19-07-06

LIBANON

Van miljoenen Libanese christenen die uit hun thuisland werden verdreven hoort men nu over de hele wereld ‘Thank you Israel’. Onze linkse media zwijgen hierover.


Hezbollah-logo

De Libanese vredesbeweging, een internationale groep van Libanese christenen, hebben een persconferentie gegeven waarin ze hun dank betuigden aan de Israëlische eerste minister, Ehud Olmert over de recente tegenaanvallen op Hamas en Hezbollah.

“Wij smeken u hen hard te treffen en hun terroristische infrastructuur te vernietigen. Niet enkel Israël is het beu, maar de stille meerderheid christelijke Libanezen in Libanon zijn de islamitische Hezbollah beu. Libanezen zijn machteloos om zelf iets te ondernemen uit angst vòòr terroristische tegenacties.”

“In naam van miljoenen Libanezen, vragen wij u de deuren van uw Tel Aviv Ben Gurion luchthaven open te zetten voor de duizenden vrijwilligers uit de diaspora die bereid zijn het wapen op te nemen en hun thuisland te bevrijden van het islamitisch fundamentalisme.”

“Wij vragen uw steun, faciliteiten en logistieke hulp om deze strijd te winnen, want we streven beide naar één en hetzelfde doel. Vrede, veiligheid en zekerheid voor Libanon en Israël vòòr nu en de volgende generaties.”


Ooit noemde men Libanon het ‘Parijs van het Midden-Oosten’. Tot de bende van Arafat uit Jordanië werd verdreven na een mislukte coup op de Jordaanse troon. Libanese christenen hebben hen met open armen opgevangen, gekleed en gevoed, maar de christenen werden in de jaren ’70, na het uitbreken van de ‘Heilige oorlog’ (Jihad) uitgemoord, gefolterd en verdreven uit hun huizen en hun land.
Toen de PLO zich onder druk van het westen in 1983 moest terugtrekken uit Libanon, was er een andere fanatieke religieuze organisatie ontstaan: Hezbollah – “ De partij van Allah” – gesticht door Ayatollah Khomeini en gefinancierd door Iran. Het was de Hezbollah die in oktober 1983 de Amerikaanse barakken hebben opgeblazen waarbij 241 Amerikanen en 67 Franse para’s gedood werden. President Reagan heeft daarna de Amerikaanse troepen uit Libanon teruggetrokken en in februari 1984 alle hulp aan Libanon stopgezet.

Omdat de wereld eigenaardig genoeg toen enkel de christenen en joden beschuldigden, net zoals men nu weer enkel Israël beschuldigd, hebben ze ondertussen jammer genoeg niet goed opgelet. Want terwijl ze bezig waren met hun steun te betuigen aan de PLO en Israël te beschuldigen, installeerden islamitische terroristische regimes, Iran en Syrië, extremisten in Libanon en over de hele wereld. Hezbollah shi’ieten vermenigvuldigden zich snel en verdrongen al gauw gematigde soennieten en christenen. 25 jaren later waren ze met genoeg om 24 zetels in het Libanese parlement te bezetten.


Hezbollah militie

Sedert de Israëlische terugtrekking in 2000 werd Libanon een terroristische basis dat volledig onder controle stond van Syrië met een ‘puppet- Libanese president Lahood’ en de Hezbollah als staat binnen een staat.

Het Libanese leger werd geminimaliseerd tot amper 10.000 militairen. Hezbollah heeft een militie van méér dan 4000 getrainde krachten en er zijn ongeveer 700 Iranese revolutionaire wachten in Zuid-Libanon en de Bekaa-vallei.

Dus waarom kan het leger niet ingrijpen?

Omdat de meerderheid van de Libanese moslims die deel uitmaken van het leger zich zouden aansluiten bij één van de twee islamitische terroristische machten zoals het al eerder gebeurde in 1976 bij het begin van de Libanese burgeroorlog.

Tenslotte komt het allemaal neer op een islamitische godsdienstoorlog. De Jihad ideologie versus het westerse judeo-christendom. Moslims maken nu de meerderheid uit van de Libanese bevolking en steunen de Hezbollah omdat ze deel uitmaken van de (door het westen onderschatte) islamitische Umma-natie. De Umma is het grote taboe waar niemand wil over praten, maar voor moslims zeer belangrijk.

De recente aanvallen op Israël werden georchestreerd vanuit Iran en Syrië maar gedreven door verschillende motieven. Syrië beschouwt Libanon als een deel van het ‘groter’ Syrië.

De Syrische president Assad en zijn nazistisch geïnspireerde Ba’ath militaire staatsveiligheid, ronselen trawanten in Damascus. Ze grijpen de laatste gewelduitbarstingen aan om aan de Libanezen te bewijzen dat zij Syrische hulp nodig hebben om hen te beschermen tegen de Israëlische agressie en om het land te stabiliseren.


Palestijnse kinderen krijgen opleiding in Syrische kampen.

Iran gebruikt gemakshalve de Libanese ‘puppet’-militie Hezbollah, om de aandacht van de wereldleiders af te leiden van hun kernwapens tijdens een meeting dat de G8 onlangs had in Sint-Petersburg. Het is in ieder geval gelukt. Frankrijk en Rusland gaan Libanon ‘helpen’ tegen de aanvallen van Israël.

De apocalyptische Iraanse president Ahmadiejad en de heersende Mullah klerken in Teheran willen een hegemonie tot stand brengen in de islamitische wereld. Ahmadinejad wil zijn plaats in de geschiedenis verzekeren als ‘top Jihadist voor Allah’ die zijn belofte ‘Israël van de wereldkaart te vegen’ wil waarmaken.


Ahmadiejad tijdens een vroegere arrestatie voor terroristische acties.

Het westen mag nog zo hard proberen om de realiteit van het islamitische extremisme in het Midden-Oosten te ontkennen, ze kunnen niet langer over het hoofd zien dat Hamas en Hezbollah, dat nu bestreden wordt door Israël, gedreven wordt door dezelfde fundamentalistische islamitische ideologie en haat die men terugvindt over de hele wereld. Het is diezelfde Hezbollah dat de VS bedreigt vanuit Iran om aanvallen met zelfmoordterroristen uit voeren op Amerikaans grondgebied en Europa als zij verder blijven aandringen om het aanmaken van nucleaire wapens stop te zetten.

Hezbollah heeft minstens 10 cellen verdeeld over verschillende steden in de Verenigde Staten. Ongetwijfeld zijn er evenveel of meer in Europa, waarvan men met grote zekerheid mag aannemen dat één Hezbollah-soldaat vanuit ons land even naar huis is gevlogen om ginder mee te vechten. Hamas heeft overal ter wereld de grootste terroristeninfrastructuur.

Dit gebeurt wanneer men decennialang zijn kop in het zand steekt en hoopt dat het wel zal overgaan.
Sjeik Nasrallah wil de totale oorlog.

Sjeik Nasrallah, het hoofd van Hezbollah, is een Iraanse agent. Hij is niet zomaar een toevallige acteur in dit spel. Hij is al meer dan 25 jaar betrokken bij terrorisme. Iran, met zijn islamitische Shia Midden-Oosten visie heeft nu agenten, troepen en geld in Gaza en andere Palestijnse gebieden, Libanon, Syrië en Irak.Hezbollah (Hitler)-groet.

Achter deze, door de Iranese president Ahmadinejad gedreven visie, waarbij hij vast gelooft dat hij ‘Allah’s gereedschap en uitvoerder’ is, zal de wereld nooit meer zijn zoals wij ze gekend hebben. Wij worden binnengeleid in de era van de Mahdi. Hij heeft een blind messiaans geloof in de Shi’ietische traditie uit de 12de eeuw of de ‘verborgen’ heiland die zal opstaan uit een bron in de heilige stad Qum in Iran na de globale chaos, catastrofe en genocides om daarna een wereld van islamitische gerechtigheid en eeuwige vrede te stichten.President Ahmadinejad weigerde tot nog toe in te gaan op alle voorstellen van de VS, Rusland en China op de VN Veiligheidsraad om Iran’s zoektocht naar het verrijken van uranium vòòr nucleaire wapens stop te zetten nog vòòr 22 augustus.

Waarom 22 augustus?

Omdat 22 augustus de dag is die overeen komt met de islamitische kalender waarbij de grote Salah El-Din Jeruzalem veroverde. Ahmadinejad’s extremistische ideologie die hem aanspoort om de aanzet te geven tot ‘armageddon’ geeft de intelligente bevolking in Iran grote kopzorgen.


Het is NU dat de beschaafde wereld samen unitair moet optreden en vechten tegen dezelfde vijanden die Israël al jaren teisteren met terroristische aanvallen.

We moeten ophouden met vijanden zoals de Soennieten-Hamas of de Sji’ieten-Hezbollah te analyseren en eindelijk begrijpen dat hun gemeenschappelijke verbondenheid bestaat uit hun radicale islamitische strijd tegen ons – de andersgelovigen – het westen.

De ontkenning van dit gegeven doet denken aan de jaren 30 toen men ook het gevaar niet wilde zien. En net als toen dreigt nu nog steeds de holocaust. Niet enkel voor israël maar voor de hele westerse wereld.

Toch staat links, als een blok achter de irrationele haat die de Arabische wereld jegens Joden koestert. Hun doorzichtige pogingen om Israël af te schilderen als de oorzaak en niet het slachtoffer van de terreur vallen bij de linkse volgelingen behoorlijk in de smaak.


Frankijk wil VN-resolutie over Libanon (De Telegraaf)

NEW YORK - De Franse ambassadeur bij de Verenigde Naties heeft dinsdagavond aan de leden van de VN-Veiligheidsraad een document voorgelegd dat als basis zou kunnen dienen voor een resolutie over de situatie in het Midden-Oosten. Parijs stelt onder meer een staakt-het-vuren voor en roept alle partijen op „maximale terughoudendheid” te betrachten.

Verder vraagt Frankrijk om de ontwapening van 'alle milities' in Libanon en eist het ook de vrijlating van de twee Israëlische militairen die door de radicale Hezbollah-beweging zijn ontvoerd.

Volgens de Franse VN-ambassadeur Jean-Marc de la Sablière zouden de leden van de Veiligheidsraad over enkele dagen kunnen beginnen te werken aan een resolutie. Dit zou gebeuren nadat VN-secretaris-generaal Kofi Annan verslag heeft uitgebracht van de missie die hij eerder deze week naar het Midden-Oosten zond.

11:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Luister eens goed Waarom?
Om godsdienst? Land? Etc.etc. Hebben we allemaal dan totaal geen begrip meer voor elkaar? oorlog is nutteloos en zo zinloos. Willen we allen zo verder leven? Probeer er wat van te maken ook al zijn er klootzakken en verkeerde mensen in de wereld. Diegenen komen elkaar toch steeds tegen. Laten wij in godsnaam een klein beetje verstandig zijn. Het leven is toch 100% fijner zonder geweld??
Doe er wat aan!! RODIN.

Gepost door: Rodin | 29-06-07

De commentaren zijn gesloten.