22-05-06

Onderscheid tussen poltieke moord en persoonlijke motieven.

Zoals een woordvoerder van het persagentschap Belga al zei: "we zitten in België met de slechtst opgeleide journalisten van de westerse wereld, niet moeilijk dat zoveel mensen de pers en de politiek als één pot nat beschouwen".

Dat hoeft niemand te verbazen, want weer slagen de heren journalisten, in navolging van de politieke betweters, er in om een politieke moord op Pim Fortuyn, te gaan vergelijken met een persoonlijke daad van een geflipte tiener.

Hans Van Themsche had niets met politiek te maken. Wat hij deed is onvergeeflijk en gruwelijk, maar niets anders dan een daad van een dolgedraaide tiener die zijn toekomst in rook zag opgaan door de overdreven straf die hij kreeg voor het roken van een sigaret op de kamer van het internaat in Roeselare.

Dat de schooldirectie daarna verklaarde dat hij niet meer op internaat, maar wel nog de lessen mocht volgen, kwam op hetzelfde neer als hem helemaal wegsturen. Want Hans Van Themsche woonde in Antwerpen en kon onmogelijk verder studeren wanneer hij elke dag uren onderweg zou zijn geweest met trein, bus en tram om op school te geraken. Zijn hoop om na dit jaar naar de universiteit te gaan werd aan diggelen geslagen door het strenge optreden van de school.
In zijn wanhoop, omdat zijn toekomst in een flits werd vernietigd zag hij maar één uitkomst, zelfmoord! Maar eerst wou hij zijn woede koelen en begon hij in het wilde weg te schieten op mensen waarvan ik denk dat hij daar een symbool van straffeloosheid in zag.
Wie zal het zeggen, wie kan zich in zijn geest verplaasten op dat moment?

Maar is dat een daad van iemand bij z’n volle verstand? Ik meen van niet, en men kan dit bezwaarlijk een politieke moord vinden.
De Antwerpse tiener sloeg tilt in amper een paar uren.
De moord op Pim Fortuyn werd zorgvuldig voorbereid.


Indymedia riep al op haar website op om de man te liquideren.
Onderzoeksjournalist Siebelt heeft destijds alles onderzocht en kwam tot de conclusie dat het werkelijk om een politieke liquidatie ging van extreem links.

Pim Fortuyn werd door andere linkse afgunst-politici en journalisten in Nederland zowel als in ons land vergeleken met de baarlijke duivel en spotprenten waarin hij samen met Hitler werd voorgesteld deden de ronde in Vlaanderen.

Zijn dood werd amper enkele uren later gerecupereerd door alle partijen en dan vooral de VLD. Ziekelijk en schandalig!!!Nu vertellen dat de beide moorden een politieke achtergrond hebben wijst dus op een soort boosaardige vergelijking, of een ontoelaatbare achterlijkheid .
Heeft iemand ooit met een beschuldigende vinger naar de VLD gewezen toen ze Ward Beysen de dood indreven?
Waarom zou deze moord racistisch zijn en bijvoorbeeld de moorden op Mombaerts en Wijnants niet. Was het niet racistisch toen Dimitri Goris in 2004, een 25-jarige jongen uit Sint Lenaerts rustig lag te slapen in zijn tentje op een Waalse camping L'Hirondelle in Oteppe (Luik) toen er plots enkele allochtonen zijn tentje binnenvielen en hij in het ziekenhuis geslagen en getrapt werd, onder meer tegen zijn hoofd?. Mag men iemand halfdood slagen omdat er een VL sticker op zijn auto plakt?

De hetze die nu gevoerd wordt tegen het Vlaams Belang neemt dergelijk groteske vormen aan, dat zelfs heel wat mensen die nooit één woord over politiek hebben geuit, zeggen dat ze de volgende keer Vlaams Belang gaan stemmen. Ze herkennen de achterliggende bedoeling. Wie denkt dat Vlamingen achterlijk zijn zit er dik naast. De mensen zijn mondiger dan menig journalist of politieker denkt.

01:03 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Besten,

Ik ben net op deze webstek geraakt doordat ik (zoals iedereen dit ooit al wel eens gedaan heeft, geef toe:-) mijn eigen nam ingaf op Google.

Ik wil hierbij ff het volgende zeggen, zonder hiermee een polemekiek van RE:RE:RE: mails te willen starten...wat mezelf betreft; ik kan je gewoon maar zeggen dat ik op een fijne avond lekker lag te relaxen (na een héél drukke professionele periode) in een tentje in het Waalse Hoei (camping l'Hirondelle), ik gewerkt werd door wat gestommel & ................tuuuuut, ik de dag nadien wakker werd in een ziekenhuis te Hoei, met als gevolg: een zware herschudding en hersenbloeding. Enige mogelijke oorzaak (vermits ik met niemand contact heb gehad daar) is het aanwezig zijn van een Vlaams Leeuwtje ipv de gebruikeleke "B"....jaja, je mag me allemaal eens een bezoekje brengen om te weten wat voor een extremist ik ben hoor...

Gepost door: Dimitri Goris | 17-01-08

De commentaren zijn gesloten.