06-09-06

OMDAT ZIJ HATEN!

Wordt het niet bijzonder verontrustend wanneer diegenen die het hardst roepen om verdraagzaamheid, zelf de meest onverdraagzamen zijn?
Ik schreef het al eerder, wie uit de schaduw treedt en zegt dat hij Vlaams Belanger is, heeft in deze linkse gewelddadige maatschappij zelfmoordneigingen.

Dat mocht Bruno Valkeniers ondervinden toen hij zijn campagnebord aan het balkon van zijn huis had gehangen.
Het bord werd in brand gestoken en met heel veel geluk is zijn huis niet helemaal afgebrand. Ook zijn auto werd voor de deur vernield.
Brandstichting is strafbaar, maar brandstichting ’s nachts staat volgens mij gelijk met het proberen een hele familie om te brengen. Bruno Valkeniers en zijn familie hebben heel veel geluk gehad dat ze het nog kunnen navertellen.
Ik hoop dat de daders snel gevat worden, maar is vrees dat er niet zo heel veel moeite zal gedaan worden om de daders te vinden van wie we allemaal weten in welke middens ze moeten gezocht worden.

13:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Onverdraagzaam Als ik zoiets lees moet ik telkens terugdenken aan de socialist Camille Huysmans, burgemeester van Antwerpen tussen 11 jan 1933 en 16 mei 1940, de periode voorafgaand aan WOII. Het was ook de periode dat extreem- en vlaamsnationalistisch rechts opkwam, de ideologische voorouders van het huidige Vlaams Belang, en dat zich gretig spiegelde aan haar grote voorbeelden Hitler, Mussolini en Franco. De milities van het Verdinaso terroriseerden de straten van Antwerpen en het kwam geregeld aan de stok met de socialistische Anti-Oorlogsliga.

In een artikel in oktober 1934 (!) voor het maandblad 'Streven' vatte Huysmans zijn opvattingen over het opkomende fascisme in Antwerpen kort samen: "Wanneer groepen in Antwerpen en elders opstaan om de vrijheid van anderen te dwarsbomen, dan roep ik stop! Dan word ik een onverdraagzaam mens."

Gepost door: thePiano | 10-09-06

Verdinaso Over Verdinaso weet jij natuurlijk alles van papa zeker?

Jij schreef:
"Wanneer groepen in Antwerpen en elders opstaan om de vrijheid van anderen te dwarsbomen, dan roep ik stop! Dan word ik een onverdraagzaam mens." )

Wel, Piano, dat gevoel heb ik ook!!!

En ik citeer Pim Fortuyn:

"Wij hebben het recht niet om mea culpa te blijven slaan voor onze zogezegde onverdraagzaamheid, als wij systematisch met onverdraagzaamheid worden geconfronteerd."

P.Fortuyn

(Ik werd vandaag nog van het voetpad geduwd op de Turnhoutsebaan door een verdraagzame kansloze...maar goed dat ik ECHT verdraagzaam ben, want echt leuk vond ik dat niet.)

Gepost door: Janice | 11-09-06

De commentaren zijn gesloten.