25-07-06

Politieke voorlichting.

Zal de Vlaamse bevolking weer politieke lessen krijgen op de vrt?

Wie niet tot het clubje anti-moraalridders van de ‘alles moet kunnen-liga’ telt, mag niet meedoen in de media of politiek. Het groepsonderonsje bij de rode staatstelevisie is een beweging die daaruit politieke slag slaan, met als doel hun ideaal te realiseren op kosten van de hele gemeenschap.
En ben je het niet eens met deze vertrouwde resonanties van de linkse-progressieve mantra, dan worden deze analyses door hen moeiteloos als ‘anti-politiek’ en ‘anti-intellectualisme’ van de hand gewezen.

Ik ben dus heel erg benieuwd wat de apostelen van Marx, behalve een paar haatconcerten, nog voor ons in petto hebben.

Zoals we altijd al gemerkt hebben verdringen populisme en demonisering elke vorm van debat. Dat zal nu niet anders zijn. Misschien nog wel erger. Want nu hebben ze een nieuw wapen waar ze zo lang op gewacht hebben. Ze hebben een 'veroordeling'. Weliswaar met veel moeite en niet op de allereerlijkste manier bekomen, maar ze hebben het en ze gebruiken het.
Het links-progressieve (nu ja...progressief) gedachtegoed is het evangelie, wie daarvan afwijkt is erger dan Lucifer en Belzebub in Roomse tijden en die moeten op de brandstapel.

15:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Hoe bedoelt U veroordeling ? Hoe bedoelt U met 'reeds een veroordeling' ? Voor zover ik me herinner is het Vlaams Blok veroordeeld en niet het Vlaams Belang.

Bij uitbreiding - er is geen één 'vlaming met gezond boerenverstand' die niet beseft dat het toenmalige proces een politieke afrekening was.

Gezond boerenverstand schijnt echter een schaars goed te zijn in de rood/blauw gekleurde media. Of hoe politieke correctheid erin slaagt om mensen zich in alle bochten te laten wringen ...

Uitvoerende en Rechterlijke macht zijn gescheiden - jaja dat fabeltje hebben we nog al meer gehoord

(zoiets als Verhofstadt die daags voor de aanhouding van 'aboe jaja' reeds diens aanhouding in de pers wereldkundig maakte - wanneer de minister van justitie een positief injunctierecht heeft, dan nog beslist het parket op autonome wijze of het al dan niet de onderzoeksrechter zal vatten, eventueel om een voorlopige aanhouding > 24 uur af te dwingen.... Hoe kon Verhofstadt dan weten dat hij zou opgepakt worden ????)

De Haatconcerten zullen een énorm succes zijn - uiteraard - dat staat nu al vast. Hoe zou je zelf zijn als je een gratis concert kan meenemen. Of dat aan de stemming een week later iets zal wijzigen ? ik heb er mijn twijfels over, doch je kan je troosten met de gedachte dat wanneer het gros van de mensen daarin trappen, ze dan ook niet beter verdienen...

Populisme en demonisering ... tja, 't is zoals met blokwatch vrees ik: veel cynisme, veel ergernis, veel nagetrap, veel gezeur over den duits en wo2, maar weinig concrete weerlegging van de standpunten van het VB. Waarmee ik wil zeggen: als je geen concrete feiten kan weerleggen, wat rest er je dan nog ?

Ik ben dus heel erg benieuwd wat de apostelen van Marx, behalve een paar haatconcerten, nog voor ons in petto hebben. Populisme en demonisering is nog maar het begin. Je kan mij van complotdenken betichten, maar de dag dat in een grote stad geen bestuur zonder cordon meer mogelijk is, zal een of andere commissaris als deus ex machina vanuit Brussel aangesteld worden. (om Janssens in Antwerpen, om het niet te noemen)

Zo driest zie ik ze wel bezig. Een in het nauw gedreven beest is immers ALTIJD gevaarlijk ....

Gepost door: Hexy | 27-07-06

't Ja... Misschien kan ik uw verbetering nog verbeteren, want niet het Vlaams Blok maar enkele vzw's van het Vlaams Blok werden veroordeeld na 36 aanpassingen in de wet en nadat ze een 'gepaste' rechter in het Gentse franskiljonse milieu hadden gevonden. En niet, zoals de apostelen steeds beweren, wegens racisme, maar het 'aanzetten tot...'
Wat dat dan ook mag zijn!

En terwijl deze veroordeeld werden omdat ze geschreven hadden dat men criminele vreemdelingen met een C130 terug naar huis moest sturen waren op dat eigenste ogenblik België in samenwerking met Nederland vreemdelingen terug naar huis aan het sturen in...jawel, een C130.

Raar landje hier.

Gepost door: Janice | 27-07-06

De commentaren zijn gesloten.