18-07-06

Lauretje doet het weer.

Ja, ze doet het weer!

Kaplan, een gevaarlijke misdadiger van Albanese afkomst kreeg na reeds zes ontsnappingen uit de gevangenis, nu 'penitentiair verlof. Uiteraard is hij weer ontsnapt.
Ocharme, die jongen was gefrustreerd!
Hij was volgens Lauretje geen zware misdadiger...hoogstens een diefje die gefrustreerd is omdat hij op korte tijd geen recht had op een voorwaardelijke vrijlating. Tenslotte, voegt Lauretje eraan toe, had hij toch al drievierde van zijn straf uitgezeten.

Laurette Onckelinks is zich dus van geen kwaad bewust. Meer zelfs! Ze vindt het logisch en normaal dat die arme crimineel weer is ontsnapt. Ze heeft geen spijt van haar beslissing en zou het weer doen, zegt ze.

Kaplan werd beschuldigd van diefstallen, roofovervallen, gijzelneming en moord. Voor Lauretje geen probleem. Wanneer men naar haar verleden kijkt is het begrijpelijk.

Mag zo iemand, die trouwens nog voor de rechter moet komen voor nog een andere zaak penitentiair verlof krijgen? Nee, natuurlijk niet!

Een gevangenisstraf is een gevangenisstraf - verlof hoort daar niet bij. Vervroegde vrijlating evenmin.


Foto Murat Kaplan nadat hij in in april
2005 werd neergeschoten door de politie in Londerzeel.Ik ben benieuwd of Lauretje bij haar (goede) beslissing, om één van de gevaarlijkste gangsters in ons land met vakantie te laten gaan, zal blijven wanneer hij vandaag of morgen weer ergens toeslaat.

Vrij, zonder geld, zonder onderkomen? Dat zal hij waarschijnlijk op de voor hem vetrouwde manier oplossen.
Weer een roofoverval met gijzelneming.

17:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.