15-06-06

De weg naar het 'gezond verstand'.

In feite zou het zo normaal moeten zijn dat andere partijen het Vlaams Belang niet uitsluiten. Wanneer iemand zegt dat hij met het Vlaams Belang wil samenwerken zou het dus ook niemand mogen verbazen. Jammer genoeg is de realiteit anders. Dat mochten we weeral eens vaststellen na de heisa die er gemaakt werd over een gesprek dat het weekblad ’t Pallieterke had met Mark Demesmaeker. De man met de groene vingers, voormalig VTM medewerker en nu Vlaams parlementslid voor NV-A.

Mark Demesmaecker vertelde aan ’t Pallieterke dat hijzelf, net als zijn partij, tegen het ‘cordon sanitair’ was, maar dat er nergens vóór de verkiezingen een kartel mag worden gevormd met het VB. Vanwege opportunistische redenen begrijpelijk. Maar hij sloot na de verkiezingen geen plaatselijke samenwerking, of zelfs coalities uit met het Vlaams Belang mits een akkoord over het programma. En als dat nog niet genoeg was, deed hij de haren van onze tegenstanders helemaal rechtop staan door eraan toe te voegen, “Uiteraard praat je niet met het FDF of het Union des Fracophones. Dat zijn de echte racisten en fascisten”.

Genoeg dus om Bart Dewever op te trommelen en hem op de rooster te leggen in Terzake.Of Siegfried Bracke er veel wijzer van werd valt te betwijfelen, in ieder geval bleek uit het antwoord dat (waarschijnlijk weer om de gekende opportunistische redenen) Bart Dewever niet helemaal op één lijn stond met Mark Demesmaecker, of het toch in ieder geval niet wou toegeven.
Nadat hij Siegfried Bracke en de rest van de media een veeg uit de pan gaf, in zijn wel bekende stijl, liet hij Bracke min of meer met de mond vol tanden achter.


De laatste tijd zijn er al meerdere mandatarissen van andere partijen overgelopen naar het Vlaams Belang en vandaag werd ook bekend gemaakt dat Bruno Valkeniers, de voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond, eveneens de weg naar het ‘gezond verstand’ heeft gevonden.

Nog veel slikken dus voor de linkse media...

Bruno Valkeniers is een bekende man in de Antwerpse haven. Hij was er tot vier maanden geleden commercieel directeur bij de Hesse-Noord Natie en sindsdien zaakvoerder van het maritieme adviesbureau Falconsult.
Hij is licentiaat in de Rechten en was mee stichtend lid van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV), bestuurder van het 'Fonds voor Vlaanderen', ondervoorzitter van de Marnixkring en Vlaanderen-Europa. Hij is eveneens lid van de denkgroep 'Warande' en zoals ik hier al eerder schreef, sinds twee jaar voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond. Hij is eveneens de broer van Jef 'Lawijt' Valkeniers (ex VU - nu VLD). Nu Bruno Valkeniers de stap naar de politiek heeft gezet, geeft hij zijn voorzitterschap bij het Algemeen Nederlands Zangverbond op omdat dit niet mag gecombineerd worden met partijpolitiek.

16:04 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.