26-05-06

Bush en Blair kritisch tegenover zichzelf!

De Amerikaanse president George W. Bush en de Britse leider Tony Blair hebben erkend dat er fouten zijn gemaakt bij de oorlog in Irak.

Dat zeiden de twee leiders na een gesprek over Irak in het Witte Huis. De Britse socialist Blair is net terug van een bezoek aan Irak. Tegen het einde van dit jaar wil Amerika minstens 3000 man uit Irak terugtrekken.

Bush wilde geen datum noemen waarop de Amerikaanse militairen allemaal uit Irak worden teruggetrokken. Ook Blair ontweek vragen daarover. 'Niet een van de gekozen politieke leiders van de verschillenden groepen in Irak wil dat we nu weggaan,' zei hij.

'We vonden geen wapens voor massavernietiging die we verwachtten aan te treffen en dat heeft vragen opgeroepen of de offers die we in Irak brengen het wel waard zijn,' zei Bush. Toch is hij ervan overtuigd op de goede weg te zitten: 'Ondanks tegenslagen en misstappen geloof ik sterk dat we het goede deden en doen.'

Hij was bovendien kritisch over zijn eigen taalgebruik. 'Ik heb geleerd me beter uit te drukken. "Wanted, dead or alive", van die uitdrukkingen. In sommige delen van de wereld is dat verkeerd uitgelegd.' Verder gaven ze toe een grote fout te hebben gemaakt om de Soennieten in grote mate uit te sluiten van het politieke en sociale leven.

'Mensen uitsluiten van het politieke en sociale leven is verkeerd volgens Bush en Blair? Wat een geluk dat we dan in Vlaanderen geen Al-Zarqawi hebben, maar vreedzame burgers die blijkbaar alles slikken.

14:27 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

"Dead or alive" ? ... Hoe kunt ge nu zo iets als "Wanted, dead or alive" verkeerd uitleggen ???

Gepost door: vdd | 26-05-06

Ja... Ik zou het echt niet weten. Maar ik dacht dat hij dat had gezegd in verband met Sadam. En Europa is specialist in alles uit z'n context trekken....als het maar anti-Amerikaans is, is alles goed.

Gepost door: Janice | 27-05-06

De commentaren zijn gesloten.