26-08-06

Bisschop geeft nationaliteit op

Bron - nederlands dagblad

De Pakistaanse emeritus aartsbisschop Timotheus Nasir heeft afstand gedaan van zijn Pakistaanse nationaliteit. Hij protesteert hiermee tegen de situatie van christenen in zijn land. Nasir heeft een kopie van zijn identiteitspapieren en een brief naar president Musharraf gestuurd. Het persbureau AsiaNews meldt dat meer dan honderd protestantse kerkleiders van plan zijn hem te volgen.

In zijn brief aan de president schrijft Nasir dat zijn vertrouwen in het Pakistaanse staatsburgerschap ,,totaal geschonden is vanwege de extreme haat, religieuze discriminatie en onverdraagzaamheid ten aanzien van de christelijke gemeenschap op alle niveaus van Pakistan''.

Hij verwijst naar de kerken die zijn vernield en naar christenen die worden vervolgd, gedwongen moslim te worden of ten onrechte zijn beschuldigd van godslastering.

Pakistan heeft wel wetten tegen het beledigen van de Koran, maar ondertussen kunnen islamitische geleerden en studenten naar hartelust ,,mijn religie, de Bijbel of Jezus beledigen'', concludeert de aartsbisschop.

Nasir zegt meer dan eens president Musharraf te hebben geschreven, maar nooit een reactie te hebben gekregen. Met zijn daad hoopt hij het stilzwijgen van de president over ,,de betreurenswaardige levensomstandigheden waarin wij leven'' te doorbreken.

Nasir was leider van de Siloam Bijbelkerken, een van oorsprong presbyteriaans kerkgenootschap in Pakistan.

Stichting De Ondergrondse Kerk, die zich inzet voor vervolgde christenen, meldt juist dat twee weken geleden drie Pakistaanse christenen ernstig zijn mishandeld en er schade is toegebracht aan hun kerkgebouw. Een vierde christen in Thaki Momanpura (twintig kilometer van Lahore) is ontvoerd.

De Ondergrondse Kerk acht een lokale grondbezitter verantwoordelijk. Hij zou zijn oog heben laten vallen op het grondgebied van deze nederzetting, waar hoofdzakelijk christenen wonen, en hen willen verdrijven.

Hoewel in eerste instantie geen religieuze motieven aan het incident ten grondslag liggen, maakt SDOK-directeur Edwin Baelde zich zorgen. Tekenend vindt hij dat volgens hem de politie geen proces verbaal wilde opmaken en dat lokale ziekenhuizen weigerden medische hulp te bieden aan de christenen.

18:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

En ik dacht dat moslims verdraagzaam zijn. Dat zij respect hebben voor anderen.Dat zij vredelievend zijn. Is dat dus niet zo?
WAT MAKEN ZE ONS DAN ALLEMAAL WIJS?
Zij zijn er almleen op uit om iedereen die niet tot hun clubje behoort AF TE MAKEN.

AWEL, MERCIE!

Gepost door: udo | 02-11-06

Wat zegt de Antwerpse bisschop? Hij gaat betogen in een stille mars met de geloofsgenoten van hen die in andere landen CHRISTENEN AFSLACHTEN.
Dit is toch vreemd, heeft hij dan geen contact met zijn collega's of moet hij aan de hand lopen van groen-spaspirit-vld (cd&v-nva noemen we niet, die hebben bitterweinig te betekenen en zeker niet te zeggen)
Bisschop, er gaan nog mensen naar de kerk
Kunt U hen leiden als een echte herder, of is de herder een meelopere geworden die schapen levert aan de wolven?

Gepost door: Francis | 02-11-06

De commentaren zijn gesloten.