01-06-06

"Praktijktests racisme moeten er nog voor vakantie komen"

Van de meer dan 1.000 meldingen van racisme die het Centrum voor Gelijke Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) in 2005 ontving, ging 15 procent over racisme op de arbeidsmarkt, zegt De Witte, directeur van het CGKR.

De Witte, wil nu wel heel erg ver gaan. Hij wil ‘neppersonen’ uitsturen om te solliciteren. Wanneer de werkgever hem niet aanneemt wegens één of andere reden, dan zal hij gestraft worden wegens racisme op de arbeidsmarkt. Zover komt het dus al...Stasipraktijken!

Eigenaardig genoeg kan mijn Vlaamse buurvrouw ook geen werk vinden. Mijn buurvrouw is namelijk al 54 jaar werd vorig jaar werkloos omdat het kapsalon waar ze 30 jaar werkte, failliet ging.
Regelmatig wordt ze opgeroepen om te gaan solliciteren, maar omdat het te betalen loon en dus ook de loonkost te hoog ligt bij iemand van haar leeftijd wordt ze nergens aangenomen.

Ze vertelde mij vorige week dat ze bij haar laatste bezoek aan het VDAB, nog even moest wachten omdat een allochtone dame met hoofddoekje vóór haar bij de bediende zat. Ook die dame werd al meerdere keren naar adressen gestuurd om te solliciteren. Steeds zonder resultaat, nochtans was ze merkbaar jonger. Die dame had in België nog nooit gewerkt en en dus ook nooit 30 jaar betaald voor slechtere tijden, zoals mijn buurvrouw.
De bediende gaf haar een hoop goede raad, maar de allochtone dame begreep er geen snars van en knikte alleen maar, want ze snapte geen jota Nederlands. Enkel aan de toon hoorde ze dat ze zich misschien een beetje ongerust moest maken. Toen de VDAB-bediende haar verzocht om dringend de taal te leren via de aangeboden cursussen reageerde ze evenmin. Dus mocht ze vertrekken...
Vooraleer ze echter naar buiten ging, draaide ze zich om en vroeg; “uitkering OK?”
Waarop de bediende, “jaja, uitkering ok!”

De Witte van het CGKR dringt aan dat de praktijktests racisme er nog voor de zomervakantie komen. "Ik speel geen partijpolitieke spelletjes. De praktijktests werden echter in 2003 goedgekeurd door het parlement en ik stel vast dat de regering hierover nog altijd geen KB klaar heeft", zegt de directeur van het CGKR.
Zou De Witte niet beter ervoor zorgen dat de sollicitanten eerst behoorlijk de taal kennen? En wanneer ze de taal niet kennen en ook niet wil leren, waarom trekken ze dan een uitkering?

De bedoeling is nu om een soort nepsollicitatie uit te voeren. Dit is ongehoord en ik vraag mij bovendien af wat ze zullen doen indien de sollicitant, die naar alle waarschijnlijkheid wel de taal goed zal kennen en over de nodige diploma’s zal beschikken, aangenomen wordt.

Moet de werkgever dan helemaal opnieuw beginnen met adverteren en zoeken?Dat kost een hoop geld en tijd en het is bovendien een inbreuk op de privacy. Een werkgever moet nog steeds het laatste woord hebben in wie hij zijn vertrouwen stelt en wie de beste man/vrouw is voor een bepaalde job in zijn bedrijf.

En wanneer het een ervaren persoon is, de taal kent, goed kan samenwerken met collega’s (ook met vrouwen), punctueel is (en niet komt opdagen wanneer hij wakker wordt) dan ben ik er zeker van dat hij die job ook zal krijgen. Ik vraag mij af of ze het verschil niet merken met Turkse, Poolse of andere werknemers, die overal aan het werk zijn. Waarom zou een werkgever nu uitgerekend iets tegen Marokkanen hebben? Misschien moet er eens gezocht worden naar een andere oorzaak dan het afgestompte en misbruikte woordje ‘racisme’, want dat is al te gemakkelijk.
Lukt het niet? Dan zijn de bazen zoals altijd weer de sm... en nu ook nog racisten. De Witte kan zijn PvdA roots niet verbergen natuurlijk.

Wel, als Vlaams Belanger kan ik zeggen dat wij een Marokkaanse jongen in dienst hebben gehad, een goede werkkracht en graag gezien bij de klanten. De jongen was geen moslim en had evenmin de Arabische arrogantie die ‘jongeren’ dikwijls wel hebben. Toen wij zijn gestopt met personeel in vast dienstverband hebben wij hem aanbevolen bij een collega en daar werkt hij nog steeds.

In plaats van de werkgevers te beschuldigen van racisme, zou men beter bij de eventuele ‘werkzoekenden’ eens kijken hoe het daar zit met ‘racisme’. Ik heb genoeg sollicitatiegesprekken gehad om het te weten...

Wat het CGKR betreft mag de regering niet op vakantie voor het KB rond de praktijktests er is. "Het moet uiteraard goed geregeld worden. Niet iedereen kan zomaar nepsollicitaties uitvoeren. Waarom zouden de werkgeversorganisaties hier niet zelf een rol in kunnen spelen", oppert De Witte.

Verhofstadt wil alleen praktijktests als die uitgevoerd worden door een gerechtsdeurwaarder of een beëdigd beroep onder toezicht van de rechtbank. De Witte denkt echter dat het ook anders kan. "Racisme bestrijd je niet alleen met rechtszaken of gerechtsdeurwaarders. Dat legt de drempel erg hoog en is niet altijd de beste methode om snel tot een goed resultaat te komen."

Bazen pesten is blijkbaar weer volop ‘in’, met de kaviaar-socialisten op kop en dan maar schrikken wanneer bedrijven naar het buitenland vertrekken...

01:35 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

pffffffff Uw plaat blijft hangen....

Gepost door: thePiano | 01-06-06

sollicitatiegesprekken "In plaats van de werkgevers te beschuldigen van racisme, zou men beter bij de eventuele ‘werkzoekenden’ eens kijken hoe het daar zit met ‘racisme’. Ik heb genoeg sollicitatiegesprekken gehad om het te weten..."

Vertel... :-)

Gepost door: Tissuebox | 01-06-06

Plaat blijft hangen? Pianoke, ik weet dat jij graag in het verleden blijft hangen, liefst zo'n 60 jaar terug...
Ik daarentegen ben al lang overgeschakeld op CD, hoor!

Gepost door: Janice | 01-06-06

Nepsolicitaties Wat een domme metode.
Ten eerste moeten werkgevers ALTIJD kunnen beslissen of iemand de job krijgt of niet.
Ten tweede ontdek je als interviewer onmiddelijk of iemand werkelijk de job WIL.
In het uiterste geval sluit je het gesprek af met "Tot maandag dan,acht uur dertig,niet vergeten."
Les absents auront tort !

Gepost door: Ruzgar | 01-06-06

Vertel... Je had erbij die vlakaf zegden dat ze geen orders van vrouwen zouden aannemen en ook hun loon niet wilden ontvangen uit handen van een vrouw.
Anderen eisten diverse pauzes om te bidden...
't Ja begin maar bij de klanten thuis, hé!

Dan had je er, (maar ook autochtonen) die gewoon vlakaf een briefje vroegen als bewijs dat ze gesolliciteerd hadden - wat ik steeds resoluut heb geweigerd.

En er waren er die vonden dat ze te vroeg moesten beginnen, die vonden dat ze een auto moesten krijgen, die vroegen of ze 's middags zelf hun eten moesten betalen enz...je houdt het gewoon niet voor mogelijk...

Toen we een werkvrouw zochten kwamen de allochtone mannen met hun vrouw mee, en in feite zochten die helemaal geen werk, maar ze wilden hun dop niet kwijtspelen. De vrouwen deden of ze niets begrepen en de mannen lieten duidelijk verstaan dat ze niet wilden dat hun vrouwen het vuile werk voor autochtonen moesten doen. (Een paar niet te na gesproken).
Uiteindelijk was er een Turkse vrouw bereid het werk aan te nemen. Een toffe familie met twee kindjes. Die kinderen waren gek op een ping pongtafel die bij ons stond. Toen ik hen die gaf, stond de man de dag nadien er met een hele bak tomaten. Jammer genoeg is de vrouw ziek geworden nog vooraleer ze kon beginnen.

Maar ook met autochtonen hebben we er een heel deel binnengekregen waar je liever niet mee op straat gezien wordt. Overal piercings en stekelhaar, rare kledij...dat kun je toch niet in een zaak zetten om klanten te ontvangen?

Zou dat ook onder racisme vallen wanneer je die rare typen niet aanneemt?

Gepost door: Janice | 01-06-06

Nepsolicitaties-Domme metode 2 Als die (nep)-solicitant dan blijkbaar wel geschikt zou zijn voor de job (want ik neem aan dat "het Centrum" niet de meest ongeschikte persoon zullen sturen) en hij komt die maandag niet opdagen,dan denk ik dat die werkgever de volgende maal wel eens drie keer zou kunnen nadenken vooraleer een Marokkaan in dienst te nemen (want daar gaat het toch over).
Met zulke metoden wakkert "het Centrum"de mogelijke afkeer enkel nog aan !

Gepost door: Ruzgar | 01-06-06

Hans VT "Maar ook met autochtonen hebben we er een heel deel binnengekregen waar je liever niet mee op straat gezien wordt. Overal piercings en stekelhaar, rare kledij...dat kun je toch niet in een zaak zetten om klanten te ontvangen?

Zou dat ook onder racisme vallen wanneer je die rare typen niet aanneemt? "


>>> Aha. De oorzaak van het jeugdtrauma van gekke Hans is gevonden. :-))

Gepost door: Tissuebox | 03-06-06

ik schaam me wat moeten we anders? kijk eens naar jullie zelf, naar jullie zinloze discussies vol haat. ik kijk toe vol afschuw en schaam me dat ik in zo een land ben opgegroeid... Waar zijn we mee bezig

Gepost door: ashame | 28-02-07

Pianoke, ik weet dat jij graag in het verleden blijft hangen, liefst zo'n 60 jaar terug...

Blijkbaar ben je zelf in de slaventijd blijven hangen.

Gepost door: Tom | 28-02-07

Stempelaars Gelukkig zijn niet alle werklozen professionele stempelaars. Maar ik weet wel dat bvb in de bouw ,in de tuinbouw,enz vruchteloos gezocht wordt naar werknemers .Er zijn duizenden plaatsen beschikbaar,Maar noppes. Waarom niet verplichten aan de langdurige stempelaars een opleiding te volgen in de firma’s waar ze kunnen werken. Maar waarschijnlijk zijn ze te goed om te werken voor de autochtonen .en is dit fascistische praat

Gepost door: temmerman | 28-02-07

sollicitatie Ik begrijp niet hoe het mogelijk is hoe ons sociaal stelsel de dieperik wordt ingeboord door mensen die gewoon niet willen werken en daarvoor nog rijkelijk betaald worden VB.Hoeveel Marrokanen heb je al gezien als metser ,schrijnwerker ,kortom bouwarbeider;Nochthans de bedrijven smeken om gedreven werknemers

Gepost door: temmerman | 28-02-07

sollicitatie Ik begrijp niet hoe het mogelijk is hoe ons sociaal stelsel de dieperik wordt ingeboord door mensen die gewoon niet willen werken en daarvoor nog rijkelijk betaald worden VB.Hoeveel Marrokanen heb je al gezien als metser ,schrijnwerker ,kortom bouwarbeider;Nochthans de bedrijven smeken om gedreven werknemers

Gepost door: temmerman | 28-02-07

De commentaren zijn gesloten.