25-07-06

Boekverbranding

De KGB is medeverantwoordelijk geweest voor een ware staatsterreur uitgevoerd tegen dissidente schrijvers, Joodse intellectuelen, geleerden en andersdenkenden (katholieke en orthodoxe priesters en religieuzen). Daarbij werd geen middel - hoe laag ook - geschuwd om deze niet-communisten het leven zuur te maken, te achtervolgen, te vermoorden of thuis binnen te vallen voor een "onderzoek" naar staatsgevaarlijke activiteiten. Wie als dissident weigerde zich te conformeren aan het communistische gedachtegoed, kon uitgesloten worden of opgesloten worden in een psychiatrische kliniek. Weer anderen werden uitgestoten uit een schrijversbond wegens vermeende anti-communistische motieven. Wie slechts de schijn tegen had, kon met de KGB te maken krijgen. De KGB leverde het apparaat voor de staatsonderdrukking van de Sovjet-burger en de partijelite in Moskou maakte dankbaar gebruik van deze KGB-macht.

Dit is een citaat uit Wikipedia, maar vervang KGB door Belgische staatsveiligheid, onderzoeksrechters en extreem links in dienst van de Belgische overheid en je merkt dat er weinig verschil is met de voormalige Sovjet-Unie. Elke dag een beetje meer controle, elke dag een beetje minder vrijheid en elke dag een beetje meer angst onder de bevolking om vrij en vrank hun mening te zeggen. Angst om vervolgd te worden, wanneer ze kritiek durven uiten.

Wie rookt is een misdadiger, wie kritiek heeft op de mislukking van de multiculturele samenleving is een racist, wie een eigen mening heeft over de paarse regering is een dissident, een dommerik, een misnoegde of een verzuurde.
Telefoon- en GSM verkeer wordt afgeluisterd van diegenen die men als ‘staatsgevaarlijke rebellen’ bestempelt. En sedert de oppercommunist, Jos Geysels in de raad van bestuur ‘Boek.be’ zit (een belangenvereniging van uitgevers, boekenverdelers en boekenimporteurs) mag de uitgeverij Egmont geen lid worden van deze selecte club en dus ook niet deelnemen aan de, door de vereniging gesponsorde boekenbeurzen zoals er elk jaar in Antwerpen één plaatsvindt.

Waarom? Zijn de boeken van bijvoorbeeld Gerolf Annemans te hoog gegrepen voor de meest verzuurde Trotskist?
Heeft nationaal socialistisch Duitsland niet net hetzelfde gedaan?Alles wat zich nu progressief noemt is dermate conservatief en kortzichtig. En daarmee bedoel ik niet conservatief in het bewaren en beschermen van onze culturele waarden en normen, maar conservatief in de zin van ‘vervlogen idealen’ die men enkel nog in dictatoriale staten aantreft.In de Knack van 14 tot 27 juli 2004 (34e jaargang, nr. 29-30), op blz. 97 (in het midden van de derde kolom) zegt Marion Van San over Jos Geysels wat volgt :"Maar ja, dan heb je mensen als Jos Geysels (Groen!), die blijven volhouden dat het cordon gebaseerd is op een ethische afweging en dat er dus niet aan mag getornd worden. Terwijl diezelfde Geysels al jarenlang weigert problemen bespreekbaar te maken. Het probleem met politici als Geysels is dat ze geen gesprek aangaan met de bewoners van achterstandswijken, die op het Vlaams Blok stemmen. Dat soort politici is eenvoudig niet geïnteresseerd in die meningen en onderbuikgevoelens die hen niet aanstaan."

13:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Egmont Inderdaad onbegrijpelijk dat "Boek.be" uitgeverij Egmont niet toelaat op de boekenbeurs aanwezig te zijn.Nochtans zijn de door "Egmont" uitgegeven boeken geenszins partijpolitieke statements,wel analyses ,uiteraard Vlaams-nationaal gekleurd.Welke analyse is niet subjectief getint ?

Gepost door: Ruzgar | 25-07-06

Boek.be Het is enkel de 'haat' die meespeelt. Ken jij iemand die nog verzuurder is dan Joske? Ik niet.

PS - Ik dacht al dat je met vakantie was.

Gepost door: Janice | 25-07-06

Boekje Nee,maar ik kon even niet volgen.Ge schrijft ook zo veel,en over niet alles wil ik iets kwijt.Ciao/görüsürüs

Roma Romanum est / Önce Vatan /Eigen Volk Eerst

Gepost door: Ruzgar | 26-07-06

Veel? Allé gij, ik hou mij nog in.

Gepost door: Janice | 27-07-06

De commentaren zijn gesloten.