20-05-06

Trouwe kiezers.

Donderdag werd een klacht tegen het Vlaams Belang ingediend bij de Raad van State, met de bedoeling het Vlaams Belang haar financiële middelen te ontnemen.Zoals u weet krijgt elke partij een bedrag toegekend volgens het aantal kiezers. Aangezien het Vlaams Belang democratisch werd verkozen en ook het grootste aantal kiezers heeft is het niet meer dan normaal dat zij die dotatie ontvangen. Door de trieste gebeurtenissen die zich in Antwerpen afspeelden, hebben de tegenstanders van het Vlaams Belang geen kans laten voorbij gaan om de schuld van hun eigen non-beleid in de schoenen te schuiven van het Vlaams Belang en maken van deze gelegenheid gebruik om het Vlaams Belang een slag onder de gordel toe te dienen.

Om de procedure te starten volstond het dat slechts een minderheid (één derde van de leden) van de Controlecommissie voor de Verkiezingsuitgaven de klacht ondersteunde om het Vlaams Belang ‘droog’ te leggen. Die minderheid werd geleverd door alle Franstalige partijen, aangevuld met SP.a-Spirit. VLD en CD&V keurden destijds de verschillende wijzigingen in de partijfinancieringen mee goed en hebben dus evenveel schuld, zij hoeven dus niet eens de klacht te ondersteunen omdat ze weten dat dit hun electoraal zou kunnen schaden en het ook zonder hen ‘in orde’ kwam. Schijnheilig en hypocriet, een andere naam is er niet voor.

De Raad van State, die voor de helft uit Franstaligen bestaat, zal waarschijnlijk over zes maanden oordelen of de partijdotatie wordt ingetrokken van een uitsluitend Vlaamse partij. Het intrekken van de dotatie kan duren van drie maanden tot één jaar.

Het Vlaams Belang is vooral een doorn in het oog aan de Franstalige kant en bij Vlaamse linkse partijen die nu enkel kunnen overleven door het Vlaams Belang in een cordon te houden.
De partij droogleggen is dus een ultieme wanhoopsdaad. Want de verharding binnen de maatschappij is niet te wijten aan de VB retoriek, zoals zij het zo graag noemen, nee, het maatschappelijk ongenoegen wordt vooral gevoed door het chaotische en erbarmelijke bestuur van de federale regering.

De tegenstanders vergeten echter dat het Vlaams Belang, in tegenstelling tot andere partijen, een zeer trouw kiezerscorps heeft. Vandaag heb ik dan ook her en der opgevangen dat de kiezers zelfs bereid zijn hun financiële steentje bij te dragen om het Vlaams Belang door de moeilijke periode heen te helpen. Ik denk niet dat er één partij is die dat kan zeggen.

Tenslotte is één euro per kiezer goed voor één miljoen euro...

01:32 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De nieuwe Democratie.. hahahahah..Democratie..Waar en wanneer..Hier in Belgié...???

Gepost door: De Astroloog | 20-05-06

Hoezo wanhoopsdaad? @Janice: "Het Vlaams Belang is vooral een doorn in het oog aan de Franstalige kant en bij Vlaamse linkse partijen die nu enkel kunnen overleven door het Vlaams Belang in een cordon te houden. De partij droogleggen is dus een ultieme wanhoopsdaad."

Ik ga het nooit gewoon worden dat jij 65% van de kiezers die op 13 juni 2004 NIET op het Vlaams Belang hebben gestemd, door jouw en je rechtse makkers worden afgeschilderd als 'schijnheilige, hypocriete linkselingen'. Van stigmatisering en diabolisering gesproken zeg..

De Gucht zegt nu wat wij al jaren zeggen en wat jij 'een trouw kiespubliek noemt': 1 miljoen VB-kiezers zijn collectief medeverantwoordelijk voor de golf van geweld, racisme en onverdraagzaamheid met vele gewonden en doden als gevolg. 27 jaar haatprop tegenover meer dan 10% van onze legale mede inwoners van dit land begint haar vruchten af te werpen.

Er zijn vele manieren om extreemrechts te bestrijden en ieder moet maar voor zichzelf uitmaken hoe dat het beste kan. Persoonlijk steun ik gelijk welk initiatief dat hetzelfde resultaat beoogt: extreemrechts van het politieke toneel wegschoppen en ze terug de catacomben injagen waar ze de eerste drie decennia na het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben gedeid.

Ja, wij moeten onze problemen oplossen, en dat is geen eenvoudige zaak. Maar wij verkiezen wel het scalpel te gebruiken ipv het kapmes van de VB'r. Persoonlijk blijf ik voorstander van een politiek van insluiting, de minderheden betrekken in je beleid, je focussen op de 'goede' en bruikbare krachten binnen de moslimgemeenschap en alle andere allochtonen en samen met hen ten strijde trekken tegen het straatkrapuul en andere ellendelingen.

Gepost door: thePiano | 20-05-06

Wanhoopsdaad Inderdaad een wanhoopsdaad. Je zal moeten toegeven dat er heel wat mensen zijn die geen politieke interesse hebben en nog steeds stemmen op de oude traditionele partijen omdat ze het van thuis uit gewoon zijn. Laatst zij mij nog iemand "als je uit een rode broek wordt geboren, dan blijf je rood". Onzin natuurlijk, ik ben er het beste bewijs van. En ook al zijn er een heleboel mensen tegen het Generatiepact, of tegen de manier waarop de havenarbeiders in de steek worden gelaten. Zij stemmen toch nog altijd zoals ze het van oudsher gewoon zijn, zonder na te denken. Het uitgesproken anti-joods en pro-islamitisch gedrag bij socialisten en het niet bestraffen van criminele feiten die gepleegd worden door jonge allochtonen heeft maar één doel. ELECTORAAL GEWIN!!!!

Verder zijn er een heleboel mensen, dikwijls zelfstandigen, die nog liberaal stemmen omdat ze denken (onterecht) dat de liberalen nog iets doen voor de kleine zelfstandigen. Maar ook zij hebben het van thuis uit zo geleerd en dus blijven ze stemmen op de VLD.

Dan heb je een groep die (en ik probeer beleefd te blijven) liever teren op de kap van de anderen, want werken is voor onnozelaars, maar er wel als de kippen bij zijn om te protesteren tegen allerlei toestanden waarbij bomen of insecten in het gedrang komen, maar die absoluut geen oor hebben naar het welzijn van mensen en zelfs mee instemden wapens te verkopen aan een 'prille democratie of legaal en vergunde huizen te laten afbreken nadat ze die zelf in een andere zone hadden gelegd na het hertekenen van de gewestplannen waarbij weer eens op grote schaal fraude werd gepleegd door politiekers. Denk je dat de mensen dat vergeten? Misschien is het ook nuttig om te weten dat een deel van die beroepsagitators vroeger betaald werden door Moskou om hier onrust te stoken en gewelddadige acties te voeren. Gelukkig een kleine minderheid. Maar ook de socialisten kennen geweld. Zeker Vande Lanotte...

Dan heb je de politici die leuk (of emotioneel) willen overkomen op tv om toch maar een stemmetje meer te krijgen bij de volgende verkiezingen. Nu extreem links en komen meestal uit een extreem zwart nest. Een partijtje van vijf man. Tafelspringers... 't ja, ook daar laten onwetende Vlamingen zich door vangen.

Wat blijft er dan nog over? Ach ja, de katholieken, die hun tjevenstreken nog niet verleerd zijn. Die in Vlaanderen vertellen wat de Vlamingen willen horen, maar in Wallonië net het tegenovergestelde gaan vertellen.


Overigens praat je gewoon De Gucht na, 1-miljoen kiezers zijn medeverantwoordelijk voor de golf van geweld. Belachelijk gewoon!
Het is niet omdat je protesteert tegen scheefgetrokken verhoudingen, dat je haat zaait. Nee, je verwacht dat de overheid iets onderneemt om het onrecht dat de bevolking wordt aangedaan (en waarom zij niet gevraagd hebben) te verhelpen.

Wanneer mensen na twintig jaar zien dat het niet helpt, dan proberen zijn hun ongenoegen politiek te laten vertalen door de enige partij die wel wil luisteren en hun stem hoorbaar maakt. Dat is het verschil.

Is er dan nog een andere keuze?

NEE!!! Integendeel, de overheid is zelf verantwoordelijk voor de golf van geweld die de laatste jaren aan de gang is. Zij hebben al die jaren de klachten van de mensen uit de volksbuurten weggehoond, ze hebben hun buurten laten veranderen in een ongekend tempo, zonder enige uitleg of verwittiging, toen ze begonnen te klagen werden ze uitgescholden voor onverdraagzamen en racisten. De mannen in hun ivoren toren hebben het anti-racisme uitgelegd als racisme.

Is de moord op Cools ook de schuld van het Vlaams Belang? Is de moord op Glenn Wynants de schuld van het Vlaams Belang? De moord op Mombaerts? Of misschien de moord op de oude man in Gent die gepleegd werd door Youssef Baccouche die geen onbekende was bij het gerecht maar dank zij de pamper-politiek steeds weer vrij kon rondlopen om daarna terug te herbeginnen?

Wees nu een beetje eerlijk, de overvallen, de straatcriminaliteit, de carjackings, de verkrachtingen, de handtassendiefstallen en de algeme straatcriminaliteit liggen aan de grond van het maatschappelijk ongenoegen.

Denk je dat die Pool (Roma) ook maar iets van het Vlaams belang afwist toen hij toestak en Joe Van Holsbeeck vermoordde? Nee, natuurlijk niet.
Wanneer mensen op het platteland mij zelfs komen vragen wat het 'cordon' betekent, hoe kan een illegaal die met medeweten van de regering hier herhaaldelijk criminele feiten mocht plegen en nooit werd gestraft, laat staan uitgewezen, op de hoogte zijn van wat het Vlaams Belang zegt?

En wat zij zeggen wordt door de media steeds uit z'n context getrokken. Er zijn al heel wat mensen mee gegaan met Filip Dewinter. Luckas Vander Taelen vertelde nog in Liberales dat hij nooit één racistisch woord heeft gehoord uit de mond van Filip Dewinter, maar wel uit de mond van de mensen in de café's in oude volksbuurten zoals de Seefhoek. Hij zei dat Filip Dewinter zich daar niet uitgesproken van distantieerde. Is er ooit iemand van de andere politici die nu het hoge woord voeren ooit in de volksbuurten geweest om naar het ongenoegen van deze mensen te gaan luisteren?
Nee, natuurlijk niet, of het is onder begeleiding zoals Leterme een tijd terug deed.
Die volksmensen dragen het hart op de tong en zijn dikwijls ruw in hun uitspraken, ze zoeken een uitlaatklep, een luisterend oor... Je moet daar niet mee instemmen, maar ook niet tegenspreken. Want ze verwachten hulp en begrip, geen tegenstand.

Maar dat begrijpt een De Gucht natuurlijk niet. Misschien zouden we hem daar beter eens een tijdlang dumpen...


Wat er nu gebeurde is heel erg. Een klein lief kindje spreekt de gemoederen altijd meer aan dan bijvoorbeeld de moord die vorige week in Stekene gebeurde, waarbij tenslotte ook iemand de dood vond. Een klein kind heeft nog niet geleefd en kreeg er ook de kans niet meer toe. Dat is inderdaad wraakroepend...
De massahysterie die daarop volgde is aannemelijk, maar daarom niet rechtvaardig. Men wou onmiddellijk een schuldige vinden. En omdat het toevallig een neef was van een Vlaams Belang politici werd heel het Vlaams Belang veroordeeld en moet iedereen het boetekleed dragen.
De 'bekende Vlaming' Jef Vermassen, die moordenaars van vrouwen vrijpleit, voert zijn proces nu al voor televisie. Voor hem hoeft geen rechter, geen jury...het is een uitgemaakte zaak. Waarom niet meteen de doodstraf voor alle Vlaams Belangers?
Waarom is Demotte, met zijn hetze tegen rokers niet schuldig? Of het internaat? Waarom niet de dader zelf?

Zou jij of ik verantwoordelijk kunnen zijn voor de daad van een neef die je misschien maar één keer per jaar, in mijn geval misschien om de vier jaar op een familiefeestje ontmoet?

Onzin natuurlijk.

Het is allemaal fel overdreven, de jongen zou 'extreem-rechtse' spullen gehad hebben, terwijl het ging om een VL-sticker op z'n portefeuille geplakt. Hij zat onder de tatoeages volgens de kranten, terwijl het ziekenhuispersoneel zei dat hij er geen enkele had. Hij werd gebrainwashed door het milieu waaruit hij kwam. Weer onzin, de ouders zijn weliswaar Vlaams Nationalisten maar zeker geen racisten, evenmin als Frieda Van Themsche trouwens.

De hetze die nu aan de gang is, is gevaarlijk. Een deel van het volk wordt ogejut tegen een ander deel van het volk, en het zou niet de eerste keer zijn dat daar een bureroorlog uit ontstaat. Deze regering is een fascistische en haatvolle regering, die geen enkele andere mening of overtuiging duldt, behalve de hare. Ik geef eerlijk toe dat ik nu bang ben, bang voor de extreem linkse haat, ik ben bang dat er nog meer doden gaan vallen door de ondoordachte uitspraken van regeringsleiders en dan vooral van karel De Gucht.

De netwerken draaien momenteel op volle toeren...ach, misschien schrijf ik eens iets over de loge?

Gepost door: Janice | 20-05-06

? Weten ze op het platteland echt nog altijd niet wat het cordon is?

Gepost door: Tissuebox | 21-05-06

Fout liedje De piano is ontstemd,daarom klinkt het liedje fout en wordt de pianist verweten !

Gepost door: Ruzgar | 21-05-06

Tissuebox Ongelooflijk maar waar. Op een sportwedstrijd in Kruiswinkel kwam mij iemand vragen wat het cordon sanitair betekende. Ze hadden er al van gehoord, maar begrepen het niet, want ze dachten daarbij aan ...badkamers enzo...

Maar ik zei het al, heel veel mensen weten niets af van politiek en stemmen gewoon zoals hun ouders hebben gestemd. Daarom is erover praten heel belangrijk.

Gepost door: Janice | 21-05-06

De commentaren zijn gesloten.