08-07-06

Concert voor onverdraagzaamheid

Tom Barman, (Deus) gaf een jaar geleden tijdens een interview in Knack te kennen dat hij een groot evenement tegen het Vlaams Belang ging organiseren. Hij wist heel wat Vlaamse artiesten te misleiden om hier aan mee te doen.
Ook de kranten, waaronder De Standaard promoot deze concerten en beweren dat het Vlaams Belang daarbij niet geviseerd wordt.
Dat is een leugen.De concerten tegen 'onverdraagzaamheid' zijn ondubbelzinnig anti-Vlaams Belang. Want voor Tom Barman is enkel het Vlaams Belang en één miljoen kiezers onverdraagzaam. Als beste vriend van Patrick Janssens steunt hij de socialisten door dik en dun. Ook wanneer hij daarbij vuile spelletjes moet spelen. De eigen onverdraagzaamheid tegenover mensen met een andere mening is voor hem onbelangrijk, de onverdraagzaamheid van andere gemeenschappen naar Vlamingen toe zelfs onbestaand.

Ik had nog geen tijd om hier iets over te schrijven, daarom ben ik blij met vrienden die uit het goede hout zijn gesneden en niet bang zijn hun nek uit te steken.
Om voor de hand liggende redenen zet ik zijn echte naam niet onder de brief die hij stuurde aan Peter Vandermeersch van De Standaard maar ik wil het u graag laten lezen.

Geachte heer Vandermeersch,

Ik wou toch even reageren op uw column 'Zingen voor verdraagzaamheid' van vandaag in DS

Ten eerste heeft Barman ZELF expliciet gezegd dat het evenement specifiek tegen het Vlaams Belang gericht is, zowel in een groot artikel Knack (zie attachment) alsook in Terzake bij Bracke, die trouwens hierop duidelijk geergerd reageerde.
Dus ofwel bent u dus slecht geinformeerd, wat ik moeilijk kan geloven van iemand in uw positie, ofwel liegt u opzettlijk tegen uw lezers door te stellen dat dit concert enkel tegen onverdraagzaamheid zou zijn en niets met het Vlaams Belang te maken heeft. Tenzij natuurlijk voor u "onverdraagzaamheid" en "vlaams belang" gewoon naar believen uitwisselbare synoniemen zijn .

Ten tweede zou ik eens graag weten waar die 'misselijkmakende walm van platte afdreiging' gezocht moet worden.
Is het overigens niet normaal dat wanneer iemand een rechtstreekse aanval doet en daarbij nog anderen mee voor zijn kar spant onder een vals voorwendsel dat de belaagde daarop reageert?
Zo erg heeft FDW blijkbaar dan toch niet geblunderd door te reageren als men even leest wat Kris Wauters kort daarop schreef:
*"Ik schrik eerlijk gezegd geweldig als ik daarin een zwaar politiek statement lees over extreem-rechts : dingen als : "extreem-rechts wil aan de macht in de stad maar wij gaan feesten op hun nederlaag". Kortom, de aandacht in dat charter gaat veel meer dààr naartoe dan naar alle mooie woorden over verdraagzaamheid"
*"Ik vind dat charter overdreven en heb aan Tom gevraagd om het met zijn naam te ondertekenen aangezien het van zijn hand is. Ik kan me inbeelden dat er nog andere artiesten wat geschrokken zijn dat hun toezegging om een manifestatie tégen racisme en onverdraagzaamheid met dat soort toch wel opruiende taal gepropageerd wordt."
*" Is het een anti- Vlaams Belang-concert? Wat mij betreft zeker niet! Had men ons gevraagd om mee te doen aan een concert tégen het Vlaams Belang, dan hadden we vriendelijk bedankt. Het ligt niet in onze aard om mensen te gaan zeggen wat ze wel of niet moeten doen"

Dit bewijst duidelijk dat Barman de artiesten misleid heeft of nog steeds misleidt. U als journalist zou zulke zaken aan het licht moeten brengen in plaats van het vuile spelletje mee te spelen.
Ten derde hebt u altijd een terechte afkeer gehad van politiek onwetende BVs die zich verkiesbaar stellen enkel om hun bekendheid te verzilveren in stemmen voor een bepaalde partij. Terecht riep u steeds "schoenmaker blijf bij uw leest". Maar nu een Barman, die overigens zelf in terzake toegaf totaal niet van politiek en zelfs niet van het partijprogramma van het VB op de hoogte te zijn, het VB viseert staat u plots mee aan de zijlijn te juichen en laat uw al uw mooie principes varen.

U was met uw krant goed op weg om een pionier te worden in de vlaamse media om als eerste over het VB op een kritische, doch objectieve manier te berichten. Maar blijkbaar waren uw goede voornemens slechts van korte duur. Misschien bent u wel geschrokken van de open brieven van Piet de Moor en probeert u op deze manier iets goed te maken? Of heeft u uw ziel moeten verkopen om die promotie te krijgen? Ik ben in elk geval zeer diep teleurgesteld want indien u nu opnieuw de oude koers gaat varen in uw krant dan is dit een enorme verarming voor het vlaamse krantenlandschap.

En ja, uiteraard verwacht ik geen antwoord van u, het makkelijkste is immers om te doen alsof u deze e-mail nooit gekregen heeft, immers: wie niet weet, die niet deert.

Hoogachtend


LEES OOK DE BRIEF AAN HILDE SABBE (HLN) OP DE WEBSITE VAN BART DEBIE

02:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

0110 Ik vind het een mooi initiatief! Weg met racisme!

Gepost door: MediaFlandria | 08-07-06

0110 ...en onverdraagzaamheid en zinloos geweld!

Gepost door: MediaFlandria | 08-07-06

Kris Wouters is achterlijk Hoe kan Kris Wouters dat allemaal geloven,Kris weet je wel dat Belgie ontstaan is door muiterij, en dat Belgie niet bestaan,en dat er geen belgen zijn,alleen Vlamingen en Walen.Pater Leman mag zeggen wat hij wilt, ik zeg ook alles wat dat is wil,de Islam is overdraagzaam,de koran is overdraagzaam,dood aan de christenen en de joden dat staat in d e koran,en wie zijn in feite de rascisten, de moslims natuurlijk,leer dat eens van buiten Kris Wouters.

Gepost door: Elvis | 08-07-06

@Media Flandria Het zou inderdaad een mooi initiatief zijn mocht het niet uit 'pure haat' tegen een bepaald deel van de bevolking worden georganiseerd.
Je kent waarschijnlijk de uitdrukking, "schiet niet op de pianist"? Dat is nu wat dEus doet. Hij schiet op mensen die de criminaliteit en de onverdraagzaamheid beu zijn. Hij schiet op de brenger van het slechte nieuws, de aanklager....niet op de schuldige.

Gepost door: Janice | 08-07-06

0110 Concerten tegen onverdraagzaamheid : niets op tegen.
Maar deze vlag dekt de lading niet.Tom Barman heeft zeer duidelijk zijn doel gesteld en expliciet het VB vernoemd.
Ik vind het jammer voor de vele "onnozele" (cfr 28 dec) artiesten dat zij zich zo schaapachtig voor de linkse kar laten spannen.
(Misschien zou een weigering wel eens pijnlijke gevolgen kunnen hebben?)
Langs de andere kant : laat ze maar doen.Die ganse heisa is weer een welgekomen publiciteit voor het Vlaams Belang,omdat Vlamingen, en zeker Sinjoren ,niet willen betutteld en de les gespeld worden !
Prima jongens,doe zo voort !

Gepost door: Ruzgar | 08-07-06

0110 Mag men als artiest geen politieke mening hebben?

Gepost door: J. | 08-07-06

Mediaflandria Weg met saaie blogs!

Gepost door: Tissuebox | 08-07-06

Kom, kom @ zakdoekdoosje
Kom, kom niet flauw doen, als je geen aan-jouw-mening-tegenstijdige-meningen kunt verdragen, blijf je best weg van deze blog, en van alle ander blogs

Gepost door: MediaFlandria | 08-07-06

@ MediaFlandria Ik ben dol op tegenstrijdige meningen. Hoe meer hoe liever.

Daarom dat ik hier zit, en niet op jouw blog.

Gepost door: Tissuebox | 08-07-06

MediaFlandria Op mijn blog moeten er ook helemaal geen discussies ontstaan. Waar kun je in godsnaam van mening mee verschillen als het over medianieuws gaat?
Maar soit, het ging eigenlijk over de 0110-concerten.

Gepost door: MediaFlandria | 08-07-06

@ J. Natuurlijk mag men als artiest een politieke mening hebben. Ik heb persoonlijk dan ook niets tegen andere meningen of overtuigingen. Integendeel, die moeten er zijn. Het zou anders maar een saaie bedoening worden, en het is tenslottte uit verschillende meningen dat men kan leren en vooral elkaar begrijpen. Maar dat is nu net wat dEus niet wil. Hij aanvaardt geen andere mening dan de zijne en speelt hier een vuil spel.

Daar gaat het dus om, niet om zijn persoonlijke mening. (Wat die ook mag zijn...) Het enige wa

Gepost door: Janice | 08-07-06

Per ongeluk te vroeg geklikt. Dus...

Het enige wat over zijn mening tot nu toe bekend is, is dat hij van drugs, pillen en drank houdt. Een uitgesproken politieke mening heb ik nog niet gehoord.

Gepost door: Janice | 08-07-06

Tom Barman Nooit gestraft in 1996 en daarna ook niet...
Het Nieuwsblad 15 februari 1996

Rockster lanceert een nieuwe drug
door Patrick LEFELON
Antwerpen

Vloeibare cocaïne, het is nieuw op de Belgische drugsmarkt. Het werd geïntroduceerd door zanger Tom Barman van dEUS, de enige Antwerpse rockster met internationale konnekties. Barman werd zondag betrapt met 21 flesjes van deze nieuwe drug. Het produkt was tot nog toe alleen in de Verenigde Staten bekend.
Het incident komt slecht uit voor de dEUS-leden, die vlak voor de opnames van een nieuwe CD staan. De groep was in januari nog genomineerd voor de European Music Awards van de muziekzender MTV. ,,Och, toen de Rolling Stones voor het eerst op drugsbezit werden betrapt, ontkenden zij ook in alle toonaarden.'' Een Antwerpse politieman laat geen twijfel bestaan over de vaststellingen van vorige zondag in café Haciënda aan de Antwerpse Cuylitstraat. Zanger Tom Barman van dEUS werd er samen met zijn gitarist Craig Ward opgepakt. Hij had 21 flesjes met vloeibare cocaïne bij zich.
De speurders zijn formeel. ,,In een megadancing met een paar honderd bezoekers kun je moeilijk zien wie welke drug op de grond gooit. In café Haciënda waren zondagmorgen 23 personen aanwezig. Wij vielen om 10.30 uur binnen met enkele tientallen agenten. Elke agent viseerde een aanwezige en kon achteraf perfekt vertellen wie wat had weggegooid. Wij hebben bij twaalf aanwezigen drugs gevonden.''
De politiespeurders mengden de vloeistof in de 21 flesjes van dEUS-zanger Tom Barman in een reageerbuisje met een cocaïneverklikker. Het goedje kleurde blauw, positief; er zat cocaïne in. De Antwerpse onderzoeksrechter laat een laboratorium de drug analyseren. Het parket en de Antwerpse politie kenden cocaïne alleen in poedervorm. Ze hebben vloeibare cocaïne wel teruggevonden in hun dokumentatie over de Amerikaanse drugsmarkt.
De zaak van Barman en Ward komt ten vroegste in september voor de rechter. Een jaar gevangenisstraf is de regel, eventueel een deel met uitstel. Tom Barman stond bij de politie bekend als drugsgebruiker, maar werd nog nooit veroordeeld.Gepost door: Paul | 09-07-06

@ Paul Dit artikel had ik al geplaatst in de reacties onder het volgende artikel over dEus. Het komt inderdaad uit het Nieuwsblad van 15/2/96 maar de titel "Nooit gestraft in 1996 en daarna ook niet...", heb ik er zelf bij gezet want de oorspronkelijke had ik niet meer.

Gepost door: Janice | 10-07-06

Medianieuws? Noem jij dat blogje medianieuws?

Dit noem ik medianieuws:
http://www.achterhetnieuws.be/

Gepost door: Tissuebox | 11-07-06

Media Nieuws tof!

Gepost door: MediaFlandria | 12-07-06

De commentaren zijn gesloten.