25-07-06

Di Rupo premier?

Ondanks de vele PS-schandalen is Di Rupo, volgens de recente opniepeilingen van het onderzoeksbureau Ipsos, de grootste kanshebber voor het premierschap.De grootste reden hiervoor is de zetelverdeling, waarbij de Walen mogen rekenen op anderhalve stem voor één Vlaamse stem en het uitsluiten van het Vlaams Belang.

Di Rupo premier maken is vragen om problemen. Dat is spuwen op Vlaanderen die nog enkel zal mogen fungeren als de melkkoe voor Wallonië.

Onaanvaardbaar?

De man (maar niet fanatiek) met de eeuwige glimlach is nu ook al de machtigste en meest gevaarlijke man in België.
En wie weet is het einde van de Belgische constructie niet in zicht wanneer hij premier wordt.
Di Rupo mag men niet vergelijken met Ceauscescu, zei een nieuwslezer van vtm ooit als reactie op een uitspraak van Filip Dewinter. “Want Di Rupo is geen massamoordenaar en werd democratisch verkozen in het zuiden van het land”.
Of hij al dan niet een massamoordenaar kan genoemd worden, laat ik in het midden. Iemand die wapens verkoopt aan een land waar een ‘prille democratieën’ ontstaan, of aan landen zoals Cuba, waar de mensenrechten dagelijks geschonden worden en mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, kan men allerminst onschuldig noemen. Dan spreek ik nog niet over de moorden in de eigen PS- maffiapartij.

Dat hij democratisch verkozen werd in het zuiden van het land is eveneens twijfelachtig. Opponenten getuigen van ‘bendes’ die binnenvallen en hun huisraad vernielen, auto’s tot schroot herleiden en hun fysiek bedreigen of zelfs in elkaar slagen.

Natuurlijk is er anderzijds een grote groep die Di Rupo aan de macht wil houden. In het zuiden van het land waar de helft van de bevolking werkloos is en nog eens 45 % van de actieve bevolking als ambtenaar tewerk gesteld is in één of ander overheidsbedrijf kan het ook niet anders.
Bovendien kan hij de Vlaamse vazallen als geen ander onder de duim houden en op die manier het Waals gewaarborgd inkomen veilig stellen.
Ik schreef al eerder dat Vlamingen beter belastingen zouden betalen aan Vlaanderen. Vlamingen moeten zelf hun eigen huishouden besturen en is er overschot, dan kunnen we nog solidair zijn met wie we zelf willen. De solidariteit met Wallonië is niet langer ‘solidariteit’ maar pure diefstal.

België weet niet wat federalisme wil zeggen, ze waren bang voor een asymmetrische regering? Wat denken ze dan wel wat een ‘federale staat’ wil zeggen? Een Vlaamse regering als verlengstuk van de federale? (Alhoewel het daar soms wel op lijkt!)

2000 euro per Vlaming per jaar stroomt naar Wallonië. Wanneer u hoort dat de begroting klopt, wil dat zeggen dat Vlaanderen zoveel in plus staat, als dat Wallonië en Brussel in min staan.

Daar komt nog bij dat ze de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde op de lange baan schuiven en zelfs niet meer spreken over onderhandelingen in 2007. Met Di Rupo zal B-H-V helemaal in de vergeetput geraken. En indien er onderhandelingen komen, zal Vlaanderen weer, zoals altijd, zware toegevingen doen, dankzij de laffe houding aan Vlaamse kant van vooral Sp.a en VLD en ook CD&V.

Franstaligen in de randgemeenten pesten ondertussen rustig en zonder enige weerstand de Vlamingen weg. Gemeentebesturen met overwegend Franstaligen in Vlaamse gemeenten zorgen in de eerste plaats, zoals altijd, voor eigen volk eerst als het erop aankomt om bijvoorbeeld een sociale woning te kunnen krijgen, OCMW steun of andere gemeentelijke overheidssteun.
Vlaamse scholen worden bezet door Franstaligen die het vertikken een woord Nederlands te spreken, terwijl Vlaamse kinderen tot ver buiten de eigen gemeente een school moeten zoeken waar ze in hun eigen taal onderwijs kunnen volgen. Het Franstalig imperialisme kent geen grenzen, want eens ze in Vlaanderen wonen voelen zij zich plots allemaal Belg, maar met behoud van heel wat faciliteiten, en vooral.... in de eigen taal.

15:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Waalse Premier Toch blijf ik de idee van de VVB genegen als zou een Waalse Premier voor een verdere staatshervorming een betere zaak zijn dan een Vlaamse Premier die de Walen niet voor het hoofd durft stoten.Dit natuurlijk in de veronderstelling dat we in 2007 nog steeds in een Belgisch situatie zitten.
Je kan je veel kordater opstellen als je de voorzitter niet levert.Je kan desnoods de vergadering vergadering verlaten.Het zal steeds de voorzitter zijn die gezichtsverlies lijdt.Zoals nu de franstaligen doen met hun "Non".

Gepost door: Ruzgar | 26-07-06

DI RUPO PREMIER Als Di Rupo premier wordt en Filip koning, zou 1302 zich dan herhalen?

Gepost door: Jakke Lemaire | 08-06-07

De commentaren zijn gesloten.