16-08-06

Aantal asielzoekers stijgt.

Momenteel stijgt het aantal asielzoekers overal enorm in Europa, dus ook in ons land.
Vorig jaar werd het aantal asielzoekers op 53.200 geschat. (Wat neerkomt op twee-en een half keer het aantal inwoners van bv. de stad Mortsel)
Dit zijn officiële cijfers, want uit de recente bezettingen in kerken en scholen bleek dat een heel deel asielzoekers nog niet eens asiel hadden aangevraagd. Zij duiken onder in de illegaliteit en leven van? Ja, waarvan leven ze...

,,In West-Europa stellen we vast dat er de laatste jaren minder asielzoekers komen maar dat er wel andere vormen van migratie en illegaliteit zijn. En daar heeft Europa nog geen antwoord op'', waarschuwt Bob Pleysier, directeur-generaal van Fedasil.In kerken worden christelijke religieuze beelden bedekt en vervangen door islamitische


Bob Pleysier, waarschuwt ook voor de te lange wachttijden tijdens de procedure, waardoor de asielzoekers ten onrechte het gevoel krijgen “dat het wel allemaal in orde komt”. Hij wil asielzoekers die een negatief advies hebben gekregen meteen terugsturen en hij pleit voor meer structurele ontwikkelingshulp in de landen waar ze vandaan komen.

Daarmee zouden een hele reeks malafide belangengroepen hun bestaansreden verliezen.
KLIK HIER
Gesteund door overheidssubsidies stoken ze de afgewezen asielzoekers op om naar de Raad van State te trekken of in hongerstaking te gaan in kerken en scholen.

Eén van de eerste kerkbezetters die via een hongerstaking een regularisatie in de wacht kon slepen (samen met dertig andere Afrikanen) was onlangs de aanstoker tot het bezetten van enkele Antwerpse kerken.

Het is een vicieuze cirkel waar men niet meer uitgeraakt tenzij er drastische maatregelen worden genomen. Gesloten opvangcentra en na een afgewezen procedure op het vliegtuig zetten is de enige oplossing.

Ik ben er zeker van dat geen enkele van deze asielzoeker zelf voor de kosten opdraait, niet voor het neerleggen van het dossier bij de Raad van State, niet voor de advocaten en ook niet voor hun onderhoud.“Een maximale verblijfsduur van drie maanden zou ideaal zijn. Maar dan moet de procedure ook volgen. Er is beterschap in zicht bij het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen, maar nu zit alles strop bij de Raad van State. Als ook zij zich beter organiseren, verschuift de flessenhals naar de regularisatie, waar tienduizenden dossiers liggen te wachten. Zo lang de procedure niet sneller gaat, kunnen we het verblijf niet verkorten.”Of... PUNT 37. - INKORTING VAN DE ERKENNINGSPROCEDURE -

De procedure voor de erkenning van kandidaat-politieke vluchtelingen moet drastisch ingekort worden: binnen drie maanden na het indienen van de aanvraag moet een beslissing vallen.
In overleg met de lidstaten van de Europese Gemeenschap moet een lijst opgesteld worden van de landen waar politieke problemen bestaan.Vluchtelingen uit landen waar geen politieke moeilijkheden bestaan, worden automatisch aan de grens teruggewezen.


Het is trouwens opmerkelijk hoeveel punten van het ‘verwerpelijke 70-puntenplan’ er al door anderen uitgesproken werden of al gerealiseerd werden.

17:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Asiel Een illegaal heeft een gevangenisstraf uitgezeten wegens gewapende overvallen. Bij het verlaten van de gevangenis heeft hij een verblijfsvergunning op zak omdat hij een kind heeft bij een Belgische vrouw.
Commentaar van de heer Koen Dassen, voormalig woordvoerder van het Min. van Binnenlandse zaken, (citaat) "Deze man kreeg een verblijfsvergunning omdat het familiaal belang primeert tegenover het Algemeen belang!" (einde citaat)

Gepost door: Metten | 16-08-06

Metten Metten, wat is je bron voor dit citaat en deze situatie?

Gepost door: Tissuebox | 16-08-06

70-puntenplan "Het is trouwens opmerkelijk hoeveel punten van het ‘verwerpelijke 70-puntenplan’ er al door anderen uitgesproken werden of al gerealiseerd werden."


Zie je wel dat het helpt om de druk op de ketel te houden?

Zou je misschien ook kunnen opsommen welke punten reeds gerealiseerd zijn?

Dank je.

Gepost door: Tissuebox | 16-08-06

Asiel @ Tissuebox

VRT-journaal 2005. Moet terug te vinden zijn in het VRT-archief!

Gepost door: Metten | 16-08-06

tot hier en niet verder ? Is dit de wereld waarin onze kinderen moeten opgroeien?Off-topic misschien maar evenzeer ernstig.
Lees en vraag je af of dit nog wel kan...
Het einde van de islamistische invloeden is nog niet in zicht.
Het is een realistische "sfeerschepping" van de maatschappij waarin onze kinderen moeten opgroeien, een maatschappij van onderdrukking en geweld. Wie wil dit toekomstbeeld?
Een duidelijk voorbeeld van hoe kleurloos en grauw een kleurige maatschappij eruit ziet en hoe onze waarden en normen van de kaart worden geveegd.
Respect is ver zoek.

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=400528&in_page_id=1770


Gepost door: Beretta.25 | 17-08-06

CIJFERS Was is je bron van die stijging? Volgens fedasil waren er verleden jaar 15957 asielaanvragen (vergelijk met het topjaar 2000 met 42 691 asielaanvragen). Voor dit jaar (t/m juni) zijn het er 5518. Hoe kom jij aan dat cijfer van 53.200 ??
Mijn bron: http://fedasil.be/home/asylum_year

Gepost door: thePiano | 17-08-06

Bron stijging De bron is Dhr. Pleysier zelf op de vrt. Dus het komt van Fedasil zelf. Het stond de dag nadien ook in de krant, maar ik weet niet meer dewelke.

Bovendien ben ik ook voor structurele hulp in die landen en het stopzetten van financiële hulp aan de leiders van deze landen die het enkel in eigen zak stoppen en de bevolking opzettelijk arm houdt omdat anders de geldstroom wordt stopgezet.

Gepost door: Janice | 17-08-06

@Tissuebox Misschien een interessant idee om elke dag een paar punten te bespreken en zien hoever ze ermee staan.

Gepost door: Janice | 17-08-06

asielzoekers @Janice: "De bron is Dhr. Pleysier zelf op de vrt. Dus het komt van Fedasil zelf. Het stond de dag nadien ook in de krant, maar ik weet niet meer dewelke. "

Ik denk dat jij bedoelt hoeveel asielzoekers op de afhandeling van hun asielprocedure wachten. Het aantal asielaanvragen is inderdaad aanzienlijk gedaald, maar de afhandeling van de dossiers loopt andermaal vertraging op. Persoonlijk vind ik dat geen slechte zaak, want hoe trager de afhandeling gebeurt, hoe meer de asielzoekers kans maken opdat hun aanvraag toch wordt geregulariseerd op basis van verjaring; 3 jaar voor gezin, 4 jaar voor alleenstaande ---> wat je wel moet aantonen natuurlijk en dat is niet altijd eenvoudig.

Je zal in die tabel (Fedasil) ook gemerkt hebben dat het grote deel van de asielzoekers afkomstig zijn uit de voormalige Sovjetlanden. Dit maar om je gerust te stellen dat de toevloed van "terroristische moslims" niet die grote dijkbreuk is die jij en je partij er van bakken. Een nuancering is zeer op zijn plaats, iets wat ze bij het VB absoluut negeren, om gekende redenen.


Gepost door: thePiano | 17-08-06

@Hugo Je moet toch eens iets doen aan dat 'trauma van mij partij'. Wat ik hier schrijf, is van mijzelf. Niet van mijn partij. Anders stond er bovenaan "Vlaams Belang" en niet mijn naam.

Ik weet dat de meesten uit Afrika, Albanië en Roemenië komen, maar ik denk dat we daar evenmin behoefte aan hebben.
Ik denk trouwens dat de meeste mensen (als ze natuurlijk niet verliefd worden op iemand van hier) het liefst in eigen land zouden blijven wanneer het kon. En dat kan enkel door het ginder beter te maken. Europa moet ophouden met hun steun aan dictators en investeren in de infrastructuur van die landen. Ze moeten de mensen ginder steunen in het nemen van initiatieven die nu onderdrukt worden door de leiders van die landen.
Denk je dat ze hier gelukkiger zijn? Als ik ze over het Sint Jansplein zie lopen twijfel ik daaraan.
Ik zal je nog iets vertellen. Ik ken een meisje uit Ghana, ze is het vriendinnetje van één van onze leden. Ze willen trouwen, maar zij is er eentje 'zonder papieren', dus dat gaat niet en hij wil niet in Ghana gaan wonen.
Wel..ik voel ook mee met hen. Ik vind het ook jammer. Nu willen ze een kind in de hoop dat het dan wel zou lukken. En of ik nu zeg dat ze daar beter kunnen mee wachten of niet, dat helpt niet. Ik vind het op dit moment heel dom en ben bang dat het kindje het slachtoffer zal worden.
Maar net als alle andere asielzoekers doet ze zelf geen enkele moeite. Ze leert zelfs de taal niet. Hoe kan ze nu ooit rekenen op een betere toekomst hier wanneer ze niet eens de moeite doet om Nederlands te leren? En wanneer zij mag blijven, hoe moet het dan met die andere vijftigduizend die jaarlijks blijven komen?
Moeten we elk jaar vijftigduizend ongeschoolde en ongeletterde derde-wereldburgers binnen pakken en onderhouden?

Gepost door: Janice | 18-08-06

Allez komaan "Ik denk trouwens dat de meeste mensen (als ze natuurlijk niet verliefd worden op iemand van hier) het liefst in eigen land zouden blijven wanneer het kon."


Wat een flauwekul. Wie wil er nu niet naar een rijk Westers land emigreren?

Gepost door: Tissuebox | 18-08-06

OMG! "Ik ken een meisje uit Ghana, ze is het vriendinnetje van één van onze leden. Ze willen trouwen, maar zij is er eentje 'zonder papieren', dus dat gaat niet en hij wil niet in Ghana gaan wonen.
Wel..ik voel ook mee met hen. Ik vind het ook jammer. Nu willen ze een kind in de hoop dat het dan wel zou lukken. En of ik nu zeg dat ze daar beter kunnen mee wachten of niet, dat helpt niet. Ik vind het op dit moment heel dom en ben bang dat het kindje het slachtoffer zal worden.
Maar net als alle andere asielzoekers doet ze zelf geen enkele moeite. Ze leert zelfs de taal niet. Hoe kan ze nu ooit rekenen op een betere toekomst hier wanneer ze niet eens de moeite doet om Nederlands te leren? En wanneer zij mag blijven, hoe moet het dan met die andere vijftigduizend die jaarlijks blijven komen? "Een kind kopen, wat een creatieve manier om aan je regularisatie te geraken. Zelfs linkiewinkies zijn niet zo stom om zich daarvoor te laten gebruiken.

Gepost door: Tissuebox | 20-08-06

nederlands leren @Tissuebox: "Maar net als alle andere asielzoekers doet ze zelf geen enkele moeite. Ze leert zelfs de taal niet. Hoe kan ze nu ooit rekenen op een betere toekomst hier wanneer ze niet eens de moeite doet om Nederlands te leren?"

Ik zie niet in waarom asielzoekers al Nederlands zouden moeten beheersen, zolang hun asielaanvraag niet is goedgekeurd. En zoals iedereen weet kan dat soms nogal jaren aanslepen, om dan uiteindelijk toch negatief te krijgen. Ik ben het met je eens dat van zodra hun aanvraag onontvankelijk is verklaard, we ze meteen naar een cursus Nederlands moeten sturen, maar voordien heeft dat helemaal geen zin, en kan je ze ook moeilijk motiveren zolang deze mensen 'op de wip zitten'.

Gepost door: thePiano | 25-08-06

De commentaren zijn gesloten.