06-07-06

Het vaticaan confronteert de islam

Het gestage verdwijnen van de christelijke bevolking in de meeste moslimlanden gebeurt gelijktijdig met de overrompeling van een grote moslimpopulatie in westerse landen.

Kerkleiders eisen een gelijke behandeling voor christenen in moslimlanden en (voor de allereerste keer) wijzen ze met de vinger naar de radicale islam, (ook wat betreft het Israëlconflict). De islam is het hoofdprobleem binnen een maatschappij waar moslims en christenen gedoemd zijn om samen te leven.

“Het moet maar eens afgelopen zijn met de andere wang aan te bieden! Het is onze plicht onszelf te beschermen”, zei mrs. Velasio De Paolis, secretaris van het Hoge gerechtshof in het Vaticaan, wijzend op de toenemende haat vanuit de moslimwereld.

Hij wees er onder meer op dat het westen al meer dan een halve eeuw relaties onderhoud met de Arabische wereld maar nog geen stap dichter kwam op gebied van mensenrechten in die landen.
Nochtans zetelen een groot deel van die landen in de Raad voor Mensenrechten, vandaar dat kritiek vanuit de Raad meestal tegen het westen gericht is.
De Paoli staat echter niet alleen met deze bedenkingen, want binnen de katholieke kerk grijpt er momenteel een enorme verandering plaats die afstapt van de oude gedragslijn en katholieken die leven onder moslimwetten wil beschermen.

De oude methodes van de stille diplomatieke onderhandelingen en het doofstomme “appeasement”* (lees: Europa, uw naam is lafaard) zijn duidelijk mislukt.

‘De ongeveer 40 miljoen christenen die leven in Dar-al-Islam, (in landen met islamitische regeringen) bevinden zich als sterk afnemende minderheid, omringd door een vijandige meerderheid, in een toenemend economisch verval, zonder enige rechten en vaak in fysiek gevaar’, aldus Barnabas Fund's Patrick Sookhdeo. ‘De meeste onder hen worden veracht, misprezen en gewantrouwd. Zij worden behandeld als tweede- of derderangs burgers, worden gediscrimineerd op gebied van educatie, jobs en door de justitie’, staat verder in de notities te lezen.

Deze harde levensomstandigheden verplicht christenen het land van hun ouders en voorouders te ontvluchten naar het westen te trekken, waar ze op een gastvrije omgeving kunnen rekenen.

In het kort komt het hier op neer dat christenen in de moslimwereld in vrije val zijn.
Bethlehem en Nazarteth heeft bijvoorbeeld voor de eerste keer in bijna duizend jaar geen christelijke meerderheid meer.

De realiteit wat betreft de onderdrukking en christelijk verval in de moslimwereld staat in zwaar contrast tegenover de ‘verzorgende’ en ‘pamperende’ behandeling van een moslimminderheid in het westen. Alhoewel er niet meer dan 20 miljoen moslims in het westen leven, kregen ze hier verregaande rechten en bescherming, zelfs wanneer het gaat om wettelijke toegevingen, op cultureel gebied en zelfs politieke inspraak.

De enorme verschillen in behandeling hebben eindelijk de aandacht van de kerk getrokken, die de islam verantwoordelijk stelt als probleem voor de samenleving.

Nochtans waren er al in 2003 geruchten vanuit het Vaticaan. Bijvoorbeeld kardinaal Jean-Louis Tauran, het Vaticaans equivalent voor een minister van buitenlandse zaken zei toen: “Er zijn teveel moslimlanden die christenen als tweederangsburgers behandelen”. Hij drong toen al aan op een gelijke behandeling van christenen. “Net zoals moslims hun eigen gebedshuizen kunnen bouwen in de rest van de niet-moslimwereld, moeten andersgelovigen dat in islamitische landen evengoed kunnen.”

Ondertussen wordt de eis op gelijke behandeling luider dan ooit tevoren, zeker sedert Paus Benedictus XVI verkozen werd voor wie de islam zijn speciale hoofdzorg is. In februari deed de paus een oproep om de overtuiging en religieuze gebruiken van anderen te respecteren”. In mei drong hij terug aan op een gelijke behandeling van christenen, hij zei: “Als christenen van immigranten moeten houden, dan moeten moslims ook de christenen die onder hen leven goed behandelen”.

In lagere rangen is men in het Vaticaan zelfs iets radicaler: “Het islamitische hoofddoel is de exodus van alle christenen”, voegde mrs. Philippe Brizard, directeur generaal van Midden-Oostenwerk, eraan toe. Bisshop Rino Fisichella, rector bij de universiteit in Rome, adviseerde de kerk om een ‘diplomatieke stilte’ in te lassen en eerder druk uit te oefenen op internationale organisaties en grote bedrijven om moslimregeringen op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

De Deense cartooncrisis bood ons een typisch voorbeeld van ‘christelijke desillusie’. Kerkleiders reageerden door het publiceren van de cartoons te bekristiseren, maar wanneer een katholieke priester in Turkije en in Nigeria wordt vermoord, om nog niet te spreken over de rellen in Nigeria waarbij heel wat christenen het leven verloren, reageerde de kerk heel lauw met een zeer voorzichtige waarschuwing aan het adres van de moslims.
“Als wij tegen ons volk zeggen dat zij niet het recht hebben om te beledigen, dan moeten we anderen zeggen dat ze niet het recht hebben ons te vernietigen”.... zei kardinaal Angelo Sodano, de Vaticaanse staatssecretaris.

“We moeten steeds onze wensen voor gelijke behandeling uiten via politieke contacten met islamitische overheden, en zelfs via culturele contacten”, voegde Aartsbisschop Giovanni Lajolo eraan toe.

Dezelfde rechten voor christenen in Islamdom als voor moslims in christendom is de sleutel in de Vaticaanse diplomatieke onderhandelingen met moslims geworden. Deze aanpak duidt op een beter begrip van het probleem dan dat vele zetelende politiekers met leidinggevende functies bezitten over ‘inter-religieuze’ aangelegenheden. Als westerse overheden nu ook de principes van gelijke behandeling voor christenen zouden hanteren ben ik echt benieuwd naar de resultaten. Maar misschien kan Europa al eens eerst beginnen met de gelijke behandeling voor christenen binnen Europa.


*Appeasement
Politiek gericht op het voorkomen van oorlog door steeds wat toe te geven aan agressieve dictators of fundamentalistische organen.

14:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

benieuwd of... Ik ben benieuwd of Rome nu ook openlijk de discriminatie en pesterijen tov de Assyriërs in Turkije en de Kopten in Egypte zal aanklagen.

Op deze manier zal het masker van de 'tolerante' islam afvallen en zal de publieke opinie in het Westen eindelijk beseffen welke verschrikking we hebben binnengehaald.

Gepost door: stijn | 06-07-06

fucking Jews Betoging in Brussel tegen Israëlisch militair optreden

Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel zijn vanmiddag enkele tientallen personen samengekomen om te protesteren tegen het militaire optreden van Israël in de Gazastrook na de ontvoering van een Israëlisch soldaat. De betogers vinden de operatie van de Israëli's buiten proportie en vragen dat Belgë‘ en de EU meer doen om Israël te dwingen met die aggressie te stoppen.

"Ontgoocheld"
Een delegatie van de betogers is ontvangen door de kabinetchef van minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht, maar kwam achteraf ontgoocheld naar buiten. "De minister lijkt zich niet bewust van hoe dringend de situatie is," zegt Pierre Galand, PS-senator en voorzitter van de Belgo-Palestijnse vereniging. "Europa of de VN kunnen maatregelen nemen tegen Israël", zei hij.

Ook leden van Spirit namen deel aan de manifestatie. Die partij klaagt de talrijke schendingen van het internationaal humanitair recht door Israël aan. "Onder het mom van het bevrijden van een soldaat houdt Israël een collectieve strafexpeditie", zegt Spirit.


ban Janice uit het VB ! Jodenlovers horen daar niet thuis !

Gepost door: Ahmed | 06-07-06

Hamas Hamas, alle kankerjoden aan de gas !!! Indonesische meisjes weigeren in Israël te tennissen

Angelique Widjaja (r) en Wynne Prakusya weigeren te tennissen.Het Fed Cup-team van Indonesië weigert om op 15 en 16 juli in Israël te tennissen wegens de militaire activiteiten in de Gazastrook. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend. Indonesië lootte Israël in de barrages van Wereldgroep II.

"Wij hebben beslist om ons terug te trekken. Al blijft tennis een sport, toch vinden we dat we de Palestijnen moeten blijven steunen. Zij moeten buitensporig Israëlisch geweld ondergaan", meldt de woordvoorder van de chef-diplomatie, Desra Percaya. "De regering mag deze situatie niet aanvaarden." In mei had de Indonesische tennisfederatie nog gezegd dat het 'mogelijk' speelsters zou afvaardigen, ongeacht de gespannen relatie tussen beide landen.

Indonesië is het grootste islamitische land in de wereld en vurig verdediger van de Palestijnse zaak. In het verleden speelden beide landen al twee keer tegen elkaar in de Fed Cup, steeds op neutraal terrein, en even vaak won Israël. (belga)

Gepost door: Yoossef | 06-07-06

Bannen?? Ach, Ahmedje weet wie er wel of niet moet geband worden uit het VB?
Pech hoor! Dat zal niet gebeuren, integendeel.

Luister misschien af en toe eens naar Filip Dewinter.

Gepost door: Janice | 07-07-06

De commentaren zijn gesloten.