18-08-06

"Straffe" uitspraken van Leterme.

Straffe uitspraken van Leterme

De Vlaams minister president Yves Leterme deed straffe uitspraken waarover we ons enkel kunnen verheugen mocht het gemeend zijn.
Hij zei tijdens een interview met een Franse krant ‘Libération’ dat “de Franstaligen in de faciliteitengemeenten rond Brussel blijkbaar intellectueel niet in staat zijn om Nederlands te leren”. En hij vond ook dat koning Albert moeite heeft om behoorlijk Nederlands te spreken.

Hij zei verder dat de verschillen tussen Vlamingen en Franstaligen steeds groter worden en de kloof dieper. Het enige wat de gemeenschappen nog bindt in ons land is een koning, een voetbalploeg en wat bieren, zei hij. Hij vond dat echter niet dramatisch, “Belgiê is geen doel op zich.” – De Vlaamse onafhankelijkheid komt eraan, maar niet op korte termijn, volgens Leterme.
Hij zei ook nog, “de mensen hebben hier eeuwen gewoond zonder Belg te zijn. Vergeet niet dat de geboorte van België een ongelukje was.
Geen wonder dat Pedofiel Socialist Di Rupo op zijn achterste poten ging staan en voor de vrt in bijna onbegrijpelijk koeterwaals (wat voor Nederlands moest doorgaan) brabbelde dat Leterme gevaarlijk was, “ja, gevaarlijk voor de PS”, zei hij.
Eindelijk de waarheid...gevaarlijk voor de PS!!!
Hij vond dat Leterme geen respect toonde voor de Franstalige inwoners in Vlaanderen – ik vraag mij af wat hij onder “respect” verstaat??? –
Is het niet eerder respectloos van de Franstaligen die in Vlaamse gemeenten komen wonen om faciliteiten te eisen en vervolgens weigeren onze taal te leren? Het moet maar eens gedaan zijn met die faciliteiten die oorspronkelijk bedoeld waren als ‘overgangsperiode’ tot ze onze taal onder de knie hadden.

Vlamingen die naar Wallonië trekken worden gemaand zo snel mogelijk Frans te leren. Zij krijgen GEEN Vlaamse partijen waarop ze kunnen stemmen tijdens de verkiezingen, zij krijgen GEEN Vlaamse faciliteiten – zij kunnen GEEN Vlaams onderwijs voor hun kinderen eisen, met als gevolg dat ze in minder dan één jaar volledig geassimileerd zijn.


Het groene domme wicht van Ecolo, Isabelle Durant vond het wel heel erg grof dat er eindelijk eens een andere partij voor Vlaanderen opkomt, volgens haar is de CD&V nu het Vlaams Belang waard.
Want de partij van Yves Leterme wil nu ook België destabiliseren en daar moeten alle ‘democraten’ in Vlaanderen, Brussel en Wallonië goed over nadenken, vond ze. Het scheelde niet veel of ze ging eisen om ook de dotatie van de CD&V in te trekken. Bovendien weten we nu meteen wie hier als democraat mag doorgaan en wie niet. Maar dat wisten we al, het hele theater met de veroordeling van het Vlaams Belang voor het aanzetten tot racisme was en is een drogreden. Een opgezet spel, gestuurd door Wallonië en uitgevoerd door Vlaamse collaborateurs.

Didier Reynders vond de uitspraken eveneens beledigend, “Ik ken Yves Leterme goed genoeg om te geloven dat zijn uitspraken toe te schrijven zijn aan een slechte kennis van het Frans. Na wat hij heeft gezegd, denk ik dat hij zich nog lang met Vlaamse zaken bezig zal houden.”

Wel, Didier Reynders, ik hoop het...en ik hoop dat hij dat zal doen zonder Wallonië en zonder PS die ons Vlamingen voorschrijft wat we moeten doen of laten!!! Ik hoop dat er geen federale regering meer komt en ik hoop dat Vlamingen hun belastingen aan de Vlaamse regering betalen en hun eigen huishouden gaan besturen zonder de inmenging van het Waalse profitariaat.

Ik vind het alleen jammer dat Leterme elke keer net voor de verkiezingen ‘straffe taal’ spreekt, maar het daarna weer even snel vergeet.

Vlaanderen onafhankelijk! NU!!!

22:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ferme Leterme Inderdaad laat ons hopen dat hij het meende.
Geen woorden maar daden!
De commentaren van de franstaligen geven perfect weer hoe groot de paniek in zuidelijk België wel is naar aanleiding van enkele onschuldige verklaringen van numero uno van de Vlaamse politiek!
Inderdaad onschuldige verklaringen want de waarheid.Er is vanuit de franstalige gemeenschap geen enkele loyauteit.
Wie betaalt het Vlaamse schooltje in Komen?
Wie betaalt het franstalig onderwijs in de faciliteitengemeenten,zonder recht op controle?
Wie weigerde jaren geleden een Vlaamse verkozene te laten zetelen in het Waalse "parlement" ,maar heeft wel een franstalig verkozene in het Vlaamse parlement?
Wie maant de ingeweken Vlamingen in Bevekom zo snel mogelijk zich aan te passen?
We zwijgen dan nog zedig over de 10 miljard euro transfers per jaar!
Voorwaar een teken aan de wand,die ongehoorde paniek!

Gepost door: Ruzgar | 19-08-06

goedkope verkiezingspraat... De aloude tsjeven truc werkt blijkbaar nog altijd... Als er één partij is die mee verantwoordelijk is voor de situatie in de rand dan is het zijn partij wel. En van de eisen voor een eigen fiscaal beleid, splitsing delen van de gezondheidszorg etc blijft ook al niets meer over. En aan de transfers wil hij ook niet raken.

Maar zelfs het vaststellen van de realiteit ( en de geveolgen van het desastreuze non-belid van de cvp) lijkt bij de franstaligen al tot zinsverbijstering te leiden.

Nou ja ik geloof geen sec in de oprechtheid van leterme en z'n partij die NU alle hefbomen in handen heeft om de zaken aan te pakken op vlaams en brussel niveau. Maar ik geloof WEL dat de franstaligen dit niet zullen vergeten.

Het zijn nl niet de franstaligen die dom zijn... maar wel de vlaamse politici die laf en zwak zijn en die de verfransing niet alleen mogelijk gemaakt hebben maar zelfs via de loyale toepassing faciliteiten gestimuleerd hebben.

Gepost door: toon | 19-08-06

leterme speelt komedie Leterme doet zich nu voor als de man die Vlaamse waarden gaat verdedigen.Niets is minder waar! Zijn partij is een aanbidder van de Coburgs en al wat Belgique heet. Daarom, beste lezers: lmaat u niet vangen.
Stem op 8 oktober nummer 6 dan zit je zeker goed.
Al de rest is leugen, bedrog of meeloperij.
Zoek iemand die wil gaan kiezen maar fysiek in de onmogelijkheid verkeert. Haal een volmachtformulier en ga stemmen voor die persoon.
Zo heb je een goede daad gesteld en een stem gewonnen. De zwijgende meerderheid moet ook eens aan het woord komen!

Gepost door: jan | 24-09-06

De commentaren zijn gesloten.