese problemen. Het staat u altijd vrij een vrijwilligerslegioen op te richten, en zelf orde op zaken te gaan stellen. Maar laat anderen ermee met rust.

Gepost door: Tissuebox | 21-05-06

Kakkerlakken en mestkevers 'tIs wel een coloradekever die ge afbeeldt,Janice.
Doet eigenlijk niets terzake.
De situatie is wel volledig anders om zulke vergelijkingen door te trekken.De latente xenofobie (geen racisme aub) is ontstaan door het bevoordeligen van een groep ten nadele van een andere.
Maar daar hebben de voorbije moorden weinig mee te maken.(Misschien was Hans VT wel "islamofoob"?)

Gepost door: Ruzgar | 21-05-06

Geen Belgische offers voor Rwandese problemen! Natuurlijk ben ik het daarmee eens.
Die problemen die ik hier aanhaal doe ik enkel om een vergelijking te maken met wat er nu aan de hand is. De verdeel en heerspoltiek (gestuurd door de loge) die de regering nu voert om het Vlaams Belang te liquideren is dezelfde methode als wat ze in Ruanda gebruikt hebben. Ook ginder werd de bevolking op elkaar gezet door de Belgische overheid.
Ze doen het subtiel. Dringen de andere in de underdog positie, maken ze dan belachelijk en vergelijken ze met ongedierte dat mag uitgeroeid worden en geven ze de schuld van alles wat er verkeerd loopt.
Wie geen Vlaams Belanger is, is voor hen superieur, de Vlaams Belanger is een 'Untermensch'. Zelfs de kiezers spaart men niet, in de hoop dat deze zich van status willen verbeteren en het Vlaams Belang de rug toekeren.
Dat was de bedoeling, meer niet.

Gepost door: Janice | 21-05-06

HEEEJJJ KK HOERE MEP ZE ALLEMAAL MET EEN KNUPPEL ANDERS NEUK JE KK MOEDER KK HOER ZO LATERXZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Gepost door: JAN-KEES | 12-11-07

gooi deze onnozelaar even van je blog af en zet er een slot op janice, duidelijk ga ga deze
deiel

Gepost door: lowieke staal | 12-11-07

Ach, laat maar staan. De linkse intellectuele armoede ten voeten uit.

Gepost door: Janice | 12-11-07

NIET VERGETEN A.U.B.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Voor de genocide begon (Hutu's tegen Tutsi's)
hadden de kolonisators (Belgen!) de grote Tutsi's altijd gesteund tegenover de Hutu's.
Hun leiders (de Mwami's) kregen het ook (een beetje) voor het zeggen.
Toen Rwanda dan onafhankelijk werd, kwamen er dan ook verkiezingen. Wie ze won?
Duidelijk!
De Hutu's want die waren in de meerderheid.
De president werd een Hutu maar de Tutsi's wilden de macht!
VANDAAR DE GROTE GENOCIDE in 1972: Hutu's werden uitgemoord door de Tutsi's, foto's kwamen niet in onze kranten. Dat mocht niet geweten worden (omwille van ons geweten?).
Ge zou bijna kunnen denken dat de Tutsi's nu in de meerderheid waren.
Niews was minder waar!
De Hutu's kregen weer de president en die werd dan "vakkundig" uit de lucht geschoten. De Belgen wisten van niets en moeiden zich niet.
Dan brak de woede van de Hutu's los en de Tutsi's kregen ook de gelegenheid om weerwraak te nemen.
Moordenaar Kagame (gesteund door Vhfstd & co) kon zijn gang gaan, niet alleen in Rwanda maar ook in Congo!
Dat is de echte geschiedenis!
Dat ze daar nog niet aan gedacht hebben bij de bestrijding van het VB!
Allee, meneer Tobbak en familie,
al eens gedacht aan uitroeiing ? Waarom niet?
Alle middelen zijn goed! Weet ge wat ALLE betekent?
Durven jullie niet? Ligt 1944 zo ver achter ons?
Het is niet te laat!
België kan gered worden door enkele sluipmoordenaars! Als de duizenden weerstanders die gisteren in Brussel paradeerden de handen uit de mouwen willen steken (NEEN! NIET ZOALS TOEN, want dan waren velen onzichtbaar!)
dan komt het nog voor mekaar!

Gepost door: Bert | 12-11-07

1 vraagje! Is er in Tsjaad nog één man met de Belgische nationaliteit die we met een toestel van de Luchtmacht kunnen gaan ophalen om ons te zeggen wat de politici hier moeten doen?
Zoek eens in de gevangenis aUb!
Daar zijn ongetwijfeld krachten te vinden!
En...
politiekers!
Luisteren naar wat die meneer zegt of ...
(hij is tot ALLES in staat!)

Gepost door: Bert | 12-11-07

Bert, weet jij soms de naam van die auteur die een boek schreef over Ruanda waarin hij heel veel Belgische politici (zoals o.a. Willy Claes) aanklaagt. Allemaal bekende namen die daarna beloond werden (voor bewezen diensten) via één of ander belangrijk postje. (Claes werd bv. voorzitter van de Navo).
Ik heb het gehoord op de radio, maar kon het niet noteren omdat ik toen net in de auto op de snelweg zat.

Gepost door: Janice | 12-11-07

@ Janice Neen, ik kan u de naam van dat boek niet zeggen.
ik kan u alleen maar vertellen wat ik begin jaren 70 hoorde over ge genocide die daar toen bezig was!
Daar werd niet over gesproken, daar mocht niet over gesproken worden, net zo min als over hret drama in Cambodja!
Jaren 68, begrijp je: Het paste niet in hun kraam!
Duizenden ,tienduizenden Hutu's afgemaakt, de meesten katholiek in de klassen waren de ouders van de enen de moordenaars van de anderen: een echte genocide
alleen
het woord werd toen niet gebruikt.
En dat onze "leiders" er mee tussen zaten, tja kon het anders?
"Met alle middelen" zegt het orakel uit Leuven.Kon het beter?
Wanneer deze middelen gebruiken tegen het VB, het is nog niet te laat!
Schakel de weerstand in,
vraag de eerbiedwaardige Joodse verantwoordelijken nog eens terug te komen op de holocaust-verantwoordelijke (ja, waarom niet, enige overdrijving kan geen kwaad: wie het leest, gelooft het misschien!) BDW.
"Alle middelen zijn goed": al vergeten hoe Ward Beysen zaliger aan zijn eind kwam?
Vraag het maar eens aan die weinigen die hem trouw bleven!
Zij die spraken over bruin Wardje, droomden van dood Wardje! Geweten speelt hier niet mee, want onbestaand!
"Met alle middelen" decreteren ze vanuit Leuven!

Gepost door: Bert | 12-11-07

PAS OP! ONZE MAN IN TSJAAD GENIET HOGE BESCHERMING! Anne-Marie Lizin beschermt al degenen die het goed voor hebben met ons land.
Ontroerend mooi is het!
En die bescherming mag wat kosten: wij betalen het toch...

Gepost door: Bert | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.