27-05-06

Discriminerende oproep vanuit de holebi gemeenschap.Vandaag, zaterdag 27 mei was het weer de jaarlijkse gay parade voor alle homo’s en lesbiennes. De optocht trok voor de elfde keer door Brussel met praalwagens en feestvierende holebi’s. Voor mij niet gelaten. Ieder diertje zijn pleziertje en zelfs wel eens leuk om naar te kijken. Het opvallende deze keer was dat de holebi’s vooral hun eigen politieke visie wilden verkondigen tijdens wat normaal een feest moet zijn. Iemand voelde zich geroepen om voor de camera op te roepen om vooral niet op het Vlaams Belang te stemmen bij de volgende verkiezingen.

Raar, want net één dag voordien had een rechter in Moskou de holebi bezwaren verworpen tegen een gemeentelijk verbod om eveneens vandaag een eerste gay parade te houden in de Russische hoofdstad.

De gemeente verbood de parade omdat er volgens de autoriteiten onder het grote publiek weinig begrip is voor homoseksuelen en de kans groot is dat er rond het evenement rellen uitbreken.

Volgens de rechter heeft de gemeente het volste recht de optocht te verbieden. Maar Aleksejev (de aanvrager gay parade) wou zich daar niet bij neerleggen en zei dat de gay parade zaterdag gewoon doorgaat. De Moskouse politie stuurde vandaag duizend man politie de straat op om rellen te voorkomen. Desondanks waren er vandaag toch gevechten en onlusten.

Aleksejev werd samen met nog 50 andere holebi's) gearresteerd op het moment dat hij aan het hoofd van een groep demonstranten op weg was naar het Graf van de Onbekende Soldaat net buiten het Kremlin. Eerder op de dag had Aleksejev aan journalisten van het persbureau Interfax laten weten dat 'het leggen van bloemen op het Graf van de Onbekende Soldaat een antwoord is op de fascistoïde opstelling en opmerkingen van tal van publieke figuren'.

Moskou is de enige grote (hoofd)stad ter wereld waar nog nooit een Gay Pride gehouden is. Burgemeester Loezjkov zegt de Moskou Pride te hebben verboden omdat hij anders de openbare orde niet zou kunnen handhaven. Maar in een interview afgelopen vrijdag voor de Russische radio liet hij duidelijk blijken ook morele bezwaren tegen het houden van een Gay Pride in zijn stad te hebben. 'Mensen moeten hun afwijkingen niet publiekelijk vertonen. Daarom geloof ik dat zo'n parade op morele gronden niet kan worden toegelaten in ons land', zo liet Loezjkov weten.

De discriminerende oproep vanuit de holebi gemeenschap in Brussel om niet voor het Vlaams Belang te stemmen is dan ook onbegrijpelijk. Nog nooit heeft iemand vanuit het Vlaams Belang de Gay parade tegengewerkt. Nog nooit waren er rellen waar iemand van het Vlaams Belang bij betrokken was en nog nooit kwam het ook maar in iemand’s hoofd op om de parade te laten verbieden.

In de Sovjet Unie was een Gay parade ondenkbaar en de oude communisten zien dat nog steeds niet zitten. Onverdraagzaamheid kwam zowel toen als nu, en niet enkel daar maar overal, uitsluitend van links en niet van rechts.


Maar ook daar heeft de linkse pers nu iets op gevonden.... Noem die communisten nu voortaan ‘extreem’ rechts en links komt er weer mooi en ongeschonden uit.

20:35 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

iemand zei ooit DE ANTI FASCISTEN VAN VANDAAG ZIJN DE FASCISTEN VAN MORGEN!

zo zie je maar!

Gepost door: Willy | 27-05-06

Dat is dus een citaat van Churchill Maar om even terug te komen op de Fag Parade, het grootste verzet komt uit de hoek van de orthodoxe kerk. Dit heeft niets met politiek of communisme te maken. De mensen in Oost-Europa en Rusland zijn nog altijd heel religieus, in tegenstelling tot West-Europa.

Je bent trouwens vergeten te vermelden dat ook een homofiel parlementslid uit Duitsland is opgepakt. Ik vraag me af of dat niet tot diplomatieke relletjes zal leiden, een parlementariër die opdaagt op een verboden demonstratie die in een ander land wordt gehouden. Maar ja, homo's denken dan ook dat er voor hun altijd en overal een uitzondering wordt gemaakt.

Trouwens, als je wilt provoceren, moet je er maar rekening mee houden dat je peren op je muil kunt krijgen.

Gepost door: Tissuebox | 28-05-06

Citaat Churchill Dat citaat staat hier al ergens op mijn blog. In archief onder de titel:"In 1945 zei Chruchill het al..."

Van die Duitse parlementariër wist ik het niet, daarom staat het er niet bij.
Het is waar dat de orthodoxe geestelijken ook geprotesteerd hebben, maar de rellen waren niet met hen, maar met de voormalige communsiten die plots (volgens onze pers) extreem rechts zijn geworden.
Nog even en ze noemen de Stasi ook extreem rechts.

Gepost door: Janice | 29-05-06

What's in a name? Ik snap eigenlijk niet goed hoe je er bij komt dat de Russische skinheads eigenlijk communisten zijn. Extreem-rechts bestaat ook in Rusland hoor.

http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=297649&highlight=gay+parade+moscow

Gepost door: Tissuebox | 29-05-06

Extreem rechts in Rusland. Het kan zijn, want eerlijk gezegd merk ik het verschil niet tussen extreem rechts en extreem links.

Gepost door: Janice | 03-06-06

als homoseksuele gewoon aanvaard worden zouden er misschien geen "uitzonderingen" gemaakt moeten worden en zal ook niemand "provoceren".

Gepost door: BruK | 05-06-07

De commentaren zijn gesloten.