31-08-06

Abortus is moord.

Terwijl men aan de ene kant pleit voor grotere gezinnen, wordt aan de andere kant ongeboren leven aan de lopende band gedood.

Er werden maar liefst 17.314 abortussen gepleegd in 2005.
Het kan toch niet allemaal gaan om vrouwen die met het risico voor het eigen leven besluiten hun ongeboren kind te doden? Het zal toch niet elke keer gaan om een verkrachting en het weghalen van een ongewenst leven? Het zullen toch niet allemaal vreselijk mismaakte kinderen geweest zijn?

Waarom doen vrouwen zoiets? Ik zal het waarschijnlijk nooit begrijpen.

Ik ken persoonlijk iemand die ook abortus heeft gepleegd. Eigenaardig genoeg pleit ze voor 'Save the Wales' - huilt ze wanneer een egel platgereden op de rijbaan ligt en gaat ze mee betogen tegen het dragen van bont.

Alles oké natuurlijk, ik hou ook van dieren en van de natuur en doe er ook alles voor wat enigszins mogelijk is. Zo ben ik tenslotte aan acht katten en vier honden en nog een hoop andere dieren, zoals konijnen en eenden geraakt. Maar er is een verschil...ik hou ook van mensen en zou nooit een ongeboren leven dat in mij groeit kunnen doden.
NOOIT!!

In onze moderne tijd is het onmogelijk om over 17.314 (een volledige gemeente) ongelukjes te spreken, er zijn middelen genoeg om zwangerschap te voorkomen. Dit is gewoon inconsequent gedrag met een misdadige oplossing.

Wie er niet van overtuigd is kan HIER zien hoe een ongeboren baby van drie maanden wordt gedood.

Vreselijk? Afschuwelijk? Inderdaad, daarom laat ik het ook zien!!!

En vooraleer ik weer het gekende (linkse) cliché over katholieken enz... te lezen krijg via de reacties...
Nee, ik ben niet katholiek, ik ben niet gelovig maar heb enorm veel respect voor het leven van mens, dier en natuur...

23:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

onbegrip Als praktizerend gelovige heb ik begrip voor die bijna 18.000 vrouwen (en meestal ook mannen, zijnde de 'daders'). Laat a.u.b. elke mens doen met zijn lichaam wat hij/zij wil. Het is zeker niet zo dat je als zwangere vrouw zomaar binnenspringt in de kliniek zoals bij de kruidenier hoor! Er worden ernstige vragen gesteld en antwoorden verwacht. U moet niet heiliger willen zijn dan de paus!
ps en als u zegt dat dit een anonieme reactie is, heeft u gedeeltelijk gelijk (om de privacy van mijn gezin te beschermen), zie maar naar mijn blogje.

Gepost door: repelsteel | 01-09-06

Dag !!!!! Janice wat baten kaars en bril als den uil niet zienen wil !!!!!! en van die 18000 vrouwen,laat ze daar eens de statistieken van zien,hun ouderdom,hun afkomst enz dan pas kan je reageren,en dan noch want dan zijn die statistieken vervalst want er is geen moral meer,en dan is alles corupt !!!!!Janice meisje wat je hier schrijft is een druppel op een hete plaat,en als je het niet wist we wonen in een soort sodoma en gomara maar met het verschil dat het hier noch niet brand !!!!! groetjes uit wallonie Guido

Gepost door: natuurmanjak | 01-09-06

Veiligste plaats De veiligste plaats in een mensenleven zou de moederschoot moeten zijn...

Gepost door: Metten | 01-09-06

Repelsteel Het gaat hier niet om wat U doet met UW lichaam, maar wel wat er gedaan wordt aan het lichaam van iemand anders, namelijk de baby in de moederschoot van wie iemand hier terecht de opmerking heeft gemaakt dat dit (normaal) de veiligste plek ter wereld zou moeten zijn voor het ongeboren leven.

Indien men 18000 mensen zou vermoorden, dan zou men spreken van een bloedbad...een genocide. Denk daar maar eens over na.

Bovendien weet ik van een verpleegster dat heel vaak dezelfde vrouwen terugkomen, dus ja, net zoals bij de kruidenier.

Gepost door: Janice | 01-09-06

Abortus Ik ben blij dat het Vlaams Belang hier nog eens aandacht aan besteedt.

Het penaliseren van abortus is één van de redenen waarom ik op het VB stem, al was ik bang geworden dat dit thema wat op de achtergrond geraakt was.

Gepost door: Tissuebox | 01-09-06

Abortus is moord! Janice, ik ben blij dat je dit fenomeen onder de aandacht brengt. Ik vind het misdadig om een ongeboren baby te vermoorden door het plegen van abortus!
Vrouwen EN mannen dienen hun verantwoording te nemen. Als een vrouw niet zwanger wilt raken, dient men (zowel man als vrouw) voorzorgsmaatregelen te nemen. Wordt een vrouw verkracht, dan dient zij zich zo snel mogelijk ervan te vergewissen dat zij al dan niet zwanger is. Zo kan een hoop (emotionele) schade worden voorkomen.
Jezelf ontdoen van een levensvatbaar kind is regelrechte moord, en dat dient als zodanig te worden bestraft!

Gepost door: John Middelman | 02-09-06

Op de achtergrond Dit thema geraakt helemaal niet op de achtergrond bij het Vlaams Belang, integendeel zelfs. Maar in de media is het onderwerp taboe. Het beste bewijs zijn bijvoorbeeld de lezersbrieven. Heeft er iemand een reactie gelezen in de krant van vandaag op het artikel dat gisteren in de Gazet van Antwerpen verscheen over abortus?

Gepost door: Janice | 02-09-06

Abortus @ Janice
Ik zou de komende dagen GVA eens in het oog houden, enfin de lezersbrieven toch, het gebeurt wel vaker dat reacties op artikels pas een aantal dagen later in de krant verschijnen.

En over abortus zelf, ikzelf vind het ook onrechtvaardig dat mensen in deze tijden van HIV en ander SOA's nog onveilig vrijen, daardoor ongewenst zwanger worden, en hun kind dan 'simpelweg' laten aborteren. Maar je moet ook begrip hebben voor tienermoeders, verkrachte vrouwen,... die ongewenst zwanger raken. Zij zullen hun kind nooit de liefde en de aandacht kunnen geven die het kind verdient.

Gepost door: MediaFlandria | 02-09-06

Abortus @MediaFlandria

Men heeft mij beloofd om mij de juiste cijfers te bezorgen, maar 'verkrachting' was nu net een bijna te verwaarlozen aantal. Niet meer dan drie.
Ik heb echter de indruk dat niemand goed beseft hoeveel 17.314 abortussen zijn.

Om een vergelijking te maken. De gemeente Stekene telt 16.791 inwoners. Dat zou dus gelijk staan aan het van de kaart vegen van een doorsnee gemeente.

Gepost door: Janice | 02-09-06

Abortus @Janice
Dat is inderdaad veel, maar het verschil tussen het vermoorden van een onvolledig ontwikkeld embryo of een dorp vol 'levende' mensen, is groot. Als abortus niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd zou zijn, zou het wel verboden zijn, niet? Ze zullen die baby's ook niet 'slachten', hé(om het zo uit te drukken), ze zullen die wel op een menselijke manier laten sterven. Zoals bij euthanasie gebeurt.

Gepost door: Abortus | 02-09-06

Abortus Kan je mij vertellen hoe je een ongeboren baby op een 'menselijke manier' kunt laten sterven, wanneer het binnen in het lichaam van de moeder in stukken wordt geknipt?

kan je eigenlijk wel spreken over 'op een menselijke manier laten sterven'?

Doe mij een plezier en bekijk het filmpje. Abortus is bij ons toegelaten tot drie maanden zwangerschap.

Your baby's heart began beating at 18-25 days. His or her brain waves could have been recorded at 40 days

After 11 Weeks:

Your baby squints, swallows and can make a fist.

Your baby has fingerprints, and can kick - and is sensitive to heat, light, touch and noise.

Your baby is sucking his or her thumb, weighs 1 ounce and is 2 1/2 to 3" long, and would fit comfortably in the palm of your hand.

Gepost door: Janice | 02-09-06

Bekijk de beelden http://www.createhealth.org/p_gall.html#

Hier zie je een hele reeks foto's tijdens de zwangerschap.
Wanneer je op één van de foto's klikt kan je zien wat bijvoorbeeld een baby van 11 of 12 weken doet.

Gepost door: Janice | 02-09-06

abortus @Janice
Tot een leeftijd van 11 weken (<3maanden, de maximum leeftijd dat een kind in Vlaanderen geaborteerd mag worden) wordt het embryo/kind niet 'in stukken geknipt', maar naar 'buiten gezogen'.
"Bij zuigcurettage wordt de foetus uit de baarmoederholte gezogen door middel van een buisje verbonden met een vacuümpomp. Deze methode is enkel geschikt bij een foetus van maximaal 13 weken oud, omdat hierna de lichaamsdelen van de foetus te omvangrijk worden om door het buisje te passeren." Als de foetus ouder dan 14 weken is, is abortus enkel mogelijk als er gevaar is voor het leven van de moeder of als de baby aan een voor deze tijd ongeneselijke kwaal lijdt.
Maar dan nog, als ik persoonlijk er ooit mee geconfronteerd wordt, zou ik denk ik nooit voor abortus kiezen. Ik vind, als je seks hebt bestaat er altijd een kans dat je zwanger raakt (hoe veilig je het ook doet). En je moet je verantwoordelijkheid opnemen.
Maar toch heb ik begrip voor sommigen (slachtoffers van incest, verkrachting, hoewel zij maar 0.2% van alle abortussen beslagen. tienermoeders, gehandicapte baby etc.)

http://www.scholieren.com/werkstukken/7831
http://nl.wikipedia.org/wiki/Abortus
http://www.abortuscentra-vlaanderen.be/wet.html

Gepost door: MediaFlandria | 02-09-06

Abortus Inderdaad, maar eerst wordt het 'onthoofd'.

Het verheugt mij echter dat je het evengoed afkeurt.

Gepost door: Janice | 03-09-06

Volgens mij kun je pas oordelen over iets als je het hebt meegamaakt. zie wel dat er toch ook wel wat berichter verwijderd worden zijn dat die soms waar we het niet mee eens zijn? In dat geval zal dit bericht er vast niet lang staan.

Gepost door: jewel | 03-01-07

Berichten verwijderen Ik heb het hier al eerder geschreven, maar ik herhaal het nog eens.
Berichten worden enkel verwijderd wanneer er in hoofdletters (brullen) geschreven wordt, of schelden er aan te pas komt.
In de verwijderde berichten was dit het geval.
Naargelang wat iedereen in zijn leven meemaakt, heeft ieder zo z'n eigen waarheid.
Je kunt inderdaad pas zelf oordelen nadat je iets hebt meegemaakt.
Om elke twijfel hier weg te nemen wil ik zelfs (in het kort)vertellen wat ik heb meegemaakt.
Na een verkeerde diagnose van een huisdokter werd ik als kind op het laatste nippertje geopereerd. Het was er toen op of eronder. Omdat de chirurg ervan overtuigd was dat ik het niet zou halen, en gezien de hoogdringenheid kon hij ook niet zo zorgvuldig tewerk gaan als dat nodig was.
Het gevolg was dat ik een jaar nadien buikvliesontsteking kreeg dat weer telaat werd vastgesteld.
Pas na mijn huwelijk en op z'n minst 10 jaar te hebben geprobeerd om kinderen te krijgen (met alle pijnlijke ingrepen en dito operaties incluis) vertelde men mij dat wanneer je als kind buikvliesontsteking hebt gehad, je je kinderwens kon opbergen.
We hebben na het verschrikkelijke nieuws geprobeerd te adopteren, maar gezien onze leeftijd kon dit toen nog niet. Een lange lijdensweg eindigde met een echtscheiding.
Misschien maakt dit het wat duidelijker wat ik voel wanneer ik lees dat mensen ongeboren leven vernietigen???

Gepost door: Janice | 03-01-07

jammer Ik brulde niet en schold niet in de reacties wat zijn verwijderd dat is niet aan mij besteed.
Ik vind het heel erg voor je wat je is overkomen en ik kan me voorstellen dat je daardoor gevoeliger tegen de dingen aankijkt, je kunt je afvragen in hoeverre je soms toch wel heftige reacties "normaal" zijn. Het is misschien een idee om je eigen pijn te verwerken want ik denk dat die veel te diep zit. groetjes jewel

Gepost door: jewel | 03-01-07

Weer mis... Ik heb in feite een hekel aan mensen die proberen mij te ontleden. De pijn zat toen diep, inderdaad. Maar ondertussen ben ik al 25 jaar getrouwd met een man die toen twee kinderen had. Door de jaren heen sleet de pijn. Ik adopteerde ook later die kinderen.

Die kinderen zijn ondertussen als volwassen en hebben zelf kinderen. Dus met pijn heeft dit niets meer te maken, maar met respect voor alles wat leeft en verantwoordelijkheidsgevoel.
Ik zou niet eens mijn kat laten aborteren, waarom zou ik het dan bij een mensenkind moeten goedkeuren?
Ik herhaal het nogmaals dat er uiteraard uitzonderingen zijn, maar dat de meeste abortussen worden gepleegd uit egoïsme.
Waarschijnlijk ben jij dan zo'n uitzondering?

Gepost door: Janice | 03-01-07

vreemd Je zegt dat je een hekel hebt aan mensen die je proberen te ontleden maar eigenlijk doe je dat zelf net zo goed op het moment dat je zegt dat de meeste gevallen zijn uit egoisme...? Weet je wat ik erg vind?? die honderden babymeisjes wat jaarlijks overlijden in japan omdat daar het beleid is dat je maar 1 kind mag hebben en aangezien iedereen een jongen wil zijn er honderden die aan hun lot worden overgelaten bekijk die beelden maar eens van babytjes in "opvanghuizen" wat in een overlijdingskamer worden gelegd met de deur dicht en waar dan niet meer naar omgekeken wordt net zo lang totdat ze overlijden aan ondervoeding en uitdroging. Oudere kinderen worden dan af en toe gestuurd om te gaan kijken of die baby's al overleden zijn..... en dat terwijl er zoveel mensen zijn die graag een kindje willen adopteren maar voor wie de weg zo vreselijk moeilijk wordt gemaakt dat ze uiteindelijk opgeven... weet je wat ik ook erg vind de moeders wat geen abortus of adoptie laten doen en wat dan uiteindelijk hun eigen kind mishandelen of zelfs vermoorden. Weet je wat ik ook erg vind al die gezinnen waar ik van mijn werk uit kom met mensen wat een stapel kinderen hebben wat ze helemaal niet aankunnen zowel financieel als geestelijk en wat dus door en doorgepest worden op school omdat ze "stinken" omdat ze zich niet kunnen wassen omdat het water is afgesloten omdat ouders de rekening niet kunnen betalen en wat veel te kleine kleren moeten dragen omdat er geen geld is voor iets anders en er zijn er genoeg OOK KINDEREN wat zelfmoord plegen omdat ze het niet aankunnen..... is abortus dan echt erger??? ik weet het niet...

Gepost door: jewel | 03-01-07

Vreemd Inderdaad vreemd dat je nu ineens over de extreme gevallen in Japan begint. Je weet het misschien niet, maar in India worden er dagelijks 3000 pasgeboren meisjes vermoord. En niet alleen daar. China heeft volledige dorpen waar enkel nog mannen leven, omdat ze de babymeisjes uitmoorden of al eerder laten aborteren. Ook in de Arabische wereld is een meisje niet zoveel waard als jongens. En in Zuid-Afrika worden babymeisjes misbruikt door mannen met aids omdat ze geloven er op die manier van te genezen.

In Afghanistan mochten meisjes niet naar school, vrouwen die gestudeerd hadden voor dokter, lerares of om het even wat...mochten niet meer werken.
Dan zou je ook kunnen zeggen dat hun moeders ze beter hadden geaborteerd. Want veel van deze intelligente vrouwen hebben zelfmoord gepleegd onder de Taliban.
Maar toch zijn ze sterk en die vrouwen vechten terug met steun van vrouwen in het Westen. En ja, ik steun hen al is het maar financieel. Ondertussen mag er al terug meer, maar ze zijn er nog lang niet...

Ja, natuurlijk vind ik dat allemaal verschrikkelijk. Maar aborteren om dit alles te voorkomen is verkeerd. We moeten strijden tegen zoveel onrecht.

Ik vind armoede ook erg. En inderdaad hebben heel wat kinderen geen menswaardig bestaan. Die mensen hebben voorbehoedsmiddelen nodig en geen abortus. Want ook voor abortus hebben ze geen geld.

In België is de toestand niet zo extreem als in de landen die jij opnoemt. Bovendien is het hier heel gemakkelijk om voorbehoedsmiddelen te halen zodat bijna 20.000 abortussen in principe niet nodig zijn. Ik ken geen enkele vrouw die met schuldgevoelens rondloopt omdat ze voorbehoedsmiddelen heeft gebruikt, maar ik ken er wel die abortus hebben gepleegd en er jaren nadien nog onder lijden.

Abortus is geen oplossing voor de problemen die jij opnoemt.

Gepost door: Janice | 03-01-07

Ik denk ook niet dat het een oplossing is maar ik zou nog liever een abortus doen dan wanneer ik mijn kind door zoveel ellende zou moeten slepen alleen maar omdat ik perse wil dat het geboren wordt?? en ja je hebt gelijk over al die verschrikkelijke dingen maar ik vind niet dat dat minder erg is dan abortus liever niet en geen pijn dan geboren laten worden en ze dan langzaam de dood injagen door ellende en verdriet als we het dan toch over mensonwaardig hebben vind ik dat behoorlijk in de buurt komen. En nogmaals ik ben niet voor abortus en ik ga ook over m'n nek als ik vrouwen hoor wat al een paak keer een abortus hebben gehad en zoiets hebben van ach wat maakt het uit het is niet levensvatbaar maar ik denk niet dat je het zo zwart wit moet zien om te zeggen dat abortus altijd slecht is. Er is te weinig informatie over en te weinig steun voor mensen wat geen abortus willen maar verder geen uitweg zien en daar zouden we iets aan moeten veranderen..

Gepost door: jewel | 03-01-07

abortus elke vrouw mag zelf kiezen ik sta nu ook op het punt abortus te doen en dit is gewoon omdat ik nog piepjong ben en het kindje is gewoon veel te vroeg hier ik kan het geen toekomst bieden ik moet zelf nog een heel aantal jaren naar school gaan en wij hebben samen voor deze optie gekozen. het is gewoon een ongelukje.

Gepost door: anoniempje | 18-06-07

Wel...ik hoop voor jou dat je geweten je nooit parten zal spelen. De ervaring met vrouwen die het vroeger hebben gedaan leert dat ze er een leven lang onder lijden, dus denk nog eens goed na. Je kunt het toch afstaan voor adoptie?

Gepost door: Janice | 18-06-07

abortus ik ken al een paar vrouwen die zelfmoord wilden plegen omdat ze vroeger toen ze nog jong waren een abortus ondergingen, vervolgens kregen ze psychische problemen en de rest van dat gezin lijd er ook onder ik vind het zo triest het heeft een enorme nasleep, maar als je jong bent en onvolwassen dan besef of weet je dat allemaal nog niet dat komt later pas. bovendien is de voorlichting over abortus niet duidelijk genoeg, het wordt afgedaan als een simpele medische ingreep die even tussendoor gedaan kan worden.
vergeleken met een wrat die weggebrand moet worden.


Gepost door: anna | 20-06-07

Het is vreselijk maar.. Ja idd, abortus is vreselijk. Ben ik ook radicaal tegen, ikzelf was bijna 16 toen ik zwanger werd..(ben nu bijna 20) Maar ik heb mijn baby gehouden, zelfs 6 maand zwangerschap achterhouden omdat ik wist dat mijn ouders me gingen "pushen" tot abortus.. we zijn nu 4 jaar verder, ik heb het hard gehad, mijn studies zelfs moeten laten vallen.
Maar ik heb er geen greintje spijt van.
Want als ik nu kijk naar mijn zoontje, ben ik trots op mijn keuze. Ookal scholden mensen mij uit tijdens mijn zwangerschap.
Er zijn zoveel middelen om zwangerschap te voorkomen de dag van vandaag, waarom dan stom zijn en achteraf je eigen baby vermoorden en achteraf zoveel verdriet hebben om hetgeen dat je gedaan hebt...

Gepost door: Angellillah | 22-08-07

OMG!! STOM VLAAMS BLOK, WEER 1 VAN DE REDENEN WAAROM IK NIET OP ZO EEN ACHTERLIJKE PARTIJ STEM... ALS MENSEN DI EEN ABORTUS HEBBEN GEDAAN DIT ZIEN EN LEZEN KUNNEN ZE WEL ZELFMOORDNEIGINGEN KRIJGEN!!! HEB JE ZELF EEN ABORTUS GEDAAN...NEEN? DAN WEET JE NIET HOE HET IS EN HOU DAN ALLEMAAL JULLIE ACHTERLIJKE KOP !! STOMME KLOTE MENSEN... HET KAN DAT JE EEN CONDOOM EN DE PIL GEBRUIKTE EN TOCH ZWANGER RAAKTE ALS JE DAN 16 BENT GA JE HET DAN HOUDEN EN HET KIND ONGELUKKIG OPVOEDEN? IK DENK HET NIET Hè LOSERS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Doeternitoe | 11-11-07

Proficiat, Angellilah. Je bent inderdaad heel moedig en ik wens jou en je kindje heel veel geluk toe.

Waarschijnlijk hoor jij nu ook tot die 'stomme klote mensen', zoals doeternietoe schrijft maar ik ben wel zeker dat jij nooit je verdere leven met schuldgevoelens en zelfmoordneigingen gaat rondlopen.
Als er over 'losers' moet gesproken worden, dan is wel iemand zoals doeternietoe, die op 16 jarige leeftijd volwassene spelletjes speelt, maar niet consequent genoeg is om de gevolgen te dragen en liever overgaat tot het vermoorden van de eigen baby in wording.

Ik heb zelf twee kinderen geadopteerd, doeternietoe, misschien denk je ook eens aan mensen die alles proberen om kinderen te krijgen en bij wie het om wat voor reden ook, niet lukt. Die mensen zouden dolgelukkig zijn om een kindje te adopteren.
Als er een loser is, dan is het de baby die geen kans kreeg door jouw egoïsme.

Gepost door: Janice | 11-11-07

Ik stem Janice helemaal toe. Jij moet ook de consequencies dragen voor je daden. Als je op je 16de al volwassene spelletjes speelt(zoals janice het schrijft), moet jij ook altijd rekening houden dat je zwanger kan raken.Maar waarom is doeternietoe zo agressief? Iedereen mag toch een mening hebben. Volgens mij heb jij een hoop dingen niet verwerkt. Ik keur abortus niet goed.Maar eerlijk is eerlijk. Maar iemand van 16 kan de gevolgen moilijker overzien als een ouder iemand.Mijn zus bijvoorbeeld.Ze is eind 30 en heeft al een dochtertje.De man vondt het eigenlijk genoeg, maar mijn zus wilde er graag nog een kindje.Dus besloten ze er toch nog eentje bij te nemen. Het was meteen raak.Maar nu blijkt het een tweeling te zijn. Maar nu vinden hun het te veel.Huis te klein, zij wil verder werken, gewoon teveel problemen. Dus volgende wekk laat ze mijn nichtjes of neefjes weghalen.Ikzelf moeder van 3 kinderen kan het totaal niet begrijpen.Ik heb er zelf aangeboden dat ik er 1 neem, ook is het maar voor een tijdje. Maar hun willen er niets van weten. Ik vind het zo wreed en ben er verschrikkelijk verdrietig om.Hoe kunnen ze dat doen? Het zijn er echt veel mensen die graag een kindje zouden willen hebben, maar bij wie het niet lukt.

Gepost door: ela | 11-11-07

Ik stem Janice helemaal toe. Jij moet ook de consequencies dragen voor je daden. Als je op je 16de al volwassene spelletjes speelt(zoals janice het schrijft), moet jij ook altijd rekening houden dat je zwanger kan raken.Maar waarom is doeternietoe zo agressief? Iedereen mag toch een mening hebben. Volgens mij heb jij een hoop dingen niet verwerkt. Ik keur abortus niet goed.Maar eerlijk is eerlijk. Maar iemand van 16 kan de gevolgen moilijker overzien als een ouder iemand.Mijn zus bijvoorbeeld.Ze is eind 30 en heeft al een dochtertje.De man vondt het eigenlijk genoeg, maar mijn zus wilde er graag nog een kindje.Dus besloten ze er toch nog eentje bij te nemen. Het was meteen raak.Maar nu blijkt het een tweeling te zijn. Maar nu vinden hun het te veel.Huis te klein, zij wil verder werken, gewoon teveel problemen. Dus volgende wekk laat ze mijn nichtjes of neefjes weghalen.Ikzelf moeder van 3 kinderen kan het totaal niet begrijpen.Ik heb er zelf aangeboden dat ik er 1 neem, ook is het maar voor een tijdje. Maar hun willen er niets van weten. Ik vind het zo wreed en ben er verschrikkelijk verdrietig om.Hoe kunnen ze dat doen? Het zijn er echt veel mensen die graag een kindje zouden willen hebben, maar bij wie het niet lukt.

Gepost door: ela | 11-11-07

Wat zijn de criteria voor een goede toekomst? Ligt dat in een bepaald geldbedrag? Heeft dat een sociale factor?
Weet je wel überhaupt hoe zijn/haar toekomst eruit gaat zien?
Zijn er niet genoeg mensen die een goed leven leken/lijken te hebben die op het eerste gezicht maar een miserabel leven leiden (lijden)?
Is je leven OF goed OF slecht? Verschilt dat niet per ontwikkelingsfase?
Getuigt het niet eerder van karakter wanneer iemand besluit om zijn verantwoordelijkheid op te nemen?
Denken de ouders niet te vaak aan hun eigen moeite wanneer ze tot zo een beslissing komen?

Als we abortus toestaan en euthanasie, waarom dan geen doodstraf?
Ik kan hire nog wel even blijven doorgaan maar we zijn wel even zoet met deze vragen, of niet?

Mvg
Eva (= het Griekse woord voor "leven" trouwens)

Gepost door: Eva | 01-12-07

Ge bent simpel, ik wil in uwen bek kakke, dan komt er misschien iets nuttig uit.... Al een chance da ge geen kindere hebt want ochareme dan... En adoptie??? Der zijn genoeg kinderen in derde wereld landen die geadopteerd moete worde, mede omdat er geen abortuswetgeving is!!! Dus hou u bakkes stoeme rechtse trut!!! Ge weet er gene kak van, daarom da God u heeft gestraft da ge geen kindere kunt krijge!!! hahaha... en ik weet da ge dees verwijderd, maar ge hebt het toch mor geleze eh! En ikke maar lache me al die rechtse paljaskes die het nooit gaan maken... hahaha! hahaha! hahaha!

Gepost door: anti vlaamsbelang | 30-12-07

Verwijderen? Nee hoor! Iedereen mag zien hoe de linkse intellectuelen zich uiten. En vooral, hoeveel waarde ze hechten aan het leven. Vooral dat van anderen natuurlijk...dat van diegenen waarover zij beslissen dat die geen recht op leven hebben.
Weet je wat? Als je vindt dat de wereld te dichtbevolkt is, euthanasie is ook toegelaten hoor! Go for it!

Gepost door: Marc | 30-12-07

Waarom zou ik die prachtige woordenschat hier verwijderen? Ik hoef hier niets meer aan toe te voegen, Marc was duidelijk genoeg.

Gepost door: Janice | 30-12-07

Beste,

Ik respecteer ieder zijn mening over abortus, maar u moet heel goed weten wat deze tekst van u doet voor vrouwen die een abortus ondergaan hebben. Vooral diegene die er nu psychisch iets aan hebben overgehouden! Ik hoop dan ook dat deze mensen uw bericht ook nooit zullen lezen!!

Gepost door: katja | 09-02-08

Geachte...
Graag wil ik een korte mening neerschrijven over uw, toch zware uitspraak. Mijn job is opvoeder in een jeugdinstelling voor pubers. (12 tot 18 jaar) Wij hebben ook soms dergelijke gebeurtenissen. Meisjes van 14 tot 18 die zwanger binnenkomen. Sommigen willen het kindje houden, sommigen willen het weg doen. Meisjes die de baby houden, die kunnen amper voor hunzelf zorgen door de slechte opvoeding die zij van hun ouders hebben meegekregen.Er zijn zelfs véél volwassenen die nog niet voor hunzelf kunnen zorgen die kinderen hebben. De baby huilt, mensen komen razend, kindermishandeling enz...! Wat is er dan de beste oplossing voor u?
In mijn ogen hé is de oplossing... mensen waarvan je weet dat ouders niet in staat zijn om kinderen op te voeden zoals het hoort. Waarom dan geen abortus? Die kinderen gaan door een hel en als ze groot worden herhaalt dit zich weer...
Er zijn ook jonge vrouwen (16 jarigen...)die het op schools gebied zeer goed doen en door één fout in hun leven,hun leven totaal kan doen omkeren? Wat is dan de beste keuze... De baby houden en er geen tijd voor hebben als je verder naar school wil en je studie's wil afmaken om een goede toekomst tegemoet te gaan. Of goed voor uw baby zorgen, de studie's opgeven,op 16jarige leeftijd,en gans uw leven in bij de kuisploeg te gaan werken + slechte opvoeding. Ik weet niet hoor maar denk eens een klein beetje verder of uw neuzeke lang is en bekijk eerst eens waarom er abortus wordt gepleegd...ik noem nu maar enkele punten op hé en er zijn er meer hoor.
groetjes Ismaël

Gepost door: Ismaël | 09-02-08

'k Wil even reageren op iets wa je zei in een eerdere reactie van iemand die een mening gaf.
Ja er is natuurlijk dan altijd nog adoptie. MAAR, wat zou het zijn moest de natuurlijke moeder van het kind na enkele jaren al wat rijper zijn voor een kind op te voeden en beslist om haar kind die ze liet afstaan voor adoptie terug te willen van de ouders die het adopteren??? Hoe zou u dan reageren mevrouw?! + het kind zal volledig verward zijn van de situatie. Opnieuw een hele aanpassing! Zowel een hele emotie voor diegene die het kind adopteert alsvoor het kind zelf. Want jullie hebben tenslotte al die tijd een liefdevolle band gecreëerd wat dan uiteindelijk ontnomen moet worden!

Gepost door: Elke | 09-02-08

Ik keur adoptie totaal niet goed.
Ik vind het ook MOORD. In 1 enkel geval keur ik het goed en dat is bij een verkrachting.
Maar een ander soort ongewenste zwangerschap, eigen schuld maar het leven is nu eenmaal zo leer er mee leven en kies niet de makkelijkste uitweg. Laat het kind geboren worden en schiet het dan af, das even erg maar dat noemen ze dan weer wel onmenselijk.
Ik weet dat vrouwen het kind moeten dragen maar ik vind dat de man ook recht moeten hebben op hun mening. Tis evengoed hun keuze, ik zou het kind willen houden. Mijn vriendin zou het afslachten.
Ik twijfel nu zeer fel aan onze relatie.
Ook al is ze niet zwanger, gewoon de gedachte dat ze het zou doen is mij soms teveel.

Gepost door: kebabke | 02-03-08

Ok :p mijn excuses ik bedoelde dus abortus niet adoptie...

Gepost door: kebabke | 02-03-08

Hoi,
Ik ben een meisje van 16 jaar en ben op m'n 12 verkracht. 2 weken later bleek plots dat ik zwanger was. De meeste drongen aan op een abortus, maar ik kon het echt niet, het was mijn kindje.
Toen ik bijna 3 maanden zwanger was kreeg ik een miskraam (het kwam niet door m'n leeftijd!) en ik had me nog nooit zooo verschrikkelijk gevoeld. Zelfs niet toen ik verkracht werd.

Ik wil hiermee gwn mr even zeggen dat niet iedereen abortus wilt plegen omdat ze te jong of misbruikt zijn.

Ik begrijp meisjes wel die het toch willen doen vanwege verkrachting, incest of gevaar voor henzelf of de baby.
Ik weet persoonlijk hoe moeilijk het is om op die manier zwanger te zijn.
Maar in alle andere gevallen keur ik het volledig af, abortus is (buiten deze 3 uitzonderingen) écht wel moord.
Omdat abortus kan gebeuren zonder dat iemand (buiten de arts) het weet en haast niets kost gebruikt men het dikwijls als anticonceptiemiddel. Ik begrijp niet dat mensen dit over hun hart krijgen. Dan bent ge het gwn ni waard kinderen te krijgen.

Gepost door: Meisje | 02-03-08

Ik heb heel veel respect voor u meisje.
Nog veel sterkte toegewenst en nog een goed leven.
Proficiat.

Gepost door: kebabke | 03-03-08

Hoi iedereen

Ik snap dat het voor mensen die geen kinderen kunnen krijgen verschrikkelijk moet zijn om hiermee geconfronteerd te worden. En ik heb grote bewondering voor tieners die met succes hun zwangerschap uitzitten en er achteraf het beste van maken.

Maar het feit blijft dat tienermoederschap vaak niet goed afloopt. Niet voor de kinderen en niet voor de tienerouders.

Vaak worden vrouwen zwanger, ook met het gebruik van voorbehoudsmiddelen. En het is voor mensen die niet in zulke positie zitten, héél moeilijk om te begrijpen.

En het is niet zo dat enkel de voldragen zwangerschappen de consequenties van hun daad dragen, want diegenen die opteerden voor abortus dragen zeer zeker ook de gevolgen.

Het doet me eigenlijk een beetje pijn om mensen zo hard te zien oordelen. Buiten het feit dat ik er heilig van overtuigd ben dat ieder beschikt over eigen beslissingen, vind ik ook dat niet alles zo zwart of wit moet zijn.

Je kan abortus niet laten penaliseren omdat je iedereen over dezelfde kam zou scheren.

Ik kan meteen honderd gevallen opnoemen waar een kind ter wereld brengen gewoonweg niet menselijk is. Heb je hem, de contraditie?

Persoonlijk vind ik het veel schijnender wanneer iemand opteert om het kind te houden en dan jaren nadien besluit dat het kind de schuldige van alles is. Of mensen die hun kinderen mishandelen en dergelijke. Je mag de mensheid ook niet te hoog inschatten, niet iedereen wordt met het moederschap of met liefde geboren.

Je kan al raden dat ikzelf ook een abortus ondergaan heb. Ik was toen ontzettend jong. Het is zeker niets geweest waar ik onmiddelijk over beslist heb. Ik heb er echt weken over nagedacht en uiteindelijk waren mijn ouders diegenen dat de knoop doorhakten.

De maanden nadien begon ik telkens opnieuw te huilen wanneer ik mama's met kinders zag. Zonder al te veel in de details te treden, het was een heel moeilijke tijd voor me.

Zeven jaar na datum heb ik alles een plaats gegeven. Het is echt de juiste keuze geweest (en ik wil hiermee echt niemand pijn doen). Toch denk ik regelmatig over 'het kindje'. Ik heb zelfs de echografieën nog. Voor mijn zwangerschap was ik ook falikant tegen abortus en zeker toen ik wist dat er een vruchtje in me groeide, man... Ik heb echt liefde gevoeld! Maar liefde alleen is echt niet genoeg.

In mijn omgeving zie ik vaak 'ontspoorde' mensen, zowel kinderen die slachtoffer worden van hun moeder als ouders die niet in staat zijn om hun verplichting op een deftige manier te vervullen.

Als ik nu zwanger zou worden, zelfs ongepland, dan hou ik het kind en geef ik me de volle 110%. Ik loop echt niet even naar de 'kruidenier'. Maar toch weet ik dat ik door die beslissing toen niet één maar twee levens heb gered!

En ik heb geen nood aan medelijden (helemaal niet, want ik leef een succesvol en gelukkig leven), ik wil zelfs geen goedkeuring. Maar ik hoop dat ik mensen kan laten relativeren, of ten minste het grijsgebied kan laten zien. Want abortus voor abortus is niet goed, maar soms... Soms ben ik voor.

Gepost door: Bloempje | 05-03-08

Awel bloempje, ik ben blij da ge pijn geleden hebt. Echt waar. Ge hebt geen 2 levens gered, ge hebt uzelf alleen maar gered. U kind hebt ge afgeslacht. Er bestaat ook nog zoiets als adoptie. Ge had 2 ander mensen heel gelukkig kunnen maken.
Maar nee, alleen maar aan uw eigen succes denken.
Ik hoop da ge nooit meer kinderen zult krijgen.

Gepost door: kebabke | 07-03-08

Om daar zelfs nog iets aan toe te voegen.
Eerst twijfelt ge, ohnee zou ik het doen of niet.
Ma terwijl is da kind wel aant groeien in u he, lomp mens. Jong of niet, klaar voor seks, dan ook klaar voor de gevolgen. Kunt ge de gevolgen niet aan wacht dan met seks.
Natuurlijk kan je onder verzachtende omstandigheden wel zeggen da ge gepoushed waart door u ouders. Maar er geen spijt van hebben omdat ge nu een succesvol leven zijt.
Das ni zo goed.

Gepost door: kebabke | 08-03-08

abortus Ik ben het er totaal niet mee eens. Ik heb zelf eergister een abortus laten doen. Mijn reden hiervoor was omdat ik zelf geloof, ik geloof in de ziel van de mens en in een god die over ons waakt. Ik zou een kind op dit moment geen leven kunnen geven dat ik een kind verdiend. Een kind verdient al het goede en niet een moeder die niet eens voor zichzelf kan zorgen. dan geef ik mijn kind liever aan god. het kindje zal mijn engel zijn en daar geloof ik in.

Gepost door: Ivana | 03-04-08

Ik heb veel bewondering voor de moed van kebabke, want in geval van verkrachting zouden de meeste mensen abortus plegen.

Ivana 'de engeltjesmaker' daarentegen...als je zo gelovig bent, dan denk ik niet dat jouw God dat zo graag zal horen. Hij kiest zijn engeltjes gewoonlijk zelf uit.

Gepost door: Janice | 03-04-08

Ik kan begrip opbrengen voor mensen die abortus plegen. Zelf voor de gevallen die niet uitzonderlijk zijn. Als je als vrouw of man niet klaar bent voor een kind is er een keuze. Je kan het leven van je kind ontnemen of je kan je ongewenst kind op leven laten komen. Maar hoe gelukkig zal een kind zijn als hij een ouder heeft of als zijn ouders niet naar hem omkijken, geen tijd aan hem of haar besteden. Je kan het als egoistisch bekijken, maar het is ook hun leven dat verandert door de komst van een kind. Trouwens wat is er zo egoistisch aan? Voordat mensen deze keuze maken denk ik wel dat ze hebben nagedacht over het leven dat hun kind zal leiden hoor... Ik heb nog niet veel levenservaring, maar ik kan begrijpen dat het een hartverscheurende keuze moet geweest zijn. Ik vind ook niet dat mensen die geen kinderen kunnen krijgen zich daarom moeten ergeren aan mensen die abortus plegen. Het is zeer erg en ik zou me de pijn niet kunnen voorstellen om je kinderdroom op dat moment aan flarden te zien gaan, maar daarom is het niet nodig om anderen te verafschuwen. Ik kan respect opbrengen voor zo'n keuze.

Gepost door: stien | 04-04-08

Stien, ik ben niet akkoord.
Hoe kunde nu weten of een kind ongelukkig gaat zijn of niet?
Da kunde op voorhand nooit weten.Dus vind ik geen goede reden.
Ten tweede, als da kind ongelukkig is zal da wel zorgen dat hij/zij zn eigen leven beeindigd. Wat een zever kom he. Abortus is belachelijk.
Mijn relatie is gedaan, omwille tging maar om een stom gesprek he.
Zij wou moest ze nu zwanger worden, abortus plegen. ( te dik, kind ongelukkig,studies)
Kheb zelfs gezegd. wilde studeren, geen probleem kzal wel gaan werken. kind ongelukkig? zever, kheb fantastische ouders die steunen mij en ik zorg voor mijn kind. dik? egoistische trut...
Aja en ze zou zich schamen. ohja 19 jaar zijn en zwanger.
Heb ik iets te zeggen? neen, want de wet zegt vanal zever en blablabla haar lichaam blablabla.
Tis haar lichaam, akkoord, ma een deel van mij zit daar ook in.
Wat we als koppel hebben gemaakt, al dan niet gewenst.
Dus Fuck you als ge begint te zeveren over respect. Ik walg van de mensen die weglopen van verantwoordelijkheid.
Of zeggen dat is geen leven.
want da zei mn vriendin. kzou haar verlaten als ze het zou doen. ofwel zou ze het dan ni zeggen ofwel zou ze het gewoon doen.
Kben blij dak ervanaf ben.
Liever geen kinderen dan een dood kind van een meisje waar ik vroeger heel veel van hield.

Gepost door: kebabke | 24-04-08

Voor het leven! "En vandaag is abortus het ergste kwaad, de grootste vredesverstoorder"
Rede bij het in ontvangst nemen van de Nobelprijs voor de Vrede (Moeder Theresa)

Gepost door: Frederic | 05-06-08

alsof adoptie de beste optie is. al eens gedacht hoe't is voor het kind? en de moeder? ben zelf geadopteerd dus heb wel een beetje een idee!! geadopteerd zijn leg je ook maar niet zomaar even naast je neer. en al eens gedacht als een moeder al meerdere kinderen heeft? heeft ze daar geen verantwoordelijkheid voor? of moet iedereen (bestaande kinderen) maar lijden onder het feit dat abortus niet mag? abortus beslis je maar niet even op een achternamiddag!!! en weet janice wel dat verreweg de meeste abortussen (ruim 80%) binnen de eerste zeven a acht weken plaatsvinden? dan is er helemaal geen sprake van het 'in stukken hakken van een hoofdje', maar geschiedt het dmv een abortuspil of een zuigcurettage. Zulk soort valse informatie over 'in stukken hakken van...' is valse stemmingmakerij. en fijn dat janice het leven respecteert, maar hou asjeblieft op met het veroordelen van anderen. iedereen zal zichzelf in de spiegel recht moeten aankijken. en dan nog wat, ik weet niet in wat voor God janice gelooft, vast in de barmhartige God van de bijbel. Wil maar even wijzen op een bijbeltekts, als hart onder de riem en steun voor de mensen die de moeilijke beslissing tot een abortus hebben moeten nemen; (1 Joh.3:19b-20) 'dan mogen wij ook voor Zijn aanschijn ons gweten geruststellen, ook als het ons veroordeelt, want God is groter dan ons hart en Hij weet alles' iets voor janice en al die anderen judgementals om over na te denken!

Gepost door: willemijn | 16-07-08

Ik kan je gerust stellen, Willemijn! Ik ben totaal ongelovig. Dus spaar me je bijbelse verhaaltjes.
Dat wil echter niet zeggen dat ik het dan eens moet zijn met het doden van ongeboren leven in alle gevallen, of wanneer het de moeder nu net even niet goed uitkomt. De dag van vandaag zijn er wel andere middelen om dergelijke radicale ingrepen te voorkomen.
Ik ken vrouwen die jaren geleden abortus lieten plegen en die nu nog huilen als ze erover praten, dus stel het niet zo simpel voor, want dat is het niet.

Bovendien weet ik meer af van adoptie dan je kunt vermoeden, maar ik ben niet van plan om hier mijn privéleven openbaar te maken.
Ik kan je wel vertellen dat wanneer je kinderen adopteert die kinderen gewenst zijn, en het niet altijd zo miserabel is als jij hier wil laten uitschijnen. Integendeel zelfs.

Gepost door: Janice | 16-07-08

bizar uhm..als je EN een condoom EN de pil gebruikt, zal je heus niet zwanger worden..

Gepost door: Japz | 05-08-08

jullie zeggen wel dat abortus moord is maar het kind heeft nog geen zieltje!
het voelt de abortus heus niet! het is gewoon het afbreken van de vrucht, net als de pil en de morningafterpil maar dan later. het mag in nl tot 22 weken las ik net.
en ik vind het een beetje dom hoe sommige mensen hier oordelen! alsof de keuze zo simpel is, alsof het zo leuk is om die abortus te ondergaan!
maar je kan niet anders als je van te voren weet dat je het kindje geen prettig leven kan geven en er geen middelen zijn zoals geld en als de vader een klootzak is en een wegloper! en je hele omgevind tegen je zegt dat je het weg moet laten halen! en je nog jong bent en zelf echt een moeilijk leven achter de rug hebt en net begint met je leven op te bouwen.
dan is het beter voor het kindje dat het niet geboren wordt in deze kutwereld en met zo'n leven.
mensen moeten een keer kappen met te roepen dat abortus niet mag enz, jullie weten helemaal niet hoe sommige mensen erbij zitten! dus kap met dat oordelen!

Gepost door: girl | 27-09-08

Ik ben het helemaal eens met girl. Na een abortus voel je jezelf leeg en verdrietig. Je doet het niet uit egoisme, er is altijd een reden waarom je tot een abortus besluit. Je geweten na een abortus is al pijnlijk genoeg en als de situatie goed was dan was het kindje ook ter wereld gekomen. Bovendien gebeurt iets alleen als God dat wil, tuurlijk maak je je eigen beslissingen maar het lot is het lot. En dan moet je inderdaad ook de pil nie slikken of een spiraaltje laten plaatsen. Zelfde principe alleen net iets eerder. Het vruchtje heeft geen bewustzijn en ook het hartje dat na 6 weken begint te kloppen is niet meer dan een spier die begonnen is met werken. Het zieltje wordt pas ingeblazen met 3 maanden, dan is de onzekere tijd van een zwangerschap over. Het is echt niet leuk dat vrouwen die het al heel moeilijk hebben met hun keuze ook nog eens voor moordenaars worden uitgemaakt!!!

Gepost door: yasmina | 06-10-08

Heel simpel Als je zo als ik van je 5 tot je 12,5 jaar in een weeshuis hebt gezeten,en elke zondag als er voor sommige kindje bezoek was ,je dan zelf uren aan de omheining staat te hopen dat er voor jou ook eens iemand komt,maar dat die iemand geen tijd en zin voor je heeft,dat..draag je je hele leven mee, als diezelfde persoon die je op de wereld heeft gezet later als ze oud is en alleen
in eenzaamheid zelfmoord pleegt kan het je ook NIKS verdommen, hier achter mijn hoek is een tehuis waar jonge meisjes hun kindjes naartoe brengen omdat ze er geen tijd en zin voor hebben of omdat ze nog niet eens voor zichzelf kunnen zorgen,stel u in de plaats van die kinderen,de meeste kinderen zijn halfbloedjes, de vaders hebben veel beloofd aan deze jonge meisjes, eens hun pleziertjes gehad "is het kind niet van hun" want "zij is een hoer die het met iedereen doet" ik ken een gezin waar vier dochters dit hebben meegemaakt en alle vier hun kindjes zitten in dit tehuis, dat zijn de dingen die moeten aangepakt worden,plaats deze kinderen in een goed gezin en verbied de natuurlijke ouders nog ooit enig contact met hun kinderen, er zijn genoeg gezinnen die naar het buitenland gaan om een kind te adopteren ,er is zelfs al een hele commercie rond,zie de recente veroordelingen in frankrijk

Gepost door: lowieke staal | 06-10-08

Even een andere kijk graag Ten eerste willen we even zeggen dat het enorm ongepast is om alle vrouwen te veralgemenen. Het lijkt alsof alle vrouwen voor hun plezier naar een abortuskliniek gaan om daar zo even snel iemand te "vermoorden". Er zijn inderdaad enkele die dit zo zullen doen (opnieuw en opnieuw gaan, als snel anticonceptiemiddel)maar die enkele worden altijd als voorbeeld genomen voor anderen terwijl volgens ons het merendeel niet in staat is om zoiets te doen maar het toch moeten.

We beschouwen een abortus voor drie maanden dan ook niet echt als moord, maar na drie maanden kan het voor ons ook niet meer.

De vrouw moet nog steeds een vrije keuze krijgen, want kijk maar naar de gevallen van verkrachting, tienermoeders, ....

Wij zijn zelf in ons laatste jaar secundair en je moet je even voorstellen dat je verkracht zou worden, dat je eigen kind van onze leeftijd verkracht zou worden. Ze moet dan leven met het besef dat ze het kind van haar verkrachter draagt, en jij zegt dat ze geen abortus mag plegen, dat is geen leven meer voor haar dan.

Trouwens, er zijn enorm veel tienermoeders en mensen die wel besluiten hun kinderen te houden.

Je moet gewoon niet alle vrouwen over 1 kam scheren. Er zijn er enkele die het misbruikten maar daarom niet iedereen. Die andere vrouwen moeten een zwaar proces doorstaan. Denk misschien even aan hun?

Bedankt.

Gepost door: Evelyn (en Lene) | 24-10-08

Er werd hier al eerder geschreven dat in geval van verkrachting of wanneer het leven van de aanstaande moeder gevaar zou lopen uitzonderingen zijn.

Gepost door: Janice | 24-10-08

Ik vind dat iedereen daar zelf over mag beslissen en dat het beter is dat je je kinderen niet te veel laat lijden, heb je er wel eens aan gedacht dat indien er zoveel mensen op aarde leven, de dieren zullen uitsterven? De mensen zorgen voor zoveel leed, het is beter als we allemaal dood gaan...
Het helpt niet om zoiets te verbieden. Indien de baby het niet beseft, doe je hem ook geen kwaad. ik denk dat het uit egoïsme is dat je niet wilt dat er abortus gepleegd wordt. Omdat je er zelf niet verdrietig van zou worden, maar het is veel beter om aan de grotere gevolgen te denken, het kind zelf zal als het in slechte omstandigdheden leeft ook liever dood gaan. Het kind zal dan ook nooit blij zijn. Het is en blijft iets waar de moeder zelf over zou moeten beslissen, goede inlichtingen helpen daarbij.

Gepost door: Parel | 27-10-08

Ik vind ook niet dat je altijd de reactie mag gebruiken van oh tis de man die gaat lopen.
Want het grappige van de zaak is dat de man nix te zeggen heeft. Als hij het wilt houden en de vrouw pleegt abortus, tjah pech. Wilt de vrouw het houden en de man ni dan ist de man geweest omdat hij gaat lopen. Tis altijd de man geweest ALTIJD. (mn relatie met da meiske is btw beeindigd ^^ ze vrijt nu met mn beste vriend)

punt 1 Ge kunt ni zeggen dat het kind ongelukkig zal zijn, ist ongelukkig dan moet hij zn eigen leven maar nemen.
punt 2 Tzijn niet altijd de mannen die in fout zijn.
punt 3 Neem uw verantwoordelijkheid
punt 4 Akkoord tis uw eigen keuze, alst kind er is beslist ge meestal ook bij operaties enzo die levensgevaarlijk kunnen zijn. Maar kom overeen met uw partner en wees geen kreng .

Gepost door: kebabke | 01-11-08

Sommige kinderen zijn inderdaad ongelukkig als ze weten dat hun moeders voor de keuze van abortus hebben gestaan.
En met zelfmoord lach je helemaal niet. Ik vind het onverantwoord dat iemand zoiets durft denken, laat staan schrijven!

En nee, het zijn niet altijd de mannen die in fout zijn, ook vrouwen kunnen in fout zijn.
En ja, je moet samen een keuze maken.

Maar betrek er nooit meer zelfmoord bij, want dat is absoluut geen lachertje.
En wees jij nu ook eens geen kreng maar denk even na met je gezond verstand!

Gepost door: Evelyn | 06-11-08

Ik vind het spijtig dat mensen hun eigen mening nogal belangrijk vinden. Zo belangrijk dat ze die aan de hele wereld willen meedelen. Maar deftig Nederlands schrijven zit er niet in. Oordelen over leven en dood en schuldig en onschuldig maar niet eens een zin kunnen schrijven met correcte werkwoorden en hoofdletters? Een woord: spijtig.

Gepost door: helen | 11-11-08

moeilijke keuze Ik wil toch ook nog even reageren. Ik ben zelf heel erg aan het twijfelen of ik een abortus zou laten doen. Ben nog getrouwd, heb een zoontje van 2 jaar en een half jaar geleden besloten mijn man en ik om voor een tweede kindje te gaan. Ondertussen ben ik 10 weken zwanger en gaat mijn man mij verlaten. Ik blijf dus achter met twee kleine kinderen. Wat voor een leven zullen de kinderen hebben, wat zal ik zelf nog hebben? Ik zal veel moeten werken om mijn kinderen iets te kunnen meegeven, zal al mijn tijd in de kinderen moeten steken, een papa die nu al zegt dat hij met het baby'tje niets te maken wil hebben. Wat moet je tegen dit kind zeggen. De oudste mag naar papa en jij niet?
Hij dreigt steeds, zegt dat ik het moeten laten weg doen. Voor hem is dat natuurlijk de makkelijste oplossing, maar ik moet er wel mee leven . Mijn verstand zegt, laat het maar weg doen, maar mijn hart niet...

Gepost door: Kaat | 10-12-08

Volg je hart, Kaat. Hoe erg het ook is, en ik voel zeker met je mee, maar doe het niet.

Er zijn zoveel mensen die alles zouden geven om een kind te hebben. Inplaats van het te laten aborteren, geef je het misschien beter op ter adoptie. Dat zijn koppels die echt een kind willen en wat kan een kind meer willen dan 'gewenst' te zijn.

Heb je geen steun van ouders of familie?

Gepost door: Janice | 10-12-08

Hallo Janice,
Mijn ouders steunen me zeker maar weten ook dat heel zwaar zal zijn. Ik denk dat als ik ervoor kies om het kindje te houden, mijn ouders me ook wel zullen helpen, maar ze zijn net sinds een maand op pensioen, heel hun leven hard gewerkt, en dan net nu begint deze hele miserie. Ze denken net als mij, verstand zegt laat het maar weg doen, maar het hartje niet. Adoptie is sowieso geen keuze, ik zou het nooit na de geboorte kunnen afstaan.

Gepost door: Kaat | 11-12-08

Je man zal ook moeten betalen, Kaat. Het kan niet dat hij zijn verantwoordelijkheid ontloopt. Hij zal serieus mogen afdokken. Het is gewoon schandalig wat hij je aandoet.

Gepost door: Janice | 11-12-08

Het gaat niet enkel om het financiele, maar ook de mogelijkheden om de kinderen iets te kunnen bieden, vooral voor later ... Je kan wel zeggen dat ze aan liefde, ... niets zullen ontbreken, maar alleen daarmee ben je niet ver hé

Gepost door: Kaat | 11-12-08

Abortus blijft een maatschappelijk probleem met heel erg verdeelde meningen. Ik schrijf er nu een essay over voor school. Het probleem is dat iedereen altijd bij zijn eigen standpunt blijft terwijl er hele redelijke voor en hele redelijke tegenargumenten zijn. Men moet bewuster zijn van de gevolgen van onveilige seks. Zonder condoom en zonder pil. Het is onrechtvaardig om iets wat je zelf hebt verwekt vervolgens om het leven te brengen. Maar wat als je het kind niks te bieden hebt? Geen geld, geen liefde, geen vader misschien. Hoe erg zou jij het als kind vinden als je geen aandacht thuis zou krijgen, als je misschien wel weet dat je niet gewild bent en dat je nooit iets leuks kan doen of kan krijgen omdat daar practisch geen geld voor is? In het ergste geval zou dat ook tot 'moord' kunnen leiden. Er zijn zoveel goede redenen voor de abortus en tegen de abortus. Het beste is om zelf te beslissen, informatie te zoeken en niet teveel beinvloed te worden door anderen. Het is jouw lichaam en jouw toekomst, met of zonder kindje. De beslissing is al moeilijk genoeg zonder oordelen van anderen.

Gepost door: Veer | 13-01-09

vergelijking goeiedag iedereen,
wat betreft het "vermoorden van babies vind ik dat jullie niet echt gelijk hebben, namelijk is het bewezen dat er in de eerst 14 weken van de zwangerschap geen leven in het "kind" zit, dus het wegnemen van de embyo is dus even erg als dat een mannelijke persoon masturbeert!

groetjes,

Ji†se

Gepost door: Ji†se | 20-01-09

eerste en vooral
ik begrijp julie volkomen maar kijk soms zijn er mensen die echt niet in staat zijn een kind groot te brengen en de beste manier is dan abortus hoevaak zie je op nieuws baby lijkje gevonden vind je zoiets beter dan dan dat se heel vroeg het kindje laten weghalen omdat het echt niet kan
ik begrijp dat sommige mensen het er moeilijk mee hebben zeker zei die geen kinder kunnen krijgen maar aub versta die mensen ook door julie zo tegenover te zetten gaan meer en meer mensen toch het kind houden omdat ze anders worden bekeken en uiteindelijk toch iets akeligs doen wie moet er dan schuldgevoel hebben???zei die er voor zijn en zei die er tegen zijn
???hoevaak zie je een kindje apart zitten omdat ouders het kind n iet zien staan is niet welkom weet je hoe dat voeld???soms mensen is het beste oplossing hoe moeilijk zoiets te begrijpen is je weet nooit hoe zoiets is gekomen verkrachting gedwongen misbrijks door vader enz zou jij dan kind wille houden???en hmm die fotos vind ik erg om te zien stel dat je abortus hebt gedaan en het kind was van je verkrachter en je ziet nu die fotos jeetje persoonlijk vind ik die overdreven en je weet niet hoe pijnlijk dit voor de mensen is geweest abortus is niet even gaan inkopen doen he is heel moeilijke keuze en als je dan op zoiets als die fotos terecht kom jeetje ik ken meisje dat ook abortus pleegde kinde was van verkrachter en uiteindelijk kreeg zei al de schuld op zich en 3 maand later heeft zei zelfmooird gepleegd kweet niet maar is dit de bedoeling neen denk he je mag je mening zegge en er zijn natuurlijk mensen die wel 3x abortus op jaar doen sorry dat vind ik ook fout maar soms is het terect en ik vind dat we alemaal eens moeten instellen in hun en kijken wat wij deden we zeggen wel ik zou dat niet doen zou jij kind van verkrachter willen ik niet echt niet sorry ik wil niemand beschuldige maar als je dit lees en je leest dat er veel daardoor zelfmoord plegen omdat ze niet begrepen worden vind ik dat we toch beetje onze mening moeten herzien

Gepost door: nathalie | 31-01-09

EEN TEKEN DAT JIJ NOG VEEL MOET LEREN je zou nooit een kind "DODEN" die in je buik groeit .
Al eens afgevraagd of dat kind wel in je buik wil zitten ?Of jij het wel waard bent om zo'n beslissing te kunnen nemen ? Mss weet je zelfs de helft niet van hoe de gevallen in elkaar zitten .

Jouw tekstje getuigd van weinig verstand want je weet niet welke schade je aanricht bij GEBOREN personen door je vinger naar hen te wijzen !

Hoe durf je !!!!!!

Gepost door: iKKE | 02-02-09

Ikke Misschien had jouw moeder beter abortus gepleegd.

Gepost door: Frank | 02-02-09

Hallo allemaal,
Ik heb enkele maanden geleden zelf een abortus laten doen. Het vruchtje was 7 weken ver in zijn ontwikkeling. Ik was ongewenst zwanger, niet omdat ik mijn voorbehoedsmiddel vergeten was of dergelijk. Maar door een allergische reactie op voedingsmiddelen die de absorptie van mijn pil in mijn darm verhindert hadden. Daar stond ik dan 7 weken zwanger. samen met mijn vriend heb ik besloten om het vruchtje te aborteren, ik was immers nog met mijn studies bezig en wat kan een kindje in deze wereld doen wanneer de eigen moeder nog niet klaar is om voor hem/haar te zorgen. Ik heb de voor en nadelen afgewogen, niet voor mezelf maar voor de kwaliteit van het leven van dit ' vruchtje'. De nadelen waren meer aanwezig dan de voordelen. Voor mijn abortus zat ik met de vraag of dit nu het vermoorden van mijn kind is?en of ik er toe ik daartoe in staat ben? Op de echo's die ik gezien heb was mijn 'kind' enkel een cel, een cel die zich aan het delen was, enkel een paar millimeter groot. En ik weet dat jullie nu denken dat die éne cel wel mijn kind was. maar dat is fout die cel zou in de volgende weken een baby worden. Een baby die opgevoed zou worden bij een mama die spijt had dat ze haar studies niet verder had kunnen afmaken en de onzekerheid bij beide over of we klaar zijn voor het ouderschap. Ik weet dat diegene die tegen abortus zijn hun principes hier niet voor aan de kant willen schuiven maar ik wil jullie wel zeggen dat deze uitspraken over het vermoorden van een kind wel erg hard aankomt. Ik heb namelijk nooit mijn kind vermoord. En ik zou het nooit over mijn hart krijgen. Ik heb een vrucht dat een baby moest worden laten wegnemen. Ik heb deze vrucht gespaard van een leven waarin de ouders in onzekerheid leven. Ik hoop dat deze getuigenis jullie een beetje doet nadenken over deze zware uitspraken. Toch wil ik jullie zeggen dat ik nog wel denk aan mijn ‘ vruchtje’ en deze zal altijd een plaats hebben in mijn leven.
Groetjes

Gepost door: miss | 14-02-09

abortus moord?! sorry dak het zeg e mense ma ik ben ook ongewenst zwanger en heb besloten na lang nadenken om ook abortus te laten doen, ik vind het zelf ook erg maar ik heb al 2 kleine kindjes.
wat moet ik dan doen de baby houden en hem geen fatsoenlijke opvoeding kunnen geven?
en ik zei ook ooit ik doe zoiets nooit!!
maar wacht maar tot je er zelf eens voorstaat.
en idd zoals sommige hier zegge het is echt niet zo dat je da ziekehuis binneloopt en hup patat kleine weg daar komt eerst wel heel wa bij kijken hoor.
en iedere normale mens denkt eerst goed na voor hij zoiets doet.
als ik zeker zou zijn dat ik de baby een goede opvoeding kon geven en alles kon geven wat hij nodig had deed ik da ook niet hoor.
ma ja je hebt altijd mensen die beginne loeien over abortus da da moord is en ni nadenke voor ze iets uitkrame.
kzou allemaal is wille da jullie ook ongewenst zwanger rake in een benarde situatie.

Gepost door: supersvenlover | 03-03-09

moeilijk Jaren geleden is er een kind van mij geaborteerd. Ik heb het er nu nog steeds erg moeilijk mee. Met het het maken van verwijten maak je het de mensen nog moeilijker. Nergens voor nodig. Abortus is al moeilijk genoeg, dus hou dat natrappen maar achterwege.

Gepost door: Willem | 23-03-09

Misschien toch even luisteren naar wat dit kind van twaalf te vertellen heeft.

Gepost door: Denia | 21-04-09

ik heb een abortus gehad op drie maand, in augustus vorig jaar, ik heb hier veel verdriet om, toch heb ik mezelf ergens gedwongen deze foto's te zien, ik weet wat ik zag op de echo, en meeste van deze foto's zijn fout, nu ja dat vind ik , het kind is nog niet zo groot, en het ziet er niet zo uit,

ik probeer te denken dat een gewenst kind beter is dan een ongewenst, hoewel ik mijn kind wel wou, het mis, de vader wou het niet,

ik begreep het, hoewel ik niet begreep hoe iemand zo weinig om een baby kon geven, ik heb veel nagedacht en

dacht ergens dat een leven met mij het kind niet gelukkig zou maken, hoe zou ik mijn kind ooit kunnen uitleggen dat zijn/ haar vader , hem /haar niet wou,

dat ze niet uit liefde geboren was en al zeker niet gewenst, alleen opvoeden,

ik vind mezelf op momenten iemand dat haar kind vermoord heeft,

ik denk veel aan mijn kind,ik heb op de dag dat ze geboren zou worden, nr de plaats gegn waar ik de abortus onderging, witte rozen gekocht en op een bankje achtergelaten voor het abortuscentrum, ik probeer met mijn verdriet om te gaan,

mijn baby is dood,

k weet nog goed wat de vader van mijn kind zei nu ja vader een of andere ouwe zak,

het zijn maar cellen,

dr ben ik het niet mee eens, ik hechtte er meer waarde aan, ik had het al zien bewegen op de echo, een vuistje maken en naar zijn /haar mondje brengen dat heb ik hem nooit verteld,
heb wel echo gestrd, ja dr was ie kwaad om,

begrijpen kan ik hem wel, mr daarom doet het niet minder pijn,

te weten dat ik zwanger was van hem, iemand als ik, dat hij dat zo haatte deed nog het meeste pijn

een baby heeft dr gn fout aan dacht ik,

ik koesterde het kleine wezentje in me,

nu is het weg,

mr ik zocht naar mensen die begrip opbrengen voor een moeilijk te verwerken iets zoals dit

abortus,

wie zijn jullie te beslissen dat abortus moord is?

als je bedenkt hoeveel kinderen in arme gezinnen geboren worden?

hoeveel mensen hun leven anders kon zijn,

er is pijn, verdriet, maar dan nog,

als je je kind leed kunt besparen, door het nooit geboren te laten worden,

vind ik het liefde,

het zou egoïstisch geweest zijn, het te laten geboren worden, niet begrijpend dat hij of zij een vader heeft dat zijn eigen kind niet wil kennen,

waarom beoordelen we, veroordelen we anderen voor hun daden, als ze het al moeilijk hebben om er zelf mee te leren leven?

abortus is een keuze waarmee je leert of probeert mee te leven,


ik wou dat ik mijn kindje had kunnen houden,

ah

k ben niet voor abortus maar ook niet tegen,

ik blijf neutraal,

maar ergens, ergens is er dat kleine sterretje aan de hemel dat ik s nachts nr zoek

en zeg mijn babytje mijn kleine sterretje in de hemel,

ik heb geen problemen in dagelijkse leven,

ik probeer de waarheid te ontkennen dat ik meer het leven onderga, dan dat ik leef,

maar ah ik geraak hier wel boven,

en ik stel mezelf gerust dat ik nog geluk heb gehad

er zijn andere vrouwen die een abortus ondergn in veel slechtere omstandigheden, ...

Gepost door: saskia | 25-04-09

Saskia, ik vind het heel moedig en aangrijpend wat je daar schrijft. En ik heb er begrip voor, maar je merkt toch zelf wat je jezelf hebt aangedaan? Ga je dat niet je hele leven meedragen?

Ik werd ook in een arm gezin geboren, en alhoewel we soms niets te eten hadden, waren we toch gelukkig. Kinderen hebben alleen maar liefde nodig, geen weelde of rijkdom.

Ik leef echt met je mee, en vind het bijzonder jammer en heel triest.

Gepost door: Janice | 27-04-09

Ik heb eergisteren ontdekt dat ik ongewenst zwanger ben. Hoe het kan snap ik niet. Ik neem mijn pil en daarbij zware medicatie omdat ik bij mijn eerste kindje een zware depressie gehad heb en iets meer als 2 maand in een psychiatrische instelling gezeten heb. Ik ben aan het twijfelen nu wat ik moet doen.Het kindje houden? Maar de risico's zijn groot dat mijn kindje ni gezond gaat zijn door de zware medicatie en als ik het hou zowiezo terug zal hervallen omdat ik nog altijd ni genezen ben.En ik ben ni van zin om twee kindjes weken aan een stuk achter te laten. Mijn dochter is nu 21 maand. Mijn zwangerschap is ook heel tegengevallen door een zwangerschapsvergiftiging, waardoor ik onder begeleiding was om mijn kind toch ni te verliezen en mijn eigen leven te kunnen houden.Ik heb veel geluk gehad dat ik ze in mijn armen kon houden na 7 en een halve maand zwangerschap. Een paar uur na de bevalling is de vergiftiging uitgebroken en heb ik veel geluk gehad. Ik zou graag dit kindje ook houden maar ze zeggen dat ik maar 10% kans heb op een normaal kindje en of we het beiden zullen overleven. Ik kan er ni aandoen dat ik nu zwanger ben de dokters hun besluit is dat door de zware medicatie mijn pil even geen effect gehad heeft en dat ik heel vruchtbaar ben, maar dat het beste voor mij is dat ik abortus doe gezien de omstandigheden terwijl ik erzo tegen ben ook al is het een ongelukje.Ik pieker mij hier suf voor wat nu het beste is. Iedereen zegt dat ik het moet doen, mijn man twijfelde ook maar wil nu toch doorgaan om laten weg te halen voor de risico's maar blijft achter mijn beslissing staan ook al wat mijn keuze is. Dit is de moeilijkste beslissing uit heel mijn leven!!!

Gepost door: radeloze mama | 01-05-09

Ik weet niet wat je dokter zegt, maar als ik dat zo hoor, is een abortus misschien toch aan te raden.
In principe ben ik er tegen, maar soms kan het inderdaad niet anders. Zeker als het ook nog eens gevaar oplevert voor de moeder of het kind.

Praat er eens over met je arts?

Gepost door: Janice | 02-05-09

Ik begrijp wat u wil zeggen. Mensen denken vaak niet aan het feit dat ze een leven doden. Ze denken dat het maar een embryo is. Het is niet alleen het lichaam of de embryo dat ze doden, maar ook de ziel van het kind. (Ik geloof namelijk dat als je stert, dat je ziel blijft rondhangen. En nee ik ben ook niet christelijk).
Waarom denken mensen niet aan andere oplossingen dan abortus? Bvb adoptie. Er zijn zoveel mensen die geen kind kunnen krijgen, terwijl anderen hun kind wegdoen.
Mensen willen vaak een ongelukje niet hebben omdat ze denken dat het hun leven zal veranderen, dat ze niet meer vrij zullen zijn. Zoals jij zegt: uit egoisme.


Ik vond dit een heel interessant artikel dus heb het afgedrukt voor mijn lessen godsdienst (zit op een katholieke school maar geloof zelf niet in god. Maar dat is omdat het de dichtsbijzijnde school is en omdat ik daar dan moet naartoegaan.)

Gepost door: Natascha | 04-05-09

Ik ben redelijk geschokt als ik bepaalde groffe en verwijtende commentaren lees op deze site. Iedereen heeft recht op zijn mening, maar niemand kan in iemand anders zijn plaats of over andermans beslissingen oordelen. "Ik zou het zo doen" of "als het mij zou overkomen"... en wat dan??????? Er zijn duizenden situaties waarover je pas kan oordelen als je er zelf in zit en dan nog... geen enkele situatie of context is hetzelfde. Mensen nemen bepaalde beslissingen in een bepaalde situatie op een bepaald moment... en hoewel jij daar op dat moment misschien anders over denkt, respect voor andermans keuze is een mooie deugd. Je hoeft iemand niet bepaald uit te maken of te verwijten om er anders over te denken hoor. Ik werk in de sociale sector met een heel moeilijke doelgroep die vaak in moeilijke omstandigheden zit. Ben ik met alles akkoord denk je? Tegenover hen zitten, naar hen luisteren en hen ondersteunen staat niet persé gelijk aan alles goedkeuren wat zij denken of doen!!! Nogmaals, wat een vreselijke veroordelingen worden hier naar elkaars hoofd gesmeten. Iedereen heeft zijn gevoeligheden die voortkomen uit hetgeen die mensen meemaken (bewust en/ of onbewust)... en ik probeer dat te respecteren door mensen in hun waarde te laten.

Gepost door: lieve | 06-05-09

Lieve Je bent geschokt over sommige bijdragen, maar misschien kan je je inbeelden dat andere mensen die tegen abortus eveneens geschokt zijn en ook hun gevoeligheden een rol spelen? Kun je je voorstellen hoe dit overkomt bij mensen die jarenlang hebben geprobeerd een kindje te krijgen en het maar niet wil lukken? Kun je je voorstellen hoe die zich voelen?
Of je nu al dan niet geschokt bent speelt geen rol, iedereen heeft het recht zijn gevoelens hier neer te schrijven. Zowel pro als contra. Meestal willen beide kanten erovr praten of schrijven. Het geeft hen een uitlaatklep en dat lucht op.

Gepost door: Janice | 06-05-09

Iedereen heeft gevoeligheden, dat is zo. Als je jezelf (en je partner) recht in de ogen kan kijken als je een beslissing genomen hebt, vind ik niet dat je je t.a.v. de rest van de wereld hoeft te verantwoorden. Abortus zou idd geen gemakkelijkheidsoplossing mogen zijn, maar ik denk dat dat in veel gevallen ook niet zo is. Zijn er mensen die er veel te oppervallig overgaan... zeker, maar scheer aub niet iedereen over dezelfde kan. Ik werk met mensen die zware geweldsdelichten en/ of levensdelicten gepleegd hebben (ja, moordenaars) en vind het vreselijk dat er een vergelijking gemaakt wordt tussen hen en vrouwen die kiezen voor abortus. Weten jullie wel waarover jullie het hebben?
Ik hoop dat vrouwen (en ook mannen) die voor de keuze voor abortus staan, steun en een luisterend oor mogen vinden. Dat ze dicht bij zichzelf mogen blijven als de beslissing genomen wordt. Ik weiger te geloven dat het voor de meesten een keuze is die ze op 1,2,3 (kunnen) maken. Er gaat heel wat aan vooraf; van verwarring tot angst en alles er tussen in. Dat sommigen dan insinueren of vlakaf zeggen dat dit slechte of gewetenloze mensen zijn... dat klinkt alvast erg menselijk en empatisch.

Gepost door: lieve | 06-05-09

Ik heb rond deze periode het moeilijker dan ik dacht het is bijna exact een jaar geleden, ik heb een vriend nu, ik heb hem verteld van de abortus, hij was een van de enige die eerder wist dat ik zwanger was dan de vader,

ik weet niet of ik deze relatie wel had mogen aangaan, voelde me kwetsbaar na abortus, misschien niet juiste reden om een relatie te beginnen,

waarom ik dit wil vertellen, ik weet niet probeer uit te leggen wat voor gevoel

het geeft als een man nr je kijkt zo kwaad, zo op een manier dat je je het vuil van de straat voelt,
dat was de manier waarop de "vader" van mijn baby keek,

na de abortus en nu nog, heb ik dat gevoel van onnodig zijn,

iemand zijn die niets betekent voor een ander, een tijdje vr ik zwanger geraakte , dacht ik dat hij ergens wel iets om me gaf, ja ik maakte mezelf iets wijs, moeilijk vr toe te geven ik had hem graag,


we waren al keer nr abortuscentrum geweest,

een pijnlijk gevoel,

hoe voelt het denk je ? als hij zei kunnen we het niet in een keer doen,

de gesprek en abortus in een keer??
zodat hij zo snel mogelijk van af is,

de schrik dat ik het zou houden was groot ja,


ik heb het zwaar nu,

lokerse feesten op het einde daarvan was mijn baby dood,

nee daar wil ik nooit meer naartoe gn,

de vader zou ik willen dat hij diezelfde pijn ervaart als ik,

hij heeft een dochter,

van iemand die hij wel graag zag,

ik wil gewn verder gn met mijn leven,

ik kan er niet aan doen ik ween de laatste tijd om het minste ben er te veel mee bezig met die abortus,

ruzie met mijn vriend,

meer en meer het besef dat ik deze relatie pas had mogen beginnen als ik op het moment dat ik ze aanging die relatie,

niet zo getroost wilde worden het gevoel hebben dat iemand nog van me houd na wat ik gedn heb,

dan had ik die relatie niet aangegn,

beter geweest als ik een paar jaar alleen was

om zo alles beter te kunnen verwerken,

deze relatie is moeilijk, ik kan deze periode niet dolgelukkig zijn ,ik kan niet vergeten dat ik zwanger ben geweest een abortus heb ondergn,


mijn zoon of dochter, zou ik veel liever hebben gehad dan deze relatie heb ik al veel gedacht

... doch...

die keuze is er niet meer...

ik blijf me "de waarheid" afvragen, raar geformuleerd maar zou het inderdaad zoals je zegt janice

ook al groei je op in een arm gezin toch nog gelukkig zijn ook al is er weinig te eten, en andere


heb jij geen geluk gehad dat je een sterke persoon bent? maar kun je jezelf als maatstaf nemen voor iedereen die in soortgelijke omstandigheden is opgegroeid?

armoede, honger hebben, ... misschien ging het allemaal niet een zo ver gekomen zijn als ik het kind ging gehouden hebben,

ik vraag het me af...

waarom janice vertel je niet een stuk over je jeugd en deel je het ook,

vertel meer over jezelf, misschien kunnen anderen je dan ook begrijpen wat jouw vizie is,


ja ik zal dit meedragen vr de rest van mijn leven,

of dat lang of kort is ... who knows?

ik wil het ook niet vergeten, het was er ...

en dat aanvaard ik, ik wil mijn kindje niet vergeten hoe kort het er ook was,

maart is dit niet een vorm van pseudopsychologie?

het is geen wetenschap,

zoals astrologie: er staat een hele beschrijving

waarin we al dat niet geloven dat het op ons van toepassing is,

astrologie is het zuiverste bewijs van pseudopscyhologie,


we proberen een ander te doorgronden,

te veroordelen, het juiste maar dan nog weten we zelf nog wel wat dat is?

dit is een onderwerp over abortus,

janice waarom hecht jij belang aan een eerlijke mening ?

als je het niet ondergaat de ingreep ,

is het makkelijk vr te veroordelen

ikzelf begreep vroeger ook niet waarom iemand dat doet

zelf nu heb ik neiging nog,

doch, te laat ...

mijn keuze is al bepaald geweest,

er is geen weg terug,

wat die dokter ook zei tegen me


er is geen weg terug...

Gepost door: Saskia | 08-08-09

Saskia, dit moet inderdaad verschrikkelijk moeilijk zijn voor jou. Ik voel echt met je mee...
Ik veroordeel dus ook niemand, maar probeer net te voorkomen dat er mensen rondlopen zoals jij die tot in het diepste van hun hart gekwetst zijn en bij wie de herinnering nooit zal weggaan.
Ik probeer mensen te overtuigen dat het ook anders kan.

Je vraagt dat ik mijn leven als kind vertel, maar dat doe ik niet. Ik kan alleen maar zeggen dat het niet gemakkelijk was, we hadden niet veel, soms hadden we niets, maar als kind besef je dat niet echt. Ik weet alleen dat ik er sterker ben uitgekomen.

Als je mij een mail stuurt wil ik je wel graag alles vertellen, maar niet hier.

Gepost door: Janice | 08-08-09

abortus hallo

mijn vriendin staat op het punt abortus te plegen de datum is reeds vastgelegd op dinsdag as

het is al haar 2 de abortus op nog geen 6maand tijd intussen heb ik gelezen dat de kans op

vroegeboortes verdubbeld na 2 abortussen ...

deze info hebben ze bij willy peers in antwerpen niet meegegeven ik was bij het eerste gesprek

het is daar net een fabriek men luisterd even naar de partner om vervplgens een datum vast te leggen ....

ik vind het zeker geen noodsituatie ... ik heb mijn stadsleven vaarwel gezecht en ben 6 maand geleden

samen met mijn vriendin hier in kruishoutem komen wonen midden de velden ver van 't stad ....

we werken beiden sarah half time en ik ben coerier metwerkgevers die het loon wat durven uit te stellen ....

daar heb ik een vakbond voor waardoor ik nogal wat geduld moet hebben .... in mijn ogen een spaarpotje voor binnenkort ....

ik vraag me gewoon af of ik niets kan doen om deze abortus te anuleren .....

ik wil het kind op voorhand al herkennen volledige verantwoordelijkheid op mij nemen enz......

mijn vriendin is 22 ikzelf ben er 37 ... een mooie leeftijd toch om uw kind te zien opgroeien ???

heb ik hier dan niks in mee te beslissen ???? hoe breed is die noodsituatie dan wel eigelijk zou het de derde keer

geweest zijn de eerste keer is het nog weggeraakt met een morning afterpil .....

grz kata

Gepost door: kata | 29-01-10

37 is inderdaad een mooie leeftijd om een kind te zien opgroeien. Tegen dat hij/zij 18 is ben jij al 55...dat gaat nog net.
Maar ben je wel zeker dat je vriendin wel kinderen wil? En als ze er geen wil, zou ze dan niet beter de pil nemen, of een ander voorbehoedsmiddel gebruiken?
Want wat ze nu doet is echt wel moord. Ik zou haast zeggen, met voorbedachte rade...
Natuurlijk zeggen ze in die abortusklinieken daar niets over. Ook niet over de psychische schade die deze vrouwen op latere leeftijd ondervinden. Zij verdienen er natuurlijk aan.

Of je als vader hier mee in te beslissen hebt, zou voor een goed koppel vanzelsprekend moeten zijn. Maar wettelijk weet ik het niet. Ik zal er naar informeren en nog iets laten weten.

Gepost door: Janice | 29-01-10

De commentaren zijn gesloten.