20-06-06

Europees dhimmiegedrag.

De Turkse televisie, die gecontroleerd wordt door de fundamentalistische islamitische regering weert tekenfilms waarin varkens voorkomen.Varkens zijn in de islam onreine dieren. Daarom mag het varkentje ‘Knorretje’ uit Winnie de Pooh niet worden uitgezonden. Ook andere tekenfilms waarin varkens voorkomen werden geweigerd door de directie van TRT, meldt de Gazet van Antwerpen.

Waar maken ze zich druk over? Rond de feestelijkheden rond 900 jaar hertogdom Brabant moest het logo met een zwijn gewijzigd worden om moslims in ons land niet voor het hoofd te stoten.Het ’verboden’ logo is geïnspireerd door een miniatuur uit omstreeks 1334. Hertog Jan III van Brabant wordt daarop voorgesteld als everzwijn. Niets bijzonders, want we weten dat de ever symbool stond voor koninklijke macht. Ook de legendarische koning Arthur werd als een ever voorgesteld. De ever stond dan ook voor macht en doorzettingsvermogen.

Maar uit respect voor de moslims vond de commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen dat het niet kon en verwees ze het aangedragen beeldmerk naar de prullenbak.


Wie moet hier integreren? Wij of de diegenen die hun eigen land vaarwel hebben gezegd omdat het er niet zo goed was als hier?
Waar blijft het respect tegenover ons en onze cultuur?
Wanneer zelfs koninginnen zich gedragen als onderdanige en minderwaardige dhimmies is het wel heel erg gesteld met Europa. Bij haar bezoek aan een moskee gaf de Nederlandse koningin Beatrix niet de gebruikelijke hand aan de imam, bedekte haar hoofd en maakte een diepe buiging voor de imam.

Ook Leon Dewinter (joodse colmumnist Elsevier) ergerde zich mateloos aan dit voor haarzelf discriminerende optreden van ‘hare majesteit’ en schreef er over in zijn column.

Citaat :

“Koningin Beatrix vertegenwoordigt ons allen. Maar zij hoeft zich niet te onderwerpen aan de achterlijke gebruiken van extreme gelovigen.

Het onthouden van een hand, de rituele begroting in onze cultuur, aan een vrouw door gelovige mannen is een uitdrukking van mannelijke verachting voor de vrouw.

Er is dus niets om trots te zijn op het bezoek van Hare Majesteit aan de Haagse moskee.

Wegblijven
Niets verplichtte haar om die moskee te bezoeken, zij had er weg moeten blijven.

De vromen in de Mobarak Moskee hebben recht op hun gekte, en in ons soort samenlevingen zal niemand ze een strobreed in de weg leggen als zij vrouwen geen hand willen geven en hun vrouwen en dochters willen sluieren.
Maar het is iets totaal anders om dat gedrag over te nemen. Sir Charles begreep twee eeuwen geleden al wat ons staatshoofd en haar adviseurs nog steeds niet begrijpen.”


lees hier de volledige column van Leon Dewinter

14:26 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Knorretje In het Nieuwsblad van maandag (19.06) werd het verbod door TRT reeds tegengesproken.Tussen haakjes : in Turkije kan je gewoon varkensvlees in de supermarkt kopen.Wel wordt het niet algemeen gegeten,zoals paardenvlees in het VK (ook in andere landen zoals Duitsland en ook Turkije)"not done" is.

Gepost door: Ruzgar | 22-06-06

Varkensvlees Turkije is een seculier land dat zich nogal naar de wensen van de toeristen richt. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. Er wonen trouwens ook nog andere bevolkingsgroepen in Turkije.

Zolang het leger daar toezicht mag op houden zal het seculier blijven, maar als Erdogan zijn zin krijgt wordt het net zo fundamentalistisch islamitisch als andere moslimlanden.

Gepost door: Janice | 23-06-06

Domuz eti (varkensvlees) Daar heb je honderd procent gelijk in.
Daarom is het een dilemma de MHP (met hun Grijze Wolven (Boz Kurtlar)) te steunen of niet.De MPH wil immers (oa) het testament van Atatürk onverkort behouden (dus ook het seculiere karakter van de staat).

Gepost door: Ruzgar | 23-06-06

De commentaren zijn gesloten.