25-07-06

Nog meer Bert Anciaux

Persoonlijk ben ik ook van mening dat een sterke Vlaamse regering, waarvan de partij van de minister-president in de federale oppositie zit, beter in Vlaanderen kan blijven en niet moet meedoen aan de volgende federale verkiezingen. De Vlaamse regering zou wat meer haar op de tanden moeten krijgen en eens eindelijk werk maken om het beheer van Vlaanderen in eigen handen te krijgen.
Meer nog, ze zou gewoon de federale regering voor een voldongen feit moeten plaatsen en duidelijk maken dat ze overbodig is. We zouden de eigen belastingen kunnen innen in Vlaanderen en vooral terug investeren in Vlaanderen.

Wat Vlaams is - blijft Vlaams.
De Vlaamse regering zou op die manier de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde kunnen bewerstelligen, de splitsing van justitie, sociale zekerheid - kortom alle bevoegdheden die enkel en alleen Vlaanderen aangaan maar waar nu te dikwijls de beslissingen genomen worden door Waalse of Brusselse ministers die geen enkele affiniteit met Vlaanderen hebben. Integendeel zelfs.

Het voorstel kwam echter van Bert Anciaux, en dat vind ik op z'n minst, een beetje verdacht.
Want Bertje is helemaal geen Vlaming met het hart op de juiste plaats. Toen Bertje in 1999 meedeed aan de verkiezingen en geen minister kon worden omdat hij voorzitter was van zijn partij, huilde hij heel het land bij elkaar en moesten de eigen partijstatuten gewijzigd worden omdat Bertje absoluut minister wou worden.
Dat moest ook wel, want Bertje had zich diep in de schulden gestoken en kon die enkel afbetalen met een ministerwedde...

Maar de minister met toen amper 2819 voorkeurstemmen is zelf niet van het 'trouwe type', want in 2003 liep hij over van de Vlaamse regering naar de federale regering. En amper een jaar later ging hij terug naar de Vlaamse regering omdat hij het dossier van de Zaventemse geluidsoverlast (dat hij, naar eigen zeggen, veel beter kon oplossen dan om het even wie) niet opgelost kreeg, maar er een boeltje had van gemaakt.

Dus ik verdenk Bertje ervan een verborgen agenda te hebben en hij in feite enkel Yves Leterme uit de weg wil hebben voor zijn kartelgenoten die misschien liever zelf of hun rode kompaan Di Rupo als premier willen.
Dat maakt Bertje een collaborateur van het ergste soort. In feite zou men deze infiltrant gewoon uit de Vlaamse regering moeten gooien.

01:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Bertje Tuurlijk zouden politici/kandidaten hun mandaat moeten opnemen waarvoor zij het laatst verkozen zijn.
Spijtig dat dit uit de mond van stoelendanser Bertus zo ongeloofwaardig overkomt.
Natuurlijk wil hij, met de huidige populariteit van Leterme,vermijden dat de socialisten niet meer mogen mee kokeneten spelen en hun buikje volvreten.
Langs de andere kant is het misschien niet slecht deze keer een Waalse premier te hebben om aan Vlaamse kant meer te kunnen doordrukken.
Voorlopig , want Vlaamse onafhankelijk is ons uiteindelijk doel : een kantonale republiek Vlaanderen.

Gepost door: Ruzgar | 25-07-06

De commentaren zijn gesloten.