16-06-06

Oriana Fallaci voor de rechtbank

Op hetzelfde moment dat de Nederlands-Palestijnse Antwerpse stadsdichter Ramsey Nasr op de Grote Markt borden aanbrengt met het opschrift: ‘Mijn straat geen haatstraat’, begon in het Noord-Italiaanse Bergamo een proces tegen de schrijftser Oriana Fallaci wegens smaad aan de islam. Een klacht die werd ingediend tegen haar boek "De kracht van de rede" door de voorzitter (en bekeerde Schot) van de Italiaanse Moslimgemeenschap, Adel Smith.Oriana Fallaci was oorlogsjournaliste in zowel Vietnam als Afrika.Volgens Oriana Fallaci komt de haat vooral van één kant, de fanatieke religieuze islamitische kant.
Oriana Fallaci schrijft met haar ziel, met soms wel een taalgebruik dat we niet altijd het onze kunnen noemen al zijn we het met haar eens.
Ze schrijft over de toenemende immigratie waar deze grote figuur van het Italiaans antifascisme niet van wil weten, omdat het er een is van mensen die onze manier van leven willen veranderen: "Want in plaats van klokken krijgen we de muezzin. In plaats van minirokjes krijgen we de chador. In plaats van cognac krijgen we kamelenmelk. (...) Ik zeg u dat er bij ons geen plaats is voor de kreten van de muezzin, voor minaretten en voor die verdomde sluiers. En zelfs als er plaats was zou ik ze hen nog niet geven, want dat zou erop neerkomen dat we Dante Alighieri, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Ratfael, de Renaissance, de Verlichting, de Italiaanse eenwording, de Vrijheid en de Democratie die we met zoveel moeite veroverd hebben, overboord gooien".
Meer dan eens vegelijkt Fallaci de islam met het nazisme.

De zwaar zieke Oriana Fallaci die in New-York woont liet zich in de rechtbank vertegenwoordigen door haar advocaat, maar het proces werd al meteen verdaagd naar een latere datum 26 juni 2006.Achttien dagen na 11 september schreef ze al eerder het boek ‘De woede en de trots’ als een aanklacht. "Er zijn momenten in het Leven waarop zwijgen een schuld wordt en spreken een plicht", aldus Fallaci.

Ze gelooft in een grote Heilige Oorlog die eraan komt. Ze weigert daarbij te geloven dat het hier om een kleine minderheid gaat binnen de Arabische wereld. Voor haar zijn het miljoenen en miljoenen extremisten voor wie Osama Bin Laden een levende legende is. Maar toch is hij niet de belangrijkste, hij is amper een topje van de ijsberg. Daaronder zit een reusachtige, onzichtbare Berg. "Die Berg die sinds veertienhonderd jaar niet beweegt, niet uit de afgronden van zijn blindheid treedt, niet de poorten opent voor de veroveringen van de beschaving, niet wil weten van vrijheid en rechtvaardigheid en democratie en vooruitgang. Die Berg die ondanks de schandalige rijkdommen van zijn vorsten en heren (Saoudi Arabië) nog in een middeleeuwse armoede leeft, nog in het obscurantisme en het puritanisme van een godsdienst vegeteert."

Verder schrijft ze: “"Wakker worden, mensen. Wakker worden! Verlamd als jullie zijn door de angst om tegen de stroom in te gaan of racistisch te lijken."

De zonen van Allah mikken op de verovering van onze ziel, vrijheid en beschaving. Ze willen onze manier van bidden, kleden, drinken en kennis nemen en veranderen. Ze willen onze cultuur vernietigen, onze kunst, wetenschap, moraal en geneugten. En dat "door mannen die in plaats van bij te dragen tot de vooruitgang van de mensheid altijd maar weer hun kont in de lucht steken, oftewel vijf keer per dag bidden!"

Ze vraagt zich (net als Pim Fortuyn en vele anderen) wat voor zin het heeft hen te respecteren als 'zij' ons niet respecteren?
In tegenstelling tot de politiek correct denkenden stelt ze onomwonden dat onze westerse cultuur boven de Arabische staat (in die zin verwijt ze Berlusconi dat hij onder druk van de Krekels (politiek correcte politici en pers) terugkwam op zijn uitspraak dat de islam een inferieure cultuur is). Onze beschaving is gebaseerd op Homerus, Socrates, Plato, Rome, de Kerk, Copernicus, da Vinci, Galilei, Bach, Newton, Mozart, Beethoven, Goethe, Verdi, Darwin, enz… We hebben alle belangrijke uitvindingen gedaan, zijn op de Maan geweest en hebben tal van medicijnen uitgevonden. Daartegenover staat 'de cultuur van de baardmannen' die zich baseren op de koran. Het enige dat ze kennen is oog-om-oog-tand-om-tand, vrouwen onderdrukken, stenigen en handen afhakken. Dat staat in hun Heilige Boek!In 1974, former Algerian President Houari Boumedienne said in a speech at the U.N.:
"One day millions of men will leave the southern hemisphere to go to the northern hemisphere. And they will not go there as friends. Because they will go there to conquer it. And they will conquer it with their sons. The wombs of our women will give us victory."

De voormalige president Houari Moumedienne zei in 1974 tijdens een toespraak in de VN:
Ooit zullen miljoenen mensen het zuidelijke halfrond verlaten om te vertrekken naar het noordelijke halfrond. En zij zullen niet komen als hun vrienden. Ze zullen komen om te veroveren. En zij zullen het veroveren door hun zonen. De baarmoeders van onze vrouwen zullen ons de overwinning schenken.”Bronnen: Dirk Verhofstadt in Liberales
Sites, boeken en interviews - Oriana Fallaci

17:17 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Oriana Fallaci "Meer dan eens vergelijkt Fallaci de islam met het nazisme."
Zie het verband niet met middeleeuws gedoe en de vele ontwikkelingen (ten goede of ten kwade) van tijdens het Nazi-regime (Nucleaire technologie/reactiemotor/ruimtevaart) De tijd stond niet stil.
In Mekka-land mag jij mij geen hand geven.
Fout:Ik mag jou geen hand geven.Vrouwen zijn onrein,of zouden kunnen onrein zijn.
Toch hoed af voor Fallaci

Gepost door: Ruzgar | 18-06-06

De commentaren zijn gesloten.