29-06-06

CIA controle op terroristische geldtransacties

In het kader van terrorismebestrijding gaven Europese financiële instellingen zoals bv. SWIFT, informatie aan de CIA over internationale geldtransacties van vermeende of echte terroristen. In verkrampte anti-Amerikaanse reflexen hebben sommige linkse europarlementariërs uitzinnige kreten geslaakt waarin ze bijna zijn gestikt toen ze het nieuws vernamen.In een lijvig artikel publiceerde The New York Times een overzicht en de wijze waarop de Amerikaanse regering de internationale geldstromen controleert om mogelijke terroristische activiteiten tijdig op te sporen.

The New York Times staat bekend als extreem linkse krant die er zelfs in slaagt het weerbericht anti-Bush te brengen. Maar deze keer beschuldigt ze de president en zijn kabinet geenszins van illegale activiteiten, noch van leugens. Omdat natuurlijk ook terroristen Amerikaanse kranten kunnen lezen waarin zomaar staatsgeheimen te grabbel worden gegooid riep bijvoorbeeld Brigitte Gabriel, van het bekende internettijdschrift American Congress For Truth op, om het abonnement op The New York Times op te zeggen en de anti-Amerikaanse krant te boycotten.

Het natrekken van de geldtransacties is de enige zinnige manier om terroristen op te sporen en europarlementariërs zouden juist blij moeten zijn dat de CIA het internationale betalingsverkeer controleert, want wie zou het anders doen?

16:14 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.