21-07-06

De nieuwe baas van Hirsi Ali

Nieuwe baas Hirsi Ali haalt uit naar westerse elite die verworvenheden beschaving niet verdedigt.

Tijdens een speech van Christopher DeMuth directeur van het American Enterprise Institute en nieuwe baas van Ayaan Hirsi Ali ging het vooral over de problemen van de moderne samenleving.

Volgens het Nederlandse weekblad Elsevier haalde hij in zijn betoog, dat hij in mei in Spanje hield maar pas in juli werd gepubliceerd, flink uit naar het Westen.
Omdat daar volgens hem niemand meer is om de zo moeizaam bevochten waarden te verdedigen.

Vooral de elite laat het afweten, zei hij.

DeMuth vond de behandeling van Hirsi Ali daarvan een voorbeeld. 'Het is verschrikkelijk dat een “tolerante” samenleving iemand verbant omdat ze lastig is.
En dat met allerlei democratische en juridische procedures,’ zei DeMuth. Hij ziet de behandeling van Hirsi Ali niet alleen als teken van westerse gemakzucht, maar ook als groot verschil tussen de Verenigde Staten en Europa. Volgens DeMuth zijn de inwoners van West-Europa verwend en lui geworden, en hebben ze een hekel aan iedereen die hun zelfgenoegzame rust verstoort volgens het principe van 'don’t rock the boat’.

Zou nu eindelijk ook Amerika beseffen dat Europa niet alleen slaapt, maar bovendien uiterst laf is? Zou hij weten dat bijvoorbeeld de elite in Vlaanderen tot de adelstand wordt verheven of op een andere manier monddood wordt gemaakt?

14:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.