14-07-06

‘Eerst omeke en dan omekes kinderen’

Kaviaarsocialist De Batselier was tot nu toe Sp.a burgemeester zonder tijd voor Dendermonde en voorzitter in het Vlaams parlement. De Batselier is zoals de meeste socialisten kapitalist in hart en nieren en vervangt zijn burgemeesterschap zowel als het voorzitterschap in het Vlaams parlement voor een vet betaalde job bij de nationale bank.

Je vraagt je af waar socialisme voor staat. Zeker niet voor een sociaal beleid tegenover de gewone man of vrouw in de maatschappij. Waar de individuele socialist wel voor staat is voor ‘eigen belang eerst’. De Batselier heeft zijn ontslag gegeven als voorzitter van het Vlaams parlement en kent zichzelf een royale ontslagvergoeding toe. Normaal kan dit niet voor de gewone werknemer. Wie zelf zijn ontslag geeft voor een andere en betere job krijgt geen ontslagvergoeding, (dat is trouwens één van de redenen dat Tony Mary het zo bont maakt – hij wil ontslagen worden om zijn riante ontslagvergoeding niet te mislopen – met 300.000 euro per jaar aan wedde zal dat een niet te versmaden bedrag opleveren).

Maar zoals steeds is het voor politici anders, tenslotte maken ze zelf de wet en zorgen ze in de eerste plaats goed voor zichzelf.
Dat geldt net zo goed voor het generatiepact waarbij iedereen langer zal moeten werken vooraleer van een pensioen te kunnen genieten. Politici hoeven niet langer dan 12 jaar (twee legislaturen) te werken vooraleer zij van een volwaardig pensioen kunnen genieten. Raar dat de socialistische dood-aan-de-smeerlappen-van-bazen-vakbonden daar met geen woord over reppen.
Socialistische leuze: ‘Eerst omeke en dan omekes kinderen’.

20:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Eerst omeke... Ik herinner mij nog de jaren '80 van vorige eeuw. Het parlement keurde een hele rits crisismaatregelen goed zoals loonmatiging, aftoppen, inleveren, indexsprogen overslaan...om dan zichzelf een forse weddeverhoging toe te kennen. Er is niets nieuws onder de zon!

Gepost door: Metten | 15-07-06

De commentaren zijn gesloten.