14-07-06

Verschil tussen voetbalgod en asielzoeker.

Wie de voetbalfinale gevolgd heeft kon zien dat Marco Materazzi al een hele tijd vanalles aan het zeggen was tegen Zinedine Zidane. Dat het geen lieve woordjes waren kon men merken toen Zidane uithaalde met een kopstoot en Materazzi gewillig tegen de vlakte ging.

Nu...ik ben geen voetbalfan en kijk zelden. Maar het was de living of de slaapkamer, dus zolang ik in de living bleef was ik verplicht te kijken en zo af en toe een ‘special’ maakt het kijken wat levendiger. En zelfs als ‘niet-kenner’ dacht ik meteen aan een grote komedie van Materazzi, want bij een kopstoot tegen de borst vlieg je niet eerst met je voeten de lucht in...je gaat tegen de vlakte...gewoon!

Wat wel opviel was de reactie van de pers achteraf. “Schandalige aftocht van een voetbalgod” – en later – “Excuses maar geen spijt”.

Een dag later interviewde men op de radio een sympathisante van asielzoekers in kerken.
Asielzoekers waren uit een kerk gehaald om hygiënische redenen en de ingang werd bewaakt door politieagenten in gevechtstenue. Volgens de dame was dat om problemen vragen, want politieagenten voor de kerk deponeren in gevechtskledij was ‘geweld uitlokken’ en als de asielzoekers hen zouden aanvallen, dan was het hun eigen schuld want dan hadden ze erom gevraagd.
Er gebeurde waarschijnlijk niets, in ieder geval schreef de pers er niets meer over.
Maar stel dat ze die politieagenten wél hadden aangevallen. Dan lag de schuld in dit geval bij ‘de provocatie’ en niet bij ‘de geweldpleger’.

’t Kan verkeren...

21:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.