10-07-06

Nederlands onderzoek.

In Nederland werd onlangs een onderzoek verricht naar de gevoelens van autochtonen ten opzichte van allochtonen. De resultaten waren uiterst negatief en deden nogal veel stof opwaaien. Krantenkoppen schreven dat allochtonen geschokt reageerden en zegden dat hiermee het laatste taboe doorbroken werd: ‘Autochtonen komen meer dan ooit uit voor hun afkeer van, met name moslims’.

De Joodse Nederlander, Leon De Winter sprak een opinieonderzoeker aan omdat hij wou weten hoe allochtonen, en vooral Nederlandse moslims, over hun christelijke, joodse en ongelovige medelanders denken. De opinieonderzoeker vertelde dat zo’n onderzoek niet bestaat. Op de vraag “Waarom niet?”, zei hij, dat zo’n onderzoek complex is en omdat de overheidsinstanties en onafhankelijke instituten die een dergelijk onderzoek kunnen financieren als de dood zijn voor mogelijke uitkomsten.”

Wat betekent dan zo’n onderzoek als we niet over een vergelijkbaar onderzoek onder allochtonen kunnen beschikken? Op vraag van de VS deed Europa al eens eerder een onderzoek naar het terug opkomende antisemitisme en de uitslag werd in een bureellade opgeborgen omdat de resultaten niet de ‘gewenste schuldigen’ had gevonden. Het waren vooral linkse, moslims en pro-Palestijnse groeperingen en dat mocht de wereld niet weten. Eén onderzoeker heeft toen een kopij aan een Britse krant bezorgd, anders had men natuurlijk weer met alle plezier ‘rechts’ beschuldigd.

Toch zou zo’n onderzoek wel interessant zijn, want wat zouden moslims doen indien hun dochter met een christen of een jood thuiskomt, of als hun zoon bekent dat hij homo is. Wat, vraagt Leon De Winter zich af, vinden zij ervan (uitstekend – goed – geen mening - slecht – heel slecht) als zij roze leernichten als buren krijgen? Ik heb net als hij het gevoel dat de uitkomst van dergelijk onderzoek heel wat schokkender zou zijn dan wat ze in Nederland te horen kregen na het onderzoek bij autochtonen.
Waarom geen vragen over de Twin Towers, Londen of Madrid? Waarom geen mening vragen over de moordenaar van Van Gogh? Hirsi Ali of wat ze denken over de sharia in het Westen? Pas dan zouden we weten hoe groot het draagvlak is voor potentiële terroristen of gewelddadige moslims in het Westen.Een poging werd ondernomen op 12 juni door hetzelfde onderzoeksbureau. Een forumonderzoek enkel naar de normen en waarden van de allochtonen, niet naar wat zij denken over hun autochtone medelanders of andere ‘riskante’ vragen.
Laf? Jazeker, niemand durft het aan.
De uitkomst van het (brave) onderzoek deed de Nederlandse Volkskrant besluiten dat ‘allochtonen voor het merendeel modern zijn’ maar twee alinea’s verder schreven ze, ‘daarmee zijn allochtonen veel conservatiever dan de Nederlandse bevolking als geheel’, en dat zegt genoeg.

Wie de Staatkundig Gereformeerde Partij (SPG) of de ‘zwartkousen’ in Nederland kent weet, dat er bij die partij tot voor kort geen vrouwen lid mochten worden. Ze mogen ook niet mee doen als kandidate voor de verkiezingen of noch andere publieke functies bekleden.
Nog conservatiever kan bijna niet.
Maar desondanks hun strenge geloof hebben zij zichzelf nog nooit in een volle bus, trein of metro opgeblazen of anderen vermoord. Dat is het verschil met het christendom.

18:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.