02-06-06

Operatie beschadiging in volle gang.

De schietpartij in Antwerpen gaf zowel de politieke tegenstanders van het Vlaams Belang als de professionele haatpers genoeg in handen om een ver doorgedreven operatie beschadiging te beginnen.

De hele linkse pers mag zich nu rustig uitleven in het verspreiden van leugens, halve waarheden en uit de context getrokken citaten.
De pitbulls in de haatpers zoals Humo en De Morgen hebben al dagen een vette kluif aan de rechtszaak tegen Bart Debie en schuwen geen enkel scheldwoord om hem slagen onder de gordel toe te dienen. Politiemensen die zich verdedigen tegen aanvallen van Turkse criminelen zijn de schurken en de criminelen zijn de slachtoffers in deze omgekeerde wereld.

Vandaag was het de beurt aan Gerolf Annemans, die volgens de GvA, net als Filip Dewinter met het Vlaams Belang opkomt voor de rijke man en zich onterecht willen profileren als de partij voor de kleine man. Zijn lichaamstaal was dezelfde van Bush, wat dus in linkse taal als zeer negatief moet ervaren worden.
Bewijs hiervoor...een boek geschreven door Norbert Van Overloop. Een man die bekend werd via een petitiebeweging die pleitte voor ‘gelijke rechten voor migranten’, maar uiteraard nooit een petitie liet rondgaan voor ‘gelijke plichten voor migranten’.

Kortom, deze man blijkt zichzelf een kenner te noemen van de partijstandpunten van het Vlaams Belang inzake het Generatiepact en beweert nu dat deze partij alle sociale rechten in vraag stelt. Want, zegt de brave man, het Vlaams belang wil ook dat iedereen daadwerkelijk tot zijn 65ste moet blijven werken. Dat hij daarmee zo het één en ander door elkaar gooit deert hem niet.

Het hoge werkeloosheidspercentage (ongeveer 450.000) legt een zware druk op de sociale zekerheid. Ons land wordt daarenboven overspoeld door asielzoekers en de te betalen steun is niet meer evenredig met de inkomsten bij sociale zekerheid.
Daarbij zakt het geboortecijfer jaarlijks meer en meer en stijgt het jaarlijkse aantal abortussen fenomenaal. De gemiddelde arbeidsduur van Belgische werknemers ligt nu al ongeveer 5 tot 7 jaar lager dan in de andere Europese landen. Om de druk niet enkel op de schouders van de jongere, werkende generatie te leggen die zou moeten opdraaien voor het onderhoud van zowel de vergrijzing als de toestroom van vreemdelingen zal iedereen vanaf nu zijn steentje moeten bijdragen door wat langer te werken en onze economie draaiende te houden.

Het is dat of de sociale zekerheid gebruiken waarvoor ze in de eerste plaats werd voor opgericht na WO II, namelijk om diegenen die even buiten de boot vielen tijdelijk te steunen.

In een autonoom Vlaanderen met beheer over de eigen financiële middelen zou al heel wat ongenoegen kunnen weggenomen worden. Een eigen beheer voor sociale zekerheid en pensioenen is een absolute noodzaak.

In haar recentste jaarrapport van 2005 stelt de
commissie dat de factuur van de vergrijzing zelfs
3,6% van het BBP of 10,8 miljard euro zal kosten.


Wie de standpunten over het Generatiepact van het Vlaams Belang wil kennen, KLIK HIER

21:55 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

zaaaaaaaaaaaaaaaagggggggg pffffffffffffff, Jancie, kan je niet beter ?
Vlaams Belang = ik eerst = bloedbad = weg sociale zekerheid
" tijdelijke steun "
wat soep en oude patat....

Gepost door: thePiano | 03-06-06

weg met deze blog gaat geen twee keer zeggen !
hitlers en helgawijven !
de oorlog is begonnen bruine teef !

Gepost door: Anti-Fasistisch Verzet | 03-06-06

@de verzettenen Prachtig !
Zo hebben we het graag,de reacties vanuit linkse hoek.
Dan moeten we er geen tekeningske bijmaken.
Bedankt heren voor de duidelijkheid.
Echt nagels met koppen,een bewijs van eruditie en grondige dossierkennis.

Gepost door: Ruzgar | 03-06-06

Aan de zogenaamde linksen Piano, da's nu al de derde keer dat je hetzelfde schrijft. En ik heet niet Jancie maar Janice.

En aan dat ander intellectueel kereltje. Ik ben niet bruin, ik ben blank...

En Hitler was links...maar daar schrijf ik nog wel over. En ook hoe mijn (Britse) familie hem hier voor jullie heeft weggejaagd!!!

Gepost door: Janice | 03-06-06

Je bent goed bezig Janice. Hey Janice, je bent blijkbaar goed bezig als ik zo de reacties van links hoor. Buiten schelden komt er geen fatsoendelijk woord over hun lippen. Ik dat we de oorzaak daarvoor moeten zoeken bij het knarstanden en het schuim op hun lippen. lol

Ik hoop dat je u niet laat afschrikken door deze maatschappelijk achtergestelden. Keep up the good work. ;)

Gepost door: Dirk Vanderstappen | 03-06-06

Gevleugelde woorden... "Ik ben niet bruin, ik ben blank... "


Deze ga ik inkaderen en tegen de muur hangen. :-)

Gepost door: Tissuebox | 03-06-06

deze site moet verdwijnen en vlug !
Het wordt dringend tijd dat er federale wetten komen om zo blogs te verbieden.
Dank aan meneer thePiano voor de info over deze eigenares,die immigrant is en heult met nazi's als Stijn alias Pieter en Guderian, een nazi op alle fora gekend.
Wie niet horen wil zal wel voelen !
Tijd voor een Dos attack !

Gepost door: Antwerpse nazi-jager | 03-06-06

Jnicae :-) "En ik heet niet Jancie maar Janice."


Er is niets irritanter dan een dyslectische anti-fascist.

Gepost door: Tissuebox | 04-06-06

Afschrikken? " 03-06-2006, 19:24:06
Je bent goed bezig Janice.
Hey Janice, je bent blijkbaar goed bezig als ik zo de reacties van links hoor. Buiten schelden komt er geen fatsoendelijk woord over hun lippen. Ik dat we de oorzaak daarvoor moeten zoeken bij het knarstanden en het schuim op hun lippen. lol

Ik hoop dat je u niet laat afschrikken door deze maatschappelijk achtergestelden. Keep up the good work. ;) "

***********************************************

Afschrikken, nee hoor! Als driemaal werd ik met de dood bedreigd, en dergelijke onzin heb ik al meermaals gelezen. Het is inderdaad zo dat links zich beperkt tot spelen op de man (in dit geval vrouw) en niet op de bal.
Grappig!


Gepost door: Janice | 04-06-06

Voortdoen "IT ÜRÜR,KERVAN YÜRÜR"
Ook lijfspreuk van K.Dillen : De honden blaffen,de karavaan trekt verder !

Gepost door: Ruzgar | 04-06-06

donker kant van het vlaams behang Jekyll en Hyde in Rotselaar: de donkere kant van Stijn Hiers (VB)
Standpunten - Actueel
geschreven door Bart Hollevoet
vrijdag, 02 juni 2006
De racistische moorden in Antwerpen hebben het VB niet alleen imagoschade gekost. Luc Lamine, de professor privaatrecht wiens kandidatuur bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen heel wat stof deed opwaaien, heeft de partij de rug toegekeerd (zie ook hier). Stijn Hiers wordt de nieuwe sterke man van het VB in Rotselaar. Wie is die Stijn Hiers? Een nobele onbekende, of de witte ridder die gestalte moet geven aan Filip Dewinters uitspraak ‘Skinheads, hooligans, neonazi’s en andere parasieten horen in onze partij niet thuis’? Geen van beide, ontdekte Blokwatch.

VB-raspaardje

Het komende lijsttrekkerschap op de VB-lijst in Rotselaar is geen politiek debuut voor Stijn Hiers. Bij de federale verkiezingen voor de kamer in 2003 stond Hiers, die in de deelgemeente Wezemaal woont, op de 13de plaats op de lijst voor de kieskring Henegouwen. Hij haalde toen 112 voorkeurstemmen.

Naast VB-fractiesecretaris in het Brussels parlement is Hiers ook organisatieverantwoordelijke voor de partij in de regio Leuven en voorzitter van de afdeling Rotselaar. Hij was in 2004 als campagnemedewerker betrokken bij de organisatie van de verkiezingsmeetings die het VB in heel Vlaanderen op poten zette in de aanloop van de Vlaamse verkiezingen van 13 juni. Hiers is met recht een raspaardje van het VB te noemen: in het academiejaar 1994-1995 was Stijn 'Steiner' Hiers praeses van het NSV in Leuven. Hij combineert zijn werk voor de fractie en de partij met een intensieve medewerking aan de publicaties en activiteiten van de VBJ.

Breuklijn

Stijn Hiers is lid van de redactie van Breuklijn. Dit vormingsblad van de VBJ bestookt de jongeren die in het VBJ activiteiten en groepen begeleiden driemaandelijks met 8 pagina’s rassentheoriën, VB-propaganda en etnografische doemscenario’s.

In Breuklijn is opvallend veel lectuur te vinden die nauw aansluit bij het antiliberale, etnocentrische en solidaristische wereldbeeld van groepjes als de Vlaamse Jongeren Westland en de Nationalisten Tegen Globalisering. Hoofdredacteur Werner Somers trekt geregeld van leer tegen het liberalisme, Stijn Hiers pleit voor segregatie in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel (zie verder), en het decembernummer van Breuklijn in 2003 is opgedragen aan Joris Van Severen en Verdinaso.

Hiers schreef in Breuklijn van oktober 2001 ook een recensie van het boek ‘De Holocaust-industrie’ van Norman G. Finkelstein. Daarin formuleert hij zowat de blauwdruk voor de antisemitische en negationistische uitlatingen van VJW’ers zoals ‘Max4Westland’ en Pieter ‘Guderian’ Van Damme op het internet (zie ook hier). Ook de antiglobalistische, rechts-ecologische theorieën die de VJW-propaganda sieren, duiken op in Breuklijn-artikels van Hiers en anderen. De ‘asaatru’, de beleving van het Noorse heidendom, is een ander stokpaardje dat Hiers in Breuklijn naar hartelust kan berijden.

Vrij Vlaanderen

Tijdens de jongste VBJ Zomeruniversiteit, vorig jaar in Catalonië, gaf Hiers op 22 juli 2005 een lezing over ‘nationalisme en ecologie’. Onder de schuilnaam ‘Knut Noordland’ publiceert hij in Vrij Vlaanderen, het ledenblad van de Vlaams Belang Jongeren dat net als Breuklijn driemaandelijks verschijnt. ‘Noordland’ bedrijft er doorgaans snel vergeetbare politieke satire, met de islam, moderne kunst, het Waalse volk, de meerderheidspartijen en de Belgische staat als voorspelbare mikpunten.

Hiers komt pas goed op dreef als hij het over één van zijn dada’s mag hebben. In Vrij Vlaanderen van januari-maart 2003 benadrukt ‘Knut’ het verschil tussen wereldmuziek en folkmuziek. Die worden volgens hem ‘meer en meer met elkaar verward worden’. Kop van jut voor deze ‘spijtige trend’ is voor Hiers vooral de grensoverschrijdende programmatie van het muziekfestival Dranouter Folk. Spijtig, want folkmuziek is ‘volkseigen en cultuurbehoudend’ en ‘wereldmuziek is niet meer dan een uitvinding van de multikul-lobby’. Het is maar dat u het weet.

VNJ

Vanaf 2003 wordt Stijn Hiers in de colofon van Vrij Vlaanderen vermeld als lid van de ‘kernredactie’ en schrijft hij onder zijn eigen naam: onder meer een herneming van het Knut Noordland-stuk over muziek en een in memoriam bij het overlijden van VNJ-boegbeeld Jaak Van Haerenborgh.

Jaak Van Haerenborgh (1919-2004) militeerde tijdens de jaren dertig in het Algemeen Vlaamsch Nationaal Jeugdverbond (AVNJ), dat tijdens de bezetting overging in de nazi-gezinde Nationaal-Socialistische Jeugd Vlaanderen (NSJV). Zijn collaboratie kostte hem na de bevrijding een half jaar cel. In 1961 herstichtte Van Haerenborgh het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ), dit keer zonder het prefix ‘Algemeen’. Het VNJ telt vandaag iets meer dan 1600 leden. In een emotioneel stuk in Vrij Vlaanderen (januari-maart 2004) noemt Hiers Van Haerenborgh onder meer 'een groot Vlaming’.

Hiers’ helden: een Noorse neonazi, een Franse fascist

De alias ‘Knut Noordland’ is een verwijzing naar de Noorse neonazi Knut Westland, leider van de Noorse Patriottische Eenheidspartij. Die Norges Patriotiske Enhetsparti wil de samenleving organiseren volgens de ideeën van Mussolini en de praktijken van Vidkun Quisling, de nazi-gezinde oorlogsleider van Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Knut Westland is kapitein in het Noorse leger. Zijn extreemrechtse activiteiten leidden in 1996 tot zijn ontslag als leider van de Noorse officiersvakbond. Westland leidt ook Asaatru, een genootschap van zogenaamde ‘Odinisten’ of aanhangers van het Noorse, op de keltische mythologie gebaseerde heidendom.

In een mail aan Blokwatch beweert Hiers dat "de naam Knut komt van de Noorse Nobelprijswinnaar Knut Hamsun, wiens boeken ik steeds zeer graag heb gelezen." Knut Hamsun (1859-1952) won in 1920 inderdaad de Nobelprijs Literatuur, maar stak ook tot diep aan zijn enkels in de collaboratie. "Tijdens de Tweede Wereldoorlog steunde Hamsun de pro-nazi regering van Vidkun Quisling. Hij had in 1943 een ontmoeting met Joseph Goebbels en schonk deze zijn bij de Nobelprijs behorende medaille. Na de oorlog werd Hamsun enige tijd in een psychiatrische kliniek opgenomen om te onderzoeken of hij geen psychiatrische aandoening had. In 1948 werd hij tot een boete van 325.000 Noorse kronen veroordeeld wegens collaboratie," schrijft Wikipedia.

De beleving van die Noorse mythologie is ook een stokpaardje van Stijn Hiers, die er een onder meer een weblog aan wijdt. Ook bij de nazi’s was de Noorse mythologie geliefd als ‘volkseigen’ alternatief voor het Latijnse christendom. Vandaag beroepen onder meer de VB-parlementsleden Wim Verreycken en Francis Van den Eynde zich nog op de asaatru voor levensbeschouwing, zingeving en rituelen. Op zijn eigen weblog is het ‘streng verboden om over politiek te praten’ en heet het dat de asaatru andere godsdiensten respecteert. Maar elders laat Hiers zien dat het heidendom voor hem meer is dan een persoonlijke spirituele aangelegenheid: het is, als een van de ‘authentieke etnische religies’, zowel de grondslag van zijn Blut-und-Bodendenken als een instrument waarmee hij hoopt de islam te ‘stoppen’.

Behalve een knipoog naar een geestesgenoot is het pseudoniem voor Hiers ook een vrijbrief om zonder vrees voor het partij-imago te schrijven wat hem op het hart ligt. Dat doet hij in Vrij Vlaanderen, maar ook op tal van Vlaamse weblogs en sites. Op de nu opgeheven site ‘Vlaanderen-actueel’ prijst ‘Knut Noordland’ onder meer het werk van de Franse neo-fascist Alain De Benoist en de mythografie van de huisideoloog van de Nouvelle Droite Georges Dumézil aan. Deze laatste verdeelt de samenleving in priesters-koningen, krijgers en boeren.

Etnische zuivering

Ook onder eigen naam neemt Hiers geen blad voor de mond. In het maartnummer van 2003 van Breuklijn pleit hij voor een etnische zuivering van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel: “De exodus van Nederlandstalige leerlingen naar de rand dient te worden stopgezet; maar dit kan enkel door opnieuw een kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden. En dat is pas mogelijk waneer het Nederlandstalige onderwijs weer Nederlandstalig wordt, gespaard van een overvloed aan Franstaligen en vreemdelingen, die nefast is voor het creëren van een aangename en hoogstaande studieomgeving. Men zal de beslissing moeten nemen om het Nederlandstalige onderwijs exclusief te reserveren voor Nederlandstaligen; zo niet is het ten dode opgeschreven.” Was getekend: stijn.hiers@vbj.org.

Laster

Onder de namen ‘Knut Noordland’, ‘Knut’ of ‘De Knut’ praat Stijn Hiers een stevig mondje mee op de discussiefora Politics.be en Politicsinfo.net. Om zijn standpunten kracht bij te zetten, schuwt hij het gebruik van laster niet. Hiers beschuldigde een forumgebruiker ten onrechte van vrouwenhandel, geweldpleging en leugens en een andere forumgebruiker van ontucht met minderjarigen. Deze aantijgingen bleken vals, reden voor de moderators van Politics.be om Hiers op de vingers te tikken, wat de site op Vlaanderen-Actueel.be op een stroom verwijten en laster kwam te staan. Ook op de site Politicsinfo.be kwam ‘Knut’ in conflict met de moderators over bepalingen in het huisregelement die de gebruikers vragen zich aan de Belgische wetgeving te houden.

Niet alleen internetfora kregen al af te rekenen met Hiers’ giftige tong. Op 20 februari 2004 veroordeelde de Brusselse burgerlijke rechtbank VB-parlementslid Jozef Van Assche en Stijn Hiers tot het betalen van een schadevergoeding van een symbolische euro aan Johan Leman en 248 euro aan de vzw Foyer. De Foyer is een multicultureel ontmoetingscentrum in Sint-Jans-Molenbeek. Johan Leman is er voorzitter van.

Aanleiding van het vonnis waren de lasterlijke uitspraken die Hiers en Van Assche op TV-Brussel, in Humo en in enkele VB-publicaties lieten optekenen in 2001. In de publicaties hadden Hiers en Van Assche het over financieel gesjoemel, zwartwerk en software zonder licentie bij de Foyer. De rechtbank oordeelde dat die beweringen flagrant onjuist waren. Het vonnis luidde dat ondanks het feit dat Johan Leman als toenmalig directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen een publiek figuur was en tegen een stootje moest kunnen, men zich “niet mag laten verleiden tot beledigende of lasterlijke uitlatingen, wat onmiskenbaar het geval was”.

Grote kuis?

Stijn Hiers belichaamt in zijn eentje de twee gezichten van het Vlaams Belang. Voor de buitenwacht toont hij zich een ijverige, trouwe partijmedewerker en een goeie huisvader. Maar onder de bescherming van zijn schuilnaam, in de relatieve anonimiteit van het internet of in VB-publicaties voor eigen volk predikend, komt een heel andere Hiers naar voren: scheldend, dwepend met neonazi’s, geobsedeerd door het volkseigene en bereid om mensen die zijn mening niet delen met de grove borstel zwart te maken.

Wie van deze twee mannen moet straks het VB vertegenwoordigen in Rotselaar? Kunnen en willen ze wel van elkaar gescheiden worden? De door Filip Dewinter aangekondigde ‘grote kuis bij eigen volk eerst’ blijft dode letter, want met Stijn Hiers kiest het VB openlijk voor meer van hetzelfde. De toekomst van het VB lijkt alvast in Rotselaar beschoren te liggen in de bekende boutade van de Leuvense burgemeester Louis Tobback: “Si tous les dégoutés s’en vont, il n’y a que les dégoutants qui restent”.
Gepost door: Ahmed | 04-06-06

Reactie van Stijn Hiers Geachte dames en heren van Blokwatch,

hartelijk dank voor de gratis verkiezingspropaganda op uw webstek. Helaas staat het artikel van uw medewerker (weer eens) vol fouten. Ik ben zo goed ze voor de slecht geïnformeerden (U dus) even op een rijtje te zetten.

* Ik ben niét de opvolger van Luc Lamine als lijsttrekker voor het VB in Rotselaar. Dit om de eenvoudige reden dat dhr Lamine nooit ofte nimmer lijsttrekker voor het VB is geweest. Een "detail" dat uw medewerker blijkbaar graag over het hoofd ziet.

* "Knut schreef in Breuklijn van oktober 2001 ook een recensie van het boek ‘De Holocaust-industrie’ van Norman G. Finkelstein. Daarin formuleert hij zowat de blauwdruk voor de antisemitische en negationistische uitlatingen " In die recensie nam ik enkel de bewoording over van Finkelstein zelf, een Jood wiens ouders omkwamen in de concentratiekampen. Mij van antisemitisme beschuldigen is dus hetzelfde als de Jood Finkelstein van antisemitisme beschuldigen. Maar als U uzelf perse belachelijk wil maken, mij niet gelaten.

* "de Asaatru-theorieën van Knut". Grappig.. iemand die nog niet eens weet hoe Asatrù wordt geschreven gaat hier even een analyse maken. Blijven proberen, jongens ! En vooral blijven uw licht opsteken op even hilarische als leugenachtige sites als verzet.org. (Site van de heer Hugo Van Minnebrugge, de man die er prat op gaat dat hij vernoemd werd naar Hugo Boss - ontwerper van de SS-uniformen).

* "In een emotioneel stuk in Vrij Vlaanderen (januari-maart 2004) noemt Knut Van Haerenborgh onder meer een ‘groot Dietser’. " De zoveelste leugen van uw medewerker. Ik citeer graag wat ik toen schreef: "Met Jaak Van Haerenborgh verliest Vlaanderen niet alleen een groot Vlaming en overtuigd Dietser, maar verliezen ook duizenden die ooit in het VNJ actief waren “hun” verbondsleider." Een groot Vlaming dus. Maar voor een leugentje meer of minder draait uw medewerker zijn hand niet om.

* Save the best for last. " De alias ‘Knut Noordland’ is een verwijzing naar de Noorse neonazi Knut Westland" Kan u daar ook maar enig bewijs voor leveren? Het spijt me, maar van de man in kwestie heb ik nog nooit ofte nimmer gehoord. Blijkbaar kwam die man pas in het nieuws NA dat de naam Knut Noordland werd gebruikt. Ter uwer info.. de naam Knut komt van de Noorse Nobelprijswinnaar Knut Hamsun, wiens boeken ik steeds zeer graag heb gelezen. Misschien moet uw medewerker dat ook maar eens doen, een boek lezen. Ik kan vooral de romans "Honger", "Pan" en "Hoe het Groeide" van Hamsun aanraden.

* U verwijt me dat ik een man als Georges Dumézil weet te appreciëren. Inderdaad.. een regelrechte schande !!! Want wie is die obscure man? Doctor honoris causa universiteit Uppsale(1955), Doctor honoris causa univ Istanbul (!)(1964), Doctor honoris causa univ Bern (1969), Doctor honoris causa univ te Luik (1979), Membre associé de l'Académie royale de Belgique (1958), Membre correspondant de l'Académie des sciences de Vienne (1968), Membre de l'Académie des inscriptions et belles-lettres de Paris (1970), Membre honoraire de l'Académie royale irlandaise (1974) Officier de la Légion d'honneur en hetCroix de guerre 1914-1918 , Commandeur des Palmes académiques en auteur van vele tientallen wetenschappelijke werken. Kortom.. iemand met het veelvoud aan intellect van Bart Hollevoet en Marc Spruyt samen.

* Of ik al dan niet een goede huisvader ben laat ik in het midden. Uw medewerker die me niet kent heeft daar blijkbaar zijn bedenkingen bij. Mijn kinderen lijken daar anders over te denken. Sta me toe de mening van mijn kinderen iets hoger in te schatten dan de mening van een geobsedeerde en ietwat gefrustreerde clown als Bart Hollevoet.

In de wetenschap dat U tenminste zo verdraagzaam en democratisch bent deze reactie op uw website te publiceren,

Met Vlaams-radicale groet

Stijn Knut
Lijsttrekker Vlaams Belang Rotselaar

Gepost door: Janice | 05-06-06

Link Wie de geïllustreerde reactie van Stijn Hiers wil lezen moet hier zijn:

http://vbrotselaar.skynetblogs.be/

Gepost door: Janice | 08-06-06

De commentaren zijn gesloten.